Audio-gd Reference 5.32 !!!

Να κάνω μια ερώτηση;
Το usb to i2s του κατασκευαστή του dac μήπως είναι καλό και δεν χρειάζεται αλλαγή;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.diyinhk.com/shop/audio-kits/19-amanero-isolator-bare-pcb.html

Κάποιο λινκ για το isolator?

Υπάρχει άλλο δοκιμασμένο is2 > usb με on/off της γραμμής 5V?

Λοιπόν μάγκες, επειδή είναι αργά και πρέπει να πάω για ύπνο, σας παραθέτω την απάντηση στο ερώτημά μου γιατί έβαλε (ο κατασκευαστής) 1 και όχι 2 ρολόγια στο dac - θέλω αύριο που θα ξυπνήσω να βρω "ευπρεπή" σχόλια να κουβεντιάσουμε να δούμε αν θα το πάρω ή όχι (το amanero)::flipout:

"Dear Sir,
I think the more clock cause the higher jitter.
The extenal 45 and 49 clock through the switch had increase the jitter.
Our USB32 have built in the very strong PLL, its jitter only 30ps with the normal PSU power supply.
You can check in TI web page, nowdays the PLL technology have the best performance and lowest jitter but price is over 10X times cheaper than the same jitter clock module.
Kingwa"

Σχόλια:

- Όταν μπαίνουν δυο ρολόγια δεν μπαίνει και switch. Τα συνδέεις και τα δύο ταυτόχρονα και απλά κάνεις enable είτε το ένα είτε το άλλο αναλόγως την ανάγκη, μέσω του control pin που έχουν.
- Καλή φάση το PLL αλλά δεν μπορεί να κάνει θαύματα όταν η ζητούμενη συχνότητα δεν είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του κρυστάλλου ή του εσωτερικού ταλαντωτή. Αναγκαστικά λειτουργεί με fractional division με αποτέλεσμα να "πηδάει" παλμούς για να πιάσει σωστό (ουσιαστικά) μέσο όρο συχνότητας. Η αγαπητή TI το γράφει πολύ όμορφα στην τελευταία πρόταση της σελίδας 31 εδώ: http://www.ti.com/lit/an/swra029/swra029.pdf
Οπότε δεν μιλάμε για ps jitter. Μιλάμε για πολύ πιο χοντρά πράγματα. Τα 30ps προφανώς ισχύουν για τον κάθε παλμό ξεχωριστά..

Οπότε να "κλειδώσουμε" στο ότι ο σχεδιαστής έκανε λάθος σχεδιαστική επιλογή ή συνειδητή λόγω περικοπών στο κόστος? :)

Η ίδια φιλοσοφία διατηρείται και στη ναυαρχίδα (Master 7)...

... θα τον ξαναρωτήσω (τον Kingwa). :)

Χλωμό να έχεις βάλει 4 πανάκριβα dac και να μην μπορείς να βάλεις πχ το CM6631. Θεωρώ ότι κάτι είχε στο μυαλό του στο ηχητικό κομμάτι.

Μην ξεχνάμε όμως πως μιλάμε για ένα προϊόν με τιμή στο χιλιαρικο την στιγμή που όλες οι ανάλογες υλοποιήσεις κοστίζουν απο δυο κι επάνω.

Οι περικοπές λοιπόν σίγουρα θα ήταν απαραίτητες αλλιώς δεν εξηγεται τέτοια τιμή...

Μιχάλη, αυτό ψάχνουμε. Γιατί το έκανε (έτσι)...

Θα μάθουμε... :)

Σωκ, και στο Μ7 το ίδιο πράγμα συμβαίνει. Απλά στο συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει είσοδος i2s για να "παίξει" ο κάτοχος..

Ο σχεδιαστής έχει βγάλει και ειδικό κονβέρτορα usb > spdif/i2s/... που χρησιμοποιεί πάλι τα ίδια... ένα ρολόι (αν δεν απατώμαι).

Σταύρο, αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι αν πας για άλλο interface, θα πρέπει να σαι πολύ τυχερός για να σου κάτσει ακριβώς στην τρύπα που έχει τώρα το σασί. Θα χρειαστεί να βάλεις χέρι και σε αυτό το κομμάτι πιθανώς.

Τι να σου πω, εγώ δε θα το σφαζα το dac αν έπαιζε καλά, ακόμα και αν δεν ήταν 100% σωστό στα 44.1.

Έχεις ένα DAC ήδη (odac) το οποίο είναι αρχηγός σε μετρήσεις και βλέπεις ότι (δικαιολογημενα) το καινούριο το έκανε να ακούγεται κλαπατσιμπανο. Ακου το λοιπόν ως έχεις και λιωσε το στην ακρόαση!

Μιχάλη, είμαι καλός στις πατέντες. Στις τρύπες θα κολλήσει ο Τρύπης? :)

Θα μάθουμε τα πάντα προτού πέσει χέρι...

Εν αναμονή απάντησης από Kingwa..

Όταν επιστρέψω,θα βρω και θα ανεβάσω ένα paper που οι εταιρίες το έχουν ευαγγέλιο.
Αφορά τα ψυχολογικά όρια τιμών και ένα απο τα πιο ισχυρά ειναι το χιλιαρικο.

Εγω θα έβαζα κι αυτο στην εξίσωση,όσο άσχετο κι αν δείχνει.

Ηχητικά μιλώντας, ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν το έχω ξανασυναντήσει στο χώρο μου: οι φωνές ακούγονται εκτός από φυσικές και "πραγματικές σε μέγεθος". Δηλαδή, μία φωνή εστιάζεται (και εντοπίζεται) σαφέστατα στο χώρο και δεν καταλαμβάνει τεράστιο "χώρο" στην εικόνα...

Α, διακοπές είσαι πουλάκι μου? -bye-

Καλά να περνάς!!

Όταν επιστρέψω,θα βρω και θα ανεβάσω ένα paper που οι εταιρίες το έχουν ευαγγέλιο.
Αφορά τα ψυχολογικά όρια τιμών και ένα απο τα πιο ισχυρά ειναι το χιλιαρικο.

Εγω θα έβαζα κι αυτο στην εξίσωση,όσο άσχετο κι αν δείχνει.

Να το φτιάξουμε (usb-in-a-tupper, split σχεδίαση με ξεχωριστούς αγωγούς d+, d-)?

http://6moons.com/audioreviews2/audiocadabra/1.html

...να γλυτώσουμε και 100 βρε παιδί μου. :)

engineering indeed...

Έχει και άλλο στιγμιότυπο από την πλακέτα. Δεν την έβαλα γιατί θα τραβάτε τα μαλλιά σας...

Το ότι τό' καψε το λευκό καλωδιάκι με το κολλητήρι ο μάστορας και το κάλυψε με την περίεργη σιλικόνη του το βλέπετε?
:)

Η πλάκα είναι να το στείλεις για σέρβις και να σου πουν ότι δεν ισχύει η εγγύηση διότι άνοιξες το καπάκι....:flipout:

Attachments

• open5.jpg
    open5.jpg
    137.9 KB · Views: 220
Τη να πω για αυτό που ανέβασες...Έχω δει και χειρότερα .
Και η σιλικόνη της μόδας είναι ...Κολλάει και αυτή.
Πάντως από σασί σκίζει και στην τελική ανάλυση αυτό πληρώνεις στα 9χιλιάρικα ...Ένα σασί !

Τη να πω για αυτό που ανέβασες...Έχω δει και χειρότερα .
Και η σιλικόνη της μόδας είναι ...Κολλάει και αυτή.
Πάντως από σασί σκίζει και στην τελική ανάλυση αυτό πληρώνεις στα 9χιλιάρικα ...Ένα σασί !

Έλα κόψε κάτι. Αυτοί που αγοράζουν ένα dac 9.000 ευρώ δεν είναι υποχρεωτικά κουφοί.

Δημήτρη (dimdim), να βάλω τέτοια καλωδιάκια για μεταφορά i2s?
:)

Μπρρρρ.....

Αυτά είναι τα κακά των βιοτεχνιών.. δεν βγάζουν 2 κομμάτια που να είναι 100% ίδια μεταξύ τους.