Audio-gd Reference 5.32 !!!

[/COLOR]Όμως, θα πρέπει εδώ να τονίσω ότι στο δικό μου σύστημα - με front end το Daphile Audio Computer - και με ακρόαση από ακουστικά, δεν παρατηρώ κάτι που να ενοχλεί.

ήμουν έτοιμος να ρωτήσω ακριβώς αυτό, αλλά πρόλαβες και απάντησες από μόνος σου ...

αν εσύ δεν ακούς ψηφιακίλες, τότε και όλος να πλανήτης να ακούει, δεν πρέπει να σε νοιάζει ...

επίσης ο φίλτατος Παναγιώτης είναι ένθερμος οπαδός του βινυλίου και είναι λογικό να είναι εθισμένος και να αρέσκεται σε άλλο είδος ήχου, γι' αυτό τα αυτιά του είναι ίσως πιο ευαίσθητα σε θέματα που εγώ πχ. δεν θα πρόσεχα ...

Άστο Σπύρο, το βινύλιο σε τέτοια επίπεδα αναπαραγωγής δεν μπορείς να το συγκρίνεις εύκολα με ψηφιακά. Το είδα και μόνος μου με το Audio-gd...

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Και στο παλιό σου νομίζω ότι έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στο jitter.

Μιχάλη ναι,έχεις δίκιο.
Αλλά δεν έχει φτάσει τα επίπεδα των καλών υλοποιήσεων,είναι απλώς αξιοπρεπές,ο στόχος άλλωστε ήταν να βγει κάτι πολύ χαμηλού κόστους και με αυτήν την φιλοσοφία κατασκευάστηκε.
(Μιλάμε πάντα για το ODAC,έτσι; )

Άσχετο, από χθες δοκιμάζω στο δικό μου, έναν εξωτερικό usb to spdif κονβέρτορα με το θεωρούμενο καλό τσιπάκι CM 6631 και προσεγμένη τροφοδοσία ... ταΐζω το audio-gd από την ψηφιακή ομοαξονική είσοδο του ... σε καμμία περίπτωση δεν είναι καλύτερος ο ήχος, σε σχέση με το VIA (βέβαια με τον εξωτερικό έχουμε έξτρα καλώδια, μετατροπές, κλπ.) ... θα έλεγα ότι με το CM είναι λίγο πιο λαμπρός, πράγμα που εμένα δεν μου αρέσει, αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άστο Σπύρο, το βινύλιο σε τέτοια επίπεδα αναπαραγωγής δεν μπορείς να το συγκρίνεις εύκολα με ψηφιακά. Το είδα και μόνος μου με το Audio-gd...

οκ, αλλά μιλάμε και πάλι για μια ακόμη άδικη σύγκριση ... στην περίπτωση μας τα 700 ευρώ του audio-gd με τα πόσα ; του αναλογικού συστήματος του Πάνου ...και με άλλους φίλους/μέλη (πχ. τον Κώστα Γκαβάκο) έχω αυτή την συζήτηση ... όλοι τους συγκρίνουν απόλυτα, σκέτο ήχο ... εγώ συγκρίνω σχετικά (βάζοντας μέσα τιμή και ευχρηστία) ... όλοι είμαστε ευχαριστημένοι ... πχ. το φιλαράκι μου ο Κώστας είναι χαρούμενος που το sme 20 + sme V + κεφαλή του διχίλιαρου + phono Audio Research έπαιξε τουλάχιστον κατά 3-5% καλύτερα από την EMU 0404 την τρίτη Μάλερ με Χορενστάιν ... το ίδιο χαρούμενος ήμουν και γω που είχα αυτήν την κάρτα για 3 χρόνια στο σύστημα μου ...

Σπύρο, ως προς το δεύτερο μισό συμφωνούμε απόλυτα.

Ως προς τη δοκιμή σου με τα interfaces, δε νομίζω ότι βγαίνει άκρη συγκρίνοντας usb to i2s με usb to spdiff. Εικόνα θα έχεις ασχολουμενος πχ μόνο με i2s η μόνο με spdiff.

παίδες, δεν το έκανα για συγκριτικούς λόγους ... απλά, στο You Tube έχω θέμα με τους οδηγούς του Via και είπα μέχρι να βγάλει νέο ντράιβερ ο Κινγκ, να δοκιμάσω κάτι άλλο ...

Άσχετο, από χθες δοκιμάζω στο δικό μου, έναν εξωτερικό usb to spdif κονβέρτορα με το θεωρούμενο καλό τσιπάκι CM 6631 και προσεγμένη τροφοδοσία ... ταΐζω το audio-gd από την ψηφιακή ομοαξονική είσοδο του ... σε καμμία περίπτωση δεν είναι καλύτερος ο ήχος, σε σχέση με το VIA (βέβαια με τον εξωτερικό έχουμε έξτρα καλώδια, μετατροπές, κλπ.) ... θα έλεγα ότι με το CM είναι λίγο πιο λαμπρός, πράγμα που εμένα δεν μου αρέσει, αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές...

οκ, αλλά μιλάμε και πάλι για μια ακόμη άδικη σύγκριση ... στην περίπτωση μας τα 700 ευρώ του audio-gd με τα πόσα ; του αναλογικού συστήματος του Πάνου ...και με άλλους φίλους/μέλη (πχ. τον Κώστα Γκαβάκο) έχω αυτή την συζήτηση ... όλοι τους συγκρίνουν απόλυτα, σκέτο ήχο ... εγώ συγκρίνω σχετικά (βάζοντας μέσα τιμή και ευχρηστία) ... όλοι είμαστε ευχαριστημένοι ... πχ. το φιλαράκι μου ο Κώστας είναι χαρούμενος που το sme 20 + sme V + κεφαλή του διχίλιαρου + phono Audio Research έπαιξε τουλάχιστον κατά 3-5% καλύτερα από την EMU 0404 την τρίτη Μάλερ με Χορενστάιν ... το ίδιο χαρούμενος ήμουν και γω που είχα αυτήν την κάρτα για 3 χρόνια στο σύστημα μου ...

Σπύρο ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Αυτό το 3-5% είναι που κυνηγάμε μερικοί. Θα επανέλθω άλλη φορά, σε καταλληλότερο νήμα, μη βγούμε τελείως off topic.

O kingwa ξέρει τι λέει για το mod Σωκράτη. :)

"If you have burn in the Reference 5.32 more than 300 hours or longer, and want to have slight more detail or brighter sound, you can cut these four caps without soldering . If you have consider the Reference 5.32 have proper sound for you, skip this as you have never read it ."

http://www.audio-gd.com/Pro/dac/RE52/RE5.2EN_Use.htm

Όταν το πρωτοάκουσα το dac, είχε όντως αυτόν τον laid-back ήχο. Με τον καιρό όμως η ανάλυση αυξήθηκε (ή το αφτί "προσαρμόστηκε").

ΔΕΝ μου λείπει επ' ουδενί η ανάλυση τώρα μετά από τόσες ώρες λειτουργίας...

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

O kingwa ξέρει τι λέει για το mod Σωκράτη. :)

"If you have burn in the Reference 5.32 more than 300 hours or longer, and want to have slight more detail or brighter sound, you can cut these four caps without soldering . If you have consider the Reference 5.32 have proper sound for you, skip this as you have never read it ."

http://www.audio-gd.com/Pro/dac/RE52/RE5.2EN_Use.htm

Όταν το πρωτοάκουσα το dac, είχε όντως αυτόν τον laid-back ήχο. Με τον καιρό όμως η ανάλυση αυξήθηκε (ή το αφτί "προσαρμόστηκε").

ΔΕΝ μου λείπει επ' ουδενί η ανάλυση τώρα μετά από τόσες ώρες λειτουργίας...

Αυτό σου είπα κι εγώ,δεν σου λείπει λεπτομέρεια όπως λες.
Οπότε την ξεχνάς.

Εγώ ας πούμε όμως που εκτιμώ πολύ και τα αυξημένα δυναμικά που όπως λέει στην προηγούμενη μόντα πάνε πακέτο,ίσως και να την έκανα.
Απλώς θέμα γούστου,τίποτα άλλο.

H κεφαλή του Κωστα εχει 2000? νομίζω οτι εχει πολύ περισσότερο..... Τοσα εχει η εισαγωγική της εταιρίας που χρησιμοποιεί.

Στο θεμα μας, αυτα που έγραψα δεν τα εγραψα σε σχεση με το αναλογικό μου, το οποιο καλο ή κακο ειναι αλλο πράγμα. Οι παρατηρήσεις μου ηταν σε σχεση με τα αλλα (αρκετα) ντακ που εχουν περάσει απο εδω μεσα, σε αντίστοιχες λιγο πολυ τιμές. Ουτε σε πολυ μεγάλα ντακ αναφέρθηκα ουτε σε αναλογικο ηχο.

Επισης ειπα οτι η μεταλλική αίσθηση και τα ελάχιστα συριστικά που αντιλήφθηκα ηταν περιορισμένα και σαφώς λιγοτερα απο αντίστοιχες υλοποιήσεις με Sabre.

H κεφαλή του Κωστα εχει 2000? νομίζω οτι εχει πολύ περισσότερο..... Τοσα εχει η εισαγωγική της εταιρίας που χρησιμοποιεί.

Στο θεμα μας, αυτα που έγραψα δεν τα εγραψα σε σχεση με το αναλογικό μου, το οποιο καλο ή κακο ειναι αλλο πράγμα. Οι παρατηρήσεις μου ηταν σε σχεση με τα αλλα (αρκετα) ντακ που εχουν περάσει απο εδω μεσα, σε αντίστοιχες λιγο πολυ τιμές. Ουτε σε πολυ μεγάλα ντακ αναφέρθηκα ουτε σε αναλογικο ηχο.

Επισης ειπα οτι η μεταλλική αίσθηση και τα ελάχιστα συριστικά που αντιλήφθηκα ηταν περιορισμένα και σαφώς λιγοτερα απο αντίστοιχες υλοποιήσεις με Sabre.

Δεν θυμάμαι την κεφαλή ... δεν θέλω, επ 'ουδενί, να αρχίσουμε την γνωστή συζήτηση ...γι' αυτό είπα ότι όλοι έχουμε την οικεία οπτική γωνία και είμεθα άπαντες ευχαριστημένοι ...

Ομολογώ ότι μου αρέσει να σας τσιγκλάω και λίγο, εννοώ τους βίνυλ-τζάνκιες ... αλλά σας αγαπάω, καθώς μου αρέσουν οι άνθρωποι με πάθη, ενώ και γω διένυσα τα 4/5 της μουσικόφιλης ζωής μου με πικάπ ...

Για να σε παινέψω (και δικαιολογημένα) οφείλω να πω ότι όσο καιρό σε γνωρίζω είσαι νηφάλιος και κατασταλαγμένος μουσικόφιλος, με μετρημένες εκφράσεις και προσεγγίσεις, ενώ γενικώτερα είσαι ''giver'', πράγμα που εκτιμώ πολύ στους ανθρώπους ...

Αναφορικά με την αντικατάσταση του υπάρχοντος usb interface, o Kingwa απαντά:

" Dear Sir,
If you already had a good external USB convertor, and it had the I2S output, send us the define , and buy the I2S kit, we will make the kit compatible with your USB convertor.
http://www.audio-gd.com/Pro/diy/I2Skits/I2SEN.htm
Kingwa"

Τι ακριβώς εννοεί? Ότι θα φτιάξει την καλωδιοταινία i2s ώστε να είναι συμβατή?

...εγώ όμως θα παίξω με κοντά καλώδια εσωτερικά.

Γράψτου πως είσαι ντιούης και πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι το pinout.
Δεν νομίζω να αρνηθεί να στο δώσει,αλίμονο.

Βασικά απ' ότι βλέπω και καταλαβαίνω (κυρίως από τις φωτό - το κείμενο παραείναι Chinglish για να καταλάβω οτιδήποτε) δίνει 2 επιλογές:

1) Απλό RJ45 socket που βιδώνει στο πίσω μέρος αντί για το USB interface και συνδέεται με καλωδιοταινία εκεί που συνδεόταν το USB. Παθητική λύση, με τους περιορισμούς του I2S όσο αφορά το μήκος του καλωδίου.
2) Σετ από πλακέτες (μια για το DAC του και μία για το USB interface σου) οι οποίες έχουν HDMI βύσματα και καλώδια και υποστηρίζουν μεγάλο μήκος καλωδίων (προφανώς με κάποιο LVDS converter, όπως το Teleporter της TPA). Η ιδέα είναι να βάλεις το output kit μέσα στην πηγή σου.

Εσύ όντως θέλεις απλά να ξηλώσεις το εσωτερικό USB interface και να βάλεις δικό σου. Απλά πράγματα.

Σταύρο, εάν είσαι ευχαριστημένος γιατί να κάνεις οιαδήποτε αλλαγή ; το τέλειο είναι εχθρός του καλού ... πέραν του χαβαλέ, έχεις εναντίον σου το γεγονός ότι θα πραγματοποιήσεις μια αλλαγή που δεν ξέρεις, τελικά, το αποτέλεσμα, εάν θα είναι καλύτερο, χειρότερο ή το ίδιο, αφού δεν υπάρχει άλλο 5.32 αλλαγμένο για να συγκρίνεις ... μια στις δέκα ο κινέζος να έχει δίκαιο, και όντως να πειραματίσθηκε πριν καταλήξει -για ηχητικούς λόγους- στο VIA, την πάτησες ...