Audio-gd Reference 5.32 !!!

69 ευρώ+μεταφορικά από τον Γάλλο. Τα οποία βαράει,κανά 20αρι. Αμ δεν το έλεγες πιο πριν,2 έχουμε στο δρόμο να έρχονται..

Last edited:
Πόσο πιο πριν βρε Σωκ? Καλά καλά δεν το πήρα... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόλις είδα το σχηματικό του amanero. Τα 3v3 τραβάει από τη usb με dc/dc. Πάλι "εγχειρήσεις" σε usb καλώδια (και τροφοδοτικά)...

Hint: μου περισσεύει ένα Salas BiB!!

Όχι. Ο κατασκευαστής έχει κόψει τη γραμμή 5V εσωτερικά της υποδοχής usb (type B).

Η πλακέτα τροφοδοτείται από την μητρική...

...άρα αφού έχουμε 7 γραμμές > 4 σήματα i2s, γείωση (signal) και 3v3/GND.

ουφ, δεν είναι για μένα αυτά ... μου ακούγονται πιο ακαταλαβίστικα και από τα κινεζο-αγγλικά του KingWa ... άσε που στο μικρό nfb 11 μου, μάλλον το via είναι ενσωματωμένο στην κύρια πλακέτα και όχι κουμπωμένο σε δική του, όπως στου Σταύρου ...

οι φωτος είναι άλλ' αντ' άλλων ... και του Σταύρου και το δικό μου, όπως και όλη η σημερινή σειρά του τύπου είναι με το σκτ VIA ...το λέω έτσι, γιατί οι οδηγοί του είναι για μπάτσες ...

Κοιτά τι παθαίνει το έρημο το σήμα στις μετρήσεις του Μανόλη που ανέβασα πριν.

Σε ποιοα από τις δυο περιπτώσεις λες να ακούγεται καλύτερα;

Μετά την πάροδο λίγων ημερών, δηλώνω καταγοητευμένος από τις "μουσικές ικανότητες" του εν λόγω dac, τόσο σε νορμάλ όσο σε πολύ καλές ηχογραφήσεις!!

Σαφώς "διαφοροποιημένος" (μετριοπαθής όρος) ήχος σε σχέση με το προηγούμενο (salas/ODAC), αλλά μετά την γνωριμία, η επιστροφή θεωρείται ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ..

Προσοχή, δεν γενικεύω (π.χ. Sabre vs. PCM1704).... :)

Και καλά κάνεις, γιατί άλλο 9023, άλλο 9018, άλλο 2 x 1704 άλλο 8 x 1704, άλλο τελεστικός για I/V, άλλο discreet, κ.ο.κ. :)

Μπορεί κάποιος εμπεριστατωμένα να μου εξηγήσει γιατί θα έχω καλύτερη (ακουστική) απόδοση με ένα amanero?

...καλημέρα.

Jitter.

Καλησπέρα!

Απο το ρολόι Σταυρο. Αν δεν ειναι σε θεση να δωσει την σωστη συχνότητα (δλδ δεν εχει καποιο "καθαρο" πολλαπλάσιο της ζητούμενης) τοτε η διαδικασία που κάνει ειναι κατι σαν μεσος ορος με άσχημα αποτελέσματα στον χρονισμό (=jitter)

Κάποιο νήμα, diy ή όχι, σχετικά με διασύνδεση I2S (τύπος καλωδίου, μέγιστο μήκος, τερματισμός, routing, κλπ.)?

Vasilis-T ακούει (διαβάζει)?
:)

Και κάτι άλλο: το amanero θεωρείται το καλύτερο του είδους ή απλά το πιο πολυ-δοκιμασμένο?

I2S σημαίνει όσο πιο μικρό μήκος γίνεται, σίγουρα όχι μεγαλύτερο από 10 cm. Συγκεκριμένο spec για τερματισμό δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω, καθότι μιλάμε για πρωτόκολλο σχεδιασμένο για λειτουργία πάνω σε πλακέτα.

Το προτιμητέο καλώδιο + κονέκτορας είναι το ψιλό ομοαξονικό με κονέκτορα U.FL, π.χ.: http://www.ebay.com/itm/IPX-u-fl-fe...Coaxial_Cables_Connectors&hash=item35db55c7a6 (αλλά στα 10cm, όχι στα 15cm που είναι το default του πωλητή).

Θέλεις και αντίστοιχα pcb mount U.FL sockets.. εγώ θα έφτιαχνα πλακετάκια που να κουμπώνουν πάνω στο Amanero από τη μία και στο DAC από την άλλη. Πολύ κομψό.. αλλά θέλει λίγη δουλειά. Στον isolator που έχω φτιάξει για το Amanero μου έχω προβλέψει και U.FL pads για αυτή τη δουλειά:

Isolator-3D-rendering_v2_res.png

Το Amanero έχει μετρηθεί όσο αφορά το jitter και φαίνεται να συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα από τον ανταγωνισμό του (τα XMOS-based δηλαδή).

Άρα Δημήτρη προτείνεις κοντή καλωδιοταινία από το amanero σε ενδιάμεσο isolator board, από κει με u.fl terminated coaxials στη μητρική του dac στο οποίο θα εγκατασταθούν u.fl pads. Σωστά?

Παίζει εξωτερικά του dac το amanero με κάποιον τρόπο?

Αυτό που φαίνεται στο παρακάτω νήμα (σαντουιτς), ποστ #278, είναι το amanero?

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119560-ESS9018K2M/page28

Το isolator board είναι καλύτερα να κουμπώσει κατευθείαν πάνω στο Amanero, όπως κάνει του Κινέζου αλλά και το δικό μου. Γενικά οι καλωδιοταινίες απαγορεύονται.

Εξωτερικά δύσκολο, με δεδομένο το μικρό μήκος αγωγού που επιβάλλει το I2S. Πολλές φορές και μεγαλύτερα μήκη δουλεύουν, αλλά δεν θεωρούνται σωστά σαν υλοποιήσεις.

Αν θέλεις σώνει και καλά να το βγάλεις έξω, μια σωστή λύση είναι το teleporter της Twisted Pear Audio (που φτιάχνει τα βουβάλια): http://twistedpearaudio.com/digital/teleporter.aspx αλλά δεν το λες ακριβώς οικονομικό.

Αυτό που φαίνεται στο παρακάτω νήμα (σαντουιτς), ποστ #278, είναι το amanero?

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119560-ESS9018K2M/page28

Κάτω είναι το Amanero, πάνω είναι το isolator του Κινέζου.