Αudio spectrum eros

2 December 2006
1,167
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Σημερα πηγα στην γνωστη στοα και ακουσα τα AS EROS με τον Αdvance map-305.Δεν ειχα ακουσει ξανα το ηχειο αυτο,και εμεινα με ανοιχτο το στομα απο την διαυγεια του και το σφιχτο καθαρο του μπασο.Το μονο κακο που δεν το ακουσα με την μουσικη που ακουω,(rock/blues) αλλα με jazz.Eγω εχω το σετ MMP-206/MAA-406,εχετε να προτεινετε και καποια αλλη επιλογη σε ηχειο για να συγκρινω?Αν και πιστευω στο EROS θα καταληξω,ο χωρος που θα μπουν ειναι 25τμ,και θεση ακροασης στα 2.5μετρα.Περιμενω την γνωμη απο οσους εχουν ακουσει το συγκεκριμενο ηχειο!!:grandpa:-bye-

Το καταστημα που μαλλον τα ακουσες ειναι αρκετα μικρο,πολυ μικροτερο απο τα 25 τετραγωνικα που ειναι ο δικος σου χωρος.Πιστευω οτι τα ηχεια αυτα θα ειναι μικρα για το χωρο σου και μαλλον θα πρεπει να πας στο αμεσως επομενο μοντελο sirene που κοστιζει λιγο παραπανω.

Απάντηση: Re: Αudio spectrum eros

Το καταστημα που μαλλον τα ακουσες ειναι αρκετα μικρο,πολυ μικροτερο απο τα 25 τετραγωνικα που ειναι ο δικος σου χωρος.Πιστευω οτι τα ηχεια αυτα θα ειναι μικρα για το χωρο σου και μαλλον θα πρεπει να πας στο αμεσως επομενο μοντελο sirene που κοστιζει λιγο παραπανω.

Εχεις δικιο...το καταστημα ειναι πολυ μικρο!
Σημερα μιλησα με την αντιπροσωποια της AS και θα παω απο εκει να τα ακουσω με δικα μου cd και με τα δικα μου ενισχυτικα.
Μαλλον θα στραφω στο SIRINE.

Αν και με το καταλληλο στησιμο και αποσταση της θεσης ακροασης, τα μοντελα δαπεδου ATHENA,ARTEMIS να ειναι οι πιο ασφαλης επιλογες.

Το eros παντως το εχω ακουσει πολλες ωρες μιας και το εχει φιλος αλλα σε χωρο 15 τετραγωνικων και με ενισχυτικα 3000 ευρω και ειναι καταπληκτικα (για μενα)..

Last edited:

Αν και με το καταλληλο στησιμο και αποσταση της θεσης ακροασης, τα μοντελα δαπεδου ATHENA,ARTEMIS να ειναι οι πιο ασφαλης επιλογες.

Το eros παντως το εχω ακουσει πολλες ωρες μιας και το εχει φιλος αλλα σε χωρο 15 τετραγωνικων και με ενισχυτικα 3000 ευρω και ειναι καταπληκτικα (για μενα)..

Η αποσταση απο τον τοιχο ειναι περιπου στους 50 ποντους,και το ανοιγμα το ενα ηχειο απο το αλλο ειναι 2,40μ.
Μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να τα ακουσω στον χωρο μου.
Τα ARTEMIS τα εχω ακουσει πολλες φορες σε πολλα συστηματα,αλλα δεν εχω την δυνατοτητα μιας τετοιας αγορας.συν οτι θα θαφτουν στον χωρο μου.

Μεγάλη η απόσταση 2,40 μεταξύ δυό μικρών ηχείων βάσης.

Αν δεν γίνεται αλλιώς,παίξε με τις κλίσεις αλλά και πάλι πρόσεξε "για τρύπα" στην εικόνα.

Σημερα πηγα στην γνωστη στοα και ακουσα τα AS EROS με τον Αdvance map-305.Δεν ειχα ακουσει ξανα το ηχειο αυτο,και εμεινα με ανοιχτο το στομα απο την διαυγεια του και το σφιχτο καθαρο του μπασο.Το μονο κακο που δεν το ακουσα με την μουσικη που ακουω,(rock/blues) αλλα με jazz.Eγω εχω το σετ MMP-206/MAA-406,εχετε να προτεινετε και καποια αλλη επιλογη σε ηχειο για να συγκρινω?Αν και πιστευω στο EROS θα καταληξω,ο χωρος που θα μπουν ειναι 25τμ,και θεση ακροασης στα 2.5μετρα.Περιμενω την γνωμη απο οσους εχουν ακουσει το συγκεκριμενο ηχειο!!:grandpa:-bye-

To Ερως δεν είναι φθηνό ηχείο... Αλλά σίγουρα σε ποιότητα ήχου ΔΕΝ ΕΧΕΙ αντίπαλο!

Το θέμα λοιπόν είναι αν επαρκεί για τα 25 μ2 του χώρου σου.

Στην Εκθεση πού είχε γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Κηφισίας πριν από 3 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) είχε παίξει το Ερως σε πολύ μεγαλύτερο χώρο (στον επάνω όροφο πού ήταν όλοι χύμα) χωρίς κανένα πρόβλημα. Και μάλιστα όσοι τα έβλεπαν όλα μαζί στημένα εκεί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό που έπαιζε ήταν το πιο μικρό AS που δεν σού γεμίζει το μάτι. Βέβαια το οδηγούσε ο μεγάλος μονομπλόκ της Advance... http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=8

Και ο δικός σου ο τελικός πάντως είναι πολύ δυνατός και δεν θα έχει πρόβλημα να γεμίσει τον χώρο με τα Ερως. Από 'κει και πέρα είναι δική σου επιλογή μεταξύ Ερως ή Sirene.

εχε το νου σου το ερος δεν ειναι για μεγαλες εντασεις
θα στο πει και ο πετροπουλος
αν εχει σκοπο να γκαζώνεις δεν θα γλυτωσουν την επισκεψη
θα σε παει στις σειρηνες που εναι και πιο ολοκληρωμενο και αντεχει
αν δεν ακους δυνατα, μη το λαβεις υπόψης σου αλλα και στις δυο περιπτωσεις δες απο αγγλια και σουηδια μερια που εχουν ευκαιριες αυτη την εποχη

Λοιπον...μετα απο ακροαση αρκετων ηχειων κατεληξα,και αυριο το απογευμα θα εχω στο σπιτι,τα Audio spectrum sirine.
Δυστηχως δεν μπορεσα πουθενα να τα ακουσω με τον τελικο μου,αλλα με τον Μap-305da.
Aφου τα οδηγησε αψογα ο 305 αρα ακομα καλυτερα ο Maa-406.
Eντυπωσεις θα γραψω αφου στηθουν στο σαλονι μου....

Λοιπον...μετα απο ακροαση αρκετων ηχειων κατεληξα,και αυριο το απογευμα θα εχω στο σπιτι,τα Audio spectrum sirine.
Δυστηχως δεν μπορεσα πουθενα να τα ακουσω με τον τελικο μου,αλλα με τον Μap-305da.
Aφου τα οδηγησε αψογα ο 305 αρα ακομα καλυτερα ο Maa-406.
Eντυπωσεις θα γραψω αφου στηθουν στο σαλονι μου....

Πολύ καλή επιλογή!

Τα ηχεια ηρθαν!!!!
Εντυπωσεις αριστες παρολο που δεν ειχα πολυ κουραγιο μετα την δουλεια να ασχοληθω αρκετα μαζι τους.
Γεμισαν τον χωρο μου αψογα και σε νορμαλ ενταση,πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης,πολυ καλο χαμηλο.
Το ΣΚ που θα εχω αρκετο χρονο θα ασχοληθω με το καλυτερο στησιμο τους,και με ακροαση διαφορων ειδων μουσικης.
Εχω καποια καλωδια Monster δεν θυμαμαι μοντελο,μαλλον θα χρειαστω καποιο καλυτερο,(καμμια προταση?)

Καλορίζικα.
Έχω (για πολλά χρόνια) τα πρώτα Artemis TLS αρκετά βελτιωμένα και δεν τα αλλάζω. Ο χώρος του σαλονιού είναι περίπου 28-30 τ.μ. με τα ηχεία στριμωγμένα στο 1,90 μεταξύ τους και θέση ακρόασης περίπου στο 2,30 με αποτέλεσμα άμεσο, λεπτομερή ήχο. Θα σου πρότεινα μεταχειρισμένα Artemis αλλά μάλλον είναι αργά.

Ένα διάστημα είχα αγοράσει καινούργια τα (πρώην Sirene) S20 GOLD τα οποία από μεσαίες και πάνω ήταν σαν τα Artemis αλλά χαμηλά ήταν υποδεέστερα με πιό "βαρύ" χαμηλό (τα Artemis TLS είναι γραμμής μεταφοράς και bass reflex με αποτέλεσμα το χαμηλό να είναι πολύ σφιχτό με δύναμη και ταχύτητα).

Δεν έχω ακούσει τα καινούργια Sirene αλλά έχω να σου πώ ότι από Audio Spectrum δεν θα δυσαρεστηθείς και κατά πάσα πιθανότητα αν αλλάξεις ηχεία πάλι της ίδιας εταιρίας θα πάρεις. Και έχεις και τον κατασκευαστή "παραδίπλα" και όχι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Καλορίζικα.
Έχω (για πολλά χρόνια) τα πρώτα Artemis TLS αρκετά βελτιωμένα και δεν τα αλλάζω. Ο χώρος του σαλονιού είναι περίπου 28-30 τ.μ. με τα ηχεία στριμωγμένα στο 1,90 μεταξύ τους και θέση ακρόασης περίπου στο 2,30 με αποτέλεσμα άμεσο, λεπτομερή ήχο. Θα σου πρότεινα μεταχειρισμένα Artemis αλλά μάλλον είναι αργά.

Ξέρω αρκετό κόσμο που έχει Audio Spectrum και δεν τα αλλάζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Ενας από αυτούς είμαι κι εγώ. Εχω τα Artemis Transmission Line του '97
Μόνο με τον καινούργιο Ερμή θα τα άλλαζα....

Ένα διάστημα είχα αγοράσει καινούργια τα (πρώην Sirene) S20 GOLD τα οποία από μεσαίες και πάνω ήταν σαν τα Artemis αλλά χαμηλά ήταν υποδεέστερα με πιό "βαρύ" χαμηλό (τα Artemis TLS είναι γραμμής μεταφοράς και bass reflex με αποτέλεσμα το χαμηλό να είναι πολύ σφιχτό με δύναμη και ταχύτητα).

Δεν έχω ακούσει τα καινούργια Sirene αλλά έχω να σου πώ ότι από Audio Spectrum δεν θα δυσαρεστηθείς και κατά πάσα πιθανότητα αν αλλάξεις ηχεία πάλι της ίδιας εταιρίας θα πάρεις. Και έχεις και τον κατασκευαστή "παραδίπλα" και όχι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Πολύ βασικό και αυτό!

Δεν ξερω παντως,αλλα αν και αστρωτα τα ηχεια εχω μεινει ενθουσιασμενος απο τον ηχο τους.
Ειναι αυτο που ζητουσα στον ηχο.
Τα δοκιμασα με ροκιες που ακουω,λιγο τζαζ,μπλουζ,μεχρι και μπιτακια που δεν τα συμπαθω και το ηχειο ανταποκριθηκε αψογα.
Δυο βασεις θελω τωρα λιγο αξιολογες,γιατι αυτες που εχω ειναι για κλαμματα.
Θα ηθελα να αλλαξω και τα καλωδια που εχω της monster με καινουργια σε λογικη τιμη.
Καμμια προταση για βασεις και καλωδια?

Κι εγώ έχω ακούσει καλά λόγια για το ηχείο και λίγο που το έχω ακούσει μου φάνηκε καλό (αλλά πολύ λίγο το άκουσα).

Τι ακριβώς ζητάς από τον ήχο και τι στυλ σου αρέσει?
Ρωτάω για να καταλάβω περίπου πως είναι το ηχείο.