ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

Re: Απάντηση: ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

Το HDTV-out που γράφουν δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα αφορά DVI2HDMI? ok, αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω.

Εντομεταξή σε παρεμφερείς τιμές παίζουν και οι 8400GS + 8500GS σειρές της Nvidia που απ ότι γράφουν έχουν επίσης υποστίριξη με hardware acceleration σε HD αρχεία (?)

Με αυτές γιατί δεν έχει γίνει καμία σύγκριση, ή μήπως έχει γίνει σε άλλο thread και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;

Ως ΑΤΙ φίλος δεν έχω ουδεμία εμπειρία απο NVidia εκτός παιχνιδιών!!!
Νομίζω όμως ότι και οι NVIDIAνοι προτιμούν την ΑΤΙ για εικόνα σε TV,Projector, κλπ!!

Η hdtv out που αναφέρεις, νομίζω οτι είναι αναλογική component έξοδος, που μπορεί να μεταφέρει σήμα 1080 σε 3xRCA.

έτσι όπως τα λέτε είναι, αγόρασα χθες την ASUS EAH2400 Pro (βιαζόμουνα πολύ και ελπίζω να μην το μετανιώσω!) και το είδα.

Links: ΠΛΑΙΣΙΟ, ASUS

Άυριο θα αγοράσω και τα σχετικά καλώδια (adaptor DVI 2 HDMI και καλώδιο component -αλήθεια κάνει οποιοδήποτε τριπλό RCA; ) και θα κάνω τις δοκιμές μου.

Σε Pentium 4 640 ΗΤ 3.2 2ΜΒL2 με 2X512ΜΒ DDR@400 CL 2.5 και μέσω της VGA τα πράγματα έχουν ως εξής:

Υλικό 720p το παίζει άριστα χωρίς κολήματα.

Σε υλικό 1080p (Starw Wars Episode III) το οποίο ουσιαστηκά βλέπω 1:1 αφού το ύψος του αρχείου είναι περίπου 830 pixels (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα) η εικόνα ψιλοζορίζετε ελάχιστα σε σημεία με τρελό Bitrate.

Λέτε σε αυτό να φταίει το ότι έβλεπα μέσω εξωτερικού σκληρού με USB2 σύνδεση;

CPU Loads δεν έχω δει ακόμα αναλυτικά, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα δω αυτά;

Και κάποιες ερωτήσεις λίγο off topic αλλά θα τις γράψω εδώ:

a) Η μητρική έχει ενσωματομένη κάρτα ήχου HD Audio της Realtek η οποία κάνει θαυμάσια την δουλειά της απο θέμα ποιότητας ήχου.

Καθαρά για θέμα αποφόρτισης του CPU Load μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλω μια SB Live 5.1 που έχω η δεν αξίζει τον κόπο και η διαφορά είναι ελάχιστη;

b) Ο 3.2 σαφώς δεν είναι σοφή επιλογή για HTPC λόγω θορύβου και γι αυτό το λόγω ψάχνομαι με τις ρυθμίσεις του fant του απο το Bios. Προς το παρόν έχω κατασταλάξει στο μέχρι τους 60C να δουλεύει στο 70% έχετε κάποια άλλη προτινόμενη ρύθμιση; Που θα πάει θα περάσουν και οι ζέστες και θα φτιάξουν λίγο τα πράγματα γιατί δεν έχω και air condition.

c) άντε να δούμε τίποτα καλούς drivers...

Re: Απάντηση: ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

έτσι όπως τα λέτε είναι, αγόρασα χθες την ASUS EAH2400 Pro (βιαζόμουνα πολύ και ελπίζω να μην το μετανιώσω!) και το είδα.

Links: ΠΛΑΙΣΙΟ, ASUS

Άυριο θα αγοράσω και τα σχετικά καλώδια (adaptor DVI 2 HDMI και καλώδιο component -αλήθεια κάνει οποιοδήποτε τριπλό RCA; ) και θα κάνω τις δοκιμές μου.

Σε Pentium 4 640 ΗΤ 3.2 2ΜΒL2 με 2X512ΜΒ DDR@400 CL 2.5 και μέσω της VGA τα πράγματα έχουν ως εξής:

Υλικό 720p το παίζει άριστα χωρίς κολήματα.

Σε υλικό 1080p (Starw Wars Episode III) το οποίο ουσιαστηκά βλέπω 1:1 αφού το ύψος του αρχείου είναι περίπου 830 pixels (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα) η εικόνα ψιλοζορίζετε ελάχιστα σε σημεία με τρελό Bitrate.

Λέτε σε αυτό να φταίει το ότι έβλεπα μέσω εξωτερικού σκληρού με USB2 σύνδεση;

CPU Loads δεν έχω δει ακόμα αναλυτικά, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα δω αυτά;

Και κάποιες ερωτήσεις λίγο off topic αλλά θα τις γράψω εδώ:

a) Η μητρική έχει ενσωματομένη κάρτα ήχου HD Audio της Realtek η οποία κάνει θαυμάσια την δουλειά της απο θέμα ποιότητας ήχου.

Καθαρά για θέμα αποφόρτισης του CPU Load μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλω μια SB Live 5.1 που έχω η δεν αξίζει τον κόπο και η διαφορά είναι ελάχιστη;

b) Ο 3.2 σαφώς δεν είναι σοφή επιλογή για HTPC λόγω θορύβου και γι αυτό το λόγω ψάχνομαι με τις ρυθμίσεις του fant του απο το Bios. Προς το παρόν έχω κατασταλάξει στο μέχρι τους 60C να δουλεύει στο 70% έχετε κάποια άλλη προτινόμενη ρύθμιση; Που θα πάει θα περάσουν και οι ζέστες και θα φτιάξουν λίγο τα πράγματα γιατί δεν έχω και air condition.

c) άντε να δούμε τίποτα καλούς drivers...

a)Δεν αξίζει!!
b)Όσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερα(η θερμοκρασία)!!
c)Κάθε αρχή και δύσκολη!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δοκίμασα να συνδέσω την κάρτα απο την έξοδο Component σε 720p και ομολογώ ότι δεν έμεινα ευχαριστημένος. Αν και μου δώθηκε καλύτερη αίσθηση φωτηνότητας και κοντράστ δεν έφτανε ούτε στο μικρό δαχτυλάκι την τέλεια ανάλυση, γεωμετρία και καθαρότητας που μου δίνει η VGA + το γεγονός ότι κοιμάμαι απόλυτα ησυχος αφού περνάει με υπεράριστα το test του 1:1 pixel mapping.

Μένει να δοκιμάσω και την εκδοχή του DVI2HDMI adaptor αλλά πρέπει να αγοράσω τον αντάπτορα και ψιλοβαριέμαι...

Απάντηση: Re: ATI HD 2400 + UVD PERFORMANCE

Βάλε το τελευταίο patch του PowerDVD και το AnyDVD HD.
Πρίν ρωτήσω για κάτι ακόμα που θέλω, μια διευκρίνηση: Για ποιό patch του PowerDVD μιλάς και σε τι ακριβώς αποσκοπεί;

Λοιπόν παιδιά θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας γιατί θα σκάσω:

Σε σύστημα με Pentium 4 3.2 HT 640 με 1G (2x512 Dual Channel) DDR 400 PC 3200 με κάρτα ASUS 2400 PRO σε PCI-E 16x είναι δυνατόν σε 1080p να έχω μικροκοληματάκια και να χτυπάει η CPU 98% στιγμιαία;

Ερωτώ κύριοι: Που είναι το hardware Acceleration της κάρτας ή αυτό αφορά μόνο BR και HD δισκάκια και ΟΧΙ xH264 αρχεία mkv και τότε είμαι εγώ άκυρος;

Έχω προβληματιστεί γιατί αν και τα αρχεία 1080 που έχω είναι ελάχιστα (1) η οπτική υπεροχή τους είναι σαφέστατη και επιδιώκω να στήσω το σύστημα στο μέγιστο των δυνατών επιδόσεων, speed freak γαρ ακόμα και αν δεν παίζω καθόλου παιχνίδια.

Για την ιστορία να πω ότι οι δοκιμές γίνονται με drivers 7.8 και σε περιβάλλον XP και Vista (ναι έχω ξεσκιστεί στα format επιδιώκοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα).

Δε πρέπει να κάνει ha σε αυτά τα αρχεία, διότι και εγώ έχω την 3.8 έκδοση του ίδιου επεξεργαστή(και μάλιστα υπερχρονισμένη στα 4.3), με 4gb μνήμη, και ενώ δεν έχω το παραμικρό κόλλημα το cpu load φθάνει το 90%. Ίσως να φταίει και ότι έχω όλες τις ρυθμίσεις της κάρτας στο τέρμα. Drivers:7,8, κάρτα 2600xt ddr4, win xp.

Καμία κάρτα γραφικών αυτή τη στιγμή δεν κάνει HA σε υλικό HD (x264) το οποίο δεν είναι HD DVD ή BluRay.

Είναι κυρίως θέμα codec. Δεν υπάρχει κάποιο το οποίο να το υποστηρίζει. Το CoreAVC Pro εδώ και έναν χρόνο λέει ότι θα το υποστηρίξει, αλλά για την ώρα τίποτα..

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, τουλάχιστον βεβαιώθηκα ότι δεν έχω κάνει κάτι λάθος.

Απορώ με τον εαυτό μου πως παρασύρθηκα όταν άκουσα για hardware acceleration στα συγκεκριμένα τσιπ (2400/2600/299) χωρίς να ερευνίσω αναλυτικά που αναφέρονταν αυτό...

Τεσπα, θα προσπαθήσω να πίσω τον εαυτό μου ότι και τα 720p είναι μια χαρά, αρκεί να μην χρειάζονται zoom...

Απο το πρώτο Post μου το διευκρίνισα για να μην περιμένετε κάτι άλλο...

Βέβαια είναι θέμα driver και registry hack, οπότε υπομονή!!

Το CoreAvc έφτασε στην 1.5 αλλά τίποτα ακόμα!!

τελικα τι ισχυει για την 2400?
εχει καποια προβληματα ή με τους 7,8 λυθηκαν?
σε σχεση με την 2600προ,παιρνουμε ιδια ποιοτητα εικονας,ηχο απο hdmi και γενικος εχει ιδια συπεριφορα(video)με αυτην?

τελικα τι ισχυει για την 2400?
εχει καποια προβληματα ή με τους 7,8 λυθηκαν?
σε σχεση με την 2600προ,παιρνουμε ιδια ποιοτητα εικονας,ηχο απο hdmi και γενικος εχει ιδια συπεριφορα(video)με αυτην?

κανεις...:chinscratch:

Λοιπόν μετά από περίπου 2 βδομάδες είμαι στην ευχάριστη θέση να παίζω H264, MPEG2 και VC1 με full acceleration και cpu κοντά στο 10-20%...

Και βέβαια και με εκτός powerdvd player...(φυσικά όμως με τους powerdvd codecs)!!

Θέλουμε registry hack, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο, παίζω με τους beta 7.8 ακόμη, αλλά δεν δοκίμασα τους 7.8 official, αφού βαριόμουνα να πειράξω το inf αρχείο, για να δουν την agp 2400HD...

Θα επανέλθω με τις ρυθμίσεις, γιατί δεν θυμάμαι τα κλειδιά... Oι πληροφορίες βέβαια είναι παρμένες από το σχετικό thread στο avsforum!

Όλα αυτά με XP σε έναν ταπεινό P4 3.OOghz HT!!

απ`οτι βλεπω "βγαζει" μια dvi και μια vga.
εαν εχεις 2 μονιτορ και θελεις 2 ψηφιακες θυρες(dvi),υπαρχει ανταπτορας απο vga σε dvi?
απο dvi σε vga ξερω οτι υπαρχει(περιλαμβανεται πια σε ολες τις καρτες).
το αναποδο...??