Ατύχημα σε Rega RB250

Πριν λίγο καιρό το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη το επισκέφθηκαν... ποντικοί.

Ψάχναν βέβαια για κάποιο κινητό, κανα φορητό... τέτοια πράγματα. Δεν πήραν λοιπόν το Clearaudio και τα υπόλοιπα μηχανήματα που ήταν εκεί (παρα μόνο το bluesky :bawling: και ένα δερμάτινο μπουφάν).

Πείραξαν όμως τον βραχίονα του πικάπ με αποτέλεσμα να σπάσουν το finger lift.

Το ερώτημα είναι: τώρα τί κάνουμε;

Α. Παίρνουμε καινούριο βραχίονα;

Β. Κολλάμε το finger lift; Και με τί κόλλα, έτσι ώστε και να κολλήσει καλά και να μην αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του βραχίονα;

Γ. Μήπως υπάρχει περίπτωση "βελτίωσης" χωρίς να χρειάζεται το finger lift πιά; Και το ρωτάω αυτό διότι σε βελτιωτές βραχιόνων Rega (Π.χ. στο audiomods) βλέπω τους βελτιωμένους βραχίονες χωρίς finger lift...).

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

2644cutout.jpg

Attachments

• r2501.jpg
    r2501.jpg
    44 KB · Views: 95
  • r2502.jpg
    r2502.jpg
    22.2 KB · Views: 82
Κατ'αρχήν η πιό λόου κόστ κίνηση είναι η προσπάθεια επανακόλλησης.
Πάρε οποιαδήποτε κυανοακριλική κόλλα (Wurth, Logo ή άλλη επώνυμη) αλλά στάξε πολύ λίγο. Το πιέζεις πολύ σφυστά με τα χέρια γιά ένα λεπτό και μάλλον τελειώνεις. Αν θές βοήθεια το κολλάμε και μαζί, υπάρχει και φραπέ γκόλντ (κόλλα διαθέσημη)

Και εγω θα συμφωνησω με το Βασιλη, απλα καθαρισε λιγο την σπασμενη περιοχη και κολησε το. Ετσι κι αλλιως οι δυναμεις που ασκουνται στο finger lift δεν ειναι και τεραστιες.

Ρε τους αλητες!!!:violent-smiley-030:

Δηλαδή προτίμησαν το ευτελούς αξίας bluesky από το πικαπ, και όχι μόνο αυτό, αλλά έκαναν και ζημιά στο πικάπ?
Να δηλώσεις τότε στην αστυνομία πως οι δράστες αντιμάχονται τον αναλογικό ήχο και είναι υπέρμαχοι των low-cost ψηφιακών λύσεων... όσο να 'ναι αυτό περιορίζει σημαντικώς τον κύκλο των υπόπτων :flipout::flipout:

Απίστευτο...
Καλά, θέλει αρκετή δύναμη για να σπάσει το αλουμίνιο! Δεν είναι και τόσο εύκολο. Τώρα για το αν θα κολλήσει με logo δεν το γνωρίζω...
Η κλασική αναβάθμιση που κάνουν στους βραχίονες της rega είναι το να κόψουν αυτό το αυτάκι γιατί λένε ότι μικροφωνίζει...
Έχω βάσιμες υποψίες ότι ο κλέφτης είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει ο Send...
Σου πήρε το Blue Sky για να μην ακούς CD και μιας και έκανε τον κόπο σου έκανε και μία αναβάθμιση στο βραχίονα...
Κάτι άκουσα ότι ήρθε ο πρόεδρος προς Θεσσαλονίκη μεριά... :flipout:

Είμαι της ιδέας να το αφήσεις όπως έχει...

εγώ φοβάμαι ότι γιά να σπάει το λιφτ έφαγε το έδρανο γερό σοκ...
Γιά δες εκεί προς τα πίσω τι παίζει...

Απάντηση: Re: Ατύχημα σε Rega RB250

Δηλαδή προτίμησαν το ευτελούς αξίας bluesky από το πικαπ, και όχι μόνο αυτό, αλλά έκαναν και ζημιά στο πικάπ?
Να δηλώσεις τότε στην αστυνομία πως οι δράστες αντιμάχονται τον αναλογικό ήχο και είναι υπέρμαχοι των low-cost ψηφιακών λύσεων... όσο να 'ναι αυτό περιορίζει σημαντικώς τον κύκλο των υπόπτων :flipout::flipout:

Ο Τσαρουχάς , ο αδελφός του και ο Κόγιας ήταν . :Banane0::ernaehrung004:

Ειναι σεσημασμενοι ψηφιακοσημοριτες που λυμαινονται την Βορεια Ελλαδα!
ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΒΟΣ!!

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Ατύχημα σε Rega RB250

εγώ φοβάμαι ότι γιά να σπάει το λιφτ έφαγε το έδρανο γερό σοκ...
Γιά δες εκεί προς τα πίσω τι παίζει...

Συμμερίζομαι τους φόβους και τις επιφυλάξεις του Μήτσου, δυστυχώς. :frown: Έχεις κάνει καμία υπόθεση για το πως μπορεί να έσπασε; Δεν έχω δει το πικαπ σου, αλλά το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να προσπάθησαν να το σηκώσουν και το ένα χέρι να έπιασε το βραχίονα από τη λαβή. Να τελικά που χρειάζονται τα πικάπ με ακρυλικό καπάκι. Για να μη φτάνουν τα βρωμόχερα τους στο βραχίονα.

Τα έδρανα φαίνονται εντάξει και χωρίς τζόγο.

Έχω την εντύπωση οτι το σύστημα δακτυλοανύψωσης έσπασε διότι πήγαν να σηκώσουν τον βραχίονα ο οποίος ήταν ασφαλισμένος στη θέση του με την αντίστοιχη ασφάλεια.

Ευτυχώς πάντως που δεν είχα κεφαλή επάνω (Guybrush :SFGSFGSF:)

Πάντως δεν βιάζονταν καθόλου. Για να καταλάβετε, βρήκα τον λαμπάτο ολοκληρωμένο στη πρίζα ενώ τον είχα στο κουτί του. Βέβαια οι λάμπες ήταν βγαλμένες και σε άλλο κουτί οπότε το μηχάνημα δεν έκανε τίποτα:ADFADF1:

:idea:.....Αφου καθαρισουμε το "τοπιο" ομορφα στο σπασμενο σημειο....βαψουμε κ.τ.λ (1η φωτο) , μετα θα βαλουμε απλα ενα εξωτερικο lift οπως στις παρακατω φωτο...σωστο?...:2thumb22sup:

....

Attachments

• RegaRB250_modified3.jpg
    RegaRB250_modified3.jpg
    34.6 KB · Views: 29
  • danb2.gif
    danb2.gif
    49.3 KB · Views: 35
  • scheuqup3.jpg
    scheuqup3.jpg
    66.2 KB · Views: 31
  • idris3.jpg
    idris3.jpg
    97.8 KB · Views: 41
Κι εγώ έχω την ανησυχία του Μήτσου και του Ντέμιαν, αλλά ευτυχώς ο Έκτορας είναι σχολαστικός μ' αυτά.

Πάλι καλά που η Lyra είναι εδώ σώα κι αβλαβής, πάνω σ' έναν RB700 κι ένα GyroDec...

βασικά ευτυχώς ο Έκτορας έχει διαμοιρασμένο τον εξοπλισμό του σε 4-5 σπίτια...