Audio Grade Ethernet Switch

Θυμίζει τις εποχές που βάζαμε το ένα κασετόφωνο απέναντι από το άλλο για να αντιγράψουμε τραγούδια από κασέτες. 😂
Ή που γράφαμε σε κασετοφωνάκι συναυλίες και μετά τις ακούγαμε και χαιρόμασταν.
Πάντως, τίποτα δεν κουνήθηκε, καμία στάθμη δεν άλλαξε, απλά το UTP βγήκε από το switch και μπήκε απευθείας στο router.
Αν το tascam των 200€ πιάσει οτιδήποτε, εννοείται ότι η κανονική διαφορά είναι υπερπολλαπλάσια.

Εγώ ακόμη και με τα ακουστικά της πλάκας πιάνω τη διαφορά στη στερεοφωνική εικόνα. Συγκεκριμένα στο πόσο συγκεκριμένη θέση έχει η φωνή σε κάθε ηχογράφηση.

Το ότι πιάσατε 3 στα 3 με εκπλήσει...
Δεν έδωσα σημασία στις θέσεις των φωνών ή των οργάνων, γιατί η συνολική στερεοφωνική εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.. την εικόνα που έχει το σύστημα σου δηλαδή.
Και αυτό φάνηκε αμέσως στα UBoomX και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.. δεν υπήρχε κανένας λόγος...

Το 37 ακουγεται σαν "καλη λαμπα".......
Το 38 ακουγεται σαν "typical transistor" :p ....... (υπερ) τονιζει την ατακα και καπου "ξεχνα" στην πορεια τις αρμονικες, αφαιρωντας απο τον ογκο της μουσικης.

• Like
Reactions: Tzimisce
Το 37 ακουγεται σαν "καλη λαμπα".......
Το 38 ακουγεται σαν "typical transistor" :p ....... (υπερ) τονιζει την ατακα και καπου "ξεχνα" στην πορεια τις αρμονικες, αφαιρωντας απο τον ογκο της μουσικης.

Θα έχουμε ματς τώρα "Λάμπες vs Transistors" ;;;;

Έτοιμος είμαι... κανόνισε.... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Tzimisce

Για αυτό έχει φαγωθεί να το πάρει.
Μήπως και ακούσει καμιά καλή χροιά από τον τρανζιστοράτο του.

1766408734217.png

Οι τιμές μέχρι τώρα κατά προσέγγιση με φπα
1. Μετασχηματιστής 50 ευρώ
2. Κουτί μαύρο. 36 με τα μεταφορικά (Από 52)
3. Κουτί αλουμίνιο 72 γλυτώνει μόνο ΦΠΑ και μεταφορικα.
4. Φίλτρο ρεύματος 8ευρω
5. Zyxel 25,83 (τιμή καταλόγου περιμένω mail για τη δική μας τιμή)
6. Ηλεκτρονικός 30 ευρώ
7. Κάποια καλώδια σύνδεσης (περιμένω από το Δημήτρη.
8. Η πλακέτα του Δημήτρη (περιμένω )
9. Ασφαλειοθηκη 2 ευρώ συν μεταφορικά.
10. Καλώδια για τα ρολόγια 4 ευρώ συν μεταφορικά.

Οι τιμές μέχρι τώρα κατά προσέγγιση με φπα
1. Μετασχηματιστής 50 ευρώ
2. Κουτί μαύρο. 36 με τα μεταφορικά (Από 52)
3. Κουτί αλουμίνιο 72 γλυτώνει μόνο ΦΠΑ και μεταφορικα.
4. Φίλτρο ρεύματος 8ευρω
5. Zyxel 25,83 (τιμή καταλόγου περιμένω mail για τη δική μας τιμή)
6. Ηλεκτρονικός 30 ευρώ
7. Κάποια καλώδια σύνδεσης (περιμένω από το Δημήτρη.
8. Η πλακέτα του Δημήτρη (περιμένω )
9. Ασφαλειοθηκη 2 ευρώ συν μεταφορικά.
10. Καλώδια για τα ρολόγια 2 ευρώ συν μεταφορικά.

Δύο ακόμη αρχεία γιατί με πληροφορούν από το κοντρόλ ότι είναι πολύ χαμηλή η ηχογράφηση.

Τα άκουσα και τα δύο. Setup: Hifiman Deva Pro ακουστικά με τον ενσωματωμένο δικό τους DAC. Δεν ξέρω ποιό είναι ποιό. Το Track_0038 ακούγεται πιο καθαρό συνολικά. Όχι μεγάλες διαφορές. Λίγο περισσότερη καθαρότητα, πάντως ακουστή. Το μπάσο έχει περισσότερη σαφήνεια και είναι πιο ευδιάκριτη η μελωδική γραμμή του.
Στη στερεοφωνική εικόνα δεν παρατήρησα διαφορές. Είναι υπαρκτή όμως και είναι σαφείς οι διαφορετικές θέσεις φωνών και οργάνων.
1η κιθάρα εμπρός κέντρο-δεξιά.
Μπάσο πίσω κέντρο-αριστερα.
2η κιθάρα εμπρός αριστερα.
Πλήκτρα πίσω κέντρο στο βάθος
Κρουστά (ντραμς) πίσω κέντρο-δεξιά στο βάθος.
Φωνή εμπρός κέντρο.

Πιάνω κάτι;

Υ.Γ. Μα είναι τόσο δύσκολο να γίνει εσωτερική ηχογράφηση;

Δεν έχω RCA to XLR.
Πως να γίνει εσωτερική;
Με ένα ζευγάρι ανταπτοράκια (RCA σε καρφί μονοφωνικό).
Ένα "ακριβό".
20240809134457_procab_metatropeas_6_3mm_male_se_rca_female_1kpcl162.jpeg

Και ένα "φθηνό"!

20250527120620_caa87465.jpeg

Θα βρεις εδώ:

Όχι XLR, δεν κάνουν για το συγκεκριμένο εγγραφέα, έχω δουλέψει μ' αυτόν. Το ζεύγος εισόδων XLR/TRS Combo χρησιμοποιούν XLR για εξωτερικά μικρόφωνα και TRS/TS (καρφί) για σήμα Line (για εσωτερική ηχογράφηση).
Ένα ζευγάρι ανταπτοράκια είναι ότι πρέπει.

Υ.Γ. @Tzimisce
Δεν μου είπες τι έπιασα από την ηχογράφηση...

Ακόμη χειρότερα δηλαδή. XLR έπαιζε να βρω. 😂
Με την ηχογράφηση κάτι σου πήγε στραβά, η πρώτη κιθάρα που ακούγεται είναι αριστερά.
Τα μικρόφωνα BTW είναι καλά να είναι ανοιχτά ή κλειστά;

Ακόμη χειρότερα δηλαδή. XLR έπαιζε να βρω. 😂
Με την ηχογράφηση κάτι σου πήγε στραβά, η πρώτη κιθάρα που ακούγεται είναι αριστερά.
Τα μικρόφωνα BTW είναι καλά να είναι ανοιχτά ή κλειστά;
Προφανώς κλειστά. Αλλιώς δεν είναι εσωτερική η ηχογράφηση.
Συνδέεις την έξοδο του DAC (RCA με τα ανταπτοράκια). Μέ ένα ζευγάρι ακουστικά (οποιαδήποτε) κάνεις Monitoring. Σύνδεση και ρυθμίσεις σελ. 38, στο Reference Manual.
Όταν το αποφασίσείς, κάνε μου ένα τηλέφωνο για ότι χρειαστείς.

Εννοώ στην εξωτερική ηχογράφηση.
Δεν έχει καν νόημα να αγοράσω ανταπτοράκια που δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ για μηχάνημα άλλου (το έχω δανειστεί το Tascam) που δεν του είναι καν χρήσιμα. :)

Το Σάββατο που θα έρθεις(ετε) από μένα φέρε και το switch και θα το ηχογραφήσουμε. Έχω αξιοπρεπέστατο ADC, σίγουρα ανώτερο από του Tascam.
Ποιό ADC; Και με ποιό Software; Για πες... :)

Όλα τα άλλα τα έπιασα; 😉

Όι. Το 37 είναι με το switch.
Αλλά οι διαφορές με όλο αυτό το χαμό που γίνεται δεν είναι ευδιάκριτες.
Οπότε, ας το δούμε το Σάββατο :)