Ατύχημα σε οθόνη οροφής Celexon

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Εχω (μόλις απο τα Χριστούγεννα) μηχανοκίνητη οθόνη οροφής Celexon, την οποία κατεβάζω μέχρι το τελικό της όριο και προβάλω στο κάτω μέρος της, καθώς και το σπίτι είναι ψηλοτάβανο.
Πριν λίγες μέρες μου ξέφυγε και δεν κούμπωσε σωστά στην τελική της θέση με αποτέλεσμα μετά απο λίγο να μαζευτεί απότομα στην αρχική θέση της.
Απο εκείνη την στιγμή κάτι έπαθαν τα ελατήρια και πλέον το τέντωμα και το μάζεμα γίνονται με μεγάλη δυσκολία.
Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι αν
1.Υπάρχει κάποια πιθανότητα να στρώσει μόνη της;
2.Υπάρχει πιθανότητα να πετύχω κατι καλύτερο αν την ανοίξω και καταλάβω πως λειτουργούν τα ελατήρια και βρω τροπο να τα φτιάξω
Προφανώς να την αφήσω μόνιμα ανοιχτή...δεν γίνεται, βρίσκεται στο σαλόνι και όταν ανοίγει σκεπάζει και την τηλεόραση και όλο το έπιπλο.
Ευτυχώς το κόστος ήταν μικρό (125 ευρώ) κάτι που δεν έγινε αποκλειστικά για λόγους οικονομίας αλλά και γιατί πουθενά δεν βρήκα ηλεκτρική οθόνη οροφής που να κατεβαίνει τόσο κάτω (1.78 απο το ταβάνι).
Δηλαδή στην χειρότερη περίπτωση ξαναπαίρνω μιά ίδια ...
Τελευταία (χαζή) ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να καλύπτεται απο εγγύηση και να μου την αλλάξουν;

Λογικά σε καλύπτει η εγγύηση, για ψάξτο πριν κάνεις το οτιδήποτε...

Ευχαριστώ για τις ταχύτατες απαντήσεις.
Θα τηλεφωνήσω αύριο κιόλας να ρωτήσω για εγγύηση, αλλά υποπτεύομαι πως θα φορτώσουν το σφάλμα σ εμένα, άλλωστε επιπλέον μετά το τίναγμα της οθόνης πάνω η βάση βγήκε απο τους γάντζους της και πέφτοντας ράγισαν και τα πλαστικά του ρολού στο κάτω κατω μέρος της οθόνης (ολα έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα και ενώ ήμουν μπροστά...δεν πρόλαβα να αντιδράσω!)
Η οθόνη είναι αυτή
http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=8696
και μου είχε στοιχίσει 129 ευρώ (όχι 125) και άλλα 7 για μεταφορικά

Ευχαριστώ για τις ταχύτατες απαντήσεις.
Θα τηλεφωνήσω αύριο κιόλας να ρωτήσω για εγγύηση, αλλά υποπτεύομαι πως θα φορτώσουν το σφάλμα σ εμένα, άλλωστε επιπλέον μετά το τίναγμα της οθόνης πάνω η βάση βγήκε απο τους γάντζους της και πέφτοντας ράγισαν και τα πλαστικά του ρολού στο κάτω κατω μέρος της οθόνης (ολα έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα και ενώ ήμουν μπροστά...δεν πρόλαβα να αντιδράσω!)
Η οθόνη είναι αυτή
http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=8696
και μου είχε στοιχίσει 129 ευρώ (όχι 125) και άλλα 7 για μεταφορικά

Καλώς και υποπτεύεσαι κάτι τέτοιο την ευκαιρία την ψάχνουν όλοι!!-bye-

Τηλεφώνησα το πρωί και μου είπαν πως θα επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπεία της Celexon για να ρωτήσουν τι ισχύει απο πλευράς εγγύησης για αλλαγή ή επιδιόρθωση και πως θα μου ξανατηλεφωνήσουν σύντομα...

Δείχνουν τουλάχιστον ενδιαφέρον, είναι ένα ενθαριντικό γεγονός, να τους έχεις από κοντά, και να τους μιλάς "ευγενικά", άλλωστε ανάγκη τους έχεις.

Η βλάβη που προκλήθηκε οφείλεται κατά τα εκτεθέντα σε κακή χρήση (αμέλεια) και συνεπώς δεν καλύπτεται απο την εγγύηση. (κατά κανόνα)

Αν ο ισχυρισμός ήταν διαφορετικός, ότι δηλαδή η οθόνη "ξεκούμπωσε" μόνη της και έπαθε αυτά που έπαθε, τότε θα έπρεπε να καλυφθεί απο την εγγύηση.

Σε κάθε περίπτωση όταν έχεις νέα τους, ενημέρωσε μας!

Μα μόνη της ξεκούμπωσε! Επί ένα τουλάχιστον λεπτό ήταν κανονικά κουμπωμένη και ξαφνικά...αφηνίασε! Το ότι έφυγε και απο τους γάντζους της ήταν επακόλουθο της ισχυρής πρόσκρουσης που έκανε στην βάση της, καθώς μάζεψε απότομα απο την πλήρη έκταση (και όπως είπα την χρειαζόμουν την πλήρη έκταση, γι αυτό και πήρα τέτοιου τύπου οθόνη...).
Για να γελάσετε λίγο θα σας πω ότι με την πτώση είχα μάλιστα και φαινόμενο "ντόμινο".
Κατ αρχήν έφυγε το πιάσιμο του ενός γάντζου, οπότε όλη η βάση διέγραψε ημικυκλική τροχιά και προσέκρουσε στο δεξιό (όπως το βλέπω) ηχείο μου ...το οποίο με την σειρά του έπεσε πρός τα μέσα μετά απο την ταλάντωση που έκανε και ...γκρεμοτσακίστηκε πάνω στο κεντρικό ηχείο ενώ ταυτόχρονα έπεφτε και η οθόνη βγαίνοντας απο τον δεύτερο γάντζο! Με λίγα λόγια με τις αλυσιδωτές προσκρούσεις μου έπεσαν κάτω και 2 απο τα ήχεία μου και όλα αυτά μπροστά στα μάτια μου και ενώ ήδη είχα τρέξει, αλλά για λίγο δεν πρόλαβα το ηχείο (και παραλίγο να φάω και την οθόνη στο κεφάλι!). Ευτυχώς τα ηχεία δεν έπαθαν τίποτε και ήμουν πολύ τυχερός που δεν χτυπήθηκαν τα μηχανήματα του ρακ ή η οθόνη της τηλεόρασης! Αν βέβαια είχα καλύτερο χρόνο αντίδρασης και δεν κοιτούσα στην αρχή σαν ...αποσβολωμένος, θα προλάβαινα την πτώση των ηχείων και ίσως να έπιανα και την οθόνη την στιγμή που έπεφτε...

τι θα πει αμελεια χρηστη?
Δεν επιτρεπεται μια οθονη να επιστρεψει σαν καγκουρο με πληρη ταχυτητα.
Κανονικα επρεπε να κουμπωσει στην αμεσως προηγουμενη θεση.

Εγω δεν θα δεχομουν να μου το φορτωσουν και αντιθετως θα εκραζα για την ποιοτητα των οθονων τους και τις ζημιες που μπορουσανε να προκληθουν σε παρακειμενα αντικειμενα.

Απάντηση: Re: Ατύχημα σε οθόνη οροφής Celexon

Μα μόνη της ξεκούμπωσε! Επί ένα τουλάχιστον λεπτό ήταν κανονικά κουμπωμένη και ξαφνικά...αφηνίασε!
Συνεπώς πρέπει να καλυφθείς απο την εγγύηση.

Απάντηση: Re: Ατύχημα σε οθόνη οροφής Celexon

τι θα πει αμελεια χρηστη?
Δεν επιτρεπεται μια οθονη να επιστρεψει σαν καγκουρο με πληρη ταχυτητα.
Κανονικα επρεπε να κουμπωσει στην αμεσως προηγουμενη θεση.
Νίκο, συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ έτσι θα την ήθελα.
Μόνο που όσες οθόνες αυτού του τύπου έχω δει, όχι μόνο δεν κουμπώνουν στην επόμενη κλίμακα, αλλά αντίθετα επιταχύνουν και τυλίγουν βίαια συνήθως με καταστροφικά αποτελέσματα.
Ο Κώστας Ποτακίδης είχε ανάλογη εμπειρία αν θυμάμαι καλά. Ας μας πει πως το αντιμετώπισε.

Για τη δική μου Megavizion οθόνη, ο ίδιος ο πωλητής/κατασκευαστής μου έδειξε ότι απλά τραβάς λίγο την οθόνη κάτω να ξεκουμπώσει και την αφήνεις να τυλιχτεί μόνη της, σε full speed και βγάζοντας φοβερό θόρυβο κατά την 'προσγείωση'. Τόσο που λες 'δε μπορεί να γίνεται έτσι, θα σπάσει'. Αν προσπαθήσω πάντως να 'συνοδέψω' την κίνηση, εκτός του ότι φτάνω με δυσκολία το τελικό σημείο γιατί είναι ψηλά, συνήθως η οθόνη μαγκώνει πριν τυλιχτεί ολόκληρη, οπότε πρέπει να την κατεβάζω λίγο και μετά να την αφήσω να τυλιχτεί μόνη της με δύναμη. Δεν υπάρχουν δλδ. πουθενά οδηγίες που να λένε 'μη σας ξεφύγει η οθόνη', αντίθετα. (αν και 2-3 φορές, έχει ξεμαγκώσει και μόνη της, όπως περιγράφεις). Βέβαια στη δική σου, πιθανόν να μην ισχύουν αυτά.

Εμένα η megavision μου ένα βράδυ εκεί που έβλεπα μια ταινία ξεκούμπωσε και καρφώθηκε με φόρα στο μεταλλικό πλαίσιο στην οροφή. Το αποτέλεσμα ήταν να τεντωθούν οι άκρες του πανιού και να επέλθούν σοβαρές ζάρες στα άκρα . Με επικοινωνία που είχα ( μέσο φίλου) με την εταιρία μου είπαν να την αντικαταστήσουν αλλά λόγο χρόνου δεν προλάβαινα να την κατεβάσω και τα την στείλω με μεταφορική και έτσι έμεινε ως έχει. Βέβαια την συμμάζεψα όσο μπορούσα και ευτυχώς τώρα το πρόβλημα είναι ανεπαίσθητο . Σκεφτείτε όμως να έπεφτε όλη η οθόνη και από κάτω να είχα καλιά ακριβή LCD και μηχανήματα ,. Σε μια τέτοια περίπτωση τι να μου κάνει η αντικατάσταση της οθόνης.

Να ενημερώσω ότι το πρόβλημά μου επιλύθηκε, με την σοφή χρυσή τομή.
Συγκεκριμένα απο το Ramshop με παρέπεμψαν στον εισαγωγέα όπου αφού μίλησα με τον ευγενέστατο υπεύθυνο και του εξέθεσα τι συνέβη ακριβώς μου ειπε ότι έχουμε 2 λύσεις:
1. Σύμφωνα με την πρώτη λύση θα πρεπει να τους στείλω την οθόνη και αυτοί με την σειρά τους να την στείλουν στην κατασκευάστρια στην Γερμανία, η οποία είτε την επισκευάζει είτε την αλλάζει δωρεάν αν δεν επισκευάζεται (εφόσον βέβαια δεν υπάρχει και υπαιτιότητα του πελάτη, όρος που είναι αρκετά ασαφής). Η όλη αυτή διαδικασία με το αλλέ ρετούρ της οθόνης παίρνει στην καλύτερη περίπτωση ένα μήνα (όπου ...δεν έχω οθόνη)
2. Σύμφωνα με την δεύτερη λύση που μου προτάθηκε κρατώ την χαλασμένη οθόνη και αγοράζω μία νέα ίδια σε τιμή κόστους (δηλαδή στην τιμή που αγοράζουν αυτοί)
Θεώρησα πολύ τίμια την δεύτερη πρόταση και την επέλεξα, καθώς και η τιμή ήταν πολύ πολύ καλή, ενω θα έχω πλέον και εφεδρεία μία ημιλειτουργική οθόνη. Τέλος, δεν θα μείνω και ένα μήνα χωρίς οθόνη!
Χτες το πρωί κατέθεσα σε τράπεζα το ποσόν και σήμερα το μεσημέρι παρέλαβα ήδη την νέα οθόνη, που θα προσέχω πλέον ως κόρη οφθαλμού!
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές τους

Να ενημερώσω ότι το πρόβλημά μου επιλύθηκε, με την σοφή χρυσή τομή.
Συγκεκριμένα απο το Ramshop με παρέπεμψαν στον εισαγωγέα όπου αφού μίλησα με τον ευγενέστατο υπεύθυνο και του εξέθεσα τι συνέβη ακριβώς μου ειπε ότι έχουμε 2 λύσεις:
1. Σύμφωνα με την πρώτη λύση θα πρεπει να τους στείλω την οθόνη και αυτοί με την σειρά τους να την στείλουν στην κατασκευάστρια στην Γερμανία, η οποία είτε την επισκευάζει είτε την αλλάζει δωρεάν αν δεν επισκευάζεται (εφόσον βέβαια δεν υπάρχει και υπαιτιότητα του πελάτη, όρος που είναι αρκετά ασαφής). Η όλη αυτή διαδικασία με το αλλέ ρετούρ της οθόνης παίρνει στην καλύτερη περίπτωση ένα μήνα (όπου ...δεν έχω οθόνη)
2. Σύμφωνα με την δεύτερη λύση που μου προτάθηκε κρατώ την χαλασμένη οθόνη και αγοράζω μία νέα ίδια σε τιμή κόστους (δηλαδή στην τιμή που αγοράζουν αυτοί)
Θεώρησα πολύ τίμια την δεύτερη πρόταση και την επέλεξα, καθώς και η τιμή ήταν πολύ πολύ καλή, ενω θα έχω πλέον και εφεδρεία μία ημιλειτουργική οθόνη. Τέλος, δεν θα μείνω και ένα μήνα χωρίς οθόνη!
Χτες το πρωί κατέθεσα σε τράπεζα το ποσόν και σήμερα το μεσημέρι παρέλαβα ήδη την νέα οθόνη, που θα προσέχω πλέον ως κόρη οφθαλμού!
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές τους

Πολύ καλή και φρόνιμη αντιμετώπιση. Όμως τώρα που έχεις οθόνη για να κάνεις τη δουλειά σου, δεν στέλνεις και την άλλη έξω για επισκευή?

Που ξέρεις. μπορεί να στην αντικαταστήσουν με μία νέα και είτε την κρατάς spare είτε την πουλάς!