Audio Note AN-J

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,294
Kως
Καλησπέρα.Μήπως τα έχει ακούσει κάποιος πρόσφατα ,ώστε να μου πει τον χαρακτήρα, μουσικό 'προσανατολισμό' του,και με ποια συνοδά το άκουσε??Αλλά και όποια άλλα χαρακτηριστικά συγκράτησε??Αν υπάρχει κάτοχος βέβαια ....θα τον παρακαλούσα να κάνει μια 'περιγραφή'
 
O τιτλος του νηματος αλλαξε.

Υπαρχει σε διαφορες εκδοσεις, αναλογα με τα υλικα του κρος

AN-J/Lx
AN-J/Lx - 2-way 1" dome tweeter, 8" woofer, rear ported, 93dB sensitivity, all round wood veneered Russian birch plywood cabinet.
AN-J/SPe
As Lx but with AN-SPe silver speaker cable
AN-J/SPx SE
AN-SPx silver cable, crossover with solid Audio Note™ silver inductors and Black Gate™ bipolar capacitors, Audio Note™ copper foil adjusting capacitors.
AN-J/SE Silver
Adds silver voice coils and AN silver foil adjusting caps to the SPx SE.
AN-J SEC Silver
Adds ALNICO magnet to the bass driver of the SPx SE.
 
O τιτλος του νηματος αλλαξε.

Υπαρχει σε διαφορες εκδοσεις, αναλογα με τα υλικα του κρος

AN-J/Lx
AN-J/Lx - 2-way 1" dome tweeter, 8" woofer, rear ported, 93dB sensitivity, all round wood veneered Russian birch plywood cabinet.
AN-J/SPe
As Lx but with AN-SPe silver speaker cable
AN-J/SPx SE
AN-SPx silver cable, crossover with solid Audio Noteβ„’ silver inductors and Black Gateβ„’ bipolar capacitors, Audio Noteβ„’ copper foil adjusting capacitors.
AN-J/SE Silver
Adds silver voice coils and AN silver foil adjusting caps to the SPx SE.
AN-J SEC Silver
Adds ALNICO magnet to the bass driver of the SPx SE.
Το ηχείο το άκουσα στη βασική του μορφή πριν χρόνια ,σε ένα συγκριτικό ανάμεσα σε άλλα δύο και αυτό,στο εξωτερικό.Μ άρεσε η διαφάνειά του και η μουσικότητα.Δεν θυμάμαι όμως με τι έπαιξε ακριβώς..Πρέπει να βγαίνει πολλά χρόνια...και στον τίτλο του να έχει το J,όπως το E, κ.λ.π.
 
Νομίζω ότι είναι από τα λίγα ηχεία που ο κατασκευαστής προτείνει τοποθέτηση στις γωνίες.
Δεν ξέρω επίσης αν ακολουθούν τη συνταγή του thin wall αλά bbc.
 
Δεν εχω ακουσει το J αλλα ενα Ε που ακουσα πριν μερικα χρονια μου αρεσε παρα πολυ.
Η "συνταγη" της snell ισχυει εν μερει αλλα οι ΑΝ λενε οτι μονο οι διαστασεις των καμπινων εχουν σχεση με ενα snell ? Ποιος ξερει ?
Οι καμπινες δεν ειναι ιδιαιτερα βαριες οποτε μαλλον θα εχουν καποια στοιχεια αλα BBC.
 
Συνήθως τα παίζουν με audio note ενισχυτικά, ξεκούραστο και γλυκό το αποτέλεσμα όσες φορές τα έχω ακούσει αλλά υπάρχουν περιορισμοί με απόλυτα κριτήρια λόγω κατασκευής, κινούνται σε καλό hifi επίπεδο κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν πάνε παραπάνω, εξαρτάται λοιπόν από τα συνοδά και το budget αν και κατά πόσο προτείνονται.
 
Ναι κυριως κινουνται μεταξυ κατοχων ΑΝ ενισχυτικων η μικρων SET η αλλων λαμπατων.
 
Ναι κυριως κινουνται μεταξυ κατοχων ΑΝ ενισχυτικων η μικρων SET η αλλων λαμπατων.

Οπότε θα ταιριάζουν απόλυτα με μικρούς τάξης Α ,απ ότι μου δίνεται να καταλάβω.Η 'αποστολή' του είναι ο περισσότερο ολοκληρωμένος ήχος κατά τη διάρκεια νυχτερινών ακροάσεων,όπου 'απαγορεύονται' οι εντάσεις και είναι υποψήφιο προς αντικατάσταση ηχείου δαπέδου,αναγνωρισμένου και καλού.
Ψάχνοντας το αρχείο μου ,που από το 1987 και μετά σημειώνω τα περισσότερα συστήματα που ακούω,για λόγους αξιολόγησης αλλά και για μελλοντικές αγορές,θυμάμαι ότι εκεί που το άκουσα (Σουηδία -Γκέτεμποργκ ),ο πωλητής το έβαλε να παίξει με Nad 2020 !!!! ,αν διαβάζω καλά τις σημειώσεις ...τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος δυστυχώς δεν τα έγραψα καθαρά..(αν και το τότε κατάστημα αντιπροσώπευε καλά μηχανήματα..
 
Εχουν ψηλες ευαισθησιες και ευκολη αντισταση αρα μπορουν να συνεργαστουν καλα με μικρους ενισχυτες
 
Εχουν ψηλες ευαισθησιες και ευκολη αντισταση αρα μπορουν να συνεργαστουν καλα με μικρους ενισχυτες

Τυχαίνει να έχω ηχεία Snell Type E-II, τα οποία είναι οι "παππούδες" των Audio Note AN-E. Έχουν όντως τις ίδιες (ή παραπλήσιες) διαστάσεις καμπίνας, αν και τα Snell είναι φτιαγμένα από MDF, ενώ τα Audio Note από "Russian Birch Plywood". Ο ήχος (κατά τη δική μου άποψη) πολύ φυσικός και αβίαστος. Κάποιοι είναι οπαδοί των Snell / Audio Note, κάποιοι δεν θέλουν ούτε καν να τα ακούσουν, λέγοντας ότι χρωματίζουν τον ήχο.

Ειδικά τα Snell EII, αλλά όχι τα Audio Note AN-E, έχουν ένα super-tweeter την πίσω τους πλευρά, το οποίο δίνει μεγαλύτερο βάθος και αληθοφάνεια στον ήχο.

Τα Snell J (ή τα Audio Note ΑΝ-J) έχουν μικρότερο μέγεθος από τα Type E και δεν έχουν supertweeter στο πίσω μέρος. Πολύ ενδιαφέροντα ηχεία, που τουλάχιστον αξίζει να τα ακούσει κανείς (εάν τα βρει), με "ανοιχτά αυτιά" για να δει εάν ταιριάζουν στα γούστα του.

Γενικά τα Snell / Audio Note είναι ηχεία που μπορούν να σε βάλουν μέσα στη μουσική και να ξεχάσεις τις συσκευές αναπαραγωγής...
 
Απο προσωπικη εμπειρια θα ελεγα οτι το Ε μπορει να καλυψει αρκετα μεγαλους χωρους, μιας και το χαμηλο του με σωστη τοποθετηση ειναι αρκετο για 30-50τ.μ
(για το J δεν ξερω λογο μικροτερης καμπινας, μιας και οι μοναδες ειναι ιδιες) και ειναι ενα πολυ ισσοροπημενο και σωστο τονικα ηχειο,
παραλληλα πολυ μουσικο και χωρις περιτους εντυπωσιασμους, που εμενα προσωπικα μετα απο πολυωρη ακροαση με κουραζουν.

Top συνδυασμος με τα ενισχυτικα της ιδιας εταιρειας, ασφαλως και παιζουν ωραια με μικρους λαμπατους, οπως και με τρανζιστορ αλλα ψαγμενους και οχι 'επιθετικους'.

Συμφωνω με τον Pankon, ηχεια που σε ταξιδευουν και σε κανουν μα μην ασχολησε με τα συνοδα, διχως να σε αποσχολει το πως παιζει και γιατι...
 
Τα έχω ακούσει σε μικρό χώρο (15τ.μ.) με Audio Note Oto και κάποια "σχετικά" συνοδευτικά. Του έβαλα και ένα Kenwood receiver της πλάκας και φάνηκε ότι δεν είναι τυχαίο ηχείο. Είναι ευχάριστο ηχείο που δε θα κουράσει αλλά δε θα το πεις και "high-end". Ακόμα και σε χαμηλές στάθμες έχει ομοιόμορφο ήχο και "μουσικότητα". Θέλει αρκετό ψάξιμο στην τοποθέτηση. Είναι γνωστό ότι όλα τα ΑΝ θέλουν γωνίες αλλά και σε άσχετη θέση αν το βολέψει ο χώρος και ο "περίγυρος" δε θέλει πολλά πολλά για να δώσει το 100% του.

Αν υπολογίσει κανείς το κόστος ως προς την απόδοση τότε μιλάμε για πολύ καλή βάση για ένα σύστημα "Για πάντα".
 
Πολύ μουσικά ηχεία, θέλουν κοντά σε τοίχο, ταμάμ με τα ομώνυμα ενισχυτικά (ειδικά τον OTO (EL34) για value for money) και επίσης καλώδια της εταιρείας.

Μφχ