audia flight 2, 3, -hegel H200 με τι καλωδια ?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
θα ηθελα να σας ρωτησω ποσο αποδεκτο ειναι να συνδεσεις εναν τετοιας κατηγοριας ενισχυτη (πχ. audia flight 2, 3, hegel H200) στα ηχεια σου με καλωδια μηκους κοντα στα ... 10 μετρα.

Εχω καποια δυστυχως ανυπερβλητα χωροταξιακα θεματα....

Last edited by a moderator:
Απάντηση: audia flight two vs three

Λοιπόν, αν πάρεις τα Valhalla Odin, έχει περίπου 30000 το ζεύγος στα 3m.
Υπολόγισε ακόμα 14m επί 4000 = 56000
Σύνολο 86000 .
Μια χαρά θα παίζει.

Απάντηση: audia flight two vs three

αυτο εξαρταται πολυ απο τα χαρακτηριστικα του καλωδιου που δυστυχως μονο η nordost εχει καποιες μετρησεις στο site της

Re: Απάντηση: audia flight two vs three

Λοιπόν, αν πάρεις τα Valhalla Odin, έχει περίπου 30000 το ζεύγος στα 3m.
Υπολόγισε ακόμα 14m επί 4000 = 56000
Σύνολο 86000 .
Μια χαρά θα παίζει.

Καταλαβα τι θες να πεις.

Αυτο που θα ηθελα να ... αξιολογξσω, ειναι κατα ποσο (ή οχι) θα "χαραμιστει" ενα καλο για τα δικα μου δεδομενα (σε κοστος τουλαχιστον) συστημα ενισχυτου - ηχειων, εαν τα μεταξυ τους καλωδια ειναι στα τοσα μετρα που εγραψα παραπανω.

Θελω να πω δλδ, εαν ειναι να εχω 10 μετρα καλωδιο, μηπως τα 2000 χιλιαρικα που θα δωσω για τον ενισχυτη, αποδειχτουν πεταμενα λεφτα.
Οποτε, αν ειναι πεταμενα, ας μην "πεταξω" 2000, αλλα αρκετα λιγοτερα, μιας και δεν μπορω να εχω και τον σκυλο χορτατο (ικανοποιηση αγορας σοβαρου ενισχυτη) και την πιτα αφαγωτη (σωστο αποτελεσμα).

Τωρα, εαν δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο μηκος των καλωδιων εαν αυτα κοστιζουν οσο ενα οικοπεδακι....καλυτερα να μεινω στο call of duty..

Δεν ξερω αν καταλαβες τι θελω να πω ακριβως -bye-

Είναι μπελάς μεγάλος, ακόμα και ένα απλό καλώδιο της oelbach θα σου φύγουν 100 για πλάκα.
Αλλά πεταμένα λεφτά δεν θα το έλεγα ποτέ.

Re: Απάντηση: audia flight 2, 3, -hegel H200 με τι καλωδια ?

Είναι μπελάς μεγάλος, ακόμα και ένα απλό καλώδιο της oelbach θα σου φύγουν 100 για πλάκα.
Αλλά πεταμένα λεφτά δεν θα το έλεγα ποτέ.

Φανταζομαι οτι εννοεις 100 ευρω το μετρο (?)

Όχι ρε, το απλό που κάνει 1 το μέτρο.
Βέβαια δεν θα το συνιστούσα, θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάποιο VDH, αλλά ρε φίλε 20 m είναι πάααααααρα πολλά.

Λοιπόν,εγώ θα επέλεγα τον ενισχυτή ακούγοντας τον με το καλώδιο (ξέροντας πόσο κάνει δλδ. τα 10m).

Ντίνο πάρε κάτι απο τις προσιτές σειρές των KIMBER ή της ANALYSIS PLUS κι είσαι παραπάνω απο εντάξει.

Ευχαριστω
Προσιτες λεγοντας, για τι τιμη το μετρο ?
Και δευτερον, που μπορω να τα βρω ?

Ντίνο, λάβε υπόψιν καλώδια της chord που έχει ο Σαρλάμης στην Audioevolution. Αφού πήρες από εκεί ηχεία, πιθανότατα να σου κάνει καλύτερες κ τιμές κιόλας.

Πάντως, τίποτα ανυπέρβλητο χωροταξικά δεν υπάρχει, από τη στιγμή που έχεις την αρρώστια του ήχου. Μπορεί να είναι δύσκολο ή μεγάλη αναστάτωση αλλά το νόημα είναι να ζούμε σε χώρους που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Ξαναδές, κατά τη γνώμη μου, το ζήτημα της τοποθέτησης. Κρίμα κι άδικο να υποβαθμίσεις τις συσκευές σου. Μπορεί μετά να τρώγεσαι συνεχώς.

Κατανοω αυτο που λες, αλλα ετρυχως (η δυστυχως) δεν εχω την αρρωστια αυτη.

Η τοποθετηση των ηχειων ειναι δεδομενη. Κοιτα και εδω: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=49366. (φωτο ποστ #27)
Επισης, τα οποια μηχανηματα θα μπυν κατω απο την tv (κοιτα σχετικη φωτο στο ποστ #16

γιατι δεν βαζεις τα μηχανηματα απο την αλλη πλευρα ?
νομιζω οτι εχεις ενα βαζο στην φωτο .
ετσι κ αλλιως θα ειναι οι κουρτινες εκει οποτε δεν θα φαινονται πολυ ...
ειναι αμαρτια να τα βαλεις κατω απο την τιβι ...