Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Tyler κάτι έχεις με τα xindak ε;

Οχι, ο φιλος τα ανεφερε παραπανω στο ποστ #19 επειδη εχουν λαμπα που θελει, το dac-5 που ακουσα εγω κανει αυτο το "στρογγυλεμα" που θελει ο φιλος και ειναι μαλακο. Τα 2 πρωτα μοντελα ειναι απο το 2007 στην αγορα κ θεωρω πλεον οτι υπαρχουν καλυτερα στα λεφτα τους μιας και ο ανταγωνισμος εχει φερει πιο συγχρονες κατασκευες. Θεωρω vfm τους ενισχυτες της.

Εγω εχω αδυναμια στο Audio Nemesis του οποιου το link εδωσα παραπανω (#21), του οποιου ο ηχος μας υποψιαζει οτι o σχεδιασμος μηχανηματων που παιζουν μουσικη περασε σε 2η μοιρα απο τοτε που μπηκαν στη ζωη μας τα HD αρχεια ηχου και το oversampling εγινε must

Last edited:
@kiriak
Το θέμα σου, της αναζήτησης DAC το έχουμε συζητήσει και αλλού.
Νομίζω όμως ότι κάνεις ένα ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ λάθος. Πριν αποφασίσεις ποιό DAC θα αγοράσεις, ή θα φτιάξεις θα πρέπει να αποφασίσεις ποιός είναι ο ήχος που σου πάει. Οι διαφορές ανάμεσα στους σύγχρονους DAC's είναι μικρές. Πολλές φορές είναι θέμα γούστου. Και αυτό κανένας δε μπορεί να στο υποδειξει.

Επομένως άκουσε και δες ό ίδιος όσους περισσότερους μπορείς. Φτηνούς, μεσαίας και υψηλής κατηγορίας. Αρκετά μέλη εδώ, οι περισσότεροι από εμάς, θα χαρούν να σε δεχτούν σε συνακροάσεις, αν έχουν κάτι που σ' ενδιαφέρει.
Και όταν πλέον θα κατασταλάξεις και θα προσδιορίσεις τι θες ακριβώς, τότε αποφασίζεις, αν θα αγοράσεις, φτιάξεις κλπ. :smile:

Last edited:
ο ήχος που μου πάει ίσως είναι αυτός που αναφέρεται πολλές φορές σαν λιγότερο ψηφιακός. Επειδή νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο ο ήχος του πικάπ, και λέω νομίζω γιατί την εντύπωση αυτή είχα σχηματίσει στο παλιό σύστημα, που όμωε ήταν εισαγωγικής κατηγορίας και παλιό και ίσως να υπήρχανε άλλοι περιορισμοί.

Έχεις δίκιο ότι πρέπει να ακούσω τα dac, απλά φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβω πολλά, δεδομένου ότι οι διαφορές από dac σε dac, είναι μικρότερες συγκριτικά με το υπόλοιπο υλικό, οπότε μπορει το dac στο πρώτο μαγαζί να είναι καλύτερο από το άλλο στο δεύτερο όπου μπορεί να παίζει με ηχεία πιο κοντά σε αυτό που μου αρέσει.

Θα πάω για ακροάσεις σύντομα παρ'όλα αυτά και τα λέμε.....

Φίλε kirak, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία ηλεκτρονικό, για να σου συναρμολογίσει το dac κιτ της αρεσκείας σου, με το ανάλογο τίμημα φυσικά αφού πρόκειται για παροχή υπηρεσιών.
Νομίζω ότι οι ιδιώτες ιδιοκατασκευαστές που δουλεύουν με "μαύρα χρήματα" δεν έχουν θέση εδώ μέσα ούτε πρέπει να ενθαρύνουμε τέτοια περιστατικά.

Αγαπητέ Internet King,
Δεν νομίζω να είδες κανέναν απο όσους απαντήσαμε να ζητάει χρηματική ανταμοιβή για να βοηθήσουμε τον κιρακ....Λέω εγώ τώρα.....Και τέτοια σχόλια νομίζω είναι περιττά, όταν βλέπεις άτομα να αλληλοβοηθούνται. Τωρα αν υπέπεσε κάποιο μεμπτό σχόλιο σε παρακαλώ διόρθωσε με. Ειδάλως νομίζω θα ήταν καλό να πρεσέχουμε λίγο περισσότερο τι λέμε.

Επίσης μην ξεχνάς πως στο φόρουμ υπάρχουν και επαγγελματίες νόμιμοι με ΑΦΜ κλπ (μην προτρέξεις) που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες.

Καλησπέρα στους χομπίστες και επαγγελματίες της κατηγορίας!!

1) υπάρχουν χομπίστες ή επαγγελματίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν την κατασκευή και πόσο μπορεί να κόστιζε;
σε περίπτωση χομπίστα (επίσης με αμοιβή) θα μορούσα ίσως να συμμετέχω και να παρουσιάσουμε την κατασκευή στο φόρουμ (και να βοηθήσω στην κατασκευή - ξέρετε να κουβαλάω τους καφέδες, να καθαρίζω τον πάγκο κλπ :flipout: )

...

Η δική μου παρέμβαση αφορούσε το πρώτο ερώτημα που ετέθη αρχικώς από το μέλος kiriak.

Και για τον παραπάνω λόγο πρότεινα στον kirak να απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία ηλεκτρονικό και όχι σε έναν ιδιώτη αφού ο ίδιος έθεσε και το θέμα της αμοιβής.

Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Φίλε kirak, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία ηλεκτρονικό, για να σου συναρμολογίσει το dac κιτ της αρεσκείας σου, με το ανάλογο τίμημα φυσικά αφού πρόκειται για παροχή υπηρεσιών.
Νομίζω ότι οι ιδιώτες ιδιοκατασκευαστές που δουλεύουν με "μαύρα χρήματα" δεν έχουν θέση εδώ μέσα ούτε πρέπει να ενθαρύνουμε τέτοια περιστατικά.

ποιος επαγγελματιας ηλεκτρονικος θα κατση να κανη τετοια δουλεια και με τι κοστος;

αν δεχονταν καποιος να του φτιαξη που δεν το βλεπω χαρη θα του εκανε αφου η δουλεια

που χρειαζεται ειναι παρα πολυ σαε σχεση με την οποια αμοιβη θα επαιρνε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Θες να πεις δηλαδή, ότι δεν συμφέρει τον kiriak να απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία που εξασκεί το επάγγελμα με άδεια και κόβει και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ;

Απάντηση: Re: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Επίσης μην ξεχνάς πως στο φόρουμ υπάρχουν και επαγγελματίες νόμιμοι με ΑΦΜ κλπ (μην προτρέξεις) που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες.

Συμφωνώ απολύτως. Αυτό είναι και το σωστό εφόσον η υπηρεσία παρέχεται με αμοιβή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Θες να πεις δηλαδή, ότι δεν συμφέρει τον kiriak να απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία που εξασκεί το επάγγελμα με άδεια και κόβει και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ;

οχι θελω να πω οτι μαλλον δεν θα βρει καποιον να του κανη τετοια δουλεια.

πολλοι απο εδω μεσα μπορουμε να κανουμε την δουλεια αλλα χρειαζεται χρονος και υπομονη και φυσικα θα πρεπει να δει και καποια δουλεια που εχει κανει αυτος που θα το αναλαβει για να ξερει αν θα του βγει ωραια κατασκευη

επιμενο ομως οτι για diy ειναι πολλα τα φραγκα και δεν το εχει ακουσει και κανεις για το πως παιζει

συμφωνο επαγγελαματιας μαλλον δεν το κανει δεν τον συμφερει σε χρημα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

δεν τον συμφέρει, όχι. Γιατί ο επαγγελματίας που κρατάει μαγαζί και έχει τρέχοντα έξοδα μπορεί να ζητήσει βάσιμα ένα χιλιάρικο. Δεν τον συμφέρει τον κυριάκο λόγω κόστους γενικότερου, όχι λόγω άδειας και απόδειξης.
Στην τελική όμως ο επαγγελματίας δεν θα ζητήσει τόσα γιατί ξέρει πως δεν θα τα πάρει. Οπότε δεν θα το δεχτεί.

Επίσης η ένσταση μου ήταν όχι για την προσφορά, ο κυριάκος είχε τον λόγο του που το είπε και το καταλαβαίνω, αλλά για το ότι στη τελική κανείς δεν του ζήτησε τίποτα.

Το θέμα είναι η απόδειξη δλδ ??? η ο επαγγελματίας ??/

αντε πάντε σε ένα ηλεκτρονικό τηλεορασά ( όσοι έχουν μείνει ,,)
και πέστε του ότι θέλετε dac ....

μέχρι και χριστοπαναγία θα φάτε ...

για κάποια τζιμάνια .. ,, ξέρουν αυτοί ,,,

έχω δίπλωμα και άδεια εξασκήσεως για κατασκευή συναρμολόγηση μηχανημάτων ήχου και εικόνας .. τι έχει να κάνει αυτό ? κολοκυθια με την ρίγανη ...

πάντα ο μερακλής ο ερασιτέχνης θα φτιάξει το καλύτερο ...

τι πάει να πεί επαγγελματίας στην προκειμένη ?

τέσπα ..

μπερδέυτηκα γενικά... με το πόστ του Γιώργου .

το σετάκι το φτιάχνει χαλαρά όποιος έχει συναρμολογήσει τουλάχιστον ένα τροφοδοτικάκι ή ένα κινέζικο ντακάκι.
Με λίγη περισσότερη προσοχή και πιστή εφαρμογή κανόνων και οδηγιών.
που προφανώς με τα λεφτά που γυρεύει η ακουστική νότα οφείλουν να είναι πιάσε με απ το χεράκι να περάσω το δρομάκι.

Λυπάμαι που δεν έχω τον χρόνο να βοηθήσω τον φίλο.
Χωρίς να είμαι επαγγελματίας και χωρίς να θέλω χρήματα.
Μόνο η ικανοποίησή του θα μου έφτανε.

δεν τον συμφέρει, όχι. Γιατί ο επαγγελματίας που κρατάει μαγαζί και έχει τρέχοντα έξοδα μπορεί να ζητήσει βάσιμα ένα χιλιάρικο. Δεν τον συμφέρει τον κυριάκο λόγω κόστους γενικότερου, όχι λόγω άδειας και απόδειξης.
Στην τελική όμως ο επαγγελματίας δεν θα ζητήσει τόσα γιατί ξέρει πως δεν θα τα πάρει. Οπότε δεν θα το δεχτεί.

Επίσης η ένσταση μου ήταν όχι για την προσφορά, ο κυριάκος είχε τον λόγο του που το είπε και το καταλαβαίνω, αλλά για το ότι στη τελική κανείς δεν του ζήτησε τίποτα.

αυτο εννοω και εγω.

οποιοσδηποτε το φτιαχνη αλλα ο χρονος ειναι χρημα για τον επαγγελματια.

απο την αλλη ο ερασιτεχνης μπορει να το φτιαξη και απο περιεργια

οχι για να βγαλη μεροκαματο.