Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

καλά είναι, μείον 70 για τα άχρηστα dvd και δίσκο....(εννοώ τάχεις...)
142.5
βεβαια βαβουρλίδικο θα βγεί με το τροφοδοτικό αυτό.

αυτό το βορτεμποξ, δηλαδή, είναι shareware?
από πού το τσιμπάμε?

Το vortexBox ειναι τσαμπαware και το κατεβαζεις απο δω:
http://vortexbox.org/downloads/

Το τροφοδοτικο στα specs γραφει κατι για passive και σκεφτικα οτι δεν θα χει και τοσο βαβουρα.Δεν το ξερω σιγουρα παντως.

Το vortexBox ειναι τσαμπαware και το κατεβαζεις απο δω:
http://vortexbox.org/downloads/

Το τροφοδοτικο στα specs γραφει κατι για passive και σκεφτικα οτι δεν θα χει και τοσο βαβουρα.Δεν το ξερω σιγουρα παντως.

αφού έχει κανονικό φαν 12άρη.
θεωρώ ότι το πικο είναι μάνα σ αυτό.

αυτό το βορτε τι προϋποθέσεις επεξεργαστή και μνήμης θέλει?

Re: Απάντηση: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Ναι, αλλά αν κάποιος (πχ εγώ) δεν ενδιαφέρεται να στήσει ολοκληρο pc αυτή η λύση απορίπτεται. Ούτε χώρο έχω να στήνω ολόκληρο υπολογιστή, ούτε βρίσκω νόημα απο την στιγμή που θέλω αποκλειστικά και μόνο τον σερβερ για τον διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ των συσκευών στο σπίτι. Κατέβασμα δεν παίζει έτσι κιαλλιώς εδώ, το κυνηγάνε σαν τρελοί... Οπότε μπορεί απο λεφτά να βγαίνει το ίδιο αλλά απο χώρο, κατανάλωση κλπ η άλλη λύση για μένα συμφέρει περισσότερο!

Κοιτα ... ο καθενας ξερει τις αναγκες του.Εγω π.χ. οπως ελεγα καποιες σελιδες πριν , εψαχνα για ενα ΝΑS ο οποιος θα συνεργαζεται με το squeezbox.Τα λεφτα που ζητανε οι καλες/αξιοπιστες λυσεις(200+ χωρις καν να χουν σκληρο) ειναι πολλα.Με τα ιδια λεφτα εξηγησα οτι φτιαχνεις ενα PC που θα τρεχει αποκλειστικα Vortexbox.Στην περιπτωση μου δεν με νοιαζει η βαβουρα(θα ειναι σε αλλο δωματιο) και απο ογκο ... ε δεν ειναι και fulltower.Ενας mini towerακος ειναι.Θελω να πω οτι κι αν εχει διαφορα με το microserver , αν βρεις καπου να χωρεσεις τον ενα , θα χωρεσεις και τον αλλο.Επισης η οθονη , το πληκτρολογιο και το ποντικι θα σου χρειαστουν μονο στο στησιμο , την πρωτη μερα δηλαδη.Γι' αυτο σου λεω , μη λες "ολοκληρο PC".Μια σταξα πραμα θα 'ναι κι αυτο χωρις τσιμπραγκαλα.

Το vortexbox κανει ακριβως αυτο που ζητας(μεταξυ αλλων).Διαμοιραζει αρχεια.Μετα ακομα και το ριπαρισμα ειναι πληρως αυτοματοποιημενο.Ανοιγεις πορτακι , βαζεις cd , περιμενεις να το βγαλει , τελος.Ακομα και τα tags και η λιστα στο squeezebox server ενημερωνονται αυτοματα.Στο προτεινω(χωρις να το χω δοκιμασει , αλλα διαβαζω τα καλυτερα-ειδικα σαν flac ripper) σε οποια λυση κι αν καταληξεις.

ωραίο φαίνεται, μη συζητάς.
Αν είναι και αξιόπιστο με το σκουηζ....

το λιγουρεύομαι

αφού έχει κανονικό φαν 12άρη.
θεωρώ ότι το πικο είναι μάνα σ αυτό.

αυτό το βορτε τι προϋποθέσεις επεξεργαστή και μνήμης θέλει?

Το πικο δεν το ξερω.

Τις προυποθεσεις τις εχεις και με PC 10ετιας ...

Hard Drive space
VortexBox is designed to run on a dedicated box. It uses up about 6 GB for itself and a little more than a 1/3 of a GB for each album ripped. So a 500GB hard drive could hold about 1400 CD worth of music.
CPU
Any 500MHz P4 or faster i686 class processor should work well. VortexBox will not load on Via C5 or any other i586 type processor. The new Intel Atom works well.
Memory
256k RAM is required. With 512K you can stream to several machines.
CDROM
You should use a good IDE or SATA CD or DVD burner. Burners have better laser posissioning and you will get better quality rips.
Player
VortexBox runs SqueezeCenter from SlimDevices so and SlimDevices player such as SqueezeBox or SqueezeBoom will work well. You can also use almost any other type of player including ipod touch, xbox 360, iTunes, windows media player, etc.
Router
A router that can handle many small network packets such as a gaming router will work well. If you are using Wi-Fi for your network players this is very important. If you use a cheap or slow router you will get skips in your music.

... γι αυτο και στην αρχη εψαχνα λυση με Atom.Απλα με λιγα ευρω παραπανω φτιαχνεις ενα σιγουρα πιο ολοκληρομενο PC.

Δεν έχεις άδικο γενικά σε αυτά που λές.
Απλά επειδή πραγματικά πνίγομαι απο χώρο, θέλω να αποφύγω οτιδήποτε περιττό. Επίσης έχω λαπτοπ οπότε έξτρα πληκτρολόγιο δεν παίζει, οθόνη υπάρχει (η τηλεόραση...).
Το να μου βγεί στα 200 απο τα 100 δεν με πειράζει στην προκυμένη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει η δουλειά μου, δεδομένου οτι δεν έχω τις πολλές τεχνικές γνώσεις και δυστηχώς ούτε τον χρόνο να κάτσω να τις αποκτήσω. Θέλω κάτι που μπορεί να στηθεί πολύ απλά, και να τρέχει χωρίς ιδιέτερες ανωμαλίες. Συνήθως αυτό το πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλά αν είναι σε αυτά τα επίπεδα, ας είναι...

εννοείς ότι σε 24/7 θα ανταπεξέλθει καλύτερα?
στο βάρος ενός σκουήζ καλύτερα?

επίσης μιά και σας τσάκωσα να συζητάτε...
αυτό το βορτεμποξ .....τί είναι?:BDBDG54:

Εννοώ ότι δεν ξέρω αν ταιριάζει το κλασικό βύσμα τροφοδοσίας του Pico στο motherboard του microserver..

Από αξιοπιστία, πιο πιθανό είναι να είναι καλύτερο το τροφοδοτικό του microserver. Είναι σχεδιασμένο να δουλεύει 24/7.

Περί VortexBox, στα είπαν τα παιδιά.. Είναι καλή φάση, ειδικά για νιούμπηδες (όχι για εσένα..).

Καλος ο Microserver για τα λεφτα του αλλα αν χρειαστει τις αναβαθμισεις που λετε σε μνημη , δισκο κ.λ.π. αλλαζει λιγο το τοπιο.
Το λεω αυτο γιατι προσωπικα πιστευω οτι μπορει καποιος με 210-230 ευρω να κανει ενα συστημα μη ενεργοβορο , με 1TB σκληρο , 2 GB DDR3 με AMD Athlon 2πυρηνο.Ενα μια χαρα PCακι δηλαδη περα απο media server.Τωρα απο θορυβο δεν ξερω ποσο μπορει να κανει , ετσι κι αλλιως στην περιπτωση μου θα ειναι σε αλλο χωρο απο αυτον που ακουω μουσικη , αλλα οπως ειπατε κι εσεις ...ουτε ο Microserver ειναι εντελως αθορυβος.

[snip.... snip... snip]

Παρακαλω τους πιο εμπειρους κομπιουτεραδες να κανουν τις παρατηρησεις τους για το παραπανω συστημα μου για τυχον ασυμβατοτητες και οχι μονο.

Το VortexBox γραφω πιο αναλυτικα τι ειναι μερικα posts πιο πισω.Στην ουσια ειναι ενα οpen source λειτουργικο για audio(και οχι μονο) server.Κανει επισης πολυ καλη και γρηγορη/αυτοματοποιημενη δουλεια σαν Flac Ripper και συνεργαζεται αψογα με το Squeezebox touch.

Μια χαρά PC φτιάχνεις με τα παραπάνω (ή κάποια παραπλήσια..) εξαρτήματα, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με τον microserver. Θα είναι PC.

Άλλη φιλοσοφία, άλλες ανάγκες. Ο microserver είναι σχεδιασμένος για να δουλεύει 24/7. Έχει μελετημένο σασί, με σωστό airflow, μελετημένα εξαρτήματα, καθώς και μνήμη ECC που δεν θα δεις σε απλό PC.

Re: Απάντηση: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Δεν έχεις άδικο γενικά σε αυτά που λές.
Απλά επειδή πραγματικά πνίγομαι απο χώρο, θέλω να αποφύγω οτιδήποτε περιττό. Επίσης έχω λαπτοπ οπότε έξτρα πληκτρολόγιο δεν παίζει, οθόνη υπάρχει (η τηλεόραση...).
Το να μου βγεί στα 200 απο τα 100 δεν με πειράζει στην προκυμένη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει η δουλειά μου, δεδομένου οτι δεν έχω τις πολλές τεχνικές γνώσεις και δυστηχώς ούτε τον χρόνο να κάτσω να τις αποκτήσω. Θέλω κάτι που μπορεί να στηθεί πολύ απλά, και να τρέχει χωρίς ιδιέτερες ανωμαλίες. Συνήθως αυτό το πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλά αν είναι σε αυτά τα επίπεδα, ας είναι...

Για τους χωρους σε καταλαβαινω.Ποτε , κανενα σπιτι δεν εχει αρκετους.
Για το Vortexbox πιστεψε με κι εγω δεν εχω ιδεα απο linux και κωδικες αλλα απ' οτι λεγεται , ειναι σχετικα απλη η διαδικασια.Ελπιζω να μας βοηθησει και ο Peter52 αλλα και ο Δημητρης Δημητρακουδης που το χουν περασει.
Πληκτρολογιο και ποντικι σιγουρα θα βρεις να δανειστεις απο καπου.Ειπαμε ειναι μονο για την εγκατασταση.Αλλα και για οτιδηποτε χρειαστεις στην πορεια , μπορεις να μπεις απο τον web browser του laptop σου.
Γενικα παντως εχει αρκετα "How to" ωστε να εχεις μια ιδεα για το τι πας να κανεις(καψεις:Ρ).

Μια χαρά PC φτιάχνεις με τα παραπάνω (ή κάποια παραπλήσια..) εξαρτήματα, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με τον microserver. Θα είναι PC.

Άλλη φιλοσοφία, άλλες ανάγκες. Ο microserver είναι σχεδιασμένος για να δουλεύει 24/7. Έχει μελετημένο σασί, με σωστό airflow, μελετημένα εξαρτήματα, καθώς και μνήμη ECC που δεν θα δεις σε απλό PC.

Δηλαδη για την περιπτωση μου (ripping station και NAS server μονο - ουτε καν κατεβαστηρι) που θα δουλευει πολλες ωρες τη μερα , ισως και ολη μερα αλλα τη νυχτα δεν μου ειναι και κοπος να το κλεισω , τι θα προτεινες;
Ο επεξεργαστης του microserver τι καταναλωση εχει;Θα ηταν πολυ πιο ενεργοβορος ο δικος μου ακομα και με underclocking;

Ναι αλλα για να ριπαρω cds δε χρειαζομαι και μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχη;
Αν οχι , μηπως να ξανακοιτουσα την αρχικη μου σκεψη για το ιδιο συστημα αλλα με atom (καπου στα 15W ειναι κι αυτος);
Σορρυ που επιμενω στη λυση του να το στησω μονος μου αλλα σε αυτην την περιπτωση δεν χρειαζομαι εξτρα χρηματα απο τα ~200 για επιπλεον σκληρο(τα 250GB του microserver μου ειναι λιγα) , μνημη κ.τ.λ. , χρηματα που δεν υπαρχουν.
Τελος ισυει αυτο που λεω πιο πισω για τα τροφοδοτικα.Οτι οσο παραπανω και να ειναι η ισχυς τους , δεν σημαινει οτι θα καψουν και περισσοτερο εννοειται σε ενα συστημα μη ενεργοβορο σαν αυτο που σκεφτομαι να κανω.Δηλαδη στο ιδιο συστημα , το ιδιο ρευμα θα καψει ενα τροφοδοτικο 200W με ενα 400W , απλα το δευτερο σηκωνει πιο πολυ φορτιο ή κανω λαθος;

Μην ανησυχείς για την επεξεργαστική ισχύ. Και ένας ταπεινός Atom θα την κάνει τη δουλειά.. Απλά λίγο πιο αργά.

Μπορεί να φαίνεται ότι το τροφοδοτικό θα κάψει όση ισχύ του ζητάει το σύστημα, αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Παίζει ρόλο η απόδοση του καθενός τροφοδοτικού για δεδομένη κατανάλωση.

Δηλαδή ένα τροφοδοτικό 400W μπορεί να έχει απόδοση 70% σε φορτίο 50W, ενώ ένα 300W στο ίδιο φορτίο να έχει 80%. Προφανώς το 300άρι θα καίει λιγότερο ρεύμα.

Είναι θέμα που το βλέπεις έχοντας στο μυαλό σου συγκεκριμένα τροφοδοτικά, για τα οποία υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία απόδοσης.

Αλλά οι διαφορές στην πράξη συνήθως είναι μικρές. Μπορεί δηλαδή να μιλάμε τελικά για κάποια λίγα ευρώ διαφορά σε κατανάλωση το χρόνο.

Νομιζω οτι τοσο σε NAS ,οσο και server μια σημαντικοτατη παραμετρος ειναι η καταναλωση,λογω των πολλων ωρων λειτουργιας.Στα Synology αναφερουν ξεκαθαρα τις καταναλωσεις,δυστυχως οσο και εψαξα δεν ειδα ποσο καταναλωνει ο H.P.
Σε ολους εμας που εχουμε καποιο squeez νομιζω οτι μας ενδιαφερει περα απο την λειτουργικοτητα σε συνδυασμο με το squeez,και η καταναλωση