Audio-gd Reference 5.32 !!!

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Τι,κι άλλη βοήθεια;
Οκ.Με γρίφο.
Τι χρειάζεται για να εκμεταλλευτείς και τα τέσσερα 1704 του;

(Ένας από τους λίγους λόγους που δεν το προτίμησα αφού δεν έχω την δυνατότητα. )

Ωχ! Δεν είμαστε για "ισορροπημένα" τώρα...

O KingWa λέει ότι ακόμα και "ανισόρροπα" παίζουν και τα 4!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το κάθε 1704 δουλεύει ημίκυμα Σωκ...

Στο δε Μ7 κάθε ημίκυμα έχει 2 παράλληλα...

Μπορεί να βγάλει 5 V σε τελικό με balanced εισόδους και κατάλληλο παθητικό (για ρύθμιση έντασης)!!!!

Σε λίγο καιρό θα διερευνήσω και το διακριτό στάδιο εξόδου του. Απίστευτη υλοποίηση!!

Χαίρομαι που από το στερεοφωνικό μου εξαφάνισα όλα τα τελεστικά (ακόμα και το 9023 είχε ένα μέσα)!!!

Φουλ διακριτά παντού...

Κάτσε φίλε ΙΚΑ. Βγάζω σε λίγο φώτο να δούμε τι έχει μέσα ...

Άλλο πράγμα η αυθεντική φωτό και άλλο η ιντερνετική.
Δεν σκαμπάζω από τα τεχνικά που λέτε, αλλά είναι χάρμα οφθαλμών το εσωτερικό. Και αφού συνδυάζεται και με ακουστική πανδαισία, τέλεια πράγματα....

Ερώτηση προς Σωκ (και παν ενδιαφερόμενο):

Τι το προβληματικό υπάρχει στην καλωδιωταινία της πλακέτας usb? Οι επαφές ή ο τρόπος μεταφοράς σήματος?

Βλέπω ότι ο Κινέζος έχει βάλει κάποιου είδους κίτρινη κόλλα στα pins (τη βλέπεις?) για μεγαλύτερη σταθερότητα επαφής?

Μάλλον είναι I2S έτσι? Κατάλαβα...

Μεγειες! :-)
Από που το παραγγέλνουμε αυτό; Υπάρχει καπου χωρίς τον κίνδυνο του τελωνειου;

Σταύρο, μια που είπες για διακριτά και opamp, βλέπω ένα 8πινο πάνω στο usb interface. Έχεις καταλάβει τι είναι αυτό;

Μιχάλη, και το clock σε τέτοια βάση το έχει.

Αν δεν απατώμαι, είναι η EPROM όπου εγγράφεται το firmware και είναι εναλλάξιμο module.

http://www.head-fi.org/t/638252/audio-gd-usb-32-firmware-drivers-and-feedback-thread

"Firmware upgrade capable
Firmware is the computer chip in the USB-32 module which contains the program which allows the Audio-gd gear to “talk to” your computer.

This chip is EPROM (erasable programmable read-only memory) and the program stored on it can be changed with a software tool you can download from the Audio-gd website. This tool gives you the ability to update your equipment with the latest Firmware software when it becomes available. You can also change the Firmware by swapping the chip inside the gear (but this requires a screwdriver and isn’t as much fun)."

...και είναι από τις λίγες φορές που ήξερα τι περίπου θα ακούσω (και το άκουσα με το παραπάνω)!

Ευχαριστώ παιδιά και καλημέρα.

Πάνω απ' όλα είναι ο ήχος της εταιρείας. Ξεπέρασε μέχρι στιγμής όλες τις προσδοκίες μου!

Aστακός είναι! καλορίζικο και απροβλημάτιστο - καλοάκουστο Σταύρο.

Για τα καλώδια μεταφοράς i2s άκου τον Σωκ και δοκίμασε μονόκλωνα. αν έχεις τρόπο να μετρήσεις κάντο και αυτό.
Επίσης προσωπικά θα δοκίμαζα και κάποιο άλλο usb interface (αν θες πες μου na σου φέρω μετά τις γιορτές ένα αμανεράκι έτσι για την δοκιμή).

Eπίσης Σταύρο, κάνε μια δοκιμή και με ηχεία, πέραν των ακουστικών. Ενδιαφέρει πολύ κόσμο το dac.

Σταύρο, εγώ δε θα πείραζα τίποτα!

Παροτι είμαι σίγουρος για τη διαφορά στις μετρήσεις που αφορούν σε καλωδιοταινίες κλπ, όταν μιλάμε για τόσο μικρή απόσταση, έχω μεγάλη αμφιβολία αν μπορεί κάποιος να ακούσει καλωδιοταινία vs ομοαξονικό σε A/B τεστ.

Ευχαριστώ!

Με ηχεία σίγουρα θα δοκιμάσω σήμερα (αν και θα είναι τόοοσο.. πίσω σε άκουσμα σε σύγκριση με τα ακουστικά).

... και σ' αυτό το σημείο ο Σωκ ετοιμάζεται να ανεβάσει μετρήσεις. :)

Σταύρο, εγώ δε θα πείραζα τίποτα!

Παροτι είμαι σίγουρος για τη διαφορά στις μετρήσεις που αφορούν σε καλωδιοταινίες κλπ, όταν μιλάμε για τόσο μικρή απόσταση, έχω μεγάλη αμφιβολία αν μπορεί κάποιος να ακούσει καλωδιοταινία vs ομοαξονικό σε A/B τεστ.

Ξαναλέω, είμαι σίγουρος ότι οι μετρήσεις θα δείχνουν διαφορά. Η αμφιβολία μου είναι αν το δικό μας "μετρητικό", δηλαδή το αυτί μας μπορεί να ακούσει το διαφορετικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Λοιπόν, έψαξα και βρήκα ένα ενδιαφέρον βίντεο του Ethan Winer. Στο σημείο του βίντεο που ποστάρω εισάγει ακουστό θόρυβο σε μίξεις για να δείξει το ποσο δύσκολο είναι τελικά να ακούσουμε το jitter και άλλα τέτοια παρόμοια φαινόμενα.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BYTlN6wjcvQ#t=1920

Για όποιον θέλει και τα αρχεία για να τα κατεβάσει και να τα ακούσει στο hifi του, ορίστε το λινκ:

http://ethanwiner.com/aes/

Πολλοί θεωρούν τον εν λόγω κύριο τρολ, παρόλα αυτά η μεθοδολογία του είναι παναπλη και μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε αν λέει παπάντζες ή όχι.

Ζητώ συγνώμη για το off topic μου.

Μιχάλη απο τη στιγμή που ο Σταύρος μπορεί κα ιβάζει χέρι στα μηχανακια του, οφείλει αν μη τι άλλο να δοκιμάσει κάτι τόσο απλό.
Γενικά πιστεύω ότι αν είναι εύκολο να πάρεις καλύτερες μετρήσεις απο το μηχανάκι, ακούς δεν ακούς τη διαφορά, το κάνεις - έστω για τον ψυχαναγκασμό.

Κάποια στιγμή θα δει και ο lemon τη συζήτηση και θα δώσει και αυτός στοιχεία πιστεύω.
Παιδευόταν αρκετό καιρό με τέτοιες δοκιμές και βγήκαν κάποια συμπεράσματα (αν και σε άλλη υλοποίηση)

Ο Lemon έχει κάνει διδακτορικό στο συγκεκριμένο θέμα και εκτιμώ αφάνταστα την συνεισφορά του. Είμαι ο τελευταίος που θα έχω λόγο στα τεχνικά καθότι δεν κατέχω.

Με δεδομένο όμως οτι ο Σταύρος καλώς η κακώς (καλώς κατ' εμέ) αγόρασε τελικό και όχι diy προιόν, στη θέση του αν μου άρεσε θα το άφηνα ως έχει και θα του έπινα το αίμα στην ακρόαση :D

Αν το dac αυτό μπει αγγελία αυτή τη στιγμή θα εξαφανιστεί μέσα σε 10 λεπτά. Αν μπει αγγελία μετά από χέριασμα δε νομίζω να ισχύει το ίδιο :D

Χέρι θα βάλουμε, γίνεται να μη βάλουμε? :)

Μέχρι στιγμής έχω λάβει "άδεια" από προμηθευτή και KingWa για να ανοίξω το καπάκι!

Υπάρχουν όμως δύο πράγματα που επηρεάζουν τις οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Πρώτον, το μηχάνημα έχει 3 χρόνια εγγύηση λειτουργίας και 10 χρόνια εγγύηση παροχής αναλλακτικών, εφόσον χρειαστεί (συμπεριλαμβάνονται και τα 1704!!).

Δεύτερον, αν το μηχάνημα παίξει ακόμη καλύτερα(?), υπάρχει ενδεχόμενο πώλησής του και αγοράς του Master 7 (με τα 8 χ 1704)!!!

Ο Lemon έχει κάνει διδακτορικό στο συγκεκριμένο θέμα και εκτιμώ αφάνταστα την συνεισφορά του. Είμαι ο τελευταίος που θα έχω λόγο στα τεχνικά καθότι δεν κατέχω.

Με δεδομένο όμως οτι ο Σταύρος καλώς η κακώς (καλώς κατ' εμέ) αγόρασε τελικό και όχι diy προιόν, στη θέση του αν μου άρεσε θα το άφηνα ως έχει και θα του έπινα το αίμα στην ακρόαση :D

Αν το dac αυτό μπει αγγελία αυτή τη στιγμή θα εξαφανιστεί μέσα σε 10 λεπτά. Αν μπει αγγελία μετά από χέριασμα δε νομίζω να ισχύει το ίδιο :D

Mιχάλη προσωπικά με αλλαγή του usb interface και της καλωδίωσης απο ψαγμένο άτομο θα έδινα και κάτι παραπάνω.

Φυσικά γνώμες λέμε και έχεις πολύ δίκιο ότι πρώτα πρέπει να τελειώσει το break in και να μάθει τον ήχο του.
Μετά βλέπει τι θα κάνει. Αφού παίζει όπως θέλει δεν καίγεται κιόλας.