AUDIO SPECTRUM HERMES

Μιας και ξεφυγαμε επιτελους και πιασαμε πιο ενδιαφεροντα θεματα δυο πραματακια μονο:

Καταρχας συμφωνω με το Σωτηρη για το "R&D " ορισμενων κατασκευαστων.
Δευτερο και βασικο και παντα σε σσχεση με το πρωτο, επειδη αναφερθηκαν και δυο παραδειγματα Η/Σ ηχειων, καλο ειναι να μη μπερδευουμε τις τεχνολογιες.

Οπως τα λεγαμε και χθες απο κοντα, αλλο το μαγνητοστατικο ηχειο-απλωσαμε στο τελαρο δυο αλουμινοχαρτα και καθαρισαμε και αλλο το ηλεκτροστατικο.
Εκει θες γνωσεις γιατι μπαινει και η Υ/Τ στη μεση μπαινουν και οι Μ/Τ , ειναι παιχνιδια για μεγαλα παιδακια. Εκει υπαρχει ζορι , εκει πρπεπει να κατεχεις.
Γιαυτο και ΗΣ ηχεια κανουν μονο σοβαρες εταιριες και οχι ο μαστροχαλαστης της γειτονιας σας.

Επισεις (ετσι, για νας σας προβοκαρω :grinning-smiley-043 ) το ενα ειναι πραγματι ηχειο και το αλλο ντενεκες....

Όλα τα προϊόντα της είναι τίγκα στην καινοτομία (ειδικά για τα δεδομένα του HiFi/HiEnd όπου προχωράμε με ρυθμούς χελώνας), αλλά αναλογικά θα δεις ότι δεν δημοσιεύουν παρά ελάχιστα στοιχεία.

Eίπα και πριν οτι δεν περιμένω να βγαλουν τα specs των συστημάτων τους σε papers...

Αστείο/ξε-αστείο, γίνεται.
Πολλά ευτράπελα γίνονται... Είναι ανάγκη να γινονται κι εδω;

Σε σχέση με τα full range μεγάφωνα που χρησιμοποιούν, καλά θυμόμουν ότι είναι δικά τους.
Το post είναι του 2006 βέβαια αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Τζιμ, υπάρχουν και πολύ καλά μαγνητοστατικά ηχεία. Και ηλεκτροδυναμικά μπορούν να φτιάξουν όλοι αλλά δε φτιάχνουν όλοι τα ίδια...
Εγώ του (full-range) ηλεκτροστατικού είμαι (τουλάχιστον μέχρι να ακούσω τα Magnepan του γιατρού..!) αλλά η αλήθεια να λέγεται.

Άλλωστε, με μία γρήγορη αναζήτηση, είδα ότι κι εσύ είχες ακούσει τα μικρότερα από τα υβριδικά της Spicom (τα F3) σε ακρόαση που είχε οργανωθεί από το AVSite στο Studio 845 και είχες γράψει καλά λόγια γι'αυτά.

Last edited:
Σε σχέση με τα full range μεγάφωνα που χρησιμοποιούν, καλά θυμόμουν ότι είναι δικά τους.
Το post είναι του 2006 βέβαια αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Τζιμ, υπάρχουν και πολύ καλά μαγνητοστατικά ηχεία. Και ηλεκτροδυναμικά μπορούν να φτιάξουν όλοι αλλά δε φτιάχνουν όλοι τα ίδια...
Εγώ του (full-range) ηλεκτροστατικού είμαι (τουλάχιστον μέχρι να ακούσω τα Magnepan του γιατρού..!) αλλά η αλήθεια να λέγεται.

Άλλωστε, με μία γρήγορη αναζήτηση, είδα ότι κι εσύ είχες ακούσει τα μικρότερα από τα υβριδικά της Spicom (τα F3) σε ακρόαση που είχε οργανωθεί από το AVSite στο Studio 845 και είχες γράψει καλά λόγια γι'αυτά.

Πραγματι και μαλιστα ειχα και μακρα κουβεντα με τον Τζιαφη, τον οποιο εκτιμω και βεβαια το σχολιο δεν ηταν για τα σπικομ (τα οποια και μενα μου αρεσουν). Και δεν ειμαι του ηλεκτροστατικου. Απλα ειπα οτι ο καθενας κανει αυτο που μπορει . Οσο για τα μαγνητοστατικα , ας μη γραψω καλυτερα :grinning-smiley-043 .....

Πραγματι και μαλιστα ειχα και μακρα κουβεντα με τον Τζιαφη, τον οποιο εκτιμω και βεβαια το σχολιο δεν ηταν για τα σπικομ (τα οποια και μενα μου αρεσουν).

Kαλή η συζήτηση στο forum αλλά τo θέμα είναι να κανονίσουμε να ακούσουμε τα F1. :grinning-smiley-043

Για τον Ερμη μιλάμε και τις προεκτάσεις του,
γιατι αν δεν ηταν αυτος δεν θα υπήρχαν πολλά σημερινά Ελληνικά ηχεια..
Δεν ξερω αν το καταλαβαινετε....

Οk

Παλιά τουλάχιστο οι Ελληνικές εταιρίες ηχείων ειχαν οικονομικά προϊόντα αφου δεν θα πηγαινες να δώσεις ενα καράβι λεφτά σε εναν Ελληνα κατασκευαστή.

Ο Ερμής ηταν το πρώτο Ελληνικό ηχείο το οποίο χτυπησε αλλες πόρτες (και τα Analysis βεβαια τα οποία λογο κατασκευής δεν μπορούσαν να ειναι οικονομικά, βασίστηκαν αν δε κάνω λάθος στα Apogee).

Υπήρχε κανένα αλλο????

Αν ο Ερμής δεν ειχε εμπορική επιτυχία πιστευω οτι δεν θα υπήρχαν σημερα τοσες Ελληνικές εταιρίες με ακριβά ηχεία.

Αν εγω εφτιαχνα αυτοκινητα στην Ελλάδα θα ξεκιναγα με ενα εμπορικό, οικονομικό, ομορφο και αξιοπιστο αυτοκινητο, αν πηγαινε καλά θα εβγαζα και πιο ακριβά μοντέλα.
Αν σαν Ελληνας αρχικά εφτιαχνα ενα πανάκριβο...οι πιθανότητες επιτυχίας θα ηταν ελάχιστες στην Ελλάδα,
θα επρεπε να πάω σε αλλη χωρα να το παράγω και να κρυψω την καταγωγή μου (De Tomaso, Zonda κτλ)

Ο Πετροπουλος τόλμησε, το πιστεψε, το εκανε αλλά ειχε αιμοδοσία απο τα μικρά

Μην ξεχνας οτι τον Πετροπουλο τον ηθελε καποια Αγγλικη εταιρια ηχειων πριν δημιουργηση την δικια του εδω, στην οποια θα τα εβρισκε ολα στρωμενα. Τωρα ποια & απο ποιον πες μας εσυ για να μην κανω και κανενα ορθογραφικο λαθος. :grandpa: