Audio-gd Reference 5.32 !!!

Ωραίος!

Γι' αυτό εγώ σου προτείνω να μην καθυστερείς και να πάρεις άμεσα ένα audio-gd!
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπενθύμιση: τελικά του περισσεύει κανενός 1m interconnect?

Όσον αφορά τα προϊόντα της Audio-gd,δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου με μια προϋπόθεση όμως.
Το να έχουν την τροφοδοσία σε ξεχωριστό κουτί και να ήταν πιο άνετα.

Και το λέω για τον γνωστό απλό λόγο σε όσους ασχολούνται.
Ανάλογες σχεδιάσεις μετρητικών συσκευών που δεν έχουν άμεση σχέση με audio,έχουν βγει off ακριβώς για αυτό το στριμωγμένο των Κινέζων.

Προσοχή,δεν λέω πως δεν θα παίζει καλά,το αντίθετο,αλίμονο,άλλωστε είμαι από αυτούς που σου είπα προχώρα.
Απλώς αν έχεις το κουσούρι των μετρήσεων και κάνεις κακές παρέες με ντιούηδες αυτά παθαίνεις. :flipout:

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Σωκ, θέλω να δω φώτο μίας κατασκευής σου...

:flipout: αστο θα φρίξεις...

Θα σου βάλω μια προσωρινή από το σαυράκι σε λίγο.
Μόλις του βάλω και το reflekror επάνω που το περιμένουμε από μέρα σε μέρα,όλες οι τροφοδοσίες θα μετακομίσουν φυσικά με din βύσμα ενδιάμεσα,κλπ.

Μισό να το ανοίξω και να ανεβάσω.

Ευχαριστώ Σπύρο, αλλά το χρειάζομαι άμεσα. Τό' χω πρόχειρα συνδεδεμένο με ένα VDH των 30 εκατοστών. Θα δω τι θα κάνω...

Σωκ περιμένω... :)

Εδώ είναι,προσωρινό και μισοτελειωμένο όπως θα είναι για λίγο καιρό ακόμα αφού του λείπουν δυο τροφοδοσίες.
Μετά θα μπει σε ειδικά σπιτάκια,σκαμμένα σε μέταλλο.

IMG_0788.jpg

Κατασκευή-κατασκευή όμως,από το μηδέν και τελειωμένη,είναι αυτή.

Εκεί είναι όντως μελετημένη και η ακτινοβολία,γι' αυτό και το μέταλλο και η απομόνωση και η γείωση,κλπ.

Τι θυμήθηκα τώρα (ακούγοντας το audio-gd)...

Πριν από 17 χρόνια είχα ακούσει σπίτι μου ένα dac που μου έκανε φοβερή εντύπωση τότε μες τον κακό χαμό από υλοποιήσεις κάθε είδους.

Ένα μεγάλο και στοιβαρό Copland με συστάδα PCM63 (600.000 δρχ. τότε). Τι "σώματα", σκηνική παρουσία και δυναμισμό...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συγγνώμη. Ήταν cd player και όχι dac. To Copland 266...

offtopic: έχει κανείς 1m interconnect καλό για πούλημα (προτίμηση VDH D102MkIII, DNM Reson που τα γνωρίζω)? Έχω ξεμείνει...

Σταύρο καλορίζικο και καλές ακροάσεις !
Γιατί VDH D102MkIII που είναι λίγο σκοτεινό και γιατί να μην πας στο VDH the name,που είναι πιο προσιτό,ανοιχτό αλλά δεν ξυρίζει,ταιριάζει στα περισσότερα συστήματα.
Εννοείται ότι τα έχω ακούσει.

Το email επικοινωνίας του κατασκευαστή (King Wa) καθώς και μία φώτο του - factory tour δυστυχώς δεν.. βρήκα: :)

[email protected]

Απαντάει σφαιράτα σε όλες τις τεχνικές ερωτήσεις...

Attachments

• ava.jpg
    ava.jpg
    6.1 KB · Views: 246
Σταύρο Χρόνια Πολλά και σε σένα και με γεια το εργαλείο! Άργησα λίγο να το "πιάσω" το νήμα..

Όπως το βλέπω, συμφωνώ με τα παιδιά ότι πρέπει να αλλάξεις το USB interface το συντομότερο δυνατό. Αυτό που έχεις με το VIA (το οποίο δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί πουθενά, btw..) μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο. Απ' ότι βλέπω έχει πάνω του μόνο ένα TCXO στα 12MHz, πράγμα που σημαίνει ότι τα 44.1KHz τα "δημιουργεί" μέσω fractional division. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για audio. Επίσης η σύνδεση με καλωδιοταινία δεν είναι ότι καλύτερο, όπως έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω.

Το καλό είναι ότι το υπάρχον ξεκουμπώνει εύκολα (a.k.a.: χωρίς να κινδυνεύει η εγγύηση) και παρότι δεν αναγράφονται τα σήματα μπορούν να ταυτοποιηθούν εύκολα, είτε με έναν παλμογράφο είτε με ένα πολύμετρο, μιας και εδώ:

attachment.php

είναι πολύ πιθανό αυτά που αναγράφονται να είναι τα σήματα που θέλουμε. Μπορεί να γίνει ένα continuity check με την καλωδιοταινία και να βρεθεί εύκολα ποιο είναι ποιο (αν είμαστε λίγο τυχεροί).

Αλλιώς (σε κάθε περίπτωση δηλαδή..) με έναν παλμογράφο είναι θέμα δευτερολέπτων.

Όσο αφορά τη δυνατότητα DSD, απ' ότι διαβάζω το VT1731 έχει τέτοια δυνατότητα, αλλά με δεδομένο ότι τα 1704 δεν το υποστηρίζουν natively θα πρέπει να γίνει κάπου σε hardware μετατροπή DSD σε PCM. Αυτό είναι που μάλλον δεν υποστηρίζεται από την συγκεκριμένη υλοποίηση. Αλλά μικρό το κακό.. το κάνεις και σε software αν είναι (με κάποια επιφύλαξη κατά πόσο το "σηκώνει" άνετα το PC σου - τρώει αρκετή CPU).

Εν κατακλείδι, στη θέση σου θα το απολάμβανα όπως είναι στις γιορτές και μετά θα ψαχνόμουν για κανα Amanero. Υπάρχουν στην παρέα, γιατί να μη τα δοκιμάσεις;

Ευχαριστώ Δημήτρη και χρόνια πολλά!

Η αλήθεια είναι ότι το "περιθώριο βελτίωσης" με προβληματίζει και μάλιστα στο headfi πολλοί υποστηρίζουν αυτό ακριβώς. Ότι το usb interface δεν είναι και ότι καλύτερο.

Είναι ευτυχές και το γεγονός ότι οι όποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν "αβασάνιστα" και χωρίς την ακύρωση της εγγύησης.

Εννοείται ότι δεν πρέπει να υπάρξει συσκευή τη οποία ΔΕΝ χεριάζουμε.. :)

Τώρα αναφορικά με το DSD, είναι όντως ένα πρόβλημα, μιας και είμαι αποφασισμένος να δουλεύω μόνο με daphile, το οποίο ναι μεν υποστηρίζει DoP αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με το τσιπσετ της audio-dg.

Προς το παρόν, η γνωριμία με τον ήχο της συσκευής συνεχίζεται...

BTW, η φυσικότητα στις φωνές είναι το κάτι άλλο!!

Στη φώτο φαίνονται κάποιες λεπτομέρειες για το i2s bus της usb interface board:

(θα προσπαθήσω να βρω τα σήματα αν είναι διαδοχικά S-G)

Attachments

• DSC_1225.jpg
    DSC_1225.jpg
    201 KB · Views: 155