ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

Εταιρια με εταιρια διαφερει Συριε.

Τουλαχιστον στην κατασκευη και στα υλικα !
Πλέον πρακτικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Όλοι το reference design ακολουθούν.

Πόσο μάλλον τι σημασία να έχει σε μία κάρτα των 50 (όχι πως και στις ναυαρχίδες πλέον παίζει ρόλο αλλά λέμε τώρα).

Τελικά ποια να προτιμήσει κανείς μεταξύ αυτής και της 8600gt με βασικό κριτήριο τις επιδόσεις στην επιτάχυνση υλικού;

Το μόνο κριτήριο που υπάρχει είναι ποια είναι καλύτερη στα χρώματα , κάτι που συνεπάγεται σε ΑΤΙ ... Υπάρχει και το κριτήριο αγαπημένης μάρκας ...

Noμιζω πως οχι. Silent μονο οι 2400. Oι 2600 2900 εχουν ανεμηστηρακια !

untitled2copyxu2.jpg

Ας γράψω και εγώ ως συν-παρευρισκόμενος στην δοκιμή τις εντυπώσεις μου.

Ουσιαστικά δεν έχω κάτι να προσθέσω, εκτός από το ότι είναι θεαματική η αποτελεσματικότητα της 2400 σε υλικό AVC (που είναι και το απαιτητικότερο).

Μια low end κάρτα με παθητική ψύξη επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα για το οποίο απαιτείται το 60 - 70% ενός Core2Duo 6600!! Αν σκεφτείτε μόνο τη διαφορά σε κατανάλωση ρεύματος (~40W) είναι τρομακτικό!

Και όντως, με τα workarounds (για τα ψιλο-bugs των drivers) που ανέφερε ο Τάκης το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο, αν όχι απόλυτα αποδεκτό. Mόνο ο κ. Καστρουνής με τα όργανά του μπορεί να μας πει αν είμαστε 100% οκ, και όχι 98%.

Οπότε, και εγώ μπορώ να πω ότι η καρτούλα των 50 είναι τρομερό value for money, και η επιλογή της μπορεί σαφέστατα να εξοικονομήσει χρήματα από την CPU.

Γιατί οχι σε vista???

Γιατί αυτή τη στιγμή reference περιβάλλον για HTPC θεωρούνται τα XP.

Στόχος μας (σε πρώτη φάση) είναι να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα, όχι να κάνουμε debugging τα Vista μαζί με τους drivers / media players / κτλ.

Αυτό θα γίνει αργότερα.. -bye-

Πολύ ωραία παιδιά, μπράβο! Το σημαντικό τώρα είναι να δούμε με την βοήθεια της 2400 ποια μπορεί να είναι η μικρότερη συχνότητα επεξεργαστή. Γνωρίζει κανείς;

Πολύ ωραία παιδιά, μπράβο! Το σημαντικό τώρα είναι να δούμε με την βοήθεια της 2400 ποια μπορεί να είναι η μικρότερη συχνότητα επεξεργαστή. Γνωρίζει κανείς;

Κατά την κρίση μου, βάση του CPU utilization του 6600 που παρατηρήθηκε σε MPEG-2, VC-1, AVC decoding, πιστεύω ότι ένας 4400 επαρκεί.

Οποτε το πιο πιθανο ειναι και οι κατοχοι P4 3.2 & 3.4 να μην χρειαστει να αλλαξουν οοοολο το συστημα τους ;)

Re: Απάντηση: ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

Οποτε το πιο πιθανο ειναι και οι κατοχοι P4 3.2 & 3.4 να μην χρειαστει να αλλαξουν οοοολο το συστημα τους ;)

Χμ... Οριακά.. Αν παίζει σωστά BluRay με MPEG-2 υλικό ίσως είναι αρκετό. Σε τέτοιο υλικό (παραδόξως) είδαμε το μεγαλύτερο CPU utilization (αν θυμάμαι καλά κοντά στο 50%).

Αλλά αν δεν γίνει πραγματική δοκιμή δεν μπορούμε να ξέρουμε.

:FSGSFGS4:

Χωρις να θελω να λεω μεγαλες κουβεντες, πιστευω πως ειναι πολυ πιθανον αρκει φυσικα να εχουν MB με pci express!

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα και η σειρα 2600pro με ddr3 της msi μαλλον δεν εχει ανεμηστηρακια.....

prod_aa420c6be7ec6daac17ede5647309d2b.jpg

μπραβο παιδια για το τεστ που κανατε και βοηθατε και εμας!
να ρωτησω κατι τωρα! γιατι ειναι πιο φτηνη απο τις αλλες γνωστες ati που εχουμε αρκετοι εδω μεσα (1950 κλπ) αφου οπως λετε κανει καλυτερη δουλεια?

ειναι ''πισω'' σε καποιον αλλο τομεα?

Και εγώ πιστεύω ότι ένας P4 @ ~ 3.0 θα είναι ΟΚ.

2600 SILENT έχει ήδη η MSI και πιθανότατα και άλλοι. Δεν είναι κάτι περίεργο (όπως και στις 1650 άλλωστε).

μπραβο παιδια για το τεστ που κανατε και βοηθατε και εμας!
να ρωτησω κατι τωρα! γιατι ειναι πιο φτηνη απο τις αλλες γνωστες ati που εχουμε αρκετοι εδω μεσα (1950 κλπ) αφου οπως λετε κανει καλυτερη δουλεια?

ειναι ''πισω'' σε καποιον αλλο τομεα?
Στο 3D (aka games) όπου και είναι άθλια (όπως άλλωστε σχεδόν όλες αυτής της κατηγορίας τιμής).