Audio Physic + Onkyo SR-608

Δεν βλεπω να χει καποια χρησιμοτητα η διαφορα αυτη απ τη στιγμη που αμα θελω δηλωνω τα ηχεια small κι ας ειναι μεγαλα και μετα τα κροσαρω οπου εγω γουσταρω. Αντιθετως θεωρω πολυ χρησιμο οτι σε ενημερωνει στο χωρο σου αν μπορουν ν ανταπεξελθουν ως "μεγαλα" η "μικρα.

Μόνο που στους Denon η δυνατότητα cross στα ηχεία είναι ανεξάρτητη από το small/large. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι, με αποτέλεσμα να έχεις κοινό σημείο cross για όλα τα ηχεία που έχουν δηλωθεί small. Έτσι συμβαίνει στους μικρούς yamaha και pioneer. Στα πιο μεγάλα μοντέλα γίνεται όπως στους Denon.

Αυτό το small/large είναι αναχρονιστικό. Έχει ξεμείνει από τη δεκαετία του '80, από τους επεξεργαστές που τότε είχαν dolby prologic (το πρώτο, το απλό).

Οσο για την εικόνα τώρα, μου φαντάζει περίεργο και υπερβολικό αυτό που βλέπεις, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει τέτοια πατατιά η ΟΝΚΥΟ, κάτι δεν έχεις βάλει σωστά στις ρυθμίσεις. Πειραματίσου κι εκεί, βάλτο στην εγγενή ανάλυση της τηλεόρασής σου να δεις πως πάει, (αλήθεια ποια έχεις);

Και όμως Κωνσταντίνε, έχω δοκιμάσει τα πάντα. Οι σχετικές ρυθίσεις στον onkyo είναι:
Monitor out: Through/Auto/576p/720/1080i/1080p. Είτε 1080p είτε through τα ίδια χάλια.
Picture Adjust: Game mode (on/off), Wide Mode (Full/Auto/Zoom/Wide Zoom/4:3), Picture Mode (Through/Custom/Cinema/Game). Τα έχω off/Auto/Through. Και άλλα δοκίμασα αλλά τπτ.
Βασικά προσπαθώ να τον έχω να μην κάνει καθόλου processing αλλά και όλα through να τα έχω υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Κυρίως στο Blu ray player (ένα LG BD660). Δεν μπορουν να συνεργαστούν με τπτ. Δοκίμασα και απο τις ρυθμίσεις του LG να παίξω μπας και, αλλά δεν είδα διαφορά: TV aspect ratio/Resolution/1080p Display Mode/HDMI Color Setting. Τα έχω σε: 16:9 Original/1080p/24Hz/YCbCr. Δεν υπάρχει video passthrough ή κατι ανάλογο δυστυχώς για να δοκιμάσω.
Η τηλεόραση είναι η Philips 42PFL7606.

Δοκιμασες απ απευθειας μια πηγη επανω και παιζει κανονικα; Τι να σου πω, τ απογευμα που θα μαι σπιτι θα δω τις δικες μου ρυθμισεις αν και δεν εχω ΟΝΚΥΟ, αλλα επειδη κι εγω στην αρχη παιδευτηκα λιγο μεχρι να καταληξω, μηπως βρω κατι που ειναι απλο και λυσεις το προβλημα σου.

Και όμως Κωνσταντίνε, έχω δοκιμάσει τα πάντα. Οι σχετικές ρυθίσεις στον onkyo είναι:
Monitor out: Through/Auto/576p/720/1080i/1080p. Είτε 1080p είτε through τα ίδια χάλια.
Picture Adjust: Game mode (on/off), Wide Mode (Full/Auto/Zoom/Wide Zoom/4:3), Picture Mode (Through/Custom/Cinema/Game). Τα έχω off/Auto/Through. Και άλλα δοκίμασα αλλά τπτ.
Βασικά προσπαθώ να τον έχω να μην κάνει καθόλου processing αλλά και όλα through να τα έχω υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Κυρίως στο Blu ray player (ένα LG BD660). Δεν μπορουν να συνεργαστούν με τπτ. Δοκίμασα και απο τις ρυθμίσεις του LG να παίξω μπας και, αλλά δεν είδα διαφορά: TV aspect ratio/Resolution/1080p Display Mode/HDMI Color Setting. Τα έχω σε: 16:9 Original/1080p/24Hz/YCbCr. Δεν υπάρχει video passthrough ή κατι ανάλογο δυστυχώς για να δοκιμάσω.
Η τηλεόραση είναι η Philips 42PFL7606.

Λοιπόν το wide mode μάλλον είναι το δικό μου aspect ratio το οποίο έχει επιλογή 16:9, σε σένα μάλλον αναλογεί το full, το picture mode μάλλον είναι το δικό μου video mode θα σου πρότεινα να το βάλεις στο cinema. Δες βέβαια στο custom γιατί αυτό σημαίνει ότι σ αφήνει να επέμβεις χειροκίνητα σε κάποιες ρυθμίσεις οπότε θα σου βγάζει κάποιο έξτρα μενού. Μενού ξεχωριστό για hdmi έχει; Θα σου πω κάποια που έχει εμένα μήπως βρεις αντιστοιχία resolution (hdmi) το χω στο auto, progressive mode στο auto κι αυτό, i/p scaler το χω analog and hdmi δηλαδή ότι πεπλεγμένα σήματα βρίσκει σε αναλογικά ή ψηφιακά να τα κάνει προοδευτικά και μάλιστα έχει να διαλέξω ξεχωριστά στα αναλογικά τι να δώσω οπότε του χω βάλει να τα κάνει 1080i ό,τι βρίσκει από hdmi το χω στο auto ώστε να αποφασίζει αυτό τι θα μου δώσει. Οπως κατάλαβες εγώ δεν τα χω through αφού μετά από πολλές δοκιμές στον προτζέκτορα μάλιστα που φαίνεται καλύτερα αν κάνει κακό ή καλό ο ενισχυτής δεν είδα καμία απολύτως διαφορά προς το κακό. Βάλε πάντως ξεχωριστά τις πηγές σου μία μία απ ευθείας στην τηλεόραση να δεις αν ισχύει το ίδιο πρόβλημα, αν δεν ισχύει μάλλον θα πρέπει να πειραματιστείς περισσότερο με τις ρυθμίσεις του ΟΝΚΥΟ.

Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε. Τα δοκίμασα όλα αλλά κάτι πάει πολύ στραβά γιατί δεν βλέπεται η εικόνα. Μόνη της η πηγή πάνω στην τηλεόραση δεν έχει θέμα. Μόλις παρεμβάλεται ο onkyo κάτι πάει στραβά. Η εικόνα φαίνεται τόσο processed που απλά βλέπω μεγάλες μάζες απο pixels να μετακινούνται σαν σύννεφα όποτε υπάρχει κίνηση στην οθόνη. Απελπισία...

Εν τω μεταξύ κοίταζα το pdf με το manual του ΟΝΚΥΟ και δεν βρήκα κάτι στο μενού της εικόνας, κάτι δεν πάει καλά και μου φαίνεται υπερβολικό να κάνει τόσο κακό ο ενισχυτής, θέλει περαιτέρω ψάξιμο. To noise reduction που το έχεις; Βάλτο καλύτερα στο off και ξαναδές το.

Last edited: