Audio-gd Reference 5.32 !!!

Προφανώς ο Σταυρος δεν θα χεριασει ενα εμπορικό προϊόν την δεύτερη μερα που το εχει στην κατοχή του. Θα εχανε ακαριαία την εγγύηση.

Αν κάποιος θεωρεί οτι αυτό πρέπει να γινει ας το δοκιμάσει στα δικα του, με το που θα τα αγοράσει και ας ανεβάσει καμια φώτο και σε εμάς..

Re: Απάντηση: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Aστακός είναι! καλορίζικο και απροβλημάτιστο - καλοάκουστο Σταύρο.

Για τα καλώδια μεταφοράς i2s άκου τον Σωκ και δοκίμασε μονόκλωνα. αν έχεις τρόπο να μετρήσεις κάντο και αυτό.
Επίσης προσωπικά θα δοκίμαζα και κάποιο άλλο usb interface (αν θες πες μου na σου φέρω μετά τις γιορτές ένα αμανεράκι έτσι για την δοκιμή).

Eπίσης Σταύρο, κάνε μια δοκιμή και με ηχεία, πέραν των ακουστικών. Ενδιαφέρει πολύ κόσμο το dac.

Nik, τόσο εύκολο είναι αυτό ; εννοώ να αλλάξεις τα usb interfaces ; αν είναι απλά 'κουμπώνω - ξεκουμπώνω' θα ήθελα να το φέρεις και σε μένα να το βάλουμε στο ταπεινό μου (σε σχέση με του Σταύρου) audio-gd NFB 11 ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως, στην περίπτωση μου, ακούω μαγικά από το audio-gd πακέτο με τα HiFiMan HE 500, πλην πιστεύω ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι τα ακουστικά ... είναι γενικώτερα φοβερά, ειδικά όμως σε κάποιες περιπτώσεις που θα ''δέσουν'' και με το πρόγραμμα μουσικής, παθαίνεις την καραπλακάρα σου ... αληθοφάνεια και φυσικότητα χωρίς προηγούμενο ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Nik, τόσο εύκολο είναι αυτό ; εννοώ να αλλάξεις τα usb interfaces ; αν είναι απλά 'κουμπώνω - ξεκουμπώνω' θα ήθελα να το φέρεις και σε μένα να το βάλουμε στο ταπεινό μου (σε σχέση με του Σταύρου) audio-gd NFB 11 ...

Αν η σειρά σύνδεσης είναι γνωστή,είναι ακριβώς όπως το λες.
Ο ίδιος ο KingWa άλλωστε προτείνει διάφορα ως αναβάθμιση.

Εν τω μεταξύ είναι και τολμηρός,υπάρχουν σημεία που προτείνει αναβαθμίσεις οι οποίες δεν είναι κι ότι πιο εύκολο...
Τις καλύπτει τουλάχιστον στην εγγύηση;

Δεν τον ρωτάτε οι κάτοχοι;

Αν υπάρχουν οι αντίστοιχες είσοδοι στo dac για i2s (λογικά θα υπάρχουν, αλλα δεν το έχω παρακολουθήσει) η σύνδεση γίνεται σε δυο λεπτά.
Καλά για τα καλώδια δεν το συζητάμε...

Αυτές είναι δουλειές που μου λέει ο lemon στο τηλέφωνο και πριν το κλείσουμε παίζει! Και είμαι ως γνωστόν κουλός. Τα μόνα diy χεριάσμα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι κάτι τσιρότα στα γόνατα μικρός lol

(Σπύρο ευχαρίστως να φέρω το amanero, σε πεθύμησα κιόλας βρε! Σε λίγο θα έχω και ένα δεύτερο amanero οπότε θα σοτ αφήσω κιόλας καμια δεκαριά μέρες να το εμπεδώσεις.
Κάτσε να δούμε πρώτα ότι όλα γίνονται εύκολα - θα βοηθήσουν τα ταλέντα του AVClub σε αυτό)

(Σπύρο ευχαρίστως να φέρω το amanero, σε πεθύμησα κιόλας βρε! Σε λίγο θα έχω και ένα δεύτερο amanero οπότε θα σοτ αφήσω κιόλας καμια δεκαριά μέρες να το εμπεδώσεις.
Κάτσε να δούμε πρώτα ότι όλα γίνονται εύκολα - θα βοηθήσουν τα ταλέντα του AVClub σε αυτό)

χαχαχχ, ευχαριστώ ... μήπως να πάρεις και αυτόν τον ''Λεμόνη'' να ετοιμάσω τίποτις μεζεδάκια ; ως γνωστόν είμαι άπιαστος υδραυλικός, μαραγκός, κηπουρός, μπογιατζής, μερεμετατζής, μάγειρας, αλλά το άτιμο το κολλητήρι δεν το κατέχω ...

Ο Λεμόνης έχει γίνει ανάρπαστος. Tοn βρήκαμε καλό και τον εκμεταλλευόμαστε, αλλά μην του το πεις LOL.
Έχει κάνει κοιλιακούς γερούς τον τελευταίο καιρό...

Αν έχει ακιδοσειρά στην είσοδο το dac θα είναι βγάλε-βάλε (το amanero έχει),
Άσε να δούμε πρώτα τι είσοδο έχει το audio-gd και αν γίνεται στα σίγουρα και θα έρθει και ο Μανόλο να βαθμολογήσει τι κάναμε!

(άμα μπορείς και ψήνεις λουκάνικα και κρυώνεις μπύρες αρκεί :-)

Re: Απάντηση: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Αν έχει ακιδοσειρά στην είσοδο το dac θα είναι βγάλε-βάλε (το amanero έχει),

H ακιδοσειρά δε λέει κάτι. Θα πρέπει να τηρείται και η ίδια σειρά στις επαφές μεταξύ των δύο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio-gd Reference 5.32 !!!

H ακιδοσειρά δε λέει κάτι. Θα πρέπει να τηρείται και η ίδια σειρά στις επαφές μεταξύ των δύο.

Μιχάλη μου μην φοβάσαι,το θείο-Νίκο τον έχουμε εκπαιδεύσει,δεν κάνει λάθος σε τέτοια.
Αρκεί φυσικά να υπάρχει το σχέδιο με το pinout.

Τι εννοείς ίδια σειρά Μιχάλη? δεν το γνωρίζω αυτό.
αν εννοείς τη σειρά των εισόδων (lrck, bck κτλ) απλώς αλλάζεις και τη σειρά στα πολύπινο καλώδιο.
Έτσι το έχω κάνει και με το mambo και με το βουβάλι με διαφορετικές usb και λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Σωκ δεν έχω δει είσοδο σε i2s σε dac χωρίς ένδειξη. Ορισμένο θα είναι.
αν όχι θα είναι στο tenor οπότε πάλι εύκολα βγάζεις άκρη.
απλά τσεκάρετε επειδή βλέπω πολλά καλώδια (7) αυτό με προβληματίζει. Εκεί είναι εντάξει?

βλέπω κάτι θαμπές ενδείξεις στην είσοδο, εδώ...

attachment.php

Last edited:
Ναι αυτό εννοώ, απλά εγώ σκεφτόμουν βάσει καλωδιοταινίας fixed όπως η δικιά μου που δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι.

Σωκ δεν έχω δει είσοδο σε i2s σε dac χωρίς ένδειξη. Ορισμένο θα είναι.
αν όχι θα είναι στο tenor οπότε πάλι εύκολα βγάζεις άκρη.
απλά τσεκάρετε επειδή βλέπω πολλά καλώδια (7) αυτό με προβληματίζει. Εκεί είναι εντάξει?

βλέπω κάτι άγνωστες λέξεις εδώ...

Απλώς ακολουθεί την πεπατημένη,κάθε σήμα με δικό του ground.
Απλό είναι βρε,βρες το τενόρ και καθάρισες.

Ναι Σωκ αυτό είπα και πριν. Απο το τενορ βγαίνει άκρη. Αλλά αν είναι το καθένα με grd θέλει μοντα...

Μιχάλη δεν χρειάζεται fixed καλωδιοταινία και ένα-ένα τα καλώδια μια χαρά θα κουμπώσουν ή με λίγο ξεχώρισμα στο τελείωμα για να αλλάξει η σειρά ώστε να είναι πιο τακτοποιημένα.

Πέρα από την καλωδιοταινία, τι άλλο σας προδιαθέτει ότι ένα άλλο usb interface θα παίζει ενδεχομένως "καλύτερα"?

Να σας πω και εγώ την άποψή μου, σαν ντιούης. Δεν έχω πρόβλημα να βάλω χέρι σε οτιδήποτε (ηλεκτρονικό).

Θα μπορούσα να φτιάξω και εγώ ένα υπερ-dac με amanero, usb interface, sabre32, sabre64, κλπ. κλπ. κλπ. :)

Όμως είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αποτέλεσμα κοντά στο Ref. 5.32 δεν θα έπαιρνα.

Και αυτό γιατί ο σχεδιαστής συγκέντρωσε πολλές σωστές λύσεις κάτω από την ίδια στέγη, π.χ.:
- Διακριτό στάδιο εξόδου χωρίς τελεστικά και πυκνωτές σε σειρά με το σήμα.
- Πολλαπλές τοπικές σταθεροποιήσεις
- Οδήγηση ρεύματος (ACSS)....

Τα πρώτα του dac δεν είχαν usb είσοδο. Αυτή προστέθηκε αργότερα ως άρθρωμα. Εξ' ου και τα daughter-board και καλωδιοταινίες.

Δεν αποκλείω με άλλο usb interface να υπάρξουν βελτιώσεις. Όχι μεταμόρφωση όμως, ΙΜΟ.

Στην παρούσα φάση ο ήχος είναι ένα είδος "σοκ" που σε προδιαθέτει να τον εξερευνήσεις!

Σε τέτοιες στιγμές δεν βάζεις χέρι, απολαμβάνεις...

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

- Οδήγηση ρεύματος (ACSS)....

...το οποίο λέει πως είναι δική του πατέντα.
Λειτουργεί όμως μόνο σε συνδυασμό με τους τελικούς του από όσο ξέρω.
(Άλλαξε αυτό; )

Πέρα από την καλωδιοταινία, τι άλλο σας προδιαθέτει ότι ένα άλλο usb interface θα παίζει ενδεχομένως "καλύτερα"?

Σταύρο το θέμα δεν είναι αν θεωρείς κάτι καλύτερο ή χειρότερο, αλλα αν έχεις τη διάθεση παιγνιδιού και ψαξίματος βελτιώσεων.
Προσωπικά δεν έχω αγοράσει κάτι που δεν έχει συμβιβασμούς για τον προσδιορισμό του κόστους. Φαντάζομαι και εδώ δεν έχουμε ένα dac cost no object.

Και όπως όλοι είπαμε εδώ και ώρα, πρώτα το χαίρεσαι το συνηθίζεις και μετά του βγάζεις τα μάτια. Σωστά?

Σίγουρα λειτουργεί και σε "ανοσόρροπη" ( :) ) σύνδεση γιατί πάλι δεν παρεμβάλλεται πυκνωτής σε σειρά με το σήμα.

Πρέπει να μελετήσουμε κάποια στιγμή το στάδιο εξόδου...

Άμα είχα από τώρα θα ήμουν παλαβός... :)

Σταύρο το θέμα δεν είναι αν σε προδιαθέτει κάτι, αλλα αν έχεις τη διάθεση παιγνιδιού και ψαξίματος...

... ή δεν θα μου άρεσε αυτό που άκουγα!

Σίγουρα λειτουργεί και σε "ανοσόρροπη" ( :) ) σύνδεση γιατί πάλι δεν παρεμβάλλεται πυκνωτής σε σειρά με το σήμα.

Πρέπει να μελετήσουμε κάποια στιγμή το στάδιο εξόδου...

Άμα είχα από τώρα θα ήμουν παλαβός... :)

... ή δεν θα μου άρεσε αυτό που άκουγα!

Αν σου άρεσε τόσο αυτό που άκουγες και δεν ψαχνόσουν για βελτιώσεις - δεν θα ανέφερες καν το Master.
Γενικά όλοι πειραγμένοι είμαστε, οπότε μην παρεξηγείς.

αν έχεις το τέλειο σπίτι σου θα το δείξει ο χρόνος και η όποια αλλαγή του, imo.

αν παίξει ακόμη καλύτερα (το 5.32), θα σκεφτόμουν το Master 7 και θα πείραζα εκείνο..:grinning-smiley-043

...πρέπει να τραμπάρουμε και κάτι. Δεν θα συσσωρεύουμε συνέχεια μηχανήματα στην αποθήκη.. :)

Αυτό το pinout είναι από την σελίδα τοης audio-gd.

Σπύρο ρίξε μια ματιά να δεις αν είναι το ίδιο.

Te8802pin.JPG