Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κ

αυτο εννοω και εγω.

οποιοσδηποτε το φτιαχνη αλλα ο χρονος ειναι χρημα για τον επαγγελματια.

απο την αλλη ο ερασιτεχνης μπορει να το φτιαξη και απο περιεργια

οχι για να βγαλη μεροκαματο.

Τώρα το θέτεις πιο σωστά. Οχι για να βγάλει μεροκάματο ο ερασιτέχνης ψαρεύοντας υποψήφιους πελάτες από τα διάφορα blogs.

νάμαι και εγώ, τώρα γύρισα από τη δουλειά

καταρχήν να πω ότι δεν ήθελα να ενθαρύννω καμμία μαύρη πληρωμή, ειδικά στις μέρες που ζούμε και ειδικά καθ'όσον εγώ δεν παίρνω μαύρα χρήματα.
Από την άλλη δεν ξέρω εάν κάποιος όχι επαγγελματίας έπαιρνε κάποιο ποσό κατά πόσο αυτό θεωρείται μαύρη πληρωμή, δηλαδή κάποιος που δεν το κάνει για εισόδημα, αλλά περιστασιακά... Μπορεί κάποιος να ήθελε να ασχοληθεί για να το μάθει πως γίνεται, να το ακούσει... άλλωστε δε θα ζητούσα εγγυήσεις σε αυτήν την περίπτωση..

Για την ώρα θα προσπαθήσω να ακούσω λίγα dac. Αν μπορέσω και κάποιο audio note και αν μου αρέσει και αν διαφέρει από τα άλλα βλέπουμε.

Αν το αποφασίσω τελικά θα ρωτήσω και επαγγελματία ηλεκτρονικό. Δε μου φαίνεται πάντως πολύ δύσκολο. Αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο εργασίας θέλει. Θέλει 20 ώρες ας πούμε ή 50 ίσως? Η ψηφιακή πλακέτα είναι συναρμολογημένη ήδη και οι άλλες δεν έχουν και ιδιαίτερα πολλά υλικά. Τα βουβάλια που βλέπω μου φαίνονται πολύ πιο πολύπλοκα. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Μπορεί όντως όπως τα λέτε να μην ενδιαφέρονται επαγγελματίες. Δεν ξέρω πόσα λεφτά βγάζουν και πόσο κοστολογούν την ώρα τους.

Έτσι μου έρχεται να το προσπαθήσω και αφού το κάνω, άμα δεν παίζει (το πιθανότερο) να πάω σε ένα ηλεκτρονικό να διορθώσει τις μ&κακίες μου .....

Συγνώμη πάντως αν προκάλεσα αναστάτωση, δεν ξέρω ακόμη τα σχετικά της κατηγορίας εδώ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξ

Τώρα το θέτεις πιο σωστά. Οχι για να βγάλει μεροκάματο ο ερασιτέχνης ψαρεύοντας υποψήφιους πελάτες από τα διάφορα blogs.

τι μεροκαματο να βγαλη:

αφου κανεις κατασκευες και ξερεις ποσο χρονοβορο ειναι.

Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Οχι ρε του,,, king ,, Γιώργης ,,, και αυτός ..

εδώ που τα λέμε ... μιά παλαβωμάρα οι Γιώργηδες την έχεται :silly::silly:

δεν ειναι θεμα ονοματος.

ολη την εχουμε τη λολα μας εδω μεσα.

υ.γ.ακομα να ακουσω το hui.

Kiriak, δεν προκάλεσες καμία απολύτως αναστάτωση. Με αφορμή την αρχική σου ερώτηση, που αφορούσε την απασχόληση ενός τεχνικού για την συναρμολόγηση του DAC kit, μας δόθηκε η ευκαιρία να σηζητήσουμε και τις δύο επιλογές όπως ακριβώς τις έθεσες. Τεχνκός χομπίστας ή τεχνικός επαγγελματίας που εξασκεί νόμιμα το επάγγελμα ;

Προφανως δεν παιζει ρολο
Καποιον να δωσει λυση στο προβλημα του

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε ν

τι μεροκαματο να βγαλη:

αφου κανεις κατασκευες και ξερεις ποσο χρονοβορο ειναι.

πολυ χρονοβόρο δεν είναι, όταν το κιτ έρχεται σχεδόν έτοιμο από τον κινέζο. Το μόνο ρίσκο είναι να φτάσει νεκρό (dead on arrival) και μετά ποιος σε πιστεύει εσένα ότι δεν το χάλασες εσύ ο ίδιος.

Απάντηση: Re: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Προφανως δεν παιζει ρολο
Καποιον να δωσει λυση στο προβλημα του

Για τον τελικο πελάτη προφανώς και δεν παίζει ρόλο, αφού τη δουλειά του θέλει να κάνει ο άνθρωπος με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Στο οικονομικό υπήρχε η διαφωνία επειδή ακόμα και ο πλέον σωστός επαγγελματίας κινδυνεύει να οδηγηθεί είτε σε κλείσιμο είτε στο παραεμπόριο για να μπορέσει να επιβιώσει.

Re: Απάντηση: Re: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Για τον τελικο πελάτη προφανώς και δεν παίζει ρόλο, αφού τη δουλειά του θέλει να κάνει ο άνθρωπος με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Στο οικονομικό υπήρχε η διαφωνία επειδή ακόμα και ο πλέον σωστός επαγγελματίας κινδυνεύει να οδηγηθεί είτε σε κλείσιμο είτε στο παραεμπόριο για να μπορέσει να επιβιώσει.

Yeah right.

Ειναι η δευτερη φορα που διαβαζω υπονουμενα χωρις ονοματα.

Ξανα στον ανεμιστηρα λοιπον...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Yeah right.

Ειναι η δευτερη φορα που διαβαζω υπονουμενα χωρις ονοματα.

Ξανα στον ανεμιστηρα λοιπον...

Δε βλέπεις, τόσες μέρες και ούτε ένας τεχνικός δεν εμφανίστηκε δημόσια να αναλάβει την εργασία συναρμολόγησης ενός dac και να αναφέρει και το αντίστοιχο τίμημα για την παροχή της εν λόγω υπηρεσιας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κ

Εδώ είμαστε forum πάντως και όχι blog :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος

Δε βλέπεις, τόσες μέρες και ούτε ένας τεχνικός δεν εμφανίστηκε δημόσια να αναλάβει την εργασία συναρμολόγησης ενός dac και να αναφέρει και το αντίστοιχο τίμημα για την παροχή της εν λόγω υπηρεσιας.

Γιατι θα ηταν υποχρεωμενος να το κανει δημοσια;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξει κάποιος;

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι υπάρχει αυτό το είδος επαγγελματία? Ο "συναρμολογώ κιτ κατά παραγγελία?" Μήπως έχουμε χάσει τελείως τη μπάλα?
Μπορεί ένας επαγγελματίας να συντηρηθεί αποκλειστικά από τέτοια απασχόληση? Σου έχω νέα: ΔΕΝ υπάρχουν "επαγγελματίες" για ότι μας κατέβει στην κούτρα.
Αν βρεθεί κάποιος, θα το κάνει ως πάρεργο και στα πλαίσια της "σκιώδους" οικονομίας. Δεν είναι και τόσο κακό όσο πιθανόν φαντάζεσαι.

Σιγά μη βάλουμε και τις γιαγιάδες να κόβουν στην κόρη τους απόδειξη παροχής υπηρεσιών επειδή τους κρατάνε τα παιδιά..

Επειδή όμως και ο συμφορουμίτης μας μετέφερε την αγωνία του και μέχρι στιγμής προσπαθούμε - μάλλον ανεπιτυχώς - να τον φωτίσουμε, ας μου επιτρέψει να πω κι εγώ τη γνώμη μου: Σου γυάλισε το audio note? Βρες τρόπο να το φτιάξεις, με την προϋπόθεση ότι το οικονομικό δεν απαιτεί θυσίες.

Αν δεν το κάνεις, θα το κουβαλάς απωθημένο. Άσε με εμένα και τον καθένα να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας. Παρόλο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε αποκλειστικά ρασιοναλιστές, στην πραγματικότητα αγόμεθα και φερόμεθα από το συναίσθημα (δυστυχώς). Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα φτιάχναμε εδώ μέσα λαμπάτους.

Θα παίρναμε ένα lm και τεχνικά θα είμασταν μπροστά από κάθε λαμπάτη υλοποίηση.
Μιάς και δεν έχεις εμπειρία, άσε τα κινεζοκιτ, θα μπλέξεις. Εκτός κι αν το κάνεις σε συνεργασία με κάποιον έμπειρο..

Υ.Γ: ΔΕΝ παίρνω μίζα από τον κατασκευαστή, ούτε από κάποιον ντόπιο συναρμολογητή. Η δε προσέγγιση της Audio Note είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θεωρώ εγώ σωστό. ΕΓΩ όμως. YMMV, που λέμε και στην Τρίπολη.

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι υπάρχει αυτό το είδος επαγγελματία? Ο "συναρμολογώ κιτ κατά παραγγελία?" Μήπως έχουμε χάσει τελείως τη μπάλα?

Μπορεί ένας επαγγελματίας να συντηρηθεί αποκλειστικά από τέτοια απασχόληση? Σου έχω νέα: ΔΕΝ υπάρχουν "επαγγελματίες" για ότι μας κατέβει στην κούτρα.
Αν βρεθεί κάποιος, θα το κάνει ως πάρεργο και στα πλαίσια της "σκιώδους" οικονομίας. Δεν είναι και τόσο κακό όσο πιθανόν φαντάζεσαι.

Ο ΟΑΕΕ καλύπτει και αυτές τις δραστηριότητες που αναφέρεις, ως μια γενική κατηγορία υπηρεσίας, βλ. "επιτήδευμα". Αν ρωτήσεις τον ΟΑΕΕ θα σου πουν ποιο επιτήδευμα ταιριάζει στον επαγγελματία τεχνικό που επισκευάζει αλλά ταυτόχρονα δύναται να συναρμολογεί και ηλεκτρονικά κιτ ιδιοκτησίας του πελάτη, δουλεύει δηλαδή περιστασιακά και φασόν.

Σιγά μη βάλουμε και τις γιαγιάδες να κόβουν στην κόρη τους απόδειξη παροχής υπηρεσιών επειδή τους κρατάνε τα παιδιά..

Οι γιαγιάδες που κρατούσαν τα δικά μας τα παιδιά πάντως δεν ζητούσαν χρήματα.

Αφού είστε forum, εσάς δεν σας αγγίζει το θέμα και να μην φοβάστε.

Στο λέω γιατί είναι δεύτερη φορά μες τη βδομάδα που μας μπερδεύεις για blog.
http://www.avclub.gr/forum/showthre...εα-μου?p=1056455634&viewfull=1#post1056455634

Μάλλον εσύ έχεις μπερδέψει τι μας αγγίζει και τι δε μας αγγίζει και τι μπορεί να μας φοβίζει μπρρρρρρρρρ :D

Get your facts right.

Δικό μου το λάθος που ανέφερα τη λέξη blog αντί για τη λέξη forum ; Υπάρχουν πολλες διαφορές ανάμεσά τους.
Από την άλλη όμως, εγώ δεν είπα πουθενά ότι το avclub.gr είναι blog.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Note DAC kit, θα μπορούσε να το φτιάξ

Γιατι θα ηταν υποχρεωμενος να το κανει δημοσια;

Οχι , δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει δημοσίως. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τον άμεσα ενδιαφερόμενο στέλνοντας του απευθείας ένα προσωπικό μήνυμα (pm).