- 17 June 2006
- 49,608
Σωστά.. Έρχεται εντελώς άδειο. Μόνο με 1GB RAM και έναν 250GB HDD.
σε σχέση μ αυτό που λέγαμε εδώ?
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056192556&postcount=23
που λέγαμε για χώμα?
αναθεωρείς τώρα?
Με αυτά θα φτιάξεις ένα πισάκι με έμφαση στο αθόρυβο. Ο Microserver είναι server. Είναι πιο δυνατός, πιο αξιόπιστος, αλλά κάνει και λίγο θόρυβο.
IMO καλύτερο value for money έχει άνετα ο Microserver.
Μου κινείς το ενδιαφέρον!!!
Δλδ για να το χρησιμοποιήσω ως κεντρικό αρχείο απο το οποίο θα τραβά μουσική το Squeezebox και τα υπόλοιπα περιφεριακα (και πιθανών αργότερα γενικά ώς κεντρική μονάδα αποθήκευσης) τί θα χρειαστώ ακόμα? Θα πρέπει να του βάλω λειτουργικο πχ λινουξ και μετά εκεί να βάλω τον SqueezeServer. Και αμα θέλω κιάλλο χώρο απλά βάζω ακομα εναν (δυο-τρεις) δίσκους έτσι?
Συνδέεται ασύρματα αυτό? Ο θόρυβος δεν με πολυενδιαφέρει γιατί δεν σκοπεύω να το τοποθετήσω στον ίδιο χώρο που (θα...) είναι το ηχοσύστημα. Πιθανών σε κάποια γωνιά που δεν ενοχλεί και δεν φαίνεται.
αν του βάλω ένα πίκο?
Για αρχή θα χρειαστείς ένα λειτουργικό. Κατά προτίμηση κάτι που να γνωρίζεις καλά.. Ακόμα και με Win 7 θα παίζει μια χαρά, ειδικά αν του βάλεις λίγη ακόμα μνήμη.
Μετά απλά προσθέτεις πράγματα.. Δίσκους, μνήμη, DVD-RW, WiFi, κτλ.. Ότι θεωρείς εσύ χρήσιμο.
Δεν ξέρω αν μπορείς.. Δεν έχω προσέξει αν οι τροφοδοσίες του motherboard είναι οι γνωστές standard. Αλλά και πάλι, ο πίσω ανεμιστήρας θα χρειαστεί φροντίδα, και αν δεν κάνω λάθος δεν είναι τυποποιημένος.
Είπαμε, είναι server...
Λοιπόν μια κ μιλάτε για server:
Σε ένα mybook world edition που είχα από παλιότερα κ μου είχε μείνει, πέρασα debian κ πλέον τον έχω κ ως audio server. Κρατάει δλδ mysql κ όλα τα μουσικά αρχεία σε έναν usb 2tb (σε xfs) κ σερβίρει μουσική τόσο ενσύρματα όσο κ ασύρματα μέσω του ρουτερ στα συστήματα που είναι κ στους δύο ορόφους του σπιτιού.
(+) Μικρή κατανάλωση, Μηδενικός θόρυβος (δεν έχει ανεμιστήρι)
(-) Μικρός επεξεργαστής, έχουμε μείνει σε παλιότερο kernel (2.6.24)
Επίσης χρησιμοποιείται κ για torrents σε δεύτερο σκληρό με transmission (ελέγχεται με transgui από το κυρίως σύστημα)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.