Ati hd 7770, pioneer sc-lx 86 με τιποτε 23.976

Πάνο σύνδεσε την ati με hdmi με τηλεόραση - προβολέα. Αν εκεί σου βγάζει 23 τότε κάτι δεν πάει καλά στον ενισχυτή.
Το μόνιτορ που σύνδεσες υποστηρίζει 24p ??? Αν όχι δεν θα στο βγάλει ούτε εκεί.

Το βασικό είναι στις επιλογές refresh να σου βγάζει 23 - αν δεν το βρίσκει και εκεί τότε είναι θέμα driver - win. Λύνεις αυτό και μετά κοιτάς τον ενισχυτή που απότι έχω καταλάβει από το χρήστο έχει θεματάκι.

Στην τελική αν δεν βρείς άκρη πας σε nvidia. Ορίζεις μια custom resolution και ξεμπερδεύεις. Ετσι και εμένα ο δικός μου ο 661 λέει ότι περνάει 1080p60 και όχι 1080p24. Δεν ήταν στο χέρι του.

Last edited:
vas τι νόημα έχει αν του δίνει επιλογή 23 στο desctop? Eγώ στα 60Ηz το άφησα και με τη ρύθμιση στο madvr δεν πέφτει frame με τίποτα.

Είναι ένδειξη ότι δεν θα κλειδώσει η συσκευή, ίσως?
Αν ναι και αν κατάλαβα καλά την ιστορία του Σείριου, epic fail ο pio

vas τι νόημα έχει αν του δίνει επιλογή 23 στο desctop? Eγώ στα 60Ηz το άφησα και με τη ρύθμιση στο madvr δεν πέφτει frame με τίποτα.

Αν είσαι κλειδωμένος στα 60Hz, δεν σημαίνει ότι θα χάνεις frames, απλά, σημαίνει ότι παίζεις με 3:2. Τσέκαρε το εισερχόμενο σήμα στο μέσο αναπαραγωγής να δεις τι παίρνει.

αν δεν την βλέπει σαν επιλογή ο driver πως θα την δεί ο mad?. Εσύ έχεις βάλεις autochange frame rate στον mad και υπάρχει η επιλογή 23p. Είσαι στο desktop στα 60 και o mad γυρνάει εκεί που είναι το υλικό.

Αν είσαι κλειδωμένος στα 60Hz, δεν σημαίνει ότι θα χάνεις frames, απλά, σημαίνει ότι παίζεις με 3:2. Τσέκαρε το εισερχόμενο σήμα στο μέσο αναπαραγωγής να δεις τι παίρνει.

Δεν είναι κλειδωμένος στα 60. Στα 60 είναι στο desktop του και ο mad κλειδώνει εκεί που είναι το υλικό του.

Last edited:
Αν ειναι θεμα συνεργασιας pioneer με ati να παω να παρω μια nvidia... Αρκει να σιγουρευτω πως ειναι αυτο (ο vader ειναι αναξιοπιστος).

Κωστα εχεις δικηο
Στο CCC\My digital flat panels\Properties , εαν ξετικαρω το Enable GPU Scaling , και τικαρω το ITC Processing , τοτε ΝΑΙ , μου εμφανιζει και κρατα τα 23 ΗΖ
Aντιθετως μεσω Control Panel παλι τα εμφανιζει τα 23ΗΖ , αλλα μολις κανω Save , μου τα μπαταρει σε 24.

Εννοειται οτι στο CCC κρατα τα 23ΗΖ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ'ολους σας ...................

Nαι Γιάννη για το desctop λέω, στο flat panels κανονικά 24 έχω βάλει (23 επιμένω ότι δεν υπάρχει στο flat panel στις ati, μόλις άνοιξα και τσέκαρα)
Το σήμα είναι 23,976 και κάτι ψιλά αναλόγως την ταινία... κανονικά δλδ. (έχει ελέγξει ο πρόεδρος :2thumb22sup:)

Πρέπει να βάλει κάποιο μονιτορ ο Πάνος και να τσεκάρει, όπως το ειπε ο vas.

Κωστα εχεις δικηο
Στο CCC\My digital flat panels\Properties , εαν ξετικαρω το Enable GPU Scaling , και τικαρω το ITC Processing , τοτε ΝΑΙ , μου εμφανιζει και κρατα τα 23 ΗΖ
Aντιθετως μεσω Control Panel παλι τα εμφανιζει τα 23ΗΖ , αλλα μολις κανω Save , μου τα μπαταρει σε 24.

Στο εμφανιζει αμεσως η μετα απο restart?

Αν ειναι θεμα συνεργασιας pioneer με ati να παω να παρω μια nvidia... Αρκει να σιγουρευτω πως ειναι αυτο (ο vader ειναι αναξιοπιστος).

Είναι??? Κατευθείαν σε ένα μέσο προβολής που υποστηρίζει 24p βγάζει 23 ??? Αν όχι τότε κάτι δεν πάει καλά. Πιθανόν ο πιο να ρίξει φόλα αλλά σίγουρος δεν θα είσαι.

Το 23p το εμφανίζει στις επιλογές. Μόλις το τικάρεις και αλλάξει το desktop μετά το δείχνει 24 όχι 23.

Αυριο θα συνδεσω κατεθυειαν στον προβολεα (δυστυχως δεν ειναι ευκολο λογω τοποθετησης και φευγω σε λιγο).

Απάντηση: Re: Ati hd 7770, pioneer sc-lx 86 με τιποτε 23.976

Κωστα εχεις δικηο

Ξετικαρισμένα τα έχω και τα δύο εγώ και μια χαρά εμφανίζει τα 23.
Το μπατάρισμα το κάνει και σε μένα σε κάθε περίπτωση. 23 δεν κρατάει, αλλά αφού πάιζει σωστά who cares?

Xρόνια πολλά επίσης!

υγ. Ίσως να παίζει ρόλο που κουμπώνεις την hdmi τελικά.

Tο οτι δεν παιζει 23 πως το καταλαβες; απο χαμενα fps, απο την ενδειξη στο προβολικο η με αλλο τροπο;
Σορυ για τη νουμπαδικη ερωτηση

Λοιπον Κυριοι ειδα το φως το αληθινο στο MPC\MadVr
Ενω πρωτα μεσω CtrlJ εβλεπα στις δυο πρωτες γραμμες τη συχνοτητα 60ΗΖ , τωρα διαβαζω
1. Display 23.97559HZ
2. Composition Rate 23.976

3. Dropped Frames μηδεν

Απάντηση: Re: Ati hd 7770, pioneer sc-lx 86 με τιποτε 23.976

Tο οτι δεν παιζει 23 πως το καταλαβες; απο χαμενα fps, απο την ενδειξη στο προβολικο η με αλλο τροπο;
Σορυ για τη νουμπαδικη ερωτηση

Το βλέπεις απ´ το info του προβολέα αλλά κι αν χρησιμοποιείς MPC-HC με MadVr πατάς ctrl+J κι εμφανίζεται στην οθόνη.

Προσπαθώ να σκεφτώ τι δεν παει καλά αλλά δε μου έρχεται κάτι...

Εδώ και 5+ χρόνια είχα σχεδόν όλες τις ati και όλους τους lx και δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα.

Θα δοκίμαζα ένα driver cleaner για τον driver, ένα reset του lx και αλλαγή του driver (αφήνω το φορματ για το τέλος).