Άτυχες αγορές;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Αλήθεια σας έτυχε να ονειρεύεστε με λαχτάρα να αγοράσετε κάτι για το χόμπι σας και όταν το πραγματοποιήσατε, να το χρησιμοποιήσατε ελάχιστα ή ποτέ;

Ποτε μου.

Εχω πολλα αντικειμενα απο χομπυ που δεν εξασκω πια, αλλα εχω την ικανοποιηση οτι τα εχω λιωσει.

Θέλετε μήπως να κάνω μέλος του AVClub τον κουμπάρο μου; Δεν θα χωρέσει ο server τα posts του!
Κάθε τρείς και λίγο κάνει σαν τρελλός για κάτι, μου αλλάζει τα φώτα στην κυριολεξία και μόλις το αποκτήσει απλά το βάζει στην άκρη.
Μένει με την ικανοποίηση ότι το πήρε. Όταν τον ρωτώ εισπράτω την κλασσική απάντηση "ε..εντάξει μωρέ...καλό είναι..."
Τι φωτογραφικές μηχανές και φακούς, τί στερεοφωνικά, καμμιά 15αριά GPS, λαπτοπ, αεροβόλα, εργαλεία πιο πολλά απο το Praktiker.
Το θέμα είναι πώς δεν έχει ιδέα πως λειτουργούν τα περισσότερα.
Και την πληρώνω εγώ:bang:

Πρέπει να αλλάξω τον αριθμό του κινητού μου

Last edited:
To PS3 που αγόρασα πριν 8 μήνες.. Ζητημα να εχω παιξει 3-4 παιχνιδια και να εχω δει 10 ταινιες (ελλειψη χρόνου και αλλαγή προτεραιοτήτων)

Τα λεφτά του τα βγάζει οταν μαζεύονται οι μπόμπιρες σπίτι :flipout:

Όσον αφορά τη φωτογραφία, είμαι σχετικά καινούριος και δεν έχω προλάβει να το ζήσω αυτό.
Το μόνο μικρό παράπονο που έχω ως τώρα είναι πως δε χρησιμοποιώ όσο θα το ήθελα τη μηχανή μου.

Ειδικά εδώ και 2-3 εβδομάδες μια ο καιρός, μια η έλλειψη χρόνου με έχουν αποτραβήξει.

Πολλά, σαν τον κουμπάρο του φίλου από πάνω.

Τουλάχιστον εγώ τα σκοτώνω στην μισή και λιγότερο τιμή γιατί όσο κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι, ή γκρίνια θα έχω, ή θα τα χαρίσω (οπότε πάλι θα έχω γκρίνια).
:)

Δεν με ενοχλεί όμως, ξέρω πως κάτι που ήθελα το απέκτησα, το είδα από κοντά, το δούλεψα. Ανεξάρτητα αν το έχω λιώσει ή όχι :)

Εάν μιλάμε για φωτογραφικά, δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάτι που θα το χαρακτήριζα εύκολα "άτυχη αγορά"...
Μετά από κάποια σκέψη, ίσως η Konica-Minolta A2, μία εξαιρετική σουπερκόμπακτ, της οποίας τις δυνατότητες νοιώθω πως ακόμη δεν αξιοποίησα... σίγουρα εάν την ξανάπιανα τώρα στα χέρια μου (καθόλου δύσκολο, μιας και την χάρισα στον πατέρα μου, αλλά ποιος ο λόγος; ), θα της φερόμουν αλλιώς. Ίσως με πόνεσε και που την ακριβοπλήρωσα, κάπου 850 ευρώ τότε.

Επίσης έχω πάρει αρκετούς αξιόλογους φακούς αλλά λόγω και του αριθμού που διαθέτω, δεν τους έχω χρησιμοποιήσει παρά ελάχιστα ή καθόλου. Ή τους χρησιμοποιούσα παλιότερα αρκετά, αλλά πλέον με την πληθώρα επιλογών, τους αγγίζω σπάνια. Μιλώ για φακούς όπως ο Sigma 105/2.8 macro, Canon EF 50/1.8, Carl Zeiss Jena Sonnar 135/3.5 κλπ.
Αλλά και τι να πρωτοφορέσω στη μηχανή μου.

Και δεν συνηθίζω να πουλάω, τώρα λέω να πουλήσω 3-4 από τη συλλογή μου, και αυτό γιατί τους έχω διπλούς.

Τώρα που το σκέφτομαι, και τη μεγάλη Lowepro, την Vertex200AW, την έχω 10 μήνες και ακόμη δεν την έχω βγάλει στην ύπαιθρο.

Παρομοίως με τον Kosh πιο πάνω, στο ποστ 2
Ότι πέφτει στα χέρια μου το λιώνω συνήθως
και αν δε το λιώσω τουλάχιστον θα το χρησιμοποιήσω πολύ.

Μέχρι στιγμής, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω "άτυχη αγορά" κάτι.Δεν συνηθίζω να αγοράζω κάτι, αν δεν το χρησιμοποιήσω.

Είμαι αρκετά νέος φωτογραφικά για να έχω κάτι παραπεταμένο στη γωνιά.Ίσως δεν έχω χρησιμοποιήσει αρκετά το καλώδιο για το φλας και κάτι μεγενθυτικά φιλτράκια, αλλά δεν βιάζομαι.

αν δεν δοκιμάσεις δεν μαθαίνεις,
αναφέρομαι σε τεχνολογίες ή εταιρείες, που πέρα από δυνατότητες,
μπορεί να μην λειτουργήσει η επαφή η επικοινωνία.
για μένα η G2 είναι η πιό χρηστική μηχανή που είχα ποτέ.

Για να δούμε. 6 μήνες μετά τί αγοράσαμε με όνειρα και τελικά βάλαμε στο ράφι;

Το SB-400 τι το έχω, τι όχι το ίδιο είναι........

Κακώς.......:slapface:

Ελπίζω να μη γίνει το ίδιο και με τον Sigma (με τον 50άρη σίγουρα όχι)...

Δεν σε βόλεψε Δημήτρη ;

Ο 50άρης φυσικά και με βόλεψε. Τον χρησιμοποιώ συνέχεια και τον έχω μόνο καμιά 10ρια μέρες.
Ίσως δε το διατύπωσα σωστά.

Ο Sigma δεν έχει έρθει ακόμα στα χέρια μου (Καναδάς).-bye-

Για το φλάς λεω Δημήτρη, τον 50άρη ειμαι σιγουρος οτι θα τον αξιοποιήσεις μια χαρά ...

Α, σόρρυ.

Δεν είναι ότι δεν με έχει βολέψει, αλλά, ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου Γιώργο. Όπως θα ήθελα βέβαια. Να παίξω μέσα σε κλειστό χώρο.

Ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι..........
Σίγουρα το θεωρώ απαραίτητο!