Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Re: Απάντηση: Re: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

όχι.
ο δίσκος μου είναι ιδιαίτερα σιωπηλός. Αλλά μπορεί να ταξιδέψει κι όλας.
Κι όταν στηθεί με το καλό το μηχάνημα μπορεί να είναι εκείνος ασύρματος.

@tm το μηχάνημα δεν θέλω (εγώ τουλάχιστον) να πάει εξορία. Εκτός από το σκουηζ, υπάρχει πάντα η μέριμνα να παίζει και το audio σερβεράκι σκέτο με jriver.

Επίσης κάτι που δεν τέθηκε.
αυτή η 525 της Intel λέει έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Θα ήθελα κάτι με spdif out....
Αραγε ζητάω πολλά ή δεν γλυτώνω την κάρτα ήχου?

Είναι η πιο τσίπικη πλακέτα που κυκλοφορεί… μη περιμένεις πολλά. Usb card έχεις.
Ασύρματο το δίσκο γιατί? Για να υποβιβάσουμε την ταχύτητα μεταφοράς του? Και το usb 2 είναι στενό.

Είναι η πιο τσίπικη πλακέτα που κυκλοφορεί… μη περιμένεις πολλά. Usb card έχεις.
Ασύρματο το δίσκο γιατί? Για να υποβιβάσουμε την ταχύτητα μεταφοράς του? Και το usb 2 είναι στενό.

ένα ένα βγαίνουν....
δεν έχω πιά ούτε ασχολούμαι με usb κάρτες.
Και τον δίσκο τον δουλεύω με firewire. Καλό θα ήταν να συνεχίσω έτσι...:afro:

Τον δίσκο καλό είναι να τον βάλεις μέσα. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα στα shares σου κ.ο.κ.
Firewire ? Δεν έχει η mobo, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις κάρτα firewire. Στην μοναδική (μια) PCI κάρτα, που προσωπικά θα προτιμούσα να βάλω usb3 για μελλοντική χρήση ή ένα δεύτερο sata controller.
ΙΜΗΟ βγάλε το δίσκο από το κουβούκλιο και βάλε τον μέσα…

Έδωσες την prodigy ? θα αναγκαστείς να βρεις κάτι άλλο.

ποιόν δίσκο να βάλω μέσα?
των δεδομένων? είναι εξωτερικός με δική του τροφοδοσία. mybook

η prodigy δεν στεκόταν με τίποτα δίπλα στα σκουήζ και τα βουβάλια....όχι ότι δεν ήταν πολύ καλή....
οπωσδήποτε θέλω spdif....

Απάντηση: Re: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

σκαλίζω βρε μάστορα, σημαίνει κρατάω ένα κατσαβίδι και δεν αφήνω ένα πράμα στην ησυχία του...
αν αγοράσεις ένα πράμα ...πχ naim ΔΕΝ μπορείς να το σκαλίξεις.
no fun που λένε....

Σκάλισμα γιά το σκάλισμα, απλά ...ΔΕΝ.
Το στήσιμο και οι ρυθμίσεις με γνώμονα την ποιοτική αναπαραγωγή είναι στάνταρ.

Μήπως χρειάζεσαι κάτι τέτοιο?
images

:flipout::flipout: ___ -bye-

##

To κατάλαβα μια χαρά αυτό!

Θα σκαλίσεις τον δίσκο και θα προσπαθήσεις να βρεις τρόπο να μην ακούγεται? ;)

:ernaehrung004:

Σε ένα audioPC με solid state σκληρό 30gb γιά το σύστημα, τα 20 μας περισσεύουν.
20 gb χωράνε πάνω από 20 τίτλους.
Αν αντιγράψουμε τόσους από τον δεύτερό μας hd έχουμε σίγουρα αρκετούς γιά κάποιες ώρες ακρόασης -και τον δεύτερο (αυτόν με τα κινητά μέρη) εκτός της διαδικασίας.
Επίσης, υπάρχουν pc software players (όπως το JRIVER ver.14 ή το PURE PLAYER) που φορτώνουν τα tracks στην ram και τα διαβάζουν από εκεί.

Αυτό το τελευταίο το κάνει και ο Foobar2000.

Ναι Δημήτρη,
δέν τον ανέφερα γιατί -τουλάχιστον σε'μένα- ο Foobar2k παίζει χειρότερα από τους άλλους δύο.

δεν νομίζω κανείς να ξεπερνάει την ευελιξία και την απόδοση του ξποταμού....

ποιόν δίσκο να βάλω μέσα?
των δεδομένων? είναι εξωτερικός με δική του τροφοδοσία. mybook

η prodigy δεν στεκόταν με τίποτα δίπλα στα σκουήζ και τα βουβάλια....όχι ότι δεν ήταν πολύ καλή....
οπωσδήποτε θέλω spdif....

Για digital out εννοούσα να χρησιμοποιείς την prodigy.

Για τον εξωτερικό δίσκο, εφόσον δε σου χρειάζεται η φοριτότιτα και δεν έχει καν εγγύηση , ανοίγεις το κουβούκλιο τον αφαιρείς και τον βάζεις στο pc σου.
Τώρα εάν σου χρειάζεται η φοριτοτιτα και παράλληλα θες να τον κάνεις και share μέσω του PC…
Προσπαθείς να βάλεις δύο πόδια σε ένα παπούτσι

Choose a life :-)

Για digital out εννοούσα να χρησιμοποιείς την prodigy.
...
Γιά το ίδιο μιλάει και ο Μήτσος μάλλον.
Και συμφωνώ:
Η CUBE στην μετατροπή από USB σε SPDIF κάπου χάνει.
Περισσότερα όταν χεριάσω την 5volt τροφοδοσία της

Γιά το ίδιο μιλάει και ο Μήτσος μάλλον.
Και συμφωνώ:
Η CUBE στην μετατροπή από USB σε SPDIF κάπου χάνει.
Περισσότερα όταν χεριάσω την 5volt τροφοδοσία της

Α μάλιστα, Δε θυμάμαι να μας τα είχατε πει αυτά στα σχετικά review :afro:
Happy Hacking :-)

Α μάλιστα, Δε θυμάμαι να μας τα είχατε πει αυτά στα σχετικά review :afro:
Happy Hacking :-)

μωρέ τάπαμε...
αλλά ποιός διαβάζει...:afro:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Υπάρχουν κουβούκλια για σκληρούς δίσκους. http://www.shopmania.com.au/system-accessories/p-scythe-himuro-hdd-cooler-10989423

Mου έχουν πει ότι δεν είναι η σωστότερη λύση και ισχύει μόνο για eco hdd (αργοί και ολιγόφαγοι)... ότι δηλαδή οι δίσκοι πρέπει να αερίζονται καλύτερα...

do not know... just asking :nounder:

Επίσης πολύ καλή δουλεία γίνεται με προσεκτικό βίδωμα και λίγη ταινία διπλής κόλλησης

is a must :2thumb22sup:

Σε συνδυασμό με στιβαρό κουτί μπορούμε να επιτύχουμε οι 2,5 να μην ακούγονται

Aπό τα προτεινόμενα κουτάκια προσωπικά δεν θα έπαιρνα κανένα...
Σε ξένα sites έχω δει (αλουμινένια tank) αλλά από τιμή... άστα... δυό server φτιάχνεις...

Το κουτί που πρότεινα δε βλέπω να έχει κανένα θέμα... ωραίο, βολικό/αεράτο, στιβαρό και οικονομικό... :ernaehrung004:

Εάν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά ή εάν τελικά θελουμε τελειως αθόρυβο, υπάρχουν ssd 16GB με λιγότερα από 50 αυτή τη στιγμή.

Αυτό είναι το πιο σωστό, ΙΜΟ.
Ειδικός δεν είμαι, αλλά γνωρίζω ότι οι hdd έχουν κινητά μέρη... άρα... θόρυβος...

Για να φτιάξεις κουτί μόνος σου… μη νομίζεις ότι είναι εύκολο. Δες τα κουτιά που κυκλοφορούν και θα καταλάβεις ότι είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο να φτιάξεις οικονομικά κάτι αντίστοιχης ποιότητας. Να μη πω πόσο χρόνο θα χρειαστείς. Το DIY κουτί είναι μόνο για διασκέδαση – ή αντε και για ειδικές (αλλα κοστοβόρες) λύσεις. Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τη γραμμή παραγωγής που βγάζει κουτιά με 30-50 ευρώ, και όταν σας στα 100 ευρώ έχουν πάνω τους ότι μπορείς να φανταστείς.

Επειδή το έχω ψάξει (για άλλο project)..., βρίσκεις ένα καλό αλουμινά φτιάχνεις καπάκι και πρόσοψη στις διαστάσεις που θέλεις (δεν μιλάω βέβαια για full ATX, αλλά για έως midi, είναι οκ) γύρω στα 80-100 Ευρώ, πάτος-mdf και κοτετσόσυρμα τσάμπα... :2thumb22sup:

Και δεν θα γίνει κουδουνίστρα... ακόμα και αν βάλεις δύο σκληρούς 2Τ-7200rpm, αν απομωνώσεις σωστά το mdf από την υπόλοιπη κατασκευή (το καπάκι μπορεί να είναι και εντελώς αυτόνομο από hdd και mb/cpu!) :2thumb22sup:

...ένας ανεμιστήρας από αυτούς που πρότεινες Τάσο, πίσω στο κοτετσόσυρμα για ανακύκλωση του αέρα και πάπαλα... μαζί με το χοντρό αλουμίνιο θα κάνουν αρκετή ψύξη, επαγωγή θερμότητας... έτσι νομίζω τουλάχιστον...

Εγώ προτείνω διαφορετική καλούμπα.

Ethernet

Εξαφανίστε όλο το μηχανάκι από μπροστά σας, όχι μόνο τους δίσκους.

Το usb στο κάτω κάτω δε πάει μακριά, δε κάνει για καλουμπα, ενώ το Ethernet πάει ακόμα και σε πατάρια :-)

Συμφωνώ 1000%.

Φυσικά ότι θέλει και βολεύει τον καθένα...

Επειδή βλέπω κάποια τάση εκτροχιασμού από τους αρχικούς στόχους του μνημονίου ας ξανακάνουμε μια ανακεφαλαίωση.

Μικρή mb καταδύναμη με τα πάνω όλα ή μικρή απόκλιση από αυτή.
Πρόβλεψη για spdif out.
Κουτί αρχικά δεν θέλουμε χρησιμοποιούμε παλιά όπως πληκτρα οθόνη.
Τροφοδοτικάκι μικρό.
Δίσκο χρειαζόμαστε μόνο για σύστημα. Και το σύστημα, βολευόμαστε αρχικά ή για πάντα με χπ.
Μνήμη (αν μείνουμε σε χπ) μας φτάνει και το 1.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Συμφωνώ 1000%.

Φυσικά ότι θέλει και βολεύει τον καθένα...

Δε ξέρω κανένα αλουμίνια που για 100 ευρώ να σου κάνει τόσα κολαουζα όσα χρειάζονται.
Και μη ξεχνάς ότι θες εσωτερικά φατνία ορθοστάτες κ.α. πέραν του εξωτερικού αλουμινίου.
Για το κοτετσόσυρμα … δε σχολιάζω … ειδικά όταν θα έχει φτάσει τα 100 ευρώ.
Επαναλαμβάνω το DIY κουτί είναι για μεράκια ή για πολύ ειδική κατασκευή. Αν και πάλι πολλές φορές παίρνουμε τα σωθικά ενός παλιού κουτιού για να φτιάξουμε μονό τα απέξω.
Πίστεψε με η γραμμή παραγωγής κερδίζει πάντα.
Η Ρόδος: παρουσίασε μας σε νέο θέμα αντίστοιχο κουτί στα 100 ευρώ DIY που να είναι καλύτερο από τα τυπικά siverstone ή fractal.

Επειδή βλέπω κάποια τάση εκτροχιασμού από τους αρχικούς στόχους του μνημονίου ας ξανακάνουμε μια ανακεφαλαίωση.

Μικρή mb καταδύναμη με τα πάνω όλα ή μικρή απόκλιση από αυτή.
Πρόβλεψη για spdif out.
Κουτί αρχικά δεν θέλουμε χρησιμοποιούμε παλιά όπως πληκτρα οθόνη.
Τροφοδοτικάκι μικρό.
Δίσκο χρειαζόμαστε μόνο για σύστημα. Και το σύστημα, βολευόμαστε αρχικά ή για πάντα με χπ.
Μνήμη (αν μείνουμε σε χπ) μας φτάνει και το 1.

ΜΒ + cpu από 60 – 70 ευρώ σε ATOM και από 100 σε FUSION.
Διαφορά κύρια στον τομέα τον γραφικών το οποίο τελικά δε ξέρω κατά πόσο σε απασχολεί.
Περιορισμοί σε αναβαθμισιμότιτα cpu , ram PCI / PCI-E
USB sound interfaces ξέρεις αρκετά. Εάν δε σου άρεσε η spdif της prodigy πιθανολογώ ότι δε θα σου αρέσουν και οι Onboard. Μόνο μια δόκιμη θα σε πείσει. Δοκίμασε καμία m2tech.

Δίσκοι για σύστημα:
ένα δικό σου παλιό
ένα 2,5 για πιο ήσυχα
ένα ssd για να γουστάρεις

RAM:
Υπάρχουν πατατάκια στο AB που κοστίζουν περισσότερο από 1 GB ,
Πες ότι μια βράδια το έριξες έξω και έφαγες περισσότερα πατατάκια

Εάν τελικά δεν έχεις στόχο να φτιάξεις το πιο οικονομικό pc. (έτσι ξεκινήσαμε)
Τότε ας ξεκινήσουμε από την αρχή, βάζοντας νέες προδιαγραφές / απαιτήσεις.

Τάσο το ξεκίνησα σοβαρά για 300x300x150 κουτί με midi mb, ssd, fanless PSU και κάρτα γραφικών αλλά... με σταμάτησαν πολλά... όχι το κουτί πάντως...

Όταν με το καλό παίξει 3d μέσο σπίτι μου και βεβαιωθώ ότι κάποιος player (τύπου ΧΒMC) θα κάνει τα πάντα όλα, χωρίς να σπαζοκεφαλιάζω... (είπαμε δεν είμαι ειδήμων...) θα το ξαναπροσπαθήσω και ευχαρίστως να το παρουσιάσω φυσικά.

Ίσως να γίνει και νωρίτερα για pc audio player... θα δούμε...

Ως τότε αν κάποιος άλλος έχει όρεξη ας βιδώσει τα σχετικά πάνω σε ένα mdf και ας τα καλύψει με ένα Π και μια ωραία πρόσοψη... στηρίγματα και τα σχετικά υπάρχουν λίγο-πολύ σε κάθε σπίτι από παλαιά pc... κοτετσόσυρμα είδα προσφάτως και στη πρόσοψη μουράτου dac, φαντάζομαι στην πίσω όψη δεν θα χαλάσει κανέναν...

end offtopic

Καλό δρόμο και θα περιμένω παρουσίαση – είμαι υπέρ των κατασκευών.

Αλλά ξαναλέω πριν αρχίσουμε να προτείνουμε diy κουτιά σε αυτό το θέμα ή αλλά αντίστοιχα θέματα θεωρώ ότι πρέπει να προϋπάρχει τουλάχιστο μια θετική αναφορά, μια παρουσίαση, αυτό που λέμε Link or it didn’t happen.

Έχεις δίκιο!

Προσπάθησα να δώσω την δική μου οπτική... που λέει ότι χωρίς το σωστό κουτί και μακριά από ΗDD δύσκολα θα αποφευχθεί ο θόρυβος (τουλάχιστον για έναν απαιτητικό ακροατή όπως ο Δημήτρης!)