Audio physic spark 3

Status
Not open for further replies.

savatage

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,400
Πωλούνται τα ηχεία Audio Physic Spark 3. Οι φωτογραφίες είναι των ηχείων μου. Δεκτός κάθε έλεγχος ή ακρόαση στον χώρο σας. Είναι πολύ τίμια ,με πολύ υψηλό waf και με σχετικά εύκολη τοποθέτηση στον χώρο. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα ύστερα από συνεννόηση. Τιμή 800 ευρώ (καινούργια 2500 ευρώ). Επικοινωνία με π.μ ή στο 6970530227. Θεσσαλονίκη.

Attachments

• P3060034.jpg
    P3060034.jpg
    55.5 KB · Views: 309
  • P3060036.jpg
    P3060036.jpg
    47.8 KB · Views: 124
  • P3060038.jpg
    P3060038.jpg
    60.2 KB · Views: 190
  • P3060039.jpg
    P3060039.jpg
    72 KB · Views: 116
  • P4060003.jpg
    P4060003.jpg
    92.2 KB · Views: 107
βρήκα μερικές ακόμα φωτογραφίες στο διαδύκτυο...

Attachments

• pd_audiophysic_spark3_180106.jpg
    pd_audiophysic_spark3_180106.jpg
    25.5 KB · Views: 166
  • sparkvorne1hu.jpg
    sparkvorne1hu.jpg
    84.9 KB · Views: 85
  • spark3kx.jpg
    spark3kx.jpg
    92.2 KB · Views: 151
  • 1228617517.jpg
    1228617517.jpg
    19.8 KB · Views: 97
  • 1228617515.jpg
    1228617515.jpg
    24 KB · Views: 128
Να κάνω μία διευκρίνηση διότι μου το έχουν ρωτήσει αρκετοί.Το bass reflex στο ηχείο βγαίνει στο κάτω μέρος όμως η μαύρη βάση το "οδηγεί" και βγαίνει τελικά από μπροστά.Δηλαδή η ακτινοβολία του είναι στο μπροστά μέρος πολύ χαμηλά.Στην φωτογραφία που είναι ένα ανοιχτόχρωμο spark φαίνεται η οπή εκτόνωσης των χαμηλών.

Κάνω ανταλλαγή με τα audiovector c2 mk2,τα audio spectrum xanadu ή οθόνη tft 22 ίντσων για υπολογιστή..

Επειδή αυτό το ηχείο το είχα κι είναι ισορροπημένο και θαυμάσιο σε φυσικότητα,ταχύτητα,διαφάνεια και μεσαίες-άν οδηγηθεί/ταιριαστεί σωστά-άν μου επιτρέπεται να πώ δυό κουβέντες.

Το ένα είναι,ότι πιστεύω,ότι ο φίλος που το πουλάει,απλά δεν το έχει ακούσει πραγματικά-πόσον μάλλον αφού είναι κλάσεις καλύτερο απο αυτά που θέλει να τα ανταλλάξει.

Το δεύτερο άς το πάρει κάποιος,γιατί το λυπάμαι να το βλέπω έτσι στην "γύρα",και δεν θα μετανοιώσει.Είναι σαφώς καλύτερο ακόμα κι απο τον διάδοχό του.

Κάνω ανταλλαγή με τα audiovector c2 mk2,τα audio spectrum xanadu ή οθόνη tft 22 ίντσων για υπολογιστή..

Τι εννοεις? ανταλλασεις τα ηχεια με μια οθονη των 200 ?

Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία να πω δύο λόγια για τα ηχεία. Συμφωνώ με τον DIPIE για αυτά που λέει για τα spark 3. Είναι ηχείο με πολύ καθαρό και ισορροπημένο ήχο και ταυτόχρονα με αρκετή ακρίβεια και λεπτομέρεια. Αυτό το τελευταία ίσως είναι κατά κάποιο τρόπο και μειονέκτημα. Και αυτό διότι δεν συγχωρεί ούτε κακές ηχογραφήσεις ούτε μέτρια συνοδά. Παρεπιπτώντως να τονίσω ότι τα έχω ακούσει με αρκετούς συνδυασμούς με ποικίλα αποτελέσματα. Το καλύτερο αποτέλεσμα το άκουσα σε συνδυασμό με τον Audionet sam σε χώρο περίπου 30 τετραγωνικά και δεν πίστευα σε αυτό που άκουγα. Όμως επειδή το τελευταία διάστημα από σύστημα αρκετά ακριβό που είχα πήγα σε ένα αρκετά φθηνότερο, έτσι ώστε να αξιοποιήσω τα χρήματα για άλλους σκοπούς, τα spark έχουν ξεμείνει από το προηγούμενο σύστημα. Το νέο σύστημα που έχω είναι ένα παντελώς εισαγωγικό και δεν έχω και πολλές απαιτήσεις. Οπότε τα spark εκτός του ότι δεν αποδίδουν ούτε τα μισά από αυτά που μπορούν να δώσουν είναι πιστεύω καλύτερο να τα πάρει να τα χαρεί κάποιος άλλος και εγώ να βολευτώ με κάποια πιο προσιτά ηχεία. Δηλαδή όπως γίνεται κατανοητό δεν τα δίνω για να πάω σε καλύτερα ηχεία άλλα σε φθηνότερα.

Υ.γ 1 Έχω ακούσει και τους αντικαταστάτες του spark3 .Είναι πιο εμπορικές υλοποιήσεις με ήχο πιο ευκολοχώνευτο χωρίς να δυσανασχετούν τόσο με μέτρια συνοδά. Όμως όταν δωθεί η κατάλληλη τροφή (βλέπε ηχογράφιση και συνοδά) τότε πιστεύω ότι τα spark 3 αποδίδουν άψογα και ξεπερνούν ακόμα και τα καινούργια μοντέλα.
Υ.γ 2 Θα ανταλλάξω ηχείο 2500 ευρώ με μία οθόνη 200 ευρώ ή με ηχεία των 1000 ευρώ. Είναι πασιφανές νομίζω ότι εννοώ ανταλλαγή συν την διαφορά..

Δεν ενδιαφέρομαι για ανταλλαγές πλέον.Τα ηχεία παραμένουν διαθέσιμα στα 800 ευρώ και στο 6970530227

Έβαλα μερικές ακόμα φωτογραφίες.Στην πρώτη φαίνεται το πολύ γνωστό μεγάφωνο υψηλών συχνοτήτων ring radiator της vifa(χρησιμοποιείτε σε αρκετά ακριβές υλοποιήσεις) και στην δεύτερη φαίνεται η οπή εκτόνωσης των χαμηλών μπροστά από το ηχείο.Στην τρίτη όπως λέέι ο κατασκευαστής μπορεί να παίξει από 20-140 watt. Για μουσικές jazz και κλασσική όντως μπορεί να παίξει και με λίγα watt άλλα σε ροκ θέλει πάνω από 50 watt διότι το χαμηλό του θα είναι αδύναμο.

Attachments

• DSC00183.jpg
    DSC00183.jpg
    107.7 KB · Views: 71
  • DSC00189.jpg
    DSC00189.jpg
    87.6 KB · Views: 91
  • DSC00192.jpg
    DSC00192.jpg
    75.5 KB · Views: 93
Last edited by a moderator:
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μπορούν να δωθούν πλέον για 1-2 μέρες έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει άμεση σύγκριση με άλλα ηχεία...:a0210:

Μπορεί να γίνει ανταλλαγή με ένα οποιοδήποτε ηχείο βάσης(ας γίνουν προτάσεις μέχρι 250-300 ευρώ ή λίγο παραπάνω αν είναι κάποια καλή περίπτωση) για να τοποθετηθεί σε δωμάτιο 9-10 τ.μ με μόνη προυπόθεση να δέχεται διπλοκαλωδίωση...

Μερικά από τα ηχεία βάσης που θα με ενδιέφεραν : Audio spectrum xanadu,audio spectrum artis, audio spectrum axxia, audio spectrum sirene ,audiovector c1,audiovector m3 ,Heco celan xt 301, Heco celan 300.......

Επειδή αυτό το ηχείο το είχα κι είναι ισορροπημένο και θαυμάσιο σε φυσικότητα,ταχύτητα,διαφάνεια και μεσαίες-άν οδηγηθεί/ταιριαστεί σωστά-άν μου επιτρέπεται να πώ δυό κουβέντες.

Το ένα είναι,ότι πιστεύω,ότι ο φίλος που το πουλάει,απλά δεν το έχει ακούσει πραγματικά-πόσον μάλλον αφού είναι κλάσεις καλύτερο απο αυτά που θέλει να τα ανταλλάξει.

Το δεύτερο άς το πάρει κάποιος,γιατί το λυπάμαι να το βλέπω έτσι στην "γύρα",και δεν θα μετανοιώσει.Είναι σαφώς καλύτερο ακόμα κι απο τον διάδοχό του.
+1
δοκιμασε τα με λαμπα

Τα έχω δουλεύψει για καιρό με υβριδικό με πολύ καλό αποτέλεσμα.Όμως έχω πάρει απόφαση να τα δώσω για λόγους που έχω περιγράψει πιο πριν.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ

Επίσης θα με ενδιέφεραν τα usher x-718 και τα usher be-718.Ξέχασα να πω ότι δεν θέλω βάσεις γιατί έχω ήδη.Ανταλλαγή μόνο με ηχεία βάσης εκτός αν πηγαίνουν πακέτο.

Πλέον είναι στα κουτιά και περιμένουν τον νέο τους κάτοχο....

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων :

Technical Data:
Height: 38.6" / 980mm
Width: 5.8" / 147mm
Depth: 8.7" / 220mm
Base: 8.9" x 11.8" x 1.6"
225 x 300 x 40 mm
Weight: 37lB / 17kg
Power rating: 140 W
Impedance: 4 Ohms
Frequency Range: 38 Hz - 40 kHz (-3dB)

Και ένα link που έχει μερικά review και μερικές φωτογραφίες στο site του κατασκευαστή για τις διάφορες εκδόσεις των spark.Το δικό μου είναι το spark 3:
http://www.audiophysic.de/halloffame/index_e.html

Επίσης για ανταλλαγή θα με ενδιέφεραν τα quad 12l και τα atc scm11.....Άντε ρε παιδιά πρόκειτε για πολύ καλά ηχεία.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον:FSGSFGS4:

Υπάρχει μία πιθανότητα να κατέβω με το αμάξι στην Αθήνα μέχρι της 10 Αυγούστου.Αν υπάρχει κάποιος από Αθήνα που να ενδιαφέρεται σοβαρά για ακρόαση ας με ενημερώσει!!!

Status
Not open for further replies.