ATI VS NVIDIA-ΟΔΗΓΟΙ

Overscan μπορει να εχει σε ολες τις αναλυσεις και παντου η και πουθενα. Εχει ρυθμιστικό για overscan στα μενου?

τα 1080ι στα 25 ως τι τα αναφερεις?

Last edited:
Re: Απάντηση: ATI VS NVIDIA-ΟΔΗΓΟΙ

Overscan μπορει να εχει σε ολες τις αναλυσεις και παντου η και πουθενα. Εχει ρυθμιστικό για overscan στα μενου?

τα 1080ι στα 25 ως τι τα αναφερεις?

ααααχχχχ...
αδιαβαστος ειμαι..!!
ρυθμιστικο για overscan δεν εχει.
τα 25 που αναφερω ειναι hz.

αν και προηγουμενο μοντελο υποστηριζει το παρακατω:

http://www.pioneer.eu/eur/products/62/63/tech/PlasmaTV/24FPS.html

http://www.pioneer.co.uk/uk/products/archive/PDP-427XD/index.html

Ωραια.

Αρα παμε ενα ενα, θες 24 για θεαση br και hd και 50 για τα dvd ακια σου του βιντεο κλαμπ.

Οσον αφορα την αναλυση...

η τηλεοραση εχει native αναλυση 1024 768. Αυτη αν το καλοσκεφτεις ειναι αναλυση καδρου 4/3 και οχι 16/9 που ειναι η τηλεοραση. Θα μου πεις τωρα πως γινεται αυτο. Ειναι απλο.
Τα πιξελ της τηλεορασης δεν ειναι τετραγωνα αλλα παραλληλογραμμα στον οριζοντιο αξονα για να στο πω μπακαλικα....
Αυτο σημαινει το εξης....αν δωσεις στην τηλεοραση 1024 768 αναλυση και βαλεις να παιξεις απο το πισι σε οποιο πλειερ, ας πουμε theatertek, θα πρεπει να πας και να του πεις να παιξει με aspect 4/3 , αλλιως δεν προκειται ποτε να δεις σωστο καδρο.
Αν δωσεις στην τηλεοραση 1280 720 ας πουμε, θα πρεπει να δωσεις στο πλειερ κανονικα 16/9 aspect.

Οσον αφορα τις αναλυσεις τωρα.....πρεπει αν επιλεξεις σε πια αναλυση παιζει καλυτερα η τηλεοραση σου. Η δικη μου για παραδειγμα , αν της δωσω 1024 768 και παω κι απο το κρυφο μενου και φτιαξω το overscan εκει που πρεπει, επειδη βγαινει ο scaler τελειως εκτος , δεν λειτουργουν και τα οποια καλουδια εχει βελτιωτικα της εικονας με αποτελεσμα να μην μου αρεσει.
Σε δοκιμες που εκανα , κατεληξα οτι παιζει καλυτερα κανοντας δυο scaling. Ενα απο το Pc που ανεβαζει την αναλυση σε 1280 720 ( που αυτη τροφοδοτει την τηλεοραση) κι ενα η τηλεοραση για να ριξει την αναλυση σε 1024 768 και να τροφοδοτησει το πανελ της. Ετσι μου δουλευουν τα καλουδια της και μου αρεσει το αποτελεσμα που βλεπω. Και σε αυτην την περιπτωση ομως πρεπει να φερω απο το κρυφο μενου το overcan της για να εχω ολο το καδρο.
Ολα αυτα με επιλογη απο το aspect της τηλεορασης στο 16/9 To αναφερω γιατι οταν το βαζω στο just που ειναι το λογικο οταν παιζεις απο το πισι κανει κουλα.

Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι σε μπερδεψα και κανω παυση εδω πριν συνεχισω...

Το δευτερο θα ειναι ποιο ευκολο για ολους μας ........ισως !!!!

αυτο λεω ρε φιλε...
ειπαμε:

TO HTPC ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ...!!!

ομως σε αυτην την περιπτωση νομιζω οτι το κακο με την ατι παραγινε!
πολλα παραπονα απο πολλους.....!!
παντως απο οτι βλεπω μου ειναι ποιο ευκολο να την ξηλωσω και να βαλω vidia,παρα να κατσω να την φερω εκει που θελω.(εαν θα μπορεσω!)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI VS NVIDIA-ΟΔΗΓΟΙ

αυτο λεω ρε φιλε...
ειπαμε:

TO HTPC ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ...!!!

ομως σε αυτην την περιπτωση νομιζω οτι το κακο με την ατι παραγινε!
πολλα παραπονα απο πολλους.....!!
παντως απο οτι βλεπω μου ειναι ποιο ευκολο να την ξηλωσω και να βαλω vidia,παρα να κατσω να την φερω εκει που θελω.(εαν θα μπορεσω!)

Πολυ ευχαριστως να την παρω εγω αμα την βγαλεις, ΜΕ το αdaptoraki βεβαια. Ποια ειπαμε οτι ειναι ??:flipout::flipout:

Περι τιμων , με πμ :flipout::ernaehrung004:

Οχι αλλά αν η ποιότητα απεικόνισης είναι τόσο δραματική στις 42¨ υπέρ της nvidia φαντάζομαι τι θα συναντήσω σε προβολέα.

Οχι αλλά αν η ποιότητα απεικόνισης είναι τόσο δραματική στις 42¨ υπέρ της nvidia φαντάζομαι τι θα συναντήσω σε προβολέα.

Αστο , μην το ψαχνεις. Προφανως δεν εχουμε οριοθετησει την "ποιοτητα" οπως πρεπει .:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI VS NVIDIA-ΟΔΗΓΟΙ

Πολυ ευχαριστως να την παρω εγω αμα την βγαλεις, ΜΕ το αdaptoraki βεβαια. Ποια ειπαμε οτι ειναι ??:flipout::flipout:

Περι τιμων , με πμ :flipout::ernaehrung004:

φιλε δεν εχω κανενα προβλημα να στην δωσω...
επειδη ομως εχω την δυνατοτητα να την παω πισω και να μην χασω ευρο δεν νομιζω οτι σε συμφερει....

sapphire 2600xt ultimate edition...

Αστο , μην το ψαχνεις. Προφανως δεν εχουμε οριοθετησει την "ποιοτητα" οπως πρεπει .:grinning-smiley-043

αυτο βλεπω εγω στην δικια μου τηλεοραση με default ρυθμισεις και στις 2 καρτες.
σε καποιον αλλο μπορει να συμβαινει το αντιθετο...

οπως και στα δικα μου ματια η πανα με την pioneer στο μαυρο:

για καποιους αλλους η πανα ειναι 1 κλικ ποιο πανω για μενα 5...!!

Last edited:
Δεν αμφισβητησε κανεις κανενα σχολιο και το τι βλεπει και τι οχι ο καθενας ουτε καποιο μηχανακι.

Η ουσια ειναι να μην ειμαστε απολυτοι σε αυτα που γραφουμε, διοτι μπορει να υπαρχουν πολλα, που υπαρχουν, και ισως εμας να μην μας ενδιαφερουν.

Ετσι απλα.

Καμια σχεση με την πραγματικοτητα αν αναφερεσαι σε ποιοτητα εικονας και αναπαραγωγης video...

Εγω οσο καιρό είμαι στο forum μόνο για προβλήματα διαβάζω με τις ΑΤΙ.
Απειρα post.
Δεν έχω χρόνο για προβλήματα.
Οπότε τα περι ποιότητας δεν μου λένε τίποτα.
Απο την άλλη δεν έχω σε υπόληψη μια εταιρία που την τιμώ με τα λεφτά μου και οι drivers της είναι λες και τους έχουν γράψει 10χρονα παιδιά.
Νιώθω οτι με υποτιμούν.
Επειδή είναι και η δουλειά μου μου έχει τύχει με δύο ίδιες κάρτες με ίδιους drivers στο ένα μηχάνημα να μην μπορώ να απενεργοποιήσω τη διπλή οθόνη και στο άλλο να μην μπορώ να την ενεργοποιήσω με τίποτα.

Το πιο αστείο πάντως ήταν η προτροπή στο site της ΑΤΙ που έλεγε:
Αν οι drivers που έχετε λειτουργούν μην κατεβάζετε τους νέους.
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Για να μην παρεξηγηθώ γράφω ΠΑΝΤΑ με τις καλλίτερες προθέσεις.

Δεν αμφισβητησε κανεις κανενα σχολιο και το τι βλεπει και τι οχι ο καθενας ουτε καποιο μηχανακι.

Η ουσια ειναι να μην ειμαστε απολυτοι σε αυτα που γραφουμε, διοτι μπορει να υπαρχουν πολλα, που υπαρχουν, και ισως εμας να μην μας ενδιαφερουν.

Ετσι απλα.

σωστα....

για να τελειωνει το θεμα-τουλαχιστον για εμενα-το απογευμα εχει κατσαβιδια και μιας που θα ανοιχτει,ευκαρια ειναι να "κοτσαρω" και το pioneer 202 για να δουμε και λιγο blueray...

offtopic: (για λιγο...)

στην asus πρεπει να δηλωσεις απο καπου (jumperακι )οτι εχει σκληρο sata2?
οταν κανω boot απο το δισκακι του acronis σε περιβαλλον dos,
βγαζει ενα μηνυμα που λεει "sata2 disable" χωρις ομως να παρουσιαζει καποιο προβλημα.