ATOM: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Απάντηση: ATOM D510: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Σήμερα έκανα και το εξής τεστ... Έβαλα να streamάρω ταυτόχρονα 5 διαφορετικά streams από τα Ι-ΙΙ-ΙΙΙ-ΙV-V γνωστής εξαλογίας, HDTV mkv 720p, με bitrate 6.5 έως 7 Mbit και 6.5GB έκαστο σε μέγεθος... Εδινα λοιπόν ταυτόχρονα από το D510MO που έχω όλο το υλικό, σε WD TV Live, Egreat M31B, HTPC σαλόνι, PC κρεβατοκάμαρας, και λάπτοπ... Το σπιτικό gigabit lan έπιανε 6% μέσο όρο στο D510MO, και ο ΑΤΟΜ D510 κοιμόταν στα 4%... Ταυτόχρονα το μηχανάκι seedάρει και με μtorrent... Και είμαι εγώ πάνω του για να βλέπω τι κάνει με remote connect... Αν δεν βαριόμουν να συνδέω και άλλο καλώδιο δικτύου, θα έβαζα και το netbook για να τραβάω και 6ο (VI) stream, αλλά δεν νομίζω να είχε νόημα... Προφανώς δεν θα έβλεπα κάτι διαφορετικό...

:grinning-smiley-043 και ξανά :grinning-smiley-043

Και όπως είπαμε, όλα αυτά με 23W... -bye-

===========
edit: Σημαντικό για πολλούς: Κυκλοφόρησε η GigaByte Μ/Β με D510, με 4 SATA ports... GA-D510UD είναι το μοντέλο. Για κάποιους που τα δύο sata ports είναι λίγα, αυτό είναι καλή λύση... Τo βλέπω ήδη διαθέσιμο σε e-καταστήματα. -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: ATOM D510: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Σήμερα έκανα και το εξής τεστ... Έβαλα να streamάρω ταυτόχρονα 5 διαφορετικά streams από τα Ι-ΙΙ-ΙΙΙ-ΙV-V γνωστής εξαλογίας, HDTV mkv 720p, με bitrate 6.5 έως 7 Mbit και 6.5GB έκαστο σε μέγεθος... Εδινα λοιπόν ταυτόχρονα από το D510MO που έχω όλο το υλικό, σε WD TV Live, Egreat M31B, HTPC σαλόνι, PC κρεβατοκάμαρας, και λάπτοπ... Το σπιτικό gigabit lan έπιανε 6% μέσο όρο στο D510MO, και ο ΑΤΟΜ D510 κοιμόταν στα 4%... Ταυτόχρονα το μηχανάκι seedάρει και με μtorrent... Και είμαι εγώ πάνω του για να βλέπω τι κάνει με remote connect... Αν δεν βαριόμουν να συνδέω και άλλο καλώδιο δικτύου, θα έβαζα και το netbook για να τραβάω και 6ο (VI) stream, αλλά δεν νομίζω να είχε νόημα... Προφανώς δεν θα έβλεπα κάτι διαφορετικό...

:grinning-smiley-043 και ξανά :grinning-smiley-043

Και όπως είπαμε, όλα αυτά με 23W... -bye-

===========
edit: Σημαντικό για πολλούς: Κυκλοφόρησε η GigaByte Μ/Β με D510, με 4 SATA ports... GA-D510UD είναι το μοντέλο. Για κάποιους που τα δύο sata ports είναι λίγα, αυτό είναι καλή λύση... Τo βλέπω ήδη διαθέσιμο σε e-καταστήματα. -bye-

Άσχετο,αλλά η GigaByte βγάζει διαμάντια!!

Και φορτωμένεs όλεs οι μητρικέs και σε πολύ καλή τιμή!!

Παρακαλώ,να μην θεωρηθεί διαφήμιση,απλά παρατήρηση,από τιs μητρικέs που έχω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένοs!!

Όμορφα πράγματα Λυκούργε και οικονομικά!!!:a0210:

Χτύπησα την Gigabyte από Multirama με 82 . Το απόγευμα αν προλάβω θα κάνω την μεταμόσχευση στον WHS. Θα παλέψω να την κάνω με safe mode για να μην ξαναφορμάρω τα πάντα από την αρχή...

Μου έβγαλε το λάδι για να ξαναστήσω το λειτουργικό, γιατί ο WHS δεν μπουτάριζε από τον IDE δίσκο. Έπρεπε να κάνω πατέντα, ξεκίνησα εγκατάσταση με WinXP και στην δεύτερη επανεκκίνηση έβαλα στο drive το δισκάκι του WHS να συνεχίσει. Παραδόξως όλα περάστηκαν οκ και για την ώρα δουλεύει μιά χαρά...

Re: Απάντηση: ATOM: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Η μεγαλύτερη μεταφορά δεδομένων που μπορεί να δώσει το D510MO είναι 20-25 ΜΒ ΜΑΧ...
Οπότε τι ρόλο παίζει,αν έχει χιλιάρα κάρτα;.....

Γιά όσους επιμένουν ότι to chipset παίζει ρόλο στην ταχύτητα του δικτύου. To printscreen είναι πριν από λίγο, αφού τέλειωσε όλη η εγκατάσταση του WHS πάνω στο D510MO, με 2GB ram και 5 δίσκους (1 system + 4x500GB data).

NM10_ws.jpg

Με το που φισκάρισαν οι δίσκοι μου άρχισα να σκέφτομαι και εγώ την λύση ενός HOME server. Η λύση που περιγράφεται σε αυτό το tHread φαίνεται πολλά υποσχόμενη και με χαμηλό κόστος.
Για να προσθέσω και εγώ νέα πληροφορία για όσους ενδιαφέρονται στο παιχνίδι μπήκε και η SUPERMICRO με τη παρακάτω μητρική atom 510.
http://www.supermicro.com/products/motherboard/ATOM/ICH9/X7SPA.cfm?typ=H&IPMI=Y

Είναι καλή εταιρεία με ειδίκευση θα έλεγα σε servers. Τιμή ακόμα δεν έχω βρεί Ελλάδα. Αλλά στο amazon έχει περίπου 170euro. Ακριβό ... μάλλον προορίζεται για πιο σοβαρές υλοποιήσεις (από αυτή που σκοπεύω να κάνω). διπλο GIagabit lan kai 6 sata ....

Key Features

1. Intel® Atom™ D510
(Pineview-D) (DMI)
2. Intel® ICH9R Chipset
3. Up to 4GB single channel unbuffered,
non-ECC DDR2 667MHz SO-DIMM
4. 2x Intel 82574L Gigabit LAN
5. 6x SATA (3.0Gbps) Ports
RAID 0, 1, 5, 10 (Windows Only)
6. 1 (x4) PCI-E (in x16 slot)
7. 2 rear USB ports + 3 headers (5 ports)
+ 1 Type A connector
8. Integrated Matrox G200eW Video
9. Integrated IPMI 2.0

Το Zotac NM10-DTX WiFi φαίνεται ενδιαφέρον (140 amazon.de). Το μόνο άσχημο είναι ότι από τα 6 sata τα 4 λειτουργούν μόνο σε RAID mode (...LOL)..

D510 cpu,
6 SATA ports,
1 eSATA port,
2 DDR2 667/800Mhz DIMM slots (4 GB max),
10 USB 2.0 ports (6 on back-panel, 4 on-board headers),
1 PCIe x16 (single lane) slot,
1 PCIe x1 slot, 1 mini-PCIe x1 slot (occupied by a 802.11 b/g/n WiFi module), HDMI (1366x768 max) !!!!
VGA port,
1 PS/2 port,
1 Gigabit Ethernet port,
5.1 HD audio

* διόρθωση στο προηγούμενο ποστ : τα 4 sata λειτουργούν τελικά και χωρίς raid..βρέθηκε λύση

Καλησπερα στο φορουμ,

Για να μην ανοιγω αλλο ποστ θα ηθελα την γνωμη σας για το στησημο ενος μικρου server για μοιρασμα αρχειων και torrent.
Λογο του οτι θα εχει μεγαλα αρχεια θα ηθελα να εχει αναλογη ταχυτητα μεταφορας >50mb/sec.
Ειμαι αναμεσα σε Atom D525 Dual Core 1.8 GHz / Intel G540 - G620 με motherboard Η61 ή Η67 / Core2Duo μεταχειρισμενο (αν βρω σε καλη τιμη).
Εχω ενα HTPC με Intel Pentium E6300 m/b E41 το οποιο εχει γεμισει με δισκους. (υπαρχει παντα και η δυνατοτητα να χρησιμοποιησω τον Ε6300 για σερβερ αν αξιζει και ειναι οικονομικος και να βαλω το G540 - G620 στο HTPC).
Εχω ενα κουτι Antec P180 και 3 - 4 green δισκους 1,5 - 2tb

Ολες οι προτασεις ευπροσδεκτες,

Ευχαριστω.

Atom D525 στα 1.6 με 2GB ram, κάνει file sharing και torrent client στο σπίτι μου, με ταχύτητες 70-80 MB/sec μέσω gigabit δικτύου. Καίει 27W όταν σβήνουν οι 3 από τους 4 δίσκους και μένει μόνο με τον system, πάνω στον οποίο σώζει τα torrents. Έχει ταυτόχρονα μοιράσει 3 fullHD streams σε αντίστοιχα media player clients εντός του σπιτιού, άνετα και χωρίς ίχνος σπασίματος κίνησης.

πάντως και εγώ με G630 πλέον, έχω ακριβώς την ίδια κατανάλωση σε idle με τον ΑΤΟΜ D510 που είχα πριν... Νταξ σε load βέβαια καίει περισσότερο, αλλά αποδίδει και πολλαπλάσια... Πάντως και εγώ με τον ΑΤΟΜ δεν είχα θέμα, είχα κάνει δοκιμή streaming 5x720p ταυτόχρονα σε όλα τα πιθανά μηχανάκια που είχα σπίτι τότε... Εννοείται και εγώ με gigabit δίκτυο.

Αν όμως τα απόλυτα νούμερα του κόστους δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας, ένα πισάκι με G620 μπορεί να κάνει τα πάντα, και είναι και σαφώς πιο επεκτάσιμο, και μπορείς να το κάνεις και htpc αν θες... δεν συγκρίνεται με τα ΑΤΟΜ. Δεν έχω δοκιμάσει όμως τα νέα ΑΤΟΜάκια, τι λένε...

Re: Απάντηση: ATOM: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Καλησπερα,

Τελικα πηρα τον Intel Dual Core G840 (ηταν κοντα στην τιμη και αμεσα διαθεσιμο κοντα μου).

Tι motherboard προτεινεται;

Θα προτιμουσα αν δεν χρειαζεται να κρατησω το κοστος χαμηλα (δεν κανω overclocking).