Atonement-Εξιλέωση

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
Την βρήκα πολύ καλή - είχα καιρό να δώ καλή κανούργια ταινια που να μην με κάνει να χασμουριέμαι - όπως μ' έκανε να χασμουριέμαι το "There will be blood", και πολλά του είδους του. Είναι λάθος να το βλέπουμε σαν μια ιστορία αγάπης - τα εν λόγω δύο πρόσωπα είναι δευτερεύοντα στην ιστορία (είναι ιστορία δεύτερου πλάνου), το πρώτο πλάνο όντας, με πολύ έντονη διαφορά, η ιστορία της Briony - η δικιά της αγάπη, το τι την οδήγησε στο "λάθος", η ασάφεια ώς προς το λάθος/επίτηδες, οι συνέπειες του λάθους, οι τύψεις κλπ. Η Briony απέχει παρασάγκες από τον Ρασκόλνικωφ, αλλά είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι είναι το έργο στον Τιτανικό (το τελευταί όντας από τα χειρότερα που είδα την τελευταία δεκαετία).

Ειχαμε ξαναγραψει γι'αυτη την ταινια. Δε μου αρεσε, κυριως εξαιτιας της βαρετης, μεγαλης και ασχετης σκηνης του πολεμου. Βεβαια, ειχε και καλα στοιχεια. Δεν ειναι ταινια για πεταμα.

Last edited:
Ώχ.. Αν βαρέθηκαν οι γυναίκες... φαντάζομαι τι θα δώ...
icon11.gif

Και να φανταστείς ότι το πήρα για να το παίξω καλός και μου την έλεγαν μετά για την ταινία που διάλεξα. :D

Προφανώς είναι ταινία για λίγους.
Χωρίς αυτό να είναι κακό ούτε υποτιμητικό.

Εγώ απορροφήθηκα,τόσο από τα σκηνοθετικά τρικς (η οπτική της "μικρής" και σε άμεση αντιπαράθεση τα πραγματικά γεγονότα)όσο και από το όλο κλιμα μιας υποβόσκουσας απόγνωσης.Η αόριστη αίσθηση τής επικείμενης καταστροφής και του ανολοκλήρωτου.

Τέλειωσε και έμεινα με σφιγμένο στομάχι.Απ τους ωραιότερους "μικρούς" ρόλους της Βανέσσα..

Υπέροχη φωτογραφία και έξυπνη η μουσική που δένει ή συνεχίζει τους ήχους της ταινίας .Ευρηματικότατο !!

Εμένα με καθήλωσε πάντως..:a0210:

Τελικά τα κατάφερα και την είδα σήμερα... και μου άρεσε.
Συμφωνώ οτι το τέλος και η Vanessa Redgrave είναι τα μεγάλα ατού της ταινίας.
Εκεί που διαφωνώ με κάποιους φίλους που έγραψαν τις εντυπώσεις τους είναι για την μικρή. Την θεωρώ, τελικά κι έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, το πιό τραγικό πρόσωπο της ταινίας έστω και με υπαιτιότητά της.

Από τις πολύ καλές ταινίες που έτυχε να δω φέτος. Την προτείνω ανεπιφύλακτα :ADFADF1:

Re: Απάντηση: Atonement-Εξιλέωση

Εγώ απορροφήθηκα,τόσο από τα σκηνοθετικά τρικς (η οπτική της "μικρής" και σε άμεση αντιπαράθεση τα πραγματικά γεγονότα)όσο και από το όλο κλιμα μιας υποβόσκουσας απόγνωσης.Η αόριστη αίσθηση τής επικείμενης καταστροφής και του ανολοκλήρωτου.

Τέλειωσε και έμεινα με σφιγμένο στομάχι.Απ τους ωραιότερους "μικρούς" ρόλους της Βανέσσα..

Ευρηματικότατο !!

Εμένα με καθήλωσε πάντως..:a0210:

+1

Πολυ καλη.
Μια τραγικη ιστορια αγαπης χωρις να ειναι μελο.

... απλά συμπαθής .....

... συμφωνώ με τον Πέτρο για την υπερβολική (αναλογικώς) διάρκεια της σκηνής στην Δουνκέρκη .....

... το σάουντρακ σχετικά καλό, πολλές σκάλες όμως παρακάτω από τα αντίστοιχα αγαπημένα μου πέρυσι, ήτοι των the fountain και Pan's Labyrinth ....

Πολύ καλή στο είδος της.
Εκτός από το μονοπλάνο στην παραλία-εξαιρετικά καλογυρισμένο- αλλά
'εμοιαζε περισσότερο με άσκηση εντυπωσιασμού, η ταινία ήταν πολύ καλή.
Καλές ερμηνείες απ´όλους-ειδικά από την μικρή- και βέβαια η εμφάνιση της Ρεντγκρέιβ στο τέλος που ανέβασε την ταινία δυό σκαλιά πιό πάνω.
Και το σαουντρακ πολύ καλό επίσης.

Τραγικη, ρομαντικη, ανατρεπτικη, με πολυ καλη μουσικη και φανταστικη φωτογραφια. -> Πολυ καλη.