audio physic scorpio vs pmc ob1

Θόδωρε, αν μείνεις στα audio physic, ψάξε καλύτερα να πετύχεις μεταχειρισμένο ή ex-demo Virgo. Χαλαρά θα τα έπαιρνα. Επίσης, για κάποιο λόγο τα Scorpio δε μου κάθονταν ποτέ καλά.

Τα PMC ναι μεν μου είχαν αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με ζόρικους χώρους.

αυτο φοβαμαι οτι τα pmc θα μου μπουμαρουν ενω τα physic εχουν κατσει καλα, τυχαια βεβαια.
Τα system εχουν πολλες μοναδες που σημαινει περιπλοκο cross για ποιο μοντελο λες?

Θοδωρή τα ob1 δεν τα έχω ακούσει με τον gamut, αλλά μου έδωσαν την εντύπωση ότι έχουν τρομερό έλεγχο στα χαμηλά και δύσκολα θα μπουμάρουν.

Aς το επιβεβαιώσει και ο Παντελής που τα έχει ακούσει περισσότερο.

Αλήθεια τι χώρο έχεις? ...δεν μας είπες.

Απάντηση: Re: audio physic scorpio vs pmc ob1

Καλά ρε, με κάνατε να τρέξω να πάω να ακούσω την Γαλλοϊαπωνική συμμαχία.
Ο Leben - άκος των 15 watts παίζει απίστευτα δυνατά και καλά με τα συγκεκριμένα ηχεία σε βαθμό που δεν το πιστεύεις.
Αν κάποιος δε θέλει τρελές εντάσεις και αρκείται σε μέσες ρεαλιστικές στάθμες, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να καλύψει ακόμα και χώρους 35 - 40 τ.μ. Άλλωστε, ο χώρος του αντιπροσώπου δεν είναι και μικρός.
Τουλάχιστον εγώ στο μεγάλο μου χώρο, θα ζούσα άνετα με αυτόν το συνδυασμό.
Και τα Mulidine καταρρίπτουν το στερεότυπο ότι τα γαλλικά ηχεία ξύνουν.
Τρελή περίπτωση η μινιατούρα της Leben.

Σωτήρη τα ηχεία αξίζουν και παρότι διαφωνούμε με τον Παντελή (οκ αυτός τα άκουσε περισσότερες φορές και με διαφορετικούς ενισχυτές) συμφωνώ ότι καλύπτουν 30τμ για πλάκα. Ερωτηματικό όμως είναι το πώς θα συμπεριφερθούν σε μικρούς και προβληματικούς χώρους κυρίως στη περιοχή των χαμηλών.

Αν τα άκουσες στο μικρό χώρο (δεξιά απο την είσοδο) ελπίζω να δοκιμάσατε τον καναπέ γύρω στα 3μ... άλλος ήχος - ακόμη πιο σπουδαίος!

Πάντως χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο τα ηχεία όσο και ο συνδυασμός! Είσαι "δικός μας" λολ... :a0210:

ps1. Mάλλον θα πάμε σύντομα να τα ξανακούσουμε με άλλους ενισχυτές... να το κανονίσουμε.
ps2. Sorry για το off topic. Mάλλον πρέπει να ανοιχτεί θέμα για αυτά τα ηχεία... άντε Παντελή. Θέλω review! :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: audio physic scorpio vs pmc ob1

Σωτήρη τα ηχεία αξίζουν και παρότι διαφωνούμε με τον Παντελή (οκ αυτός τα άκουσε περισσότερες φορές και με διαφορετικούς ενισχυτές) συμφωνώ ότι καλύπτουν 30τμ για πλάκα. Ερωτηματικό όμως είναι το πώς θα συμπεριφερθούν σε μικρούς και προβληματικούς χώρους κυρίως στη περιοχή των χαμηλών.

Αν τα άκουσες στο μικρό χώρο (δεξιά απο την είσοδο) ελπίζω να δοκιμάσατε τον καναπέ γύρω στα 3μ... άλλος ήχος - ακόμη πιο σπουδαίος!

Πάντως χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο τα ηχεία όσο και ο συνδυασμός! Είσαι "δικός μας" λολ... :a0210:

ps1. Mάλλον θα πάμε σύντομα να τα ξανακούσουμε με άλλους ενισχυτές... να το κανονίσουμε.
ps2. Sorry για το off topic. Mάλλον πρέπει να ανοιχτεί θέμα για αυτά τα ηχεία... άντε Παντελή. Θέλω review! :grinning-smiley-043

Τα άκουσα στο χώρο που βρισκεται ευθεία όπως μπαίνεις από την πόρτα και όχι δεξιά. Δεν τον λες και μικρό. Με τον καναπέ δεν πειραμαριστήκαμε.
Ψήνεσαι ε; :devil-smiley-029:

Re: Απάντηση: Re: audio physic scorpio vs pmc ob1

Πάντως ένας φίλος εδώ μέσα έχει ένα σετ προ-τελικού Gamut να οδηγεί τα OB1i. Έχει παρουσιάσει και το σύστημά του. Θα μπορούσε να διαφωτίσει το φίλο μας σε θέματα χώρου και τυχόν προβλημάτων αν μας διαβάζει βέβαια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: audio physic scorpio vs pmc ob1

Τα άκουσα στο χώρο που βρισκεται ευθεία όπως μπαίνεις από την πόρτα και όχι δεξιά. Δεν τον λες και μικρό. Με τον καναπέ δεν πειραμαριστήκαμε.
Ψήνεσαι ε; :devil-smiley-029:

Mπα... εγώ καίγομαι εύκολα στο ψήσιμο.:flipout:
Αν είχα τον κατάλληλο χώρο θα τα είχα φέρει ήδη στο σπίτι για δοκιμή και πιθανότατα θα άκουγα με αυτά τώρα.

Ο καναπές ίσχυε για τον μικρότερο χώρο. Εκεί που τα άκουσες είναι όντως αρκετά μεγάλος και με λιγότερα προβλήματα.
Η απόσταση δε, είναι μια χαρά.

:ernaehrung004:

Last edited:
Απάντηση: Re: audio physic scorpio vs pmc ob1

αυτο φοβαμαι οτι τα pmc θα μου μπουμαρουν ενω τα physic εχουν κατσει καλα, τυχαια βεβαια.
Τα system εχουν πολλες μοναδες που σημαινει περιπλοκο cross για ποιο μοντελο λες?

Ranger (Master Edition)....

Θα σου έλεγα να ακούσεις περισσότερα ηχεία...Το καλό ηχείο δεν έιναι "μπάσο που σκοτώνει",πρίμα για νυχτερίδες κοκ...

Το καλό ηχείο πάνω απ' όλα,πρέπει να παρουσιάζει την μουσική ρέουσα,ξεκούραστα,με φυσικότητα,με ζωντάνια...όσο το δυνατόν πιό κοντά στην πραγματικότητα...

Τα AF απο τον καιρό που πέρασαν σε νέα χέρια δεν μου αρέσουν,ενώ τα PMC τα θεωρώ υπερτιμημένα...

Τι να κοιτάξεις επι πλέον;Θα έλεγα Proac,Dynaudio,Chario,Leema,Opera.....ή ακόμα καλύτερα,με τα χρήματα που διαθέτεις,να φτιάξεις κάτι με κάποιον που ξέρει πολύ καλά τι κάνει-κι έχουμε αρκετά τέτοια μέλη...

Τα mulidine στο "μεγαλο" χωρο του demo room ο οποιος ειναι 30+ τμ δεν καλυπτουν σωστα, το μπασσο χανεται και αλλαζει η τονικη ισορροπια. Μπορεις ομως σε κοντινη θεση ακροασης και κανοντας και τις λογικες υποχωρησεις που υποβαλλει το ρεαλιστικο γεγονος οτι ειναι ενα μικρο ηχειο με ενα 6.5αρι γουφερ, μπορεις να ζησεις μαζι του και να ακους ικανοποιητικα σε λογικες εντασεις. Με τον μικρο λαμπατο leben το μπασσο του ηταν παχυ, με καλους τρανζιστορατους οπως norma, lavardin, το χαμηλο ειναι λιγοτερο παχυ αλλα περισσοτερο στακατο, γρηγορο και ατακαδορικο. Οτι πραγματικα καλυπτει 30τμ απλα δεν συμβαινει, ανεβαζοντας σταθμες το ηχειο φτανει στα ορια του κ δεν καταφερνει να καλυψει το χωρο πραγμα που κανει φανερο οτι ειναι μικρο. Αυτο ειναι εμφανες οταν γινεται η συγκριση με το OB1i που ειναι στον ιδιο ορθογωνιο χωρο, στημενο ομως στην απεναντι πλευρα. Αυτο ειναι το μεγεθος ηχειου, κ εν πασει περιπτωσει αυτο ειναι το ηχειο που καλυπτει σωστα το συγκεκριμμενο χωρο. Κατα τη γνωμη μου θελει 25+ τμ για να παιξει, και πρεπει να ξεχασετε το μπασσο οπως το ακουτε απο bass reflex υλοποιησεις. Το transmission line εδω ειναι σαν να ελεγχει το χαμηλο πριν αυτο βγει απο την καμπινα, αν και ειναι δυσκολο να βρω λογια να σας δωσω μια ιδεα το πως βγαινει το χαμηλο.

Re: Απάντηση: audio physic scorpio vs pmc ob1

Τι να κοιτάξεις επι πλέον;Θα έλεγα Proac,Dynaudio,Chario,Leema,Opera.....ή ακόμα καλύτερα,με τα χρήματα που διαθέτεις,να φτιάξεις κάτι με κάποιον που ξέρει πολύ καλά τι κάνει-κι έχουμε αρκετά τέτοια μέλη...

+1

αφου δεν εισαι ταγμενος στο απολυτο μονιτορ χαρακτηρα, κοιτα κι αλλες σχολες. Για παραδειγμα η Opera εχει καινουρια σειρα.

Ενα τελευταιο σχολιο για τον φιλο farflung. Το OB1i ειναι ενα ηχειο το οποιο θα σου βγαλει το χαρακτηρα των συνοδων που υπαρχουν πισω απο αυτο. Για παραδειγμα για μενα που δεν ειμαι ο monitor fan, πραγματικη αποκαλυψη ηταν ο συνδυσμος του ΟΒ1 με τον τελικο των 70 watt της Leben. Απροσμενο λογω της μικρης ισχυος αλλα σε αυτη την κλαση η φοβερη τροφοδοσια παιζει ρολο. Ακομα πιο μαγεια ηταν σε τριοδικη λειτουργια

Thanks ρε παιδες αλλα οπως ξερετε ειναι δυσκολο να κουβαλιουνται ηχεια στο χωρο μας,το να παιζει κατι καλα στην εκθεση με καποιο σεταπ δεν λεει και τιποτε,νομιζω ειναι χιλιοσυζητημενο,απλα μια γευση παιρνεις.
Τεσπα πριν δυο χρονια η αναζητηση ηχειου μου ειχε βγαλει την ψυχη,ξανα στα ιδια λοιπον.
Υπαρχει και η λυση να περιμενω λιγο να μαζεψω κατι παραπανω, αν μας αφησουν τιποτε στην τσεπη αυτοι οι λεχριτες,θα δουμε.

Οποιος θελει την συνεχιζει την κουβεντα ετσι για να δουμε που βρισκομαστε και τι παιζει στην αγορα,και πιο ειναι το καλο κατα την γνωμη του στην κατηγορια του πεντοχιλιαρου που ειναι πανω κατω το οριο για κατι καλο.

Βρε Θοδωρή πες μας και τετραγωνικά έτσι για να έχουμε μια ιδέα για τι μιλάμε.
Ίσως περιορίζονται και οι επιλογές έτσι.

:ernaehrung004:

ειναι μεγαλος ο χωρος κανα σαρανταρι με πενηνταρι αλλα εχει πολλα φυσικα εμποδια οπως καναπεδες κλπ...αλλα η αποσταση που ακουω ειναι κανα τριαρι με τεσσερα μετρα,τωρα κατοψη δεν μπορω να δωσω το autocad τοχω στο αλλο πισι :))

Δεν εχω άποψη για κανένα απο τα δυο ηχεία του νηματος.

Ας μου επιτρέπει να κάνω μια πρόταση, εχω την αίσθηση και μόνον ότι πρόκειται για μια πολυ Καλή περίπτωση.

Δεν ξέρω αν το έχει φέρει ο Σωτηριαδης, ουτε και σε τι χρήματα παίζει. Απλά με ιντριγκαρει...

http://www.elac.de/en/products/Line_500/FS_509_VX_JET/index.php

Last edited:
Μιας και ανοίξαμε το παιχνίδι, σε καταστήματα κυκλοφορεί και το 50άρι της ATC σε demo και τιμή λίγο παραπάνω από το όριο που θέτει ο Θοδωρής. Αναίσθητο μεν αλλά και ο Gamut δεν αστιεύεται.