Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Γιατί κολλάτε στην κατανάλωση τόσο πολύ; Αν η δουλειά σας είναι εκτός σπιτιού που σημαίνει ότι λείπετε ένα 10ωράκι την μέρα με την κίνηση πέρα-δώθε, υπάρχει λόγος να το έχετε ανοικτό 7/24 την στιγμή που το θέλετε για audio server;

Αν εκτελεί χρέη κατεβαστηριού και ανεβαστηριού για λόγους rating, τότε πάο πάσο.

Πληροφοριακά σε κουτί midi με ανεμιστήρα μπροστά στους δίσκους και πίσω (120 mm) η Intel 525DW ( Atom 525 2x1.8G) σε 24ωρη λειτουργία η θερμοκρασία επεξεργαστή και μητρικής δεν ανέβαινε πάνω από 42 βαθμούς. Λειτουργικό vortexbox.

Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Επανερχομαι γιατι ηθελα να ρωτησω τους γνωστες για λυση τυπου NAS.

....

VortexBox

....

Features

* Convert an old PC to a CD ripper / jukebox / NAS in 15 minutes.
* Based on Fedora so it’s easy to modify.
* Automatically tags all files from online music database.
* Automatically downloads the cover art.
* Automatic sharing of file to SMB (Microsoft) file shares.
* Automatic re-indexing Squeezebox Server after every CD is ripped.
* AppleTalk – for OSX or Bonjour for Windows.
* DAAP – Automatically shares all MP3s for streaming to iTunes and Roku Soundbridge.
* NFS – For Linux boxes and almost anything else, Solaris etc.
* DLNA support – Play music and video DLNA enabled players, XBOX 360,PS3, Windows 7 etc.
* Easy installation of mplayer for AlienBBC support.
* Good support for Sonos.
* Works well as a back end server for XBMC (XBOX Media Center) running on XBOX, Windows, OSX, AppleTV, or Linux.

....

Πως σας φαινεται;

Αυτόματο
Αυτόματο
Αυτόματο

... Επικίνδυνα πράγματα
Θέλει πολύ προσοχή

Αυτόματα tags, μπορούν να καταστρέψουν οτιδήποτε tag έχεις κοπιάσει να τακτοποιήσεις. Μη τα εμπιστευόσαστε. Τα tags καλό είναι πάντα να τα φτιάχνετε με το χέρι και με τις προτιμήσεις σας.

Αυτόματο ripping? Δουλεύει με secure ή burst mode ?
Κάνει ένα διάβασμα ή Τεστ & Copy
Συγκρίνει τα Test, Copy, AcurateRIP CRCs?
Πληροφορεί το χρήστη όποτε υπάρχουν διαφορές?
Ανιχνεύει αυτόματα το offset του drive?
Τι κάνει όταν υπάρχουν μεγάλα PreGaps πριν το πρώτο τραγούδι?

Μην εμπιστεύεστε τυφλά κανένα αυτοματισμό.
Βάλτε EAC Μελετήστε το και σίγουρα θα κάνετε μια και καλή τις μετατροπές σας, με απόλυτα ελεγχόμενο και τεκμηριωμένο τρόπο.

my 2c

είσαι λιγο αυστηρός.
όντως ισχύουν αυτά.
Όμως για το eac, αν τα έχεις κάνει ήδη...δε σε νοιάζει το ριπ του.
Επίσης, βάζεις σε ένα δίσκο αντίγραφο της βάσης σου και βλέπεις.
Αν την τσακίσει στα νέα tags, το ξεχνάς.

είσαι λιγο αυστηρός.

Εχμ … αυστηρός ε ?… δεκτό … νομίζω πέρασε το νόημα πάντως .

Κοιτά εγώ , πιθανά εσύ, και σίγουρα και άλλοι την έχουμε πατήσει τουλάχιστο μια φορά με αυτοματισμούς σε tags ή αλλού :D

μόνο μια φορά....:a0210:

(δεν συνυπολογίζω καμμιά 300αριά φορές από δοκιμές διάφορων λογισμικών και διαδοχικά εντιτ):furious3:

Re: Απάντηση: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Νομιζω οτι τοσο σε NAS ,οσο και server μια σημαντικοτατη παραμετρος ειναι η καταναλωση,λογω των πολλων ωρων λειτουργιας.Στα Synology αναφερουν ξεκαθαρα τις καταναλωσεις,δυστυχως οσο και εψαξα δεν ειδα ποσο καταναλωνει ο H.P.
Σε ολους εμας που εχουμε καποιο squeez νομιζω οτι μας ενδιαφερει περα απο την λειτουργικοτητα σε συνδυασμο με το squeez,και η καταναλωση

Ο HP μου με δύο δίσκους καταναλώνει περίπου 50W, αναλόγως το load. Δηλαδή σκέτος (χωρίς δίσκους) καίει περίπου 30W.

με πλήγωσες.....

με πλήγωσες πολύ....:AFADF0:

Τι σε πλήγωσα; Κοπλιμέντο σου έκανα! :D

Είπα ότι είναι για νιούμπηδες κυρίως για τους λόγους που ανέφερε ο tmjuju.

Όλα γίνονται αυτόματα, με τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Αυτός που θέλει να ριπάρει γρήγορα και εύκολα τη συλλογή του με σκοπό να την ακούει από το SB του χωρίς τρελές απαιτήσεις θα ξετρελαθεί.. Δεν χρειάζεται ούτε να στήσει ripping software, ούτε tagging, ούτε Squeezebox Server, ούτε τίποτα.

Ο ψαγμένος όμως θα πάει αλλού.. θα θέλει το εγγυημένο rip του, και θα θέλει να έχει απόλυτο έλεγχο.

Εσύ που έχεις έτοιμη τη συλλογή σου, μάλλον είσαι για Linux ή Win 7. Ίσως και για WHS2011 (πιο οικονομικός από Win7, και βασισμένος σε Server 2008R2).

Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αυτόματο
Αυτόματο
Αυτόματο

... Επικίνδυνα πράγματα
Θέλει πολύ προσοχή

Αυτόματα tags, μπορούν να καταστρέψουν οτιδήποτε tag έχεις κοπιάσει να τακτοποιήσεις. Μη τα εμπιστευόσαστε. Τα tags καλό είναι πάντα να τα φτιάχνετε με το χέρι και με τις προτιμήσεις σας.

Αυτόματο ripping? Δουλεύει με secure ή burst mode ?
Κάνει ένα διάβασμα ή Τεστ & Copy
Συγκρίνει τα Test, Copy, AcurateRIP CRCs?
Πληροφορεί το χρήστη όποτε υπάρχουν διαφορές?
Ανιχνεύει αυτόματα το offset του drive?
Τι κάνει όταν υπάρχουν μεγάλα PreGaps πριν το πρώτο τραγούδι?

Μην εμπιστεύεστε τυφλά κανένα αυτοματισμό.
Βάλτε EAC Μελετήστε το και σίγουρα θα κάνετε μια και καλή τις μετατροπές σας, με απόλυτα ελεγχόμενο και τεκμηριωμένο τρόπο.

my 2c

Πολλές φορές βλέπεις δύο ή περισσότερες επιλογές tag όταν δουλεύεις με EAC και δεν είναι η πρώτη επιλογή η πιο κατάλληλη. Φαντάσου τι θα γίνει στ αυτόματο....

είσαι λιγο αυστηρός.
όντως ισχύουν αυτά.
Όμως για το eac, αν τα έχεις κάνει ήδη...δε σε νοιάζει το ριπ του.
Επίσης, βάζεις σε ένα δίσκο αντίγραφο της βάσης σου και βλέπεις.
Αν την τσακίσει στα νέα tags, το ξεχνάς.

Έχω την εντύπωση ότι autotagging (και όλα τα auto γενικά..) κάνει μόνο όταν ριπάρει.. Μία φορά.. Δεν επανέρχεται για re-tagging.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio server με ελάχιστο κόστος και θόρυβο

Ο HP μου με δύο δίσκους καταναλώνει περίπου 50W, αναλόγως το load. Δηλαδή σκέτος (χωρίς δίσκους) καίει περίπου 30W.

Λογικη καταναλωση,οχι τοσο χαμηλη οσο ενος NAS,αλλα σιγουρα μεσα στα αποδεκτα πλαισια,αν προκειται να ειναι σε λειτουργια πολλες ωρες καθε μερα

http://vortexbox.org/ ? το ειδα χτες για audio server.....τωρα τι λεει ...

Είναι server σε linux fedora, με πολύ μικρές απαιτήσεις σε hardware. Το δοκίμασα σε Pentium III 768MHz με 383 Ram και δούλευε άνετα. Εχει βέβαια κάποια προβλήματα με το Hardware (Drivers) βασικά λόγω linux. Επίσης έχει ικανοποιητική τεκμηρίωση και βρίσκεις και πληροφορίες στο δικό του το Forum. Δουλεύει από γραμμή εντολών αλλά μπορείς να του βάλεις και παραθυρικό περιβάλλον.

Για μένα που δεν με ενδιαφέρει το ripping, ή το κατέβασμα παρα μόνο να έχω 24/7 τα αρχεία μου (κυρίως την μουσική) σε εναν σέρβερ που να μπορούν να τον δούν το λαπτοπ, το squeeyebox και ότι άλλο βάλω στο μέλλον, και πάνω απο όλα η plug N play συνδεσιμότητα με όλα αυτά, εκτός της ελάχιστα μικρότερης τιμής (αν υπολογίσει κανείς και τον έξτρα δίσκο και θεωρητικά το λογισμικό αν δεν μπεί κάποιο free) τί έχει να μου προσφέρει το HP σε σχέση με τον Netgear ReadyNAS Ultra 2 που βρίσκω εδώ με 320Ε.

Πόσο παραπάνω ενασχόληση θέλει απο μέρους μου το στήσιμο του και πόσο του άλλου?

Αlex στο pixmania χωρις δισκους 200 ευρω ,ο συγκεκριμενος,στον οποιον προσανατολιζομαι και εγω.Υπαρχει και η εκδοση ultra plus αλλα αρκετα ακριβοτερη

Το ReadyNAS είναι πιο αδύναμο, με πολύ μικρότερη επεκτασιμότητα, και φυσικά δεν δέχεται άλλο λειτουργικό από αυτό που διαθέτει.

Αλλά τις ανάγκες σου κατά πάσα πιθανότητα τις καλύπτει και είναι όντως σχεδόν 100% Plug-n-play.

Τώρα, πόσο παραπάνω ενασχόληση θα θέλει ο Microserver εξαρτάται από το τι θα στήσεις.. Αν μιλάμε απλά για Windows με Squeezebox Server, λίγα πράγματα.. Αν θέλεις όμως να βάλεις Linux και δεν το κατέχεις, σημαντικότερα περισσότερο χρόνο (άγνωστο Λ.Σ. γαρ..).

Αλλά, εν τέλει, ο Microserver θα είναι αρκετά πιο "σβέλτος" στις διεργασίες του Squeezebox, το οποίο παραδόξως είναι αρκετά απαιτητικό (ειδικά αν έχεις μεγάλη μουσική συλλογή).

Τόσο μεγάλη συλλογή δεν έχω... αν βάλω και όλα τα σκουπίδια μου είχα μαζέψει μετα βίας ξεπερνάω τα 100 γίγα. Αντε πές οτι τώρα με την αναβάθμιση του ήχου να μαζέψω και μερικά φλακ, αλλά δεν είμαι αυτός που γεμίζει τέρα με ευκολία. Προτιμώ να έχω λίγα και να τα ακούω... Οπότε απο αυτήν την εννοια δεν θα έχει και τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας. Φωτογραφίες έχω μεγάλο αρχείο, αλλά εκεί νομίζω και πιό αδύναμο μηχάνημα θα τα φέρνει εις πέρας.
Η ευκολία είναι σημαντικό κομμάτι, απο την μία δεν έχω ιδιέτερη όρεξη να μπλέκω με λογισμικά που δεν ξέρω (λίνουξ δεν έχω δεί ποτέ μου) και απο την άλλη δεν έχω και τον χρόνο. Θέλω πραγματικά μια λύση plugNplay. Σύνδεση, γρήγορο σετάρισμα, μεταφορά των αρχείων εκεί και μετά να μην ξανασχοληθώ μαζί του. Δεν με απασχολεί να έχω το καλυτερο μηχάνημα, απλά να καλύπτει τις ανάγκες μου.
Είμαι σίγουρος οτι το ΗΡ θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες, αλλά με την δική μου χρήση θα το αντιληφθώ?