Audio Physic Scorpio Γνώμες

Ότι και να κάνεις με το καλό να γίνει και το συντομότερο εύχομαι, απο τα γραφόμενα σου φαίνεται οτι το μυαλό σου είναι δρομολογημένο στον ορθό δρόμμο οπότε δεν "σε φοβάμαι"..

Φιλε gort στο προηγουμενο συστημα εδωσα συνολικα με αλλαγες και αναβαθμισεις περιπου 12.000 ευρω και στη μουσικη δεν ημουν ικανοποιημενος αφου το συστημα ειχε home cinema προσσανατολισμο.
Δευτερη φορα δε τη ξαναπαταω. Η μουσικη ειναι αυτο που με ενδιαφερει και οταν ακουω καμια φορα με παιρνουν τα ζουμια και εκει πρεπει να ριξω ολο το βαρος. Home cinema κανεις και με λιγοτερα χρηματα με αξιοπρεπες αποτελεσμα. Θελω να παρω κατι που ανεξαρτητα απο τη κατηγορια που θα ''παιξω'' να ειναι καλό και αξιοπρεπες!

Παντως ολες οι προτασεις και οι γνωμες δεκτες με πολυ μεγαλη ευχαριστηση απο ολους!:ernaehrung004::2thumb22sup:

Και για να οδηγεις κι εσυ τα δικα σου με luxman που εχεις και ''δυσκολα'' ηχεια σημαινει οτι εχει ''κοτσια''.

Παρένθεση. Τα B&W 803s έχω είναι σχετικά εύκολα αφου έχουν 93db ευαισθησία θέλουν πολύ ρεύμα και ακόμα περισσότερη ποιότητα για να ξετυλίξουν τις αρετές τους.

Off topic τέλος.

Τον 507 εννοούσα που έχει γύρω στα 4500 καινούριος όσο για τις οδηγικές ικανότητες του τριαντάρη L590a II που χρησιμοποιώ νομίζω οτι θα καταπιείς την γλώσσα σου αν τύχει και ακούσεις ποτέ όπως μπορούν να σου επιβεβαιώσουν και κάποια άλλα μέλη..
Απο εντασεις τι λεει;

Φιλε gort στο προηγουμενο συστημα εδωσα συνολικα με αλλαγες και αναβαθμισεις περιπου 12.000 ευρω και στη μουσικη δεν ημουν ικανοποιημενος αφου το συστημα ειχε home cinema προσσανατολισμο.
Δ:

Είσαι ένας απο τους πολούς που την πάτησαν με τα περιοδικά του ειδικού τύπου .Κοντά στο Νού και η γνώση απο εδώ και πέρα..

Βασικα περιμενω κι εναν φιλο μ'εναν φιλο με εναν diy f1 25W Class A να ερθει σπιτι με τον ενισχυτη του για να δω πως παιζουν τα ηχεια μου με λιγα ''καλα'' watt σε ταξη Α για να δω ανα μπορω να ανοιξω οριζοντες. Απλα μου αρεσουν οι εντασεις (λογικες βεβαια) και ακουω και ''δυνατα'' ηδη μουσικης.

Είσαι ένας απο τους πολούς που την πάτησαν με τα περιοδικά του ειδικού τύπου .Κοντά στο Νού και η γνώση απο εδώ και πέρα..
Ναι ηταν μια εποχη που διαβαζα τα 3 μεγαλα αγγλικα περιοδικα τα 2 μεγαλα γερμανικα και τα δικα μας.... Ε τοτε ημουν και 23 χρονων και δε λυπηθηκα ουτε τα λεφτα.....
Αν και το πρωτο μου συστημα στα 21 μου ηταν αυστηρα 2καναλο και πολυ καλο τοτε... Στην επομενη αναβαθμιση μετα απο 2 χρονια τα εκανα μανταρα...

Στείλε pm στον kostas k και στον Ioannis736 να σου πούν αυτοί καλύτερα, πάντως το "Luxilla" που γράφω δεν είναι τυχαίο..
Με τον Κωστα μιλαμε καποιες φορες και με συμβουλευει. Τον εχω ''κανει'' και φιλο στο προφιλ.

Μου αρεσουν πολυ και οι Accuphase αλλα δε ξερω αν θα εδενε το προξενιο με τα Audio Physic γιατι ''ακουγεται'' οτι εχουν ''χαρακτηρα''.Παντως οσες φορες ακουσα Accuphase μου αρεσαν πολυ!

Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Ποιό μηχάνημα δεν έχει "χαρακτήρα";
Οι δουλεια των εωισχυτων ειναι να ενισχυουν το σημα οχι να αφηνουν χαρακτηρα. Κατι το οποιο πιστευω πως δεν ισχυει. Δηλαδη να εχουν χαρακτηρα.

Οι δουλεια των εωισχυτων ειναι να ενισχυουν το σημα οχι να αφηνουν χαρακτηρα. Κατι το οποιο πιστευω πως δεν ισχυει. Δηλαδη να εχουν χαρακτηρα.

Πάνο, καλώς ή κακώς όλα τα μηχανάκια έχουν χαρακτήρα,
που ό ίδιος ο κατασκευαστής τους δίνει ανάλογα με την άποψη του..
Γι αυτό και υπάρχουν τόσες πολλές προτάσεις στην αγορά
και γι αυτό τον λόγο επίσης, ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του..

Πάνο, καλώς ή κακώς όλα τα μηχανάκια έχουν χαρακτήρα,
που ό ίδιος ο κατασκευαστής τους δίνει ανάλογα με την άποψη του..
Γι αυτό και υπάρχουν τόσες πολλές προτάσεις στην αγορά
και γι αυτό τον λόγο επίσης, ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του..
Η λειτουργια ενως ενισχυτη ειναι να ενισχυει το ρευμα εισοδου και γι αυτο το λογο σχεδιαζονται και τα κυκλωματα του. Πως γινεται να μιλαμε για χαρακτηρα στα ενισχυτικα;

Το μονο που διαφερει απο τοπολογια ειδος σε ειδος ειναι μικρες λεπτομεριες. Η οδηγηση ειναι που καθοριζει το αποτελεσμα και η ηλεκτρικη συμπεριφορα σε σχεση με το ηχειο.

Στην υψηλη πιστοτητα ζητουμενο ειναι η ψηλη πιστοτητα. Αλλαγη στο χαρακτηρα δεχομαι οταν επεμβαινουμε με ισοσταθμιστη η DSP.
Τον ορο χαρακτηρα τον δεχομαι για τα ηχεια που αναλογα τις ηλεκτρικες ιδιοτητες η ιδιαιτεροτητες των εκαστοτε ενισχυτικων που τα οδηγουν τον ''βοηθουν'' η τον ''επιρεαζουν'' (τον χαρακτηρα) ωστε να αναδηχθει η το αντιθετο η να τον φερουν σε ισσοροπια η το αντιθετο παλι.

Ευχομαι να καταλαβαινεις τι εννοω.

Βεβαια ο ηχος ενως λαμπατου ουδεμια σχεση εχει με αυτον ενως ενισχυτη στερεας καταστασης αλλα θα προτιμουσα να μην χρησιμοποιουσα τον ορο ''χαρακτηρας'' αλλα συμπεριφορα.:ernaehrung004:

Ο πιο προσιτός Luxman L-505u κοστολογείται περί τα 3.300 ευρώ. Τον άκουσα μέσα στις γιορτές και δηλώνω εντυπωσιασμένος. Δεν προχώρησα σε αγορά για διαφόρους λόγους που δεν άπτονται του παρόντος νήματος αλλά με βλέπω να επανέρχομαι λίαν συντόμως. Και έχει τα μίσα χρήματα από τον ASR. Αν πάλι κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση (ASR) κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει ότι κάνεις λάθος. Απ´ό,τι καταλαβαίνω έχεις δρόμο μπροστά σου. Αξιοποίησέ τον για ακροάσεις.

Η λειτουργια ενως ενισχυτη ειναι να ενισχυει το ρευμα εισοδου και γι αυτο το λογο σχεδιαζονται και τα κυκλωματα του. Πως γινεται να μιλαμε για χαρακτηρα στα ενισχυτικα;

Το μονο που διαφερει απο τοπολογια ειδος σε ειδος ειναι μικρες λεπτομεριες. Η οδηγηση ειναι που καθοριζει το αποτελεσμα και η ηλεκτρικη συμπεριφορα σε σχεση με το ηχειο.

Στην υψηλη πιστοτητα ζητουμενο ειναι η ψηλη πιστοτητα. Αλλαγη στο χαρακτηρα δεχομαι οταν επεμβαινουμε με ισοσταθμιστη η DSP.
Τον ορο χαρακτηρα τον δεχομαι για τα ηχεια που αναλογα τις ηλεκτρικες ιδιοτητες η ιδιαιτεροτητες των εκαστοτε ενισχυτικων που τα οδηγουν τον ''βοηθουν'' η τον ''επιρεαζουν'' (τον χαρακτηρα) ωστε να αναδηχθει η το αντιθετο η να τον φερουν σε ισσοροπια η το αντιθετο παλι.

Ευχομαι να καταλαβαινεις τι εννοω.

Βεβαια ο ηχος ενως λαμπατου ουδεμια σχεση εχει με αυτον ενως ενισχυτη στερεας καταστασης αλλα θα προτιμουσα να μην χρησιμοποιουσα τον ορο ''χαρακτηρας'' αλλα συμπεριφορα.:ernaehrung004:

Λογικές είναι οι απορίες σου σχετικά με τον ''χαρακτήρα'' που παρουσιάζουν
οι ενισχυτές ίδιας τοπολογίας..Κι όμως.Δοκίμασε-αν δεν το έχεις κάνει ήδη-
να αντικαταστήσεις τον ενισχυτή σου, με όλον διαφορετικής, αν θες, σχολής
και θα καταλάβεις τι εννοώ...

Ενας Krell πχ. παίζει-ακούγεται, διαφορετικά από έναν McIntosh, έναν Luxman
ή έναν MF..Φυσικά μιλώντας για ίδιο πανω κάτω βατάζ...

Λογικές είναι οι απορίες σου σχετικά με τον ''χαρακτήρα'' που παρουσιάζουν
οι ενισχυτές ίδιας τοπολογίας..Κι όμως.Δοκίμασε-αν δεν το έχεις κάνει ήδη-
να αντικαταστήσεις τον ενισχυτή σου, με όλον διαφορετικής, αν θες, σχολής
και θα καταλάβεις τι εννοώ...

Ενας Krell πχ. παίζει-ακούγεται, διαφορετικά από έναν McIntosh, έναν Luxman
ή έναν MF..Φυσικά μιλώντας για ίδιο πανω κάτω βατάζ...
Εχεις δικιο Magellan. Το εχω βιωσει παμπολες φορες... Οποτε ναι μηλαμε για χαρακτηρα.Αναθεωρω. :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Δημητρη γραψε δυο λογια για την εμπειρια σου. Με τι ενισχυτικα τα ακουσες κλπ.
τα ακουσα με προ-τελικο της burmester καπου στα 12.000 ευρο και πλευερ το naim5XS μαζι με το τροφοδοτικο που σταθηκε παληκαρι παρεα με τα τερατα ....ηταν η φορα που οχι μονο αναθεωρησα τον ηχο του ηχειου, αλλα εγινε και αναφορας ΜΟΥ.
καλωδια nordost frey...

Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

τα ακουσα με προ-τελικο της burmester καπου στα 12.000 ευρο και πλευερ το naim5XS μαζι με το τροφοδοτικο που σταθηκε παληκαρι παρεα με τα τερατα ....ηταν η φορα που οχι μονο αναθεωρησα τον ηχο του ηχειου, αλλα εγινε και αναφορας ΜΟΥ.
καλωδια nordost frey...
Δηλαδη Δημητρη τα εχεις αγορασει;

Μακαρι να μπορουσα να παρω κι εγω burmester. Οσες φορες εχω ακουσει εχω παφει πλακα.
Η αληθεια ειναι οτι για να ξεδιπλοσουν τις αρετες τους τα scorpio θελουν καλα ενισχυτικα. Οταν τα ακουσα με symphonic line μου ειχε κανει τρομαρη εντυπωση η μουσικοτητα και το συναισθημα οπως και η τρισδιαστατη και ακριβης τοποθετηση των μουσικων οπως και η στερεοφωνικη εικονα σε διαστασης. Στοιχεια που δεν εχω τωρα καθως ο ενισχυτης που εχω ειναι απαραδεκτος για τα ηχεια μου. Αν θες δωσε και καμια πληροφορια παραπανω η συμβουκη απο την εμπειρια σου.:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Δηλαδη Δημητρη τα εχεις αγορασει;

Μακαρι να μπορουσα να παρω κι εγω burmester. Οσες φορες εχω ακουσει εχω παφει πλακα.
Η αληθεια ειναι οτι για να ξεδιπλοσουν τις αρετες τους τα scorpio θελουν καλα ενισχυτικα. Οταν τα ακουσα με symphonic line μου ειχε κανει τρομαρη εντυπωση η μουσικοτητα και το συναισθημα οπως και η τρισδιαστατη και ακριβης τοποθετηση των μουσικων οπως και η στερεοφωνικη εικονα σε διαστασης. Στοιχεια που δεν εχω τωρα καθως ο ενισχυτης που εχω ειναι απαραδεκτος για τα ηχεια μου. Αν θες δωσε και καμια πληροφορια παραπανω η συμβουκη απο την εμπειρια σου.:2thumb22sup:
δεν τα εχω αγορασει....ακομη....:driver:
να κανω νια διορθωση στα burmester που ακουσα, οσο αφορα την τιμη τους
ο προ ηταν ο 035 7200ε
και ο τελικος 956 στα 8800ε
καλωδια ηχειων τα tyr της nordost

απιστευτος ηχος ...οπωσδηποτε ακροαση...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

δεν τα εχω αγορασει....ακομη....:driver:
να κανω νια διορθωση στα burmester που ακουσα, οσο αφορα την τιμη τους
ο προ ηταν ο 035 7200ε
και ο τελικος 956 στα 8800ε
καλωδια ηχειων τα tyr της nordost

απιστευτος ηχος ...οπωσδηποτε ακροαση...
Ναι.. Ειναι αληθεια οτι για να παιξουν καλα θελουν υποδομη και αν τουσ τη δωσεις θα ανταμιφθεις. Αντε να πιασουμε και κανα τζοκερ....:twoguns:

Παντως σημερα που εβλεπα το συστημα σου ειδα οτι εχεις εξαιρετικα ενισχυτηκα οποτε αν τα επαιρνες θα ειχες ηδη υποδομη. Θα με ενδιεφερε τρομερα η οποιαδηποτε περιπτωση ενως GamuT στο συστημα μου. Ειτε ολοκληρωμενου ειτε τελικου...
Πιστευω οτι εχουν πολυ καλο value for money και οτι ειναι μια εξαιρετικη επιλογη ανεξαρτητου κατηγοριας τιμης. Θα ηθελα να τους ακουσω με Audio Physic.