ATOM: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Δημήτρη,στην θέση τηs 330 τι έχειs τώρα;
Την πούλησεs;

Και κάτι τελευταίο.
Στην φωτό φαίνεται η ψήκτρα να ακουμπάει στην άλλη τηs κάρταs γραφικών ή μου φαίνεται;

Σε ρωτάω γιατί σκέφτομαι και εγώ να βγάλω το ανεμιστηράκι,αν και πρόs το παρόν δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερο πρόβλημα...
Αν και τώρα τελευταία το ακούω που και που να χάνει στιγμιαία λίγεs βόλτεs...

Εννοείται,ότι το έχω αλλάξει με ένα αθόρυβο,γιατί αν είχα αφήσει τηs μάναs του καλά κρασιά!!

Last edited:
O 330 έφυγε όταν πήγα (ξανά) σε "βαρύ" μηχάνημα με WHS. Βρήκε όμως σπίτι (και παρόμοια χρήση) σε έναν καλό μου φίλο / γείτονα.

Η ψήκτρα όντως πλησιάζει πολύ ή και ακουμπάει λίγο τη δίπλα ψήκτρα, η οποία είναι του επεξεργαστή.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528069

INTEL BOXD510MO 79 !! :slapface:

Το D410 στα υπόψη ότι έχει μόνο 10/100 δίκτυο!

Σε συνέχεια των προηγουμένων... Και επειδή φαίνεται ότι κάποιοι με τις τιμές τους δεν μας τα λένε καλά...

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007981 - D410PT - 55
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007980 - D510MO - 66.8

τον τελευταίο καιρό συνήθως βρίσκω στο pc1 τις καλύτερες τιμές για αυτά που ψάχνω...

Re: Απάντηση: ATOM: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

....
τον τελευταίο καιρό συνήθως βρίσκω στο pc1 τις καλύτερες τιμές για αυτά που ψάχνω...

Δε θέλω να διαφημίσω το PC1 αλλά και μένα με κέρδισαν οι τιμές του και έχω γίνει πελάτης τους. Επίσης έχουν πολύ καλούς χρόνους απόκρισης σε κομμάτια που δεν είναι σε στοκ !

Φίλιππος

Απάντηση: Re: Απάντηση: ATOM: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Δε θέλω να διαφημίσω το PC1 αλλά και μένα με κέρδισαν οι τιμές του και έχω γίνει πελάτης τους. Επίσης έχουν πολύ καλούς χρόνους απόκρισης σε κομμάτια που δεν είναι σε στοκ !

Φίλιππος

Τα ίδια και εγώ. Ελπίζω να το κρατήσουν έτσι. :a0210:

Λοιπόν... μπήκε η παραγγελία για ένα D510MO... βασικά η χαμηλή του κατανάλωση με την (λογικά αναμενόμενη λόγω προδιαγραφών) ψυχρή και αθόρυβη λειτουργία του, καθώς και η χιλιάρα κάρτα δικτύου του (που το τωρινό μου D210GLY2 δεν έχει) ήταν οι λόγοι... Να δούμε τώρα πως θα μπει σπίτι χωρίς να μας πάρει χαμπάρι ο ελεγκτής του σπιτιού... Γιατί αλλιώς... :slapface: :argue:

... και βαριέμαι να ξαναστήνω λειτουργικό... :BDBDG54:

Λοιπόν... μπήκε η παραγγελία για ένα D510MO... βασικά η χαμηλή του κατανάλωση με την (λογικά αναμενόμενη λόγω προδιαγραφών) ψυχρή και αθόρυβη λειτουργία του, καθώς και η χιλιάρα κάρτα δικτύου του (που το τωρινό μου D210GLY2 δεν έχει) ήταν οι λόγοι... Να δούμε τώρα πως θα μπει σπίτι χωρίς να μας πάρει χαμπάρι ο ελεγκτής του σπιτιού... Γιατί αλλιώς... :slapface: :argue:

Xθες εβαλα μια 510mo με δυο wd green 1.5T με λειτουργικο whs v2.H εγκατασταση του λειτουργικου ηταν μια περιπετεια (τρομαρα μου ηθελα να την κανω με usb dvd drive και με τους δυο δισκους στα δυο sata).Συμβουλη στο ενα sata drive και ενα δισκο για να μην εχετε προβλημα (εβλεπε τους δισκους αλλα δεν ξεκινουσε η εγκατασταση-εβγαζε μηνυμα οτι δεν μπορει να διαμορφωσει τους δισκους,τζαμπα 2 ωρες εφαγα).Οταν ξεκινησε η εγκατασταση εκανε 1,5 ωρα να τελειωσει.Δεν ειχα χρονο για καμμια δοκιμη,εντυπωσεις εν καιρο μια και μου ειναι αγνωστο λειτουργικο.Μπηκε και μια pci καρτα που βγαζει 4 sata χωρις προβλημα και περιμενει αλλους 4 1,5Τ αργοτερα...

Last edited:
Καλά, εμένα είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα... ένας 1ΤΒ δίσκος ήδη έτοιμος (με το υλικό του σε δεύτερο partition), και κανά usb dvd για την εγκατάσταση...

ψήνομαι όμως για δοκιμή κανενός εναλλακτικού λειτουργικού... κανά λινουξάκι... απλά θα πάνε "χαμένα" τα ήδη καταχωρημένα του μtorrent...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ATOM: η νέα γενιά (mini itx κατεβαστηριών)

Xθες εβαλα μια 510mo ...

Αν και το έχω από χτες στα χέρια μου, θα κάνει μερικές μέρες μέχρι να μπει στην θέση του... Για πες, από θερμοκρασίες πως πάει? Του έχεις βάλει κανένα ανεμιστήρα να το φυσάει? Σαν μηχανάκι, δίνει αίσθηση ψοφιμιού? Τίποτα άλλο που παρατήρησες?

Σε midi tower με 2 (μπρος-πλατυ) 12cm ανεμιστηρες οι θερμοκρασιες ειναι 40-48 max, οτι και να κανω.Για κατεβαστηρι-streaming ειναι μια χαρα.Ψοφιμι δεν θα το ελεγα αλλα μην εχεις και μεγαλες απαιτησεις.Παντως για αυτο που το ηθελα κανει.

Η μεγαλύτερη μεταφορά δεδομένων που μπορεί να δώσει το D510MO είναι 20-25 ΜΒ ΜΑΧ...
Οπότε τι ρόλο παίζει,αν έχει χιλιάρα κάρτα;.....

Η μεγαλύτερη μεταφορά δεδομένων που μπορεί να δώσει το D510MO είναι 20-25 ΜΒ ΜΑΧ...
Οπότε τι ρόλο παίζει,αν έχει χιλιάρα κάρτα;.....
Γιώργο που το βρήκες το νούμερο αυτό?

Το έστησα χτες, δεν πρόλαβα όμως να τσεκάρω ταχύτητες μεταφοράς μέσω δικτύου... (θα μετρήσω και θα επανέλθω). Αλλά πρόλαβα και μέτρησα καταναλώσεις. :grinning-smiley-043

Intel D201GLY2 (Celeron -ConroeL- 220 / 1.2GHz)
idle 35W, stress test (everest stability) 45W

Intel D501DO (Atom D510 / 2x1.66GHz)
idle 23W , stress test 29W...

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ίδια:
power brick 80W
picoPSU 90W
WD GP EADS32MB 1TB
1GB ram Patriot 667MHz
1 fan 6" στα 7V
1 fan αθόρυβο 1000 στροφών 12" slim

υγ. οι ταχύτητες δικτύου επηρεάζονται και από το λειτουργικό που τρέχει? Δλδ τώρα του έβαλα ΧΡ, αν για παράδειγμα έβαζα 7/32bit σε μεταφορά με άλλο μηχάνημα με 7/64bit, θα ήταν μεγαλύτερες?

υγ.2 Η miniPCIe του δεν αναγνώρισε έναν SSD τέτοιου τύπου, μάλλον είναι μόνο για wifi καρτούλες... Επίσης το μηχανάκι έχει s/pdif header και δυνατότητα bootable usb / αναγνώστη κάρτας.

Last edited:

Με γεια το μηχανάκι! :D

υγ. οι ταχύτητες δικτύου επηρεάζονται και από το λειτουργικό που τρέχει? Δλδ τώρα του έβαλα ΧΡ, αν για παράδειγμα έβαζα 7/32bit σε μεταφορά με άλλο μηχάνημα με 7/64bit, θα ήταν μεγαλύτερες?

Γενικά ο κανόνας είναι ότι μηχανάκια με μικρές CPU, όπως θεωρείται και το συγκεκριμένο, ωφελούνται από λειτουργικά που υποστηρίζουν SMB 2.0, όπως είναι τα Vista, 7, Server 2008. Αυτό διότι το network transfer καταναλώνει λιγότερη CPU, οπότε στους ίδιους κύκλους στέλνει περισσότερα data (χονδρικά..).

Αρκεί βέβαια και το άλλο "άκρο" επίσης να υποστηρίζει SMB 2.0.

Ευχαριστώ!

Δεδομένου του ότι όλα τα άλλα έχουν 7 ή ubuntu 9.10, μάλλον τα ΧΡ που επέλεξα σαν ελαφρύτερα (λόγο 1GB ram) δεν θα αποδίδουν τα μέγιστα στην μεταφορά, εε?....
Αλήθεια, το ubuntu έχει κάτι για αντίστοιχα γρήγορες δικτυακές μεταφορές? Τέσπα μπορώ να το δοκιμάσω όταν βρω χρόνο, αν ξέρουμε όμως και τι λέει η θεωρία δεν θα ήταν άσχημα... :grandpa:

Αλήθεια, το ubuntu έχει κάτι για αντίστοιχα γρήγορες δικτυακές μεταφορές?

Όσο μένεις σε NFS κάτι γίνεται. Αν όμως μιλάς για SMB και ανομοιογεννή δικτύωση (linux <-> Windows) τότε ξέχασέ το. Το SAMBA απλά κάνει τη δουλειά αλλά από ταχύτητα είναι τα μαύρα του τα χάλια συγκρινόμενο ακόμα και με το παλιό Windows SMB 1.x.

Last edited:
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες...

πρώτες γρήγορες δοκιμές, με μεγάλα αρχεία (4GB+) που τα τράβαγα στο πισί με τα 7άρια από το ΑΤΟΜάκι με τα ΧΡ, μετά από λίγο σταθεροποιούταν στα ~45MB/sec... not bad.

υγ. η επόμενη σκέψη μου είναι κανά 7άρι σε dual boot στο ατομάκι, έτσι για δοκιμές... σε δουλειά να βρισκόμαστε δλδ... :grandpa:

Λοιπόν, μεγάλο μειονέκτημα (που από ότι είδα είναι πολλών ιντέλ IGP γραφικών).... Δεν δίνουν 1360χ768 ανάλυση! :slapface:

To δικτυο απεκτησε και ενα 8πορτο 1000αρι switch και ειναι πιο "αερατο" το ολο συστημα.Παντως ξαναλεω οτι για την δικια μου χρηση ειναι εξαιρετικο το ατομακι.

Last edited: