Audio Grade Ethernet Switch

Ποσα κομμάτια είναι να φτιάξει μέχρι τώρα ο άνθρωπος; Πόσοι θέλουν μέχρι τώρα;

Αν δεν ήταν τίγκα στα SMD και δεν έπρεπε να ξεκολλήσεις SMD από την πλακέτα του switch δεν θα το συζητούσαμε καν.

Εγώ τελευταία φορά που κόλλησα SMD ήταν όταν κυκλοφόρησαν οι class t.

Και ο Tzimisce ;;
Νομίζεις έχει ήδη ;;; Χα.... :LOL:

Το δικό μου ακούσαμε. 😛

Αν δεν ήταν τίγκα στα SMD και δεν έπρεπε να ξεκολλήσεις SMD από την πλακέτα του switch δεν θα το συζητούσαμε καν.

Εγώ τελευταία φορά που κόλλησα SMD ήταν όταν κυκλοφόρησαν οι class t.
Ωχχ.. με βλέπω να κολλάω smd που τα μισώ....

Το δικό μου ακούσαμε. 😛
Και ο ίδιος ο Δημήτρης έχει φτιάξει άλλο για πάρτη του ;;; :oops:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Μου ξέφυγε! :(
Νέα Λίστα:
  1. analog-jimaras 2 τεμ
  2. Κώστας Ζαγγογιαννης
  3. Sonus Naturalis
  4. Vlad66
  5. petronik
Σημ:*Το τέλος χαρτοσήμου έχει πλέον αντικατασταθεί από το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής (ΨΤΣ).

Ποσα κομμάτια είναι να φτιάξει μέχρι τώρα ο άνθρωπος; Πόσοι θέλουν μέχρι τώρα;
Με το Δημήτρη έχουμε κάνει διάφορα group buys από τα ποιο πετυχημένα ήταν η εισαγωγή μου στα r2r dacs με το soekris r2r.
Η διαφορά τοτε με τώρα είναι ότι το σχέδιο είναι του Δημήτρη το δίνουμε μας το τυπώνουν και το συναρμολογούν.
Ξεκολλαμε 2 smd κολλάμε την τροφοδοσία που ανάλογα το πόσοι θα μαζευτούμε θα πάω να παζαρεψω την κατασκευή όλων των κομματικών στο φίλο και συνεργάτη πλέον και στη δουλειά μου Γιατρά.
Πιστεύω ότι και ο Δημήτρης δεν αναφέρει τιμή γιατί όπως οι μετασχηματιστές έτσι και το τύπωμα των πλακετών και η συναρμολόγηση θα εξαρτηθεί από τα κομμάτια.
Άντε μαζευτείτε να το πάρουμε όλοι μαζί οικονομικά και πληρώνουμε έναν ηλεκτρονικό και τα κολλάει για το κουτί θα αναλάβει ο vlad66:ROFLMAO:, όπως και την απάντηση πόσοι θελουν

Last edited:
Άντε μαζευτείτε να το πάρουμε όλοι μαζί οικονομικά και πληρώνουμε έναν ηλεκτρονικό και τα κολλάει για το κουτί θα αναλάβει ο vlad66:ROFLMAO:, όπως και την απάντηση πόσοι θελουν
Θέλω 2 τμχ.

Νέώτατη Λίστα:
  1. analog-jimaras 2 τεμ
  2. Κώστας Ζαγγογιαννης
  3. Sonus Naturalis 2 τε.
  4. Vlad66
  5. petronik
  6. Hunter
  7. Λάκης
Σύνολο = 9

Ας πω δυο λόγια μιας και μάλλον άνοιξε το κουτί της Πανδώρας εδώ..

Για αρχή, η κατασκευή απαιτεί DIY. Δεν είναι έτοιμη συσκευή που την βάζεις στην πρίζα και παίζει.

Πρόκειται ουσιαστικά για βελτίωση του switch Zyxel GS-108B v3 με αλλαγή των on-board σταθεροποιητών του (ενός γραμμικού και ενός διακοπτικού) με κορυφαία γραμμικά.
Επίσης αντικαθίσταται το ρολόι του (τυπικός κρύσταλλος) με πολύ καλύτερο ρολόι με εξίσου κορυφαίο τροφοδοτικό.
Όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από έναν τοροειδή μετασχηματιστή τάσης 4V AC / 50VA και πρέπει να μπουν σε κάποιο νέο κουτί.

Οπότε για αρχή απαιτείται μια πλακέτα με κολλημένα ένα μάτσο αρκετά δύσκολα στην κόλληση SMD εξαρτήματα.
Επειδή τέτοια πλακέτα δεν κολλιέται εύκολα ούτε από προχωρημένους DIYers, η ιδέα είναι να παραγγελθεί ένας αριθμός έτοιμων, κολλημένων πλακετών σε τοπική μονάδα παραγωγής πλακετών.
Οπότε το πραγματικά δύσκολο κομμάτι οι ενδιαφερόμενοι θα το πάρουν έτοιμο.
Μιλάμε για κάτι τέτοιο:

1765071459166.jpeg

Μετά θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες μόντες στην πλακέτα του switch ώστε να προσαρμοστεί η δικιά μου πλακέτα.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να αποκολληθούν δυο ολοκληρωμένα (ένα 8 pin DIP και ένα SOT-23):

1765072423782.jpeg

Καθώς και ο κρύσταλλος:

1765072451359.jpeg

Για να ξεκολλήσουν τα ολοκληρωμένα θα χρειαστεί θερμός αέρας, για τον κρύσταλλο αρκεί ένα κλασικά κολλητήρι.

Με τον θερμό αέρα μπορώ να βοηθήσω, αρκεί να γίνουν όλες οι πλακέτες μαζί.

Το τελικό μοντάρισμα περιλαμβάνει την σύνδεση των τροφοδοσιών με τρία καλώδια και του ρολογιού με ένα ομοαξονικό:

1765072705231.jpeg

Στο τέλος όλα πρέπει να μπουν σε κάποιο μεταλλικό κουτί.

Αυτό είναι στο χέρι του καθενός σας, πως θέλει να το χειριστεί.
Η βασική απαίτηση είναι να είναι μεταλλικό το κουτί, να γειωθεί μέσω του καλωδίου ρεύματος και να κάνει επαφή το μεταλλικό περίβλημα των RJ45 με το μεταλλικό κουτί.

Προσωπικά επιλέγω να βάζω και ένα φίλτρο EMI/RFI στο IEC, κάτι σαν αυτό:

1765072939108.jpeg

Οπότε στο σύνολό της και με δεδομένο ότι τις πλακέτες θα τις πάρετε έτοιμες, την κατασκευή θα την χαρακτήριζα σχετικά εύκολη για έναν DIYer.

Αλλά είναι DIY. Απαιτεί κάποια σχετική εμπειρία ή πρόσβαση σε άνθρωπο που έχει σχετική εμπειρία.

Μην περιμένετε από εμένα να βοηθήσω στο πρακτικό σκέλος, πέραν του θερμού αέρα (αν χρειαστεί). Δυστυχώς δεν έχω τόσο χρόνο και τρέχω ήδη πολύ περισσότερα προσωπικά projects απ' ότι θα έπρεπε.

Φυσικά μέσω του φόρουμ μπορώ να προσφέρω απεριόριστη βοήθεια.

Όσο αφορά το κόστος, η ίδια η πλακέτα στοιχίζει πενταροδεκάρες, τα εξαρτήματα που θα κολληθούν πάνω της λίγο κάτω από πενηντάρικο, ο μετασχηματιστής (αν θυμάμαι καλά) κάπου στα 30-35€, το κουτί περίπου άλλα τόσα (αν αγοραστεί από τον γνωστό Ιταλό) και το φίλτρο περίπου στα 4€.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το κόστος κολλήματος των εξαρτημάτων στην πλακέτα (pick-n-place), αλλά δεν είναι μεγάλο, δεν θα επηρεάσει σημαντικά το τελικό κόστος.

Φυσικά θα χρειαστείτε και το ίδιο το switch, που αυτή τη στιγμή κάνει περίπου 25€.

Οπότε δεν είναι φτηνό project (σε απόλυτα νούμερα), αλλά η προσθήκη του σε ένα ήδη σοβαρό σύστημα σίγουρα φέρνει αποτέλεσμα.

Εκτιμώ ότι αν μαζευτούν τουλάχιστον 10 συμμετοχές μπορούμε να το ξεκινήσουμε.

Θα ποστάρω σχετικά και στην DIY κατηγορία, όπου κανονικά ανήκει το συγκεκριμένο project.

Ας πω δυο λόγια μιας και μάλλον άνοιξε το κουτί της Πανδώρας εδώ..

Για αρχή, η κατασκευή απαιτεί DIY. Δεν είναι έτοιμη συσκευή που την βάζεις στην πρίζα και παίζει.

Πρόκειται ουσιαστικά για βελτίωση του switch Zyxel GS-108B v3 με αλλαγή των on-board σταθεροποιητών του (ενός γραμμικού και ενός διακοπτικού) με κορυφαία γραμμικά.
Επίσης αντικαθίσταται το ρολόι του (τυπικός κρύσταλλος) με πολύ καλύτερο ρολόι με εξίσου κορυφαίο τροφοδοτικό.
Όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από έναν τοροειδή μετασχηματιστή τάσης 4V AC / 50VA και πρέπει να μπουν σε κάποιο νέο κουτί.

Οπότε για αρχή απαιτείται μια πλακέτα με κολλημένα ένα μάτσο αρκετά δύσκολα στην κόλληση SMD εξαρτήματα.
Επειδή τέτοια πλακέτα δεν κολλιέται εύκολα ούτε από προχωρημένους DIYers, η ιδέα είναι να παραγγελθεί ένας αριθμός έτοιμων, κολλημένων πλακετών σε τοπική μονάδα παραγωγής πλακετών.
Οπότε το πραγματικά δύσκολο κομμάτι οι ενδιαφερόμενοι θα το πάρουν έτοιμο.
Μιλάμε για κάτι τέτοιο:

View attachment 262238

Μετά θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες μόντες στην πλακέτα του switch ώστε να προσαρμοστεί η δικιά μου πλακέτα.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να αποκολληθούν δυο ολοκληρωμένα (ένα 8 pin DIP και ένα SOT-23):

View attachment 262239

Καθώς και ο κρύσταλλος:

View attachment 262240

Για να ξεκολλήσουν τα ολοκληρωμένα θα χρειαστεί θερμός αέρας, για τον κρύσταλλο αρκεί ένα κλασικά κολλητήρι.

Με τον θερμό αέρα μπορώ να βοηθήσω, αρκεί να γίνουν όλες οι πλακέτες μαζί.

Το τελικό μοντάρισμα περιλαμβάνει την σύνδεση των τροφοδοσιών με τρία καλώδια και του ρολογιού με ένα ομοαξονικό:

View attachment 262241

Στο τέλος όλα πρέπει να μπουν σε κάποιο μεταλλικό κουτί.

Αυτό είναι στο χέρι του καθενός σας, πως θέλει να το χειριστεί.
Η βασική απαίτηση είναι να είναι μεταλλικό το κουτί, να γειωθεί μέσω του καλωδίου ρεύματος και να κάνει επαφή το μεταλλικό περίβλημα των RJ45 με το μεταλλικό κουτί.

Προσωπικά επιλέγω να βάζω και ένα φίλτρο EMI/RFI στο IEC, κάτι σαν αυτό:

View attachment 262242

Οπότε στο σύνολό της και με δεδομένο ότι τις πλακέτες θα τις πάρετε έτοιμες, την κατασκευή θα την χαρακτήριζα σχετικά εύκολη για έναν DIYer.

Αλλά είναι DIY. Απαιτεί κάποια σχετική εμπειρία ή πρόσβαση σε άνθρωπο που έχει σχετική εμπειρία.

Μην περιμένετε από εμένα να βοηθήσω στο πρακτικό σκέλος, πέραν του θερμού αέρα (αν χρειαστεί). Δυστυχώς δεν έχω τόσο χρόνο και τρέχω ήδη πολύ περισσότερα προσωπικά projects απ' ότι θα έπρεπε.

Φυσικά μέσω του φόρουμ μπορώ να προσφέρω απεριόριστη βοήθεια.

Όσο αφορά το κόστος, η ίδια η πλακέτα στοιχίζει πενταροδεκάρες, τα εξαρτήματα που θα κολληθούν πάνω της λίγο κάτω από πενηντάρικο, ο μετασχηματιστής (αν θυμάμαι καλά) κάπου στα 30-35€, το κουτί περίπου άλλα τόσα (αν αγοραστεί από τον γνωστό Ιταλό) και το φίλτρο περίπου στα 4€.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το κόστος κολλήματος των εξαρτημάτων στην πλακέτα (pick-n-place), αλλά δεν είναι μεγάλο, δεν θα επηρεάσει σημαντικά το τελικό κόστος.

Φυσικά θα χρειαστείτε και το ίδιο το switch, που αυτή τη στιγμή κάνει περίπου 25€.

Οπότε δεν είναι φτηνό project (σε απόλυτα νούμερα), αλλά η προσθήκη του σε ένα ήδη σοβαρό σύστημα σίγουρα φέρνει αποτέλεσμα.

Εκτιμώ ότι αν μαζευτούν τουλάχιστον 10 συμμετοχές μπορούμε να το ξεκινήσουμε.

Θα ποστάρω σχετικά και στην DIY κατηγορία, όπου κανονικά ανήκει το συγκεκριμένο project.
Αν κατάλαβα σωστά, η πλακέτα σου θα είναι έτοιμη από εσενα, όπως επίσης και η πλακέτα (τροποποιημένη) του zyxel, μετασχηματιστής έτοιμος από τον Γιατρά, και κάποιο μεταλλικό κουτί, και μενει μόνο το μονταρισμα, σωστά; (Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι)

Αν κατάλαβα σωστά, η πλακέτα σου θα είναι έτοιμη από εσενα, όπως επίσης και η πλακέτα (τροποποιημένη) του zyxel, μετασχηματιστής έτοιμος από τον Γιατρά, και κάποιο μεταλλικό κουτί, και μενει μόνο το μονταρισμα, σωστά; (Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι)
Ακριβώς έτσι από το Δημήτρη μετά το group buy θα ζητήσουμε 1 φορά όλοι μαζί ,αυτό που αναφέρει με το θερμό αέρα και μετά θα βρούμε ένα ωραίο κουτί πιθανά από audiophonics το κόβουμε οπότε το diy φτάνει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Δώστε χρόνο στο Δημήτρη γράψτε και την τελική λίστα μέχρι τωρα να μαζευόμαστε.

• Like
Reactions: Vass xen
Επειδή πιστεύω πως έχω τερματίσει οτιδήποτε έχει να κάνει με περιφερειακό καλώδιο δυκτίου και απομόνωση σε σημείο που οτιδήποτε πλέον να προσθέσω στην ψηφιακή αλυσίδα μου χαλάει τον ήχο, θα θελά να το ακούσω πρώτα πρίν μπώ στην ομαδική. Περισσότερο γιατί μάλλον έχω φτάσει στο ταβάνι του DAC/streamer του HEGEL (που είναι αξεραιτική υλοποίηση για τα λεφτά του. Ο γείτονας analog-jimaras τα έχει ακούσει).

Εξακολουθώ να παραθέτω τη λυση του media converter (με ένα καλό καλώδιο και καλά τροφοδοτικά παντού) ακριβώς πριν την πιγή (streamer) ως την απόλυτη λίση σε θέματα θωρύβου και χαμηλών.

Όλα τα άνωθεν κατω από την ομπρέλα προστασίας ενός πολύ καλού φίλτρου ρεύματος που κόβει EMI κτλ κτλ σε όλο το σύστημα ακόμα και στο router.

Βεβαια στον ήχο δεν υπάρχει ταβάνι και ξέρουμε οτι τα χέρια του Δημήτρη κάνουν θαύματα (τα ρολογάκια που έχει βάλει πρεπει να είναι τρελή μόντα ...)

Συγναρητήρια !!!!!!!!👍👍👍👍👍👍👍

Επειδή πιστεύω πως έχω τερματίσει οτιδήποτε έχει να κάνει με περιφερειακό καλώδιο δυκτίου και απομόνωση

Τι έχεις κάνει;
Γιατί εγώ το έχω απομονώσει τόσο που δεν μπορεί να δει το nas (ούτε να το δει άλλη συσκευή στο δίκτυο) και ότι το έχω τερματίσει δεν το λέω, ακόμη μου έρχονται ιδέες.

Δημήτρη ,όποτε βρείς καιρό απάντησε σε δύο ερωτήσεις -απορίες
Α] υπάρχει περιορισμός στο μήκος του εξερχομένου καλωδίου ;
Β] Υπάρχει θέμα παρεμβολών από γειτονικά καλώδια σήματος και κυρίως τάσης ; γιατί που με βολευει να το βάλω υπάρχουν περι 20 και πλέον καλώδια με αρκετα από αυτά να είναι τροφοδοσίας

Επειδή πιστεύω πως έχω τερματίσει οτιδήποτε έχει να κάνει με περιφερειακό καλώδιο δυκτίου και απομόνωση σε σημείο που οτιδήποτε πλέον να προσθέσω στην ψηφιακή αλυσίδα μου χαλάει τον ήχο, θα θελά να το ακούσω πρώτα πρίν μπώ στην ομαδική. Περισσότερο γιατί μάλλον έχω φτάσει στο ταβάνι του DAC/streamer του HEGEL (που είναι αξεραιτική υλοποίηση για τα λεφτά του. Ο γείτονας analog-jimaras τα έχει ακούσει).

Εξακολουθώ να παραθέτω τη λυση του media converter (με ένα καλό καλώδιο και καλά τροφοδοτικά παντού) ακριβώς πριν την πιγή (streamer) ως την απόλυτη λίση σε θέματα θωρύβου και χαμηλών.

Όλα τα άνωθεν κατω από την ομπρέλα προστασίας ενός πολύ καλού φίλτρου ρεύματος που κόβει EMI κτλ κτλ σε όλο το σύστημα ακόμα και στο router.

Βεβαια στον ήχο δεν υπάρχει ταβάνι και ξέρουμε οτι τα χέρια του Δημήτρη κάνουν θαύματα (τα ρολογάκια που έχει βάλει πρεπει να είναι τρελή μόντα ...)

Συγναρητήρια !!!!!!!!👍👍👍👍👍👍👍
Δεν το γράφω για να σε πείσω το τι άκουσα το είπαμε στο τηλέφωνο είναι όμως κάποια βήματα όπως το δύσκολο βήμα των smd που συμφωνήσαμε με το Δημήτρη ΟΛΟΙ μαζί 1 φορά Η Συμβουλή μου γράψουν νούμερο 10 (νομίζω) γιατί μετά θα περιμένεις μέχρι το voyager να φτάσει τη 2 μέρα φωτός από τη Γη. Μια μέρα φωτός έκανε να φτάσει από το 69.

Δημήτρη ,όποτε βρείς καιρό απάντησε σε δύο ερωτήσεις -απορίες
Α] υπάρχει περιορισμός στο μήκος του εξερχομένου καλωδίου ;
Β] Υπάρχει θέμα παρεμβολών από γειτονικά καλώδια σήματος και κυρίως τάσης ; γιατί που με βολευει να το βάλω υπάρχουν περι 20 και πλέον καλώδια με αρκετα από αυτά να είναι τροφοδοσίας
Εξερχόμενο καλώδιο από τη συσκευή δεν υπάρχει όλα γίνονται μεσα στο κουτί στο οποίο από πίσω θα τοποθετήσουμε βύσμα iec (ρευματολήπης) στον οποίο κουμπώνει το κλασικό καλώδιο που περνούν όλες οι συσκευές. Εγώ θα βάλω και το φίλτρο που προτείνει ο Δημήτρης (το οποίο βοηθά στην περίπτωση σου) το έχω βάλει και σε άλλες κατασκευές μου και κάνει δουλειά. Θα δούμε κι αυτό σε πολλά κομμάτια πόσο θα το πάρουμε.
Φυσικά και ένα ποιοτικό καλώδιο ρεύματος παίζει το ρόλο του, αλλά μη μπούμε σε άλλα χωράφια.
Να περιμένουμε λίγο να μαζευτούν κι άλλοι?
Τι λέτε?

• Like
Reactions: Λάκης
Εξερχόμενο καλώδιο από τη συσκευή δεν υπάρχει όλα γίνονται μεσα στο κουτί στο οποίου από πίσω θα τοποθετήσουμε βύσμα iec (ρευματολήπτες) ο οποίος περνει το κλασικό καλώδιο που περνούν όλες οι συσκευές. Εγώ θα βάλω και το φίλτρο που προτείνει ο Δημήτρης το έχω βάλει και σε άλλες κατασκευές μου και κάνει δουλειά. Θα δούμε κι αυτό σε πολλά κομμάτια πόσο θα το πάρουμε.
Να περιμένουμε λίγο να μαζευτούν κι άλλοι?
Τι λέτε?
Μαλλον δεν το διατύπωσα σωστα Στην είσοδο του μπαίνει ενα καλώδιο ethernet από router και στην εξοδο του βγαίνει ενα καλώδιο ethernet που πάει στη θύρα ethernet της πηγής Το καλώδιο ethernet που πάει στη πηγή εχει περιορισμο μήκους; Η τροφοδοσία είναι κάτι διαφορετικό

Το καλώδιο ethernet που πάει στη πηγή εχει περιορισμο μήκους;

Όχι.
Καλό είναι βέβαια να μην είναι και 20 μέτρα, θα χάσεις ότι κέρδισες.
Μπορείς να το έχεις εύκολα στα 3 μέτρα που το δοκιμάσαμε.
Θα μπαίνει το υπάρχων καλώδιο σε αυτό και θα βγαίνει ένα άλλο που θα πηγαίνει στο streamer.
Δεν μπορεί να μην υπάρχει πρίζα ρεύματος σε απόσταση 3 μέτρων από το σύστημα 😳

• Like
Reactions: petronik
Όχι.
Καλό είναι βέβαια να μην είναι και 20 μέτρα, θα χάσεις ότι κέρδισες.
Μπορείς να το έχεις εύκολα στα 3 μέτρα που το δοκιμάσαμε.
Θα μπαίνει το υπάρχων καλώδιο σε αυτό και θα βγαίνει ένα άλλο που θα πηγαίνει στο streamer.
Δεν μπορεί να μην υπάρχει πρίζα ρεύματος σε απόσταση 3 μέτρων από το σύστημα 😳
Ευχαριστω πολύ Μιχάλη Η συνολική υπάρχουσα διαδρομή από ρουτερ σε Wiim καλύπτεται από ethernet cat 7 των 5 μέτρων .
Το switch είναι προτιμότερο να είναι κοντα στη πηγή ή στο ρουτερ ,ή είναι αδιάφορο ; Βέβαια αν το βάλω κοντα στο ρούτερ δεν θα εχει από πάνω του την αρμαθιά από τα καλώδια τροφοδοσίας ενισχυτή και πηγών

• Like
Reactions: Tzimisce
Εγώ θα το έβαζα δίπλα στο άλλο router ή κάπου ενδιάμεσα.
Ας πούμε 2 μέτρα μακριά από το router, 3 μέτρα μακριά από το streamer.

Βασικό, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Αυτό είναι κάτι που έχει δώσει διαφορά σε όποιο σύστημα έχει μπει.
Η διαφορά σε εμένα που έχω ήδη προσεγμένο δίκτυο ήταν στην ησυχία και στη στερεοφωνική εικόνα.
Συνηθίζουμε να λέμε "να δεν άκουγα θόρυβο"
Πόσες φορές όμως έχουμε κλείσει έναν απορροφητήρα και τότε καταλαβαίνουμε πόσο ενοχλητικός ήταν;

Μαλλον δεν το διατύπωσα σωστα Στην είσοδο του μπαίνει ενα καλώδιο ethernet από router και στην εξοδο του βγαίνει ενα καλώδιο ethernet που πάει στη θύρα ethernet της πηγής Το καλώδιο ethernet που πάει στη πηγή εχει περιορισμο μήκους; Η τροφοδοσία είναι κάτι διαφορετικό
Ναι τα 400 μέτρα χαλκού :D που δίνουν όλοι στην τηλεφωνία μετά ξεκινούν οι απώλειες. Το ίδιο ισχύει και εδώ.
Χωρίς πλάκα όχι δεν έχει περιορισμό μήκους.

• Like
Reactions: petronik
Πάμε τώρα στα 10 με 15 άτομα που ίσως μαζευτούν η εκτύπωση πλακετών είναι μακρινό όνειρο.
Για να κρατήθει το κόστος χαμηλά θα κάνουμε χρήση της πλακέτας του zyxel στην οποία θα αλλαχτούν τα ολοκληρωμένα που πρέπει τα ρολόγια και τα smd. Το επίπεδο δυσκολίας αυτής της εργασίας είναι υψηλό, από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε όλοι θα βρω ηλεκτρονικό να αναλάβει τη δουλειά αυτή με την επίβλεψη του άλλου Δημήτρη.
Μιας και όλοι αναμένεται το κόστος μπορώ να γράψω το εξής.
Τα υλικά θα κοστίσουν κάτι λιγότερο από 200 ευρώ (υπολογίζω και το κουτί) δεν υπολογίζω τη δουλειά του ηλεκτρονικού.
Με τον παραπάνω τρόπο το project δεν είναι πια diy.