ATI + vista αναλυση σε HTPC (NO SIGNAL)

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

    Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

    Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Συναδελφοι, λιγο βοηθεια, γιατι θα παλαβωσω!

Μολις εστησα νεο HTPC. Τα εστρωσα ολα στο γραφειο συνδεδεμενο με monitor - ffdshow, mkv κλπ, κλπ φορτωσα τη μουσικη μου, ολα τα σχετικα. Ολα τελεια!

Με το που συνεδεσα στο σπιτι με HDMI και TV, τα Vista ξεκινησαν, ολα καλα. Οπως εχουν την ταση να κανουν τα Vista, μου ζητησε να κανω restart (και ειπα οκ, κατι θα ξερει...). Μετα το restart, αλλαξε αυτοματα το resolution της καρτας γραφικων, σε μια (αγνωστη) αναλυση που δεν αναγνωρίζει ουτε η TV,projector ή η TFT που εχει πανω στο κουτι - και εμεινε τυφλο!

Κανω startup ευκολα σε safe mode, αλλα δεν μπορω να αλλαξω την αναλυση, ουτε να απεγκαταστησω τα drivers της ATI (ωστε να ξεκινησει με χαμηλη αναλυση και να τα ξαναβαλω).

Στα startup options τα Vista εχουν και το "Startup in 800x600 mode"... το οποιο και φυσικα δεν δουλευει (παλι NO SIGNAL).

Ελεος! Ενω ολα δουλευουν μια χαρα, τα Vista μου φαινονται συμπαθη, αλλα το ρημαδι αυτο-τυφλωθηκε! :BDGBDGB53:

Καμια ιδεα???

Ευχαριστω!

Τα σχετικα:
Vista Home premium
VGA: PCI-X ASUS EAH3450 256MB HDCP
Mobo: Asus P5QL-E
 
[Γιαννης κερναει, Γιαννης πινει!]

Για ενημερωση των υπολοιπων και σε παρομοια προβληματα*, απλα manual πετας το folder "ATI" απο το Program files, και στο restart (μετα το σχετικο error) ξαναβαζεις drivers.

*Μα καλα, ηλιθιοι ειναι? Ειναι δυνατον να μην κανει uninstall τα drivers σε safe mode? Πρεπει να προκαλεσεις πανικο στο συστημα για να αλλαξεις resolution.... τελως παντων... ΕΛΕΟΣ!!!

Τουλαχιστον δουλευει... :guitarist: