UPDATE
Αφού μετά από 3 εβδομάδες κατάφερα να βρω χρόνο να ξαναστήσω το HTPC, παρατήρησα τα ακόλουθα:
SETUP: 2600ΧΤ 512 + CATALYST 7.7 + PowerDVD 3401a (τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία).
Σκοπός του τεστ ήταν βασικά να εξετάσω και πάλι το εξής:
Υπήρξε ένα θέμα με την ρύθμιση του below black etc η οποία, εκτός των άλλων φαίνεται να είναι διαφορετική σε H264/VC1 vs MPEG2, το οποίο λύσαμε με ρυθμίσεις Contrast - Brightness μέσω του POWERDVD και δημιουργία 2 αντίστοιχων Color Profiles. Δεν είναι και η τέλεια λύση αλλά με προσεκτική ρύθμιση δεν αποτελεί ʽταρζανιάʼ. Απλώς θα θέλαμε να μην ήταν αναγκαία.
Το κατά πόσον δλδ εξακολουθεί να υφίσταται με τους 7.7 (και την 2600 σε σχέση με την 2400 που είχαμε τεστάρει αρχικά).
Προς μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα τα εξής:
Καταρχήν με τους 7.7 δεν είναι πλέον απαραίτητη η ρύθμιση brightness – contrast (οι ʽstandardʼ τιμές ~20 και ~80 που βάζαμε εδώ και μήνες στους CATALYST τουλάχιστον από 7.2 και μετά) για να έρθει στα ίσα του το σύστημα (τουλάχιστον σε SD).
Με όλα στο default τα 3 κλασικά test που είναι στο dvd test του avclub περνάνε νεράκι (αφήνοντας μάλιστα brightness – contrast σε προβολέα στο 0)!
Πάμε παρακάτω:
Βάζω HD υλικό και το πρόβλημα του black / white είναι και πάλι εδώ ακριβώς όπως με την 2400 και τους 7.6.
Κάνοντας έναν απλοϊκό συνειρμό με τα σχετικά που έχουν γραφτεί στο Αμερικάνικο (
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12581) σκέφτηκα απλώς να αλλάξω το HDMI input level από standard σε enhanced.
Ως δια μαγείας (?) το πρόβλημα λύθηκε!
Έκανα κάποια πρώτα τεστ με γνωστές σκηνές (V for Vendetta, Van Helsing, James Bond aka VC1 και H264) και όλα φαίνονται ΟΚ.
Είμαι περίεργος αν το παραπάνω το είχαμε δοκιμάσει κατά την αρχική δοκιμή της 2400 (δεν θυμάμαι αλλά μπορεί και όχι καθώς πάντα ως αρχικό δεδομένο είχαμε την ρύθμιση των brightness – contrast στους CATALYST).
Ήταν κάτι άραγε τόσο απλό ή διορθώθηκε με τους 7.7;
Αυτή τη στιγμή ριπάρω το HD DVD DVE (το οποίο εξακολουθεί να μην παίζει και με το PowerDVD 3401a) προκειμένου να βάλω το XPL που διορθώνει κάπως τα πράγματα και να τεστάρω και εκεί τι παίζει (λογικά θα είναι ΟΚ).
Θα δοκιμάσω και κάτι σε MPGE2.
Αν όλα συνεχίσουν όπως φαίνονται μέχρι τώρα απλώς απαιτείται η αλλαγή του HDMI INPUT LEVEL από STANDARD σε SD υλικό σε ENHANCED σε HD υλικό.
ΥΓ 1 Μία υποψία color banding που είδα αναμένω τον Τάκη να μου την επιβεβαίωσει ή όχι
ΥΓ 2 Ελπίζω η ώρα να μην με προδώσει και εκτεθώ αναφορικά με τις διαπιστώσεις μου (ειδικά στα μάτια του Τάκη)