Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Εδώ είμαστε!

Λοιπόν, τη στιγμή που μιλάμε για low power / low performance PC πηγαίνουμε σε κάτι σε Mini-ITX με παθητική ψύξη.

Από τροφοδοσία μπορούμε άνετα να πάμε σε PicoPSU, εφόσον θα έχουμε 1-2 δίσκους.

Κουτί έχεις ή θέλεις;

έχω....
τώρα που σκέφτομαι ...νομίζω έχω και μιά mb πολύ σταθερή με ΡΙΙΙ...αλλά ας το αφήσουμε.

Κουτί έχουμε.
Ξεκινάμε για mb.
Φτήνεια.
και να τρέχει τα βασικά. xp.
Είπαμε μόνο audio

OK..

Motherboard + CPU: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528080
RAM: 2 x http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552670
Power Supply: http://www.ebay.com/itm/90W-PicoPSU...?pt=PCA_UPS&hash=item2eb6736fed#ht_1656wt_952 (random αποτέλεσμα από το Ebay - δεν νομίζω ότι θα το βρεις Ελλάδα)
Δίσκο θεωρώ ότι έχεις / βρίσκεις εύκολα, το ίδιο και Windows.

Από chassis fan θα βάλεις ότι πει ο tmjuju. :smile:

Τώρα που το ξαναβλέπω, ψιλοχώμα βγαίνει η τιμή.. :D

Βαλε το 150αρι pico, γιατί το μικρό φτηνό δυο φορές θα το πληρώσεις (όταν πας για Upgrade)

Για τη μητρική no comment, πιο αργό και οικονομικό δε γίνετε από την πρόταση του dimdim, αλλά είναι αρκετή. Μετά πάμε στα +40 για fusion, εάν θές να βλέπεις και καμιά ταινία http://www.mgmanager.gr/product/24899/asus-e35m1-m.html

τη μητρική τη σηκώνει το πικο?
μετά μέχρι τί άλλο (πάνω) αντέχει?

γιατί όχι amd ?

η μητρική έχει cpu πάνω της?
φανλες?

δηλαδή μετά θέλει πάλι φουρφούρι το κουτί?
δεν γίνεται να γλυτώσουμε τις φτερωτές?

τη μητρική τη σηκώνει το πικο?
μετά μέχρι τί άλλο (πάνω) αντέχει?

γιατί όχι amd ?

η μητρική έχει cpu πάνω της?
φανλες?

δηλαδή μετά θέλει πάλι φουρφούρι το κουτί?
δεν γίνεται να γλυτώσουμε τις φτερωτές?

Ναι, η μητρική έχει πάνω και dual core Atom επεξεργαστή, ο οποίος καίει ελάχιστα.. Ακόμα και το 90άρι τροφοδοτικό την σηκώνει άνετα, μαζί με 2 σκληρούς και 1-2 φουρφούρια.

Βέβαια ο tmjuju έχει ένα δίκιο για το μεγαλύτερο PicoPSU..

Σε fusion ανεβαίνεις σε τιμή και γίνεται και λίγο πιο δύσκολο να βρεις fanless λύση.

Τις φτερωτές δεν θα τις γλυτώσεις τελείως, τη στιγμή που θα πας σε συμβατικό κουτί και όχι κάποιο HiEndάδικο και επίσης θα έχεις και τουλάχιστον έναν συμβατικό σκληρό μέσα.

Εγω σκεφτομαι καποιο mini pc με μικρο τροφοδοτικο , χωρις ανεμιστηρα , εναν εσωτερικο σκληρο δισκο για να τρεχει το λειτουργικο συστημα(windows η linux) και τον server , και δυο usb δισκους (τους εχω) εναν για την μουσικη βιβλιοθηκη και εναν για backup. Ποια θα ηταν η ιδανικη συνθεση?

Εγω σκεφτομαι καποιο mini pc με μικρο τροφοδοτικο , χωρις ανεμιστηρα , εναν εσωτερικο σκληρο δισκο για να τρεχει το λειτουργικο συστημα(windows η linux) και τον server , και δυο usb δισκους (τους εχω) εναν για την μουσικη βιβλιοθηκη και εναν για backup. Ποια θα ηταν η ιδανικη συνθεση?

μα τα ίδια λέμε.
Τους δίσκους τους έχουμε.
για μικρό χωρίς ανεμιστήρες λέμε.

Στην ανάγκη και στο χαρτόκουτο.:firstprize:

μα τα ίδια λέμε.
Τους δίσκους τους έχουμε.
για μικρό χωρίς ανεμιστήρες λέμε.

Στην ανάγκη και στο χαρτόκουτο.:firstprize:

Υπάρχουν ανεμιστήρες που δεν ακούγονται – ειδικά με μειωτή στροφών.
Μην είστε αρνητικοί εξ αρχής - ένας ανεμιστήρας καλοκαιριάτικα στους 40 βαθμούς κελσίου δεν είναι κακή ιδέα.
Θα είσαστε στο 1 μέτρο απόσταση?
Έχετε σπίτι σας λιγότερο από 50db θόρυβο τώρα το καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα?
Με τα τριζόνια και τα τζιτζίκια τι κάνετε τους στέλνετε εξώδικο για παρενόχληση κοινής ησυχίας?

:flipout::flipout::flipout:

Υπάρχουν ανεμιστήρες που δεν ακούγονται – ειδικά με μειωτή στροφών.
Μην είστε αρνητικοί εξ αρχής - ένας ανεμιστήρας καλοκαιριάτικα στους 40 βαθμούς κελσίου δεν είναι κακή ιδέα.
Θα είσαστε στο 1 μέτρο απόσταση?
Έχετε σπίτι σας λιγότερο από 50db θόρυβο τώρα το καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα?
Με τα τριζόνια και τα τζιτζίκια τι κάνετε τους στέλνετε εξώδικο για παρενόχληση κοινής ησυχίας?

:flipout::flipout::flipout:

αυτό όμως δεν προϋποθέτει λογισμικό που να υποστηρίζει μείωση?
με τη μέιωση δεν χάνουμε ψύξη?

ναι....
1 μέτρο. Αντε 1.5:firstprize:
(μιλάμε για small form play room...):2thumb22sup:
Είμαστε σε ήσυχη γειτονιά

Το συγκεκριμένο είναι μόνο για 2.5" δίσκους.. και είναι τελείως fanless, πράγμα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες.

Μάλλον κακή ιδέα.

είπαμε βρε, οι δίσκοι είναι όξω....
φυσικά του ανοίγουμε μια οπή από πανω και βάζουμε μιά έξτρα ψύκτρα...

Το συγκεκριμένο είναι μόνο για 2.5" δίσκους.. και είναι τελείως fanless, πράγμα που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες.

Μάλλον κακή ιδέα.

M350-Universal-Mini-ITX-enclosure-b4.jpg

έχει δυό φουρφουράκια...
πάντως είναι κουκλί....
δε συζητάμε κάν για τα ακριβά....