Audio interface απο αποσταση.

Με συγχωρειτε δεν ειχα κανενα σκοπο να σας μπερδεψω αλλα καταπως φαινεται αυτο που θελω να κανω δεν συνηθιζεται...

Δεν πειράζει, θα την βρούμε την άκρη...

Πάμε ένα-ένα

Ουσιαστικα αυτο που θελω, χωρις πολλα λογια, ειναι να διαχειριζομαι το ηχοσυστημα απο αποσταση αλλα με το συγκεκριμενο USB DAC που θελω. Και επειδη συνηθιζω να καθομαι αρκετες ωρες στο λαπτοπ, σκεφτηκα να το κανω απο εκει. Το dac υπαρχει ηδη, ο ελεγχος απο αποσταση και η διατηρηση του ογκου της μουσικης κοντα στο ηχοσυστημα ειναι αυτα που με απασχολουν.

Εάν το Dac που ήδη έχεις ΔΕΝ είναι ασύρματο, τότε με το Laptop που ήδη έχεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ για απομακρυσμένη λειτουργία χωρίς πολύ μακριά καλώδια να σέρνονται στα πόδια σου.
Άρα ή θα πάρεις ασύρματο Dac ή κάποιο δεύτερο PC να κάτσει δίπλα/πάνω/κάτω στο Dac που ήδη έχεις.

Αυτο το foobarcon υπαρχει και σε εκδοση για windows ;

Το Foobarcon είναι το Android Application για να μπορείς να χειρίζεσαι απομακρυσμένα το FOOBAR -το πρόγραμμα δλδ αναπαραγωγής μουσικής στο PC σου- και κάνει για όλα τα Android κινητά / tablets... και είναι και Free.
Στα Windows σου λοιπόν θα εγκαταστήσεις το Foobar και για να καταφέρεις να το ελέγχεις απομακρυσμένα από κινητό ή tablet θα κατεβάσεις το ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ που λέγεται Foobarcon .

-bye-

Πολυ ωραια. Οποτε η αρχικη μου προσεγγιση με δευτερο PC φαινεται ως μονοδρομος πια.
Τελευταια απορια. Εφ'οσον το foobarcon ειναι αυστηρα android εφαρμογη, υπαρχει καποια εφαρμογη να διαχειριζομαι το foobar απο windows;

(*^&%^#*
μα το foobar ΕΙΝΑΙ εφαρμογή windows

άμα δεν θες να αποχωριστείς το λαπτοπ και να τα κάνεις όλα απο εκεί πες το μας

τότε αρκεί και μόνο το foobar

Πολυ ωραια. Οποτε η αρχικη μου προσεγγιση με δευτερο PC φαινεται ως μονοδρομος πια.
Τελευταια απορια. Εφ'οσον το foobarcon ειναι αυστηρα android εφαρμογη, υπαρχει καποια εφαρμογη να διαχειριζομαι το foobar απο windows;

Αν εννοείς Windows Phone, δεν γνωρίζω.
Αν εννοείς Windows στο PC σου, player / browser / ότι άλλο θές, το κάνεις με το Foobar.

M6%20COMFORT.jpg

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

ΤΟ foobar είναι πρόγραμμα που παίζει αρχεία flac, mp3 wav κλπ από ένα λαπτοπ.
Επίσης από το ίδιο το λαπτοπ τα διαχειρίζεσαι, τι θα ακούσεις, μπρος πίσω, κλπ κλπ
Αν δεν έχεις ντακ θα ακούσεις από την έξοδό του.
Αν έχεις ντακ με γιουεσμπί θα ακούσεις από εκεί αφού το τροφοδοτήσεις από το λαπτοπ.

Τώρα....πώς θα γίνουν αυτά αφού θες συνέχεια το λαπτοπ στο χέρι ...δεν ξέρω....
Αν βάλεις foobar στο σταθερό, δεν γίνεται, δεν στέκει να το χειρίζεσαι (το σταθερό) από το λαπτοπ.

To foobar ξερω προφανως οτι ειναι εφαρμογη για windows, εχει τυχει να το δω να δουλευει. Αν μπορω να κανω remote control το foobar απο εναν υπολογιστη σε εναν αλλο ηθελα να μαθω. Και ειναι η μονη απορια που μου εμεινε.

Και επειδη μια εικονα χιλιες λεξεις οπως λεει ο λαος, αυτο ειναι το πραγμα, ετσι οπως το εχουμε καταληξει. Αμα ειναι να ανεβαζεις θερμοκρασια, να κερασω κανενα ουζο... :tee:
laptopz.jpg

Μα αν θέλεις να ελέγχεις τον έναν υπολογιστή από τον άλλο,δεν χρειάζεσαι κάτι.
Τους κάνεις ένα δίκτυο και κάνεις ότι θέλεις.

Re: Απάντηση: Audio interface απο αποσταση.

το dac σου ή o usb/spdif converter είναι συμβατός με linux;

αν ναι, η καλύτερη λύση για μένα είναι αυτή

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

δεν δεσμεύεις το laptop, δεν πειράζεις το λειτουργικό που έχει, bitperfect έξοδο ήχου, χειρίζεσαι με android ή ios, μόνο πιθανό θέμα η διαχείριση μεγάλης βιβλιοθήκης από τοπικό σκληρό αντί για NAS,
και το κυριότερο δεν ξοδεύεσαι άσκοπα

μπορείς να το δοκιμάσεις άμεσα ανά πάσα στιγμή αν σου κάνει

Ειδες αμα εισαι ασχετος τι παθαινεις.... Ωραια, εαν τελικα δεν εχει κανεις καμια αλλη ιδεα για το τι μπορω να βαλω στην μερια του ηχοσυστηματος εκτος απο υπολογιστη να μου κανει την δουλεια που θελω, νομιζω κλεισαμε πανηγυρικα... Ευχαριστω παιδια.

Το teamviewer ποτε δεν μου άρεσε... Αν οι δυο υπολογιστές γινουν δυκτιο δεν γίνεται να ελέγχει ο ένας τον άλλο;
Φιλέ μου αν ο dac σου είναι συμβατός με linux θα σου έλεγα να δοκιμασεις το PuppyMpd...
Όπως κ να έχει χρειαζεσαι κ δευτερο υπολογιστή και στην περίπτωση του pmpd και κάποιο android ή ios device.

αν ελέγξεις μια φορά μόνο το player σου (όποιο νάναι) με adroid ή συσκευή τύπου logitech duet, ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός.
Ούτε netbook ούτε laptop.

Απάντηση: Re: Audio interface απο αποσταση.

Το teamviewer ποτε δεν μου άρεσε... Αν οι δυο υπολογιστές γινουν δυκτιο δεν γίνεται να ελέγχει ο ένας τον άλλο;
Φιλέ μου αν ο dac σου είναι συμβατός με linux θα σου έλεγα να δοκιμασεις το PuppyMpd...
Όπως κ να έχει χρειαζεσαι κ δευτερο υπολογιστή και στην περίπτωση του pmpd και κάποιο android ή ios device.

Μα βεβαίως και γίνεται.
Και μόνο με remote desktop είναι έτοιμος.

αν ελέγξεις μια φορά μόνο το player σου (όποιο νάναι) με adroid ή συσκευή τύπου logitech duet, ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός.
Ούτε netbook ούτε laptop.
Σπαστα και ξαναριχτα, διοτι δεν αντεληφθην...

Βρε υπερ/τικε, αυτο που εβαλες ειναι το foobarCon με χειρισμο μεσω ταμλπετας??
Αν εχεις ΝΑΣ και SB Touch, παλι γινεται μεσω ταμπλετας?

Αυτο ειναι το foobarcon για χρηση με foobar.
Με touch προφανως χρησιμοποιεις την εφαρμογη squeezebox.