ATI “Evergreen” (rv870), 58χχ

Καταπληκτικό post :SFGSFGSF:

Καλή διασκέδαση εύχομαι!

Πες μας πόσο κόστισε το Active dp (display port) σε dvi adapter …
Ακούω ότι κοστίζει όσο μια φθηνή οθόνη…

Ναι ο adapter πρέπει οπωσδήποτε να είναι active. Εγώ τον αγόρασα από εδώ:

http://sewelldirect.com/Accell-UltraAV-DisplayPort-DVI-D-Dual-Link-Adapter-10.asp

Συνολικά πλήρωσα 205$ (109$ ο αντάπτορας και 96$ μεταφορικά express). Από τον Ολλανδό ( http://kabeltje.com/accell-displayport-naar-dvid-dual-link-adapter-25cm-p-1628.html ) που τον έχω παραγγείλει επίσης εδώ και ένα μήνα ακόμα περιμένω ενώ από Αμερική ήρθε σε τέσσερις ημέρες....

Οι επιλογές δυστηχώς είναι ακόμα περιορισμένες φαντάζομαι σε λίγο καιρό θα είναι πιο εύκολα διαθέσιμος.

Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες από το setup μου.
Οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές καθώς είμαι άσχετος από φωτογραφία και ο φωτισμός στο δωμάτιο ήταν κακός λόγω και του καιρού...

Το desktop:

Eyefinity022.jpg

Google earth:

Eyefinity026.jpg

Lord of the rings online:

Eyefinity058.jpg

και τέλος ένα screenshot από το Lord of the rings online:

lotro.jpg

βεβαια χρειαζεσαι μια ρυθμιση στις οθονες σου. η μεσαια εχει αλλη αντιθεση-φωτεινοτητα απο τις 2 πλαινες. παντως εξαιρετικο το setup, κι ας μην εχω παιξει ποτε παιχνιδι σε pc

Φίλε Θοδωρή έχεις καταπληκτικό μάτι, όντως στο μεσαίο είχα φτιάξει custom color mode για να δοκιμάσω κάτι και ξέχασα να το αλλάξω, φοβερή παρατηρητικότητα.

Αν και πέρασαν τα χρόνια εξακολουθώ να παίζω παιχνίδια, πάντα ήμουν fan βέβαια, αλλά επιπρόσθετα όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ την απίστευτη εξέλιξη των υπολογιστών και των υποσυστημάτων, πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστιστικά και μέσα από τα παιχνίδια όπου εκεί τη βλέπεις να υλοποείται σε όλο της το μεγαλείο... Πραγματικά πλέον υπάρχει η δυνατότητα να φτιάχνουν κόσμους απίστευτης ομορφιάς. Όντως όμως απαιτούν χρόνο για να τα απολαύσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις από ένα σημείο και μετά για πολλούς δεν υπάρχει....

Σε ευχαριστώ και πάλι για την επισήμανση (η αφηρημάδα είναι ένα από τα ελαττώματά μου).

Fran, είναι πραγματικά φοβερό setup :)

1 ένσταση μόνο, πέρα από τα αναγκαστικά μαύρα χωρίσματα που φαντάζομαι αν τα συνηθίσεις δε θα αποτελούν μεγάλο πρόβλημα..

είχα διαβάσει ότι δε μπορεί να παίξει δυνατά παιχνίδια σε τέτοια τρελή ανάλυση. Το Lord of the Rings δεν είναι κάτι απαιτητικό. Πχ, αν δοκιμάσεις Risen, Crysis κλπ, λογικά θα σέρνεται, οπότε πρέπει να υποστηρίξουν το X-fire για να γίνει δουλειά.

Πάντως σαν κάρτες ( έχω την 5850 εγώ ) είναι πραγματικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ.

Φίλε Garret

Το Lotro σε σχέση με άλλα mmo όντως είναι πιο "ελαφρύ", παρόλα αυτά με όλα στο full και σε περιοχές με πολύ κόσμο θέλει δύναμη. Το λέω αυτό γιατί με δύο 4870 σε crossfire (αλλά με τη matrox tripplehead2go να παρεμβάλεται) δεν τα είχα όλα στο full και στα raid χαμήλωνα αρκετά. Τώρα απλά πάει νερό...

Μέχρι στιγμής την 5870 σε 5760*1200 με όλα τα settings των επιλογών για τα γραφικά στο full την έχω δει στο Lotro, Age of Conan, Aion και Eve-Online. Σε αυτά πραγματικά είναι σκυλί του πολέμου, φοβερή δύναμη.

Τώρα φαντάζομαι crysis θα είναι ένα καλό test, ευτυχώς το έχω οπότε ελπίζω το σαββατοκύριακο να το εγκαταστήσω μαζί με το fallout 3 οπότε θα έχω καλύτερη εικόνα στα δύσκολα.

Παρεπιπτόντως ένα στοιχείο που βοήθησε σε μικροκολλήματα σε πολυπληθείς περιοχές ήταν η αύξηση της μνήμης. Πρόσεξα ότι σε περιοχές με πολύ κόσμο είχα μικροκαθυστερήσεις και ότι δούλευει πολύ ο σκληρός. Επίσης το Lotro έκανε χρήση 80% ίσως και παραπάνω. Διπλασίασα τη μνήμη στα 8 giga και πράγματι τώρα πηγαίνει σφαίρα παντού. Το Lotro τώρα χρησιμοποιεί 5 giga, οπότε τα 64bit και η μεγαλύτερη μνήμη όντως κάνουν διαφορά...

Τα χωρίσματα μεταξύ των monitor όντως τα συνηθίζεις, δε τα προσέχεις καν. Ήδη οι εταιρείες βγάζουν καινούργια μοντέλα με εξαιρετικά λεπτά περιθώρια για ακόμα καλύτερη εμπειρία...

Last edited:
Μέσα στο μήνα θα βγει το PDVD patch που θα ανάψει το πολυπόθητο λαμπάκι...

Από τον Τομ της Cyberlink (4/11/2009):

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=17476123#post17476123

... I know everyone noticed the reviews for the ATI Radeon 5000 series graphics cards, where certain reviewers were using a pre-release version of PowerDVD 9 to demonstrate HDMI bitstreaming of Blu-ray audio. Support for this feature will be in the next PowerDVD update (patch), which will be available later this month. I don't have a firm date on this, but we're trying to expedite it. ...

Μέσα στο μήνα θα βγει το PDVD patch που θα ανάψει το πολυπόθητο λαμπάκι...

Από τον Τομ της Cyberlink (4/11/2009):

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=17476123#post17476123

... I know everyone noticed the reviews for the ATI Radeon 5000 series graphics cards, where certain reviewers were using a pre-release version of PowerDVD 9 to demonstrate HDMI bitstreaming of Blu-ray audio. Support for this feature will be in the next PowerDVD update (patch), which will be available later this month. I don't have a firm date on this, but we're trying to expedite it. ...

Καλά μέχρι τότε βάζω στοίχημα ότι το καινούριο tool των "καλών παιδιών", θα επιτρέπει bitstream απο directshow players με τις καινούριες ΑΤΙ 5χχχ και μετά θα ακολουθήσουν και οι άλλες....4χχχχ, κλπ κλπ

Το PDVD όμως είναι πιο πλήρες γιατί παίζει και τα BR ISO με τα μενού, τις διαφημίσεις και τα κλιπάκια που δεν μπορείς να αποφύγεις κλπ... Άλλη εμπειρία!

Την Τετάρτη κυκλοφορεί η 5970 ...
http://www.fudzilla.com/content/view/16437/1/

ATI / AMD has finalized the Radeon HD 5970 spec. First and foremost, the card is scheduled to launch on the 18th, or this coming Wednesday and it will without a doubt be the fastest card for this Christmas.

It has two RV870 GPUs clocked at 725MHz, which is some 125MHz less than on the single GPU Radeon HD 5870, but both chips have kept 1600 shaders. This means that Radeon HD 5970 has 3200 shaders and comes with 2GB GDDR5 memory.

Maximum Board Power is 294W and the total GPU compute performance for the card is 4.64 TFLOPs.

The card looks great, we are sure it will deliver some great performance numbers and it will definitely beat Geforce GTX 295, which was the performance king for some 10 months.

Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Μόλις δοκίμασα το Wall-e με το PowerDVD 2320 και για πρώτη φορά το PC μου έδωσε DTS-MA 5.1 μέσω bitstream στον ενισχυτή (Onkyo 606). Επιτέλους!