Αττικό πάρκο

Τα αδέσποτα έχουν μέσω όρο ζωής 2 έτη.Η συντριπτική πλειοψηφία πεθαίνει με τραγικό τρόπο.Δεν έγραψα για αδέσποτα αλλά για τον σκύλο στην άγρια φύση.Δεν ειρωνεύτηκα τα αδέσποτα,φιλοξενώ 3.

Γιατί είπα εγώ ότι ειρωνεύτηκες τα αδέσποτα?
Αυτό που έγραψα αφορά όσους τα ξεχωρίζουν σε αδέσποτα και οικόσιτα.

Ο μέσος όρος ζωής τους ελεύθερα και ο τρόπος που πεθαίνουν είναι άλλο ένα δείγμα της αναισθησίας μας... τι θέλεις να πεις με αυτό?

Ότι μπορούν να ζήσουν και εκτός σπιτιού έγραψα και μόνον αυτό.

Εν τω μεταξύ για ολόκληρο "σεντόνι που έγραψα δεν έχεις καμία γνώμη?
Παντελή, συμφωνείς - διαφωνείς? Γιατί? Κάτι?

θα με τρελανεις ρε Νικο,εγραψα εγω καπου οτι δεν μ'ενοχλει η περιττη θανατωση?
μ'αρεσει που το τονιζεις κι ολας.
Δεν σου εχει επιβαλλει η φυση να τρως αλλους οργανισμους?
Τα φυτα εχουν υποτυπωδη νοημοσυνη,παψε να τα τρως.
Τα ζωα εχουν προσωπικοτητα,παψε να τα τρως.
Το νερο εχει ''μνημη'',παψε να την καταστρεφεις πινοντας το.
Για τον αερα δεν γνωριζω κατι,αλλα για καλο και για κακο,παψε να αναπνεεις.

Εγώ ρε συ θα σε τρελάνω? ή εσύ εμένα?

Τρώς χταποδάκι? Έχεις κυνηγήσει? Από ψαροντούφεκο ξέρεις? Έχεις πρόβλημα να φας θήραμα κυνηγιού? Το έχεις κάνει? Είναι απαραίτητο για την διατροφή σου?

Αυτά ρώτησα... και αν η απάντηση είναι "όχι" έχει καλώς...

Αν "ναι"? πια είναι η αντίληψή σου για τα ζώα και γιατί σε στεναχωρεί η αιχμαλωσία τους όταν δεν σε ενοχλεί η περιττή θανάτωσή τους?

Δεν ξέρω τι φταίει και δεν γίνομαι αντιληπτός... πόσο πιο απλό μπορεί να γίνει δηλαδή?

Εαν δεν υπηρχε κανενα κερδος, δεν θα υπηρχαν αιχμαλωτισμενα ζωα.

Κανενα ζωο δεν σκοτωνει ζωο απο χομπυ (εκτος απο την ορκα νομιζω. Και τον ανθρωπο βεβαια)

Τα ψαρια δεν εχουν νοημοσυνη. Μπορουμε να τα ξεσκισουμε

Απάντηση: Re: Αττικό πάρκο

Εαν δεν υπηρχε κανενα κερδος, δεν θα υπηρχαν αιχμαλωτισμενα ζωα.

Κανενα ζωο δεν σκοτωνει ζωο απο χομπυ (εκτος απο την ορκα νομιζω. Και τον ανθρωπο βεβαια)

Όλα σωστά... και το μόνο που κρατά σε αιχμαλωσία ή χρησιμοποιεί άλλα ζώα για να ζήσει ο Άνθρωπος.

Πήγες σε καμιά πισίνα ρε συ?

Τα ψαρια δεν εχουν νοημοσυνη. Μπορουμε να τα ξεσκισουμε

:D

Εγώ ρε συ θα σε τρελάνω? ή εσύ εμένα?

Τρώς χταποδάκι? Έχεις κυνηγήσει? Από ψαροντούφεκο ξέρεις? Έχεις πρόβλημα να φας θήραμα κυνηγιού? Το έχεις κάνει? Είναι απαραίτητο για την διατροφή σου?

Αυτά ρώτησα... και αν η απάντηση είναι "όχι" έχει καλώς...

Αν "ναι"? πια είναι η αντίληψή σου για τα ζώα και γιατί σε στεναχωρεί η αιχμαλωσία τους όταν δεν σε ενοχλεί η περιττή θανάτωσή τους?

Δεν ξέρω τι φταίει και δεν γίνομαι αντιληπτός... πόσο πιο απλό μπορεί να γίνει δηλαδή?

στο απαντησα πιο πανω,αλλα δεν θες να το καταλαβεις,δεν εχω κανενα προβλημα να φαω οτιδηποτε μου αρεσει στη γευση,γιατι δεν το θεωρω περιττη θανατωση.
Περιττη ειναι η θανατωση οταν γινεται για οποιοδηποτε αλλο λογο περαν της διατροφης και της προστασιας.
Εγινα κατανοητος?
Η αιχμαλωσια για λογους κερδους,μ'ενοχλει αφανταστα,εγινα κατανοητος?

στο απαντησα πιο πανω,αλλα δεν θες να το καταλαβεις,δεν εχω κανενα προβλημα να φαω οτιδηποτε μου αρεσει στη γευση,γιατι δεν το θεωρω περιττη θανατωση.
Περιττη ειναι η θανατωση οταν γινεται για οποιοδηποτε αλλο λογο περαν της διατροφης και της προστασιας.
Εγινα κατανοητος?
Η αιχμαλωσια για λογους κερδους,μ'ενοχλει αφανταστα,εγινα κατανοητος?

Πλήρως.

Εγώ θεωρώ περιττή τη θανάτωση ζώου για να το φας για την γεύση του (όταν έχεις την επιλογή να μην το κάνεις) και υποκρισία όσων έχουν την ίδια αντίληψη για τη διατροφή μας και βρίζουν όσους πάνε να δούνε αιχμάλωτα ζώα (πολλές φορές τα ίδια με αυτά που τρώνε...)

Έγινα και εγώ κατανοητός?

Τα σκυλιά δεν ζουν στην αιχμαλωσία,εκτός από συγκεκριμένο είδος άγριων σκύλων τα υπόλοιπα δεν επιβιώνουν στην άγρια φύση,δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Αιχμαλωσια οχι αλλα το να κλεινεις ενα σκυλο σε ενα διαμερισμα οριζοντας του εσυ το ποτε θα κατουραει και θα αφοδευει και που , το που θα κοιμαται και με ποιους ορους , το αν θα γαβγιζει και το ποτε θα εχει "καψες" δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο.
Μαλλον για αιχμαλωσια το κοβω τωρα που το σκεφτομαι εστω και πλαγιως....
Καποτε εζησα σε διαμερισμα με ενα Γκρενενταλ και τον λυπηθηκε η ψυχη μου τετοιο αγερωχο και περηφανο ζωο (τσοπανοσκυλο απο ρατσα) να κοιμαται σαν κανισακι σε ενα σπιτι μεσα ......και να σε κοιταζει στα ματια ποτε θα βγεις εξω να ερθει κι αυτος να ξεδωσει.

Εχουμε παρερμηνευσει καποια πραγματα για να εξυπηρετησουμε τις δικες μας αναγκες.

Πλήρως.

Εγώ θεωρώ περιττή τη θανάτωση ζώου για να το φας για την γεύση του (όταν έχεις την επιλογή να μην το κάνεις) και υποκρισία όσων έχουν την ίδια αντίληψη για τη διατροφή μας και βρίζουν όσους πάνε να δούνε αιχμάλωτα ζώα (πολλές φορές τα ίδια με αυτά που τρώνε...)

Έγινα και εγώ κατανοητός?

ρε συ Νικο,φτιαξε μας μια λιστα με το τι θεωρεις ''σωστο'' να τρωμε,για να καταλαβω και γω τι θες να πεις κι ασε τους αλλους,εσυ θελω να μου πεις τι θεωρεις ''σωστο'' να τρωμε κι οχι τι λενε καποιοι υποκριτες.

Αιχμαλωσια οχι αλλα το να κλεινεις ενα σκυλο σε ενα διαμερισμα οριζοντας του εσυ το ποτε θα κατουραει και θα αφοδευει και που , το που θα κοιμαται και με ποιους ορους , το αν θα γαβγιζει και το ποτε θα εχει "καψες" δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο.
Καποτε εζησα σε διαμερισμα με ενα Γκρενενταλ και τον λυπηθηκε η ψυχη μου τετοιο αγερωχο και περηφανο ζωο (τσοπανοσκυλο απο ρατσα) να κοιμαται σαν κανισακι σε ενα σπιτι μεσα ......και να σε κοιταζει στα ματια ποτε θα βγεις εξω να ερθει κι αυτος να ξεδωσει.

Εχουμε παρερμηνευσει καποια πραγματα για να εξυπηρετησουμε τις δικες μας αναγκες.
Δεν διαφωνώ πολύ σε αυτά,τα σκυλιά δεν είναι για όλες τις καταστάσεις ούτε για όλους.Υπάρχουν ράτσες που έχουν φτιαχτεί και απολαμβάνουν το διαμέρισμα και την καθιστική ζωή.Το κάρφωμα στα μάτια δεν είναι απαραίτητα η έλλειψη εξόδου αλλά η αναμονή να ακολουθήσει τον αρχηγό.

Έτσι... άντε γιατί σε λίγο θα πίστευα ότι είμαι κανένας ο μοναδικός "λογικός" ανάμεσα σε πολλούς "τρελούς"...
(γνωμικό, δεν είμαι λογικός ούτε χαρακτηρίζω κάποιον τρελό)

Ναθ θέλω την άποψή σου και για τη σχέση διατροφής-αιχμαλωσίας που αναφέρθηκε πριν...

(πες ότι συμβαδίζουν και θα σφάξω ένα κατσικάκι γάλακτος... ξέρεις από αυτά τα νεογέννητα...)

-bye-

ρε συ Νικο,φτιαξε μας μια λιστα με το τι θεωρεις ''σωστο'' να τρωμε,για να καταλαβω και γω τι θες να πεις κι ασε τους αλλους,εσυ θελω να μου πεις τι θεωρεις ''σωστο'' να τρωμε κι οχι τι λενε καποιοι υποκριτες.

οκ τώρα κατάλαβα!

Δεν έχεις διαβάσει από την αρχή το νήμα...

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από post του Μήτσου (Μανωλάκος)
Mάλιστα.
Πριν γράφουμε επικίνδυνες μπούρδες καλό είναι να βάζουμε το μυαλό μας σε λειτουργία πρώτα.
Μιλάω για την κοινή λογική.

Πόσα μίλια κάνουν την ημέρα τα δελφίνια στο φυσικό τους περιβάλλον;
Στις κολοπισίνες τους πόσα κάνουν;
Yπάρχει εκπαιδευτικός χαρακτήρας όταν ένα ζώο είναι σε αιχμαλωσία;
To ¨οτι τα πλακώνουν στα ηρεμιστικά για να αντιμετωπίσουν το στρες το ξέρετε;
Ποιος σας είπε ότι τα δελφίνια είναι συνέχεια στην επιφάνεια της θάλασσας και ότι η συνεχής έκθεση στον ήλιο δεν τους κάνει κακό;
Tα περισσότερα δελφίνια σε αιχμαλωσία αυτοκτονούν.
Είναι δυνατόν ένα τόσο έξυπνο θηλαστικό ,με πολύ σύνθετο εγκέφαλο και αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη ,να ζήσει σε αυτές τις φυλακές;

Λυπάμαι πραγματικά για ορισμένους.:rifle:

Υ.Γ. Καθόλου φιλικά.

Τα bold στάθηκαν αφορμή για ότι ακολούθησε.

+++
Να τρως ότι θες μάνα μου (και εγώ παμφάγο είμαι και με βρίζει η γυναίκα μου :damnyou:) αλλά σε τέτοιου είδους κρίσεις διατηρώ το δικαίωμα της ανάλογης απάντησης.

Και θαρρώ ότι είναι αρκετά τεκμηριωμένη.

+++
Και respect σε όσους αρνούνται να φάνε κρέας... παρ' ότι εγώ δεν τα καταφέρνω... αλλά δεν διατηρώ και ψευδαισθήσεις ότι είμαι ο σωστός της υπόθεσης βρίζοντας τους άλλους.

-bye-

Το θέμα δεν είναι να αποδειχθεί ποιος είναι τρελός και ποιος λογικός,σωστός ή λάθος.Καταθέτουμε εμπειρίες,γνώσεις,γνώμες,απόψεις.Μην σε πιάνει να αποδείξεις ότι αυτά που λες δεν μπορεί να είναι λάθος,ο κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα μέσα από τα βιώματα του.Η λογική είναι πράγμα σχετικό.

Ναι ρε συ Παντελή... εννοείτε!

Σιγά μην πιστεύω ότι μόνο εγώ κάνω το σωστό και οι υπόλοιποι πηδάτε τη φύση.

Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι μπορεί να κρίνουμε τόσο βαριά τους άλλους που κάνουν κάτι διαφορετικό (έστω και λάθος) και δεν ασχολούμαστε με τα δικά μας.

Αυτό είναι όλο. Και μακάρι τα δελφινάκια να βγούν στο ωκεανό και να κάνουν τις τούμπες τους χωρίς διαταγές και προστάγματα!

Αλίμονο δηλαδή... ποιος είπε το αντίθετο...

Όπως διάβασες δεν έκρινα κανέναν ούτε για τα δελφίνια έγραψα,δεν ξέρω αν μπορώ να έχω άποψη,μακάρι να μίλαγαν τα ίδια.Ίσως η φύση μας καμιά φορά είναι σκληρή ίσως και να μην αποδεχόμαστε την φύση μας.
Γενικά μεγάλη κουβέντα περί χορτοφαγίας και κρεατοφαγίας,ποτέ δεν κατέληξα προσωπικά σε τέτοια συζήτηση.Ο καθένας έχει την γνώμη του στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Βέβαια φύγαμε πολύ από το θέμα αλλά δεν κρατιούνται και εύκολα οι ισορροπίες σε τόσο λεπτά θέματα.

To πρώτο flame που είδα ποτέ στο διαδίκτυο σε mailing list (ή news server) … ήταν γιατί κάποιος έφαγε το μεσημεριανό που του είχε ετοιμάσει η μαμά του … ‛μα τρως το ιερό ζώο ? ‛
Φλαμπέ η συζήτηση από εκεί και πέρα :D

Re: Απάντηση: Re: Αττικό πάρκο

Ναθ θέλω την άποψή σου και για τη σχέση διατροφής-αιχμαλωσίας που αναφέρθηκε πριν...

(πες ότι συμβαδίζουν και θα σφάξω ένα κατσικάκι γάλακτος... ξέρεις από αυτά τα νεογέννητα...)

Κοιταξε να δεις απο την στιγμη που σαν ανθρωπος τρεφομαι με μυαλα και ματια οπως και εντοσθια και μαλιστα τα λιμπιζομαι τι γνωμη να εκφερω ? Υποκριτης δεν θα ειμαι ?
Οσο νιωθει και ποναει ενα ζωο που εκτρεφεται για σφαγη και καταναλωση αλλο τοσο νιωθει και ποναει ενα θηρευμα...
Προσωπικα αν εβλεπα στην θαλασσα καποιον να προσπαθει να κανει κακο σε δελφινι θα τον καμακωνα ευκολα. Απο το κεφαλι μεχρι τον πισινο του στυλ αθανασιο Διακο.....
Το επαθα μια φορα οταν εκανα αυτονομη καταδυση και ενω φωτογραφιζα στα 25 μετρα ενα σελαχι μαζι με την εκπαιδευτρια μου κατεβαινει ενα ζωο -πρωταθλητης ελλαδας τοτε στην ελευθερη καταδυση- και τραβαει μια ψαροντουφεκια στο σελαχι στην ψυχρα.
Εκτος του οτι του κοψαμε αμεσα το καμακι και το βγαλαμε απο το σελαχι με την ελπιδα να ζουσε το βρισιδι που ακουσε εκεινος ο μαλακας δεν θα το ακουσε ποτε ξανα στην ζωη του.
Αυτο που με ρωτας εχει να κανει γενικα με το ποσο αντιλαμβανεσαι και νοιαζεσαι για την ζητηση που προκαλουν οι ορεξεις σου.

Δεν τρωω λοιπον ποτε μου πουλια απο κυνηγι -γενικα θεωρω μικροτσουτσουνους ψευτοοικολογους οσους κυνηγουν πουλακια- ποτε μου λαγους και λοιπα ζωα του δασους ουτε καν αγριογουρουνα (μα τον Τουτατη)

Στα θαλασσινα μαλακια και λοιπα δεν εχω τετοια ευαισθησια ισως γιατι ποτε δεν ειδα ενα τετοιο να με κοιταζει στα ματια οταν πεθαινε οπως εκεινο το σελαχι.

Για τα υπολοιπα ζωα ομως που αν ζουσαμε μαζι τους ειναι εξαιρετικα απιθανο αν τα σφαζαμε ειμαι ενοχος οπως και ολοι μας ασχετως αν το αποδεχομαστε ή οχι.