ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

Απάντηση: Re: ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

Θα έρθουν και σε AGP.

(Χρήστο, ''όξω'' είναι σε στοκ και οι 2600 - πως σου ξέφυγε αυτό - με απογοητεύεις :p)

Φτου ρε γαμωτο. Σχωρα με :flipout:

Δοκιμες στη 2400.....(cat 7.6)

powerstrip κατω απο 2.73 den παιζει.

To 2.73 που ειχα ηταν λιγο "περιεργο" και ποτε επαιζε ποτε οχι.
Το 2.74 παιζει μια χαρα παρολο τη demo εκδοση απο το site του powerstrip.

To renderless που ανεφερα σε Δημητρακουδη & Συριο το σαββατο, δεν εχει να κανει τελικα με τη καρτα. Ειχα θεμα με το graph το οποιο και λυθηκε.

UPDATE

Αφού μετά από 3 εβδομάδες κατάφερα να βρω χρόνο να ξαναστήσω το HTPC, παρατήρησα τα ακόλουθα:

SETUP: 2600ΧΤ 512 + CATALYST 7.7 + PowerDVD 3401a (τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία).

Σκοπός του τεστ ήταν βασικά να εξετάσω και πάλι το εξής:

Υπήρξε ένα θέμα με την ρύθμιση του below black etc η οποία, εκτός των άλλων φαίνεται να είναι διαφορετική σε H264/VC1 vs MPEG2, το οποίο λύσαμε με ρυθμίσεις Contrast - Brightness μέσω του POWERDVD και δημιουργία 2 αντίστοιχων Color Profiles. Δεν είναι και η τέλεια λύση αλλά με προσεκτική ρύθμιση δεν αποτελεί ʽταρζανιάʼ. Απλώς θα θέλαμε να μην ήταν αναγκαία.

Το κατά πόσον δλδ εξακολουθεί να υφίσταται με τους 7.7 (και την 2600 σε σχέση με την 2400 που είχαμε τεστάρει αρχικά).

Προς μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα τα εξής:

Καταρχήν με τους 7.7 δεν είναι πλέον απαραίτητη η ρύθμιση brightness – contrast (οι ʽstandardʼ τιμές ~20 και ~80 που βάζαμε εδώ και μήνες στους CATALYST τουλάχιστον από 7.2 και μετά) για να έρθει στα ίσα του το σύστημα (τουλάχιστον σε SD).

Με όλα στο default τα 3 κλασικά test που είναι στο dvd test του avclub περνάνε νεράκι (αφήνοντας μάλιστα brightness – contrast σε προβολέα στο 0)!

Πάμε παρακάτω:

Βάζω HD υλικό και το πρόβλημα του black / white είναι και πάλι εδώ ακριβώς όπως με την 2400 και τους 7.6.

Κάνοντας έναν απλοϊκό συνειρμό με τα σχετικά που έχουν γραφτεί στο Αμερικάνικο (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12581) σκέφτηκα απλώς να αλλάξω το HDMI input level από standard σε enhanced.

Ως δια μαγείας (?) το πρόβλημα λύθηκε!

Έκανα κάποια πρώτα τεστ με γνωστές σκηνές (V for Vendetta, Van Helsing, James Bond aka VC1 και H264) και όλα φαίνονται ΟΚ.

Είμαι περίεργος αν το παραπάνω το είχαμε δοκιμάσει κατά την αρχική δοκιμή της 2400 (δεν θυμάμαι αλλά μπορεί και όχι καθώς πάντα ως αρχικό δεδομένο είχαμε την ρύθμιση των brightness – contrast στους CATALYST).

Ήταν κάτι άραγε τόσο απλό ή διορθώθηκε με τους 7.7;

Αυτή τη στιγμή ριπάρω το HD DVD DVE (το οποίο εξακολουθεί να μην παίζει και με το PowerDVD 3401a) προκειμένου να βάλω το XPL που διορθώνει κάπως τα πράγματα και να τεστάρω και εκεί τι παίζει (λογικά θα είναι ΟΚ).

Θα δοκιμάσω και κάτι σε MPGE2.

Αν όλα συνεχίσουν όπως φαίνονται μέχρι τώρα απλώς απαιτείται η αλλαγή του HDMI INPUT LEVEL από STANDARD σε SD υλικό σε ENHANCED σε HD υλικό.

ΥΓ 1 Μία υποψία color banding που είδα αναμένω τον Τάκη να μου την επιβεβαίωσει ή όχι :p

ΥΓ 2 Ελπίζω η ώρα να μην με προδώσει και εκτεθώ αναφορικά με τις διαπιστώσεις μου (ειδικά στα μάτια του Τάκη) :p

Last edited:
Lol @ ξενύχτηδες

Λοιπόν, σε MPEG2 νομίζω ότι το HDMI – NORMAL είναι το σωστό.

Αυτό νομίζω συμβαδίζει και με αυτά που είχαμε παρατηρήσει αρχικά όπου η διαφορά στα black – white ήταν μόνο σε VC1 – H264.

Προφανώς η όλη φάση έχει να κάνει με το HA που οι 2400 / 2600 φαίνεται τελικά να κάνουν σε VC1 – H264 μόνο.

Με το HD DVE δεν έβγαλα άκρη γιατί και τα test δεν ξέρω και η ώρα δεν το επέτρεπε.

Αναμένω Κούλη για τελικές παρατηρήσεις. :p

μας τα εχετε κανει ροιδο......εγω προσωπικα αν προσπαθουσα τωρα να στησω μηχανημα με την καρτα γραφικων θα ειχα καψει φλαντζα.......

ενας να κανει ενα βημα μπρος και να πει το τελειο configuration

μας τα εχετε κανει ροιδο......εγω προσωπικα αν προσπαθουσα τωρα να στησω μηχανημα με την καρτα γραφικων θα ειχα καψει φλαντζα.......

ενας να κανει ενα βημα μπρος και να πει το τελειο configuration

Core2Duo 6600+ & Ati 1650/1950 με Catalyst 7.2 και χωρίς hardware acceleration!

(ΙΜΗΟ πάντα..)

Αν επιβεβαιωθούν τα όσα λέω παραπάνω: 4300 (και πολύ είναι, μπορείς να πας και σε μικρότερο) + 2400/2600 + 7.7

ρε Δημητρη εδω ολοι εκθειαζουν τις καινουργιες ΑΤΙ εσυ προτιμας τις προηγουμενες?

Προτιμώ αυτές που δουλεύουν σωστά αυτή τη στιγμή.

Σαφέστατα οι 2χ00 είναι ανώτερες κάρτες, αλλά οι drivers θέλουν ακόμα δουλειά. Όταν αρχίζουν να παίζουν σωστά, θα πάρω και εγώ μια 2400 και θα αρχίσω να τις συνιστώ. :smile:

Κανείς δεν με πιστεύει μου φαίνεται....κλαψ....:p

Σύριε, μια χαρά σε πιστεύω!

Απλά, το να χρειάζεται να αλλάζεις το HDMI input level είναι ένα μικρό χαζο-bug το οποίο όμως είναι εκνευριστικό. Μόλις το φτιάξουν θα χαρώ πολύ να αλλάξω την 1650 μου!

UPDATE

Η τελευταία συνέλευση του ΔΣ των 3 σωματοφυλάκων (Κούλης, Ρούλης, Νταρντανιάν) κατέληξε στα εξής συμπεράσματα.

SETUP: Catalyst 7.7 – ATI 2600XT – PDVD 7.3 3401 στον JVC

Σε υλικό HD (και στα 3 φορμα VC 1 – AVC – MPEG2) αρκεί ο προβολέας να είναι σε HDMI INPUT MODE ENHANCED και απλώς το στο POWERDVD να έχουμε τσιμπήσει το Brightness και μόνο στο +2 (ίσα – ίσα για να ‛’ξεκολλήσει’’ και να αποφύγουμε τα κλιπαρίσματα κλπ).

Με αυτά τα δεδομένα και μάλιστα με όλα τα menu της ATI αλλά και του προβολέα στα default (δεν παίζουμε δλδ εκεί με Brightness etc) όλα τα test (και του DVE HD) περνάνε μια χαρά και είμαστε τζετ.

Σε υλικό HD τα πράγματα είναι εξίσου απλά δεδομένου ότι παίζουμε με THEATERTEK σε VMR9 mode και με μόνη αλλαγή την αλλαγή HDMI INPUT MODE σε NORMAL και την επαναφορά των Color setting του PDVD στα default.

Ταύτα για σήμερα.

Αν κανείς εκ των ετέρων έχει κάτι να διορθώσει κάτι αναμένω.

Απάντηση: Re: ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

UPDATE

Σε υλικό HD τα πράγματα είναι εξίσου απλά δεδομένου ότι παίζουμε με THEATERTEK σε VMR9 mode και με μόνη αλλαγή την αλλαγή HDMI INPUT MODE σε NORMAL και την επαναφορά των Color setting του PDVD στα default.

Εδώ μπερδεύτηκα λίγο...
Αφού παίζουμε με TheaterTek και VMR9 που εμπλέκονται τα color settings του PowerDVD;