Audio Spectrum S37

Re: Απάντηση: Audio Spectrum S37

Οι αναρτήσεις των woofer από το γνωστό αφρώδες υλικό που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή το οποίο είχε πολυμεριστεί είχαν καταστραφεί. Ουσιαστικά δεν υπήρχε ανάρτηση. Είχε τριφτεί τελείως και είχε εξαφανιστεί. Οι κώνοι ήταν στον αέρα.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι οι πρώτες φουρνιές Audio Spectrum είχαν μεγαφωνα Vifa. Και αυτά ήταν που είχαν τις αναρτήσεις με αυτό το κλασικό αφρώδες που ξεραίνεται και τρίβεται μετά από καμια 10αριά χρόνια.

Αν το δικό σου έχει μεγάφωνα seas τότε αυτό δεν νομίζω ότι θα υπάρχει αυτό το θέμα. Η seas δεν θυμαμαι να είχε αναρτήσεις από τέτοιο υλικό, τα seas είχαν αναρτήσεις από κάποιο ελαστικό υλικό που δεν «έλιωνε».

Οπότε αν η ανάρτηση είναι στη θέση της και τα ηχεία παίζουν δεν συντρέχει άμεσος λόγος να τα αλλάξεις.

Μόνο αν τα έχεις κακομεταχηριστεί ιδιαίτερα (πολύ μεγάλες και συνεχείς εντάσεις πάρτυ κλπ) στο παραλθόν είναι πιθανό να έχουν ξεκεντραριστεί οι κώνοι. όποτε θα έχεις κάποιο θέμα ειδικά σε κάποιες συχνότητες και πάλι δεν ξέρω αν θα είναι άμεσα αντιληπτό. Για να φανεί κάτι τέτοιο θέλει κάποιους τόνους από γεννήτρια και σε κάποια ικανή στάθμη για να ακουστεί η παραμόρφωση από το ξεκεντράρισμα. (ψιλά γράμματα για πρώτη φάση)

Γενικά η όποια αλλαγή μεγαφών θα πρέπει να γίνει με τα ίδια ακριβώς μεγάφωνα (λίγο δύσκολο πιά) για να μπορείς να πείς ότι έχεις το S37.

Αν πρέπει ντε και καλά να κάνεις αλλαγή μεγαφώνων θα πρέπει να βρείς κάποια όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά και τη στάθμη των αρχικών αλλιώς θα φτίαξεις κάτι διαφορετικό (πιθανά καλύτερο ή το πιο πιθανό χειρότερο).

Με σοβαρή διαφορά στα χαρακτηριστικά των μεγαφώνων θα πρέπει να γίνουν και αλλαγές στα crossover οπότε μπερδεύει το πράμα.

Σφίξε ελαφρά όλες τις βίδες (ή βάλε και λίγο αφρώδες αυτόλλητο στη περίμετρο των μεγαφώνων και της χούφτας στη πλευρά που πιάνει στο κουτί).

Βάλτα να παίξουν και αν παίζουν τότε δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ξοδευτείς. Ξαναλέω νομίζω ότι τα seas δεν είχαν αναρτήσεις από αφρώδες που λιώνει.

Αν όλα πάνε καλά και τελικά παίζουν, τότε δες μήπως βάλεις κάποιους καλυτερους πυκνωτές ίδιας ονμαστικής τιμής στα crossover.

Από περιέργεια πες μας τι είδες τελικά με την ανάρτηση.:operator:

Έχω 2 ζευγάρια Audio Spectrum Artemis TLS τα οποία έχω βελτιώσει αρκετά με αλλαγή των πλαινών από νοβοπάν με mdf 25 mm και προσθήκη αποπάνω 4mm mdf με καπλαμά κερασιάς σε πλαϊνά και πρόσοψη. Εσωτερικά και πίσω πλευρά δεν πειράχτηκαν ούτε χιλιοστό.

Κούκλες τα έκανες!Μπράβο!
:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Audio Spectrum S37

Και αυτές:

Καταπληκτική δουλειά! ΕΥΓΕ! :firstprize:
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες Αrtemis!
Και επειδή έχω κι εγώ Artemis TLS και ξέρω ότι το ηχείο παίζει εκπληκτικά, άρα τέτοιο ηχείο δεν το αλλάζεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Spectrum S37

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι οι πρώτες φουρνιές Audio Spectrum είχαν μεγαφωνα Vifa. Και αυτά ήταν που είχαν τις αναρτήσεις με αυτό το κλασικό αφρώδες που ξεραίνεται και τρίβεται μετά από καμια 10αριά χρόνια.

Αν το δικό σου έχει μεγάφωνα seas τότε αυτό δεν νομίζω ότι θα υπάρχει αυτό το θέμα. Η seas δεν θυμαμαι να είχε αναρτήσεις από τέτοιο υλικό, τα seas είχαν αναρτήσεις από κάποιο ελαστικό υλικό που δεν «έλιωνε».

Δεν γνωρίζω για Vifa μεγάφωνα σε Audio Spectrum...

Τα S37 πάντως του φίλου μου που αντικαταστήσαμε τα woofers ήταν αγορασμένα αρχές '90 και είχαν SEAS. H ανάρτηση είχε πολυμεριστεί. Πήγαμε στον Μανώλη Τζωρτζάκη στον Πειραιά και μάς έδωσε τα ίδια woofers μόνο που τώρα δεν έχουν πλέον τέτοιες αναρτήσεις, άρα θα κρατήσουν για πολύ περισσότερα χρόνια. :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Audio Spectrum S37

Καταπληκτική δουλειά! ΕΥΓΕ! :firstprize:
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες Αrtemis!
Και επειδή έχω κι εγώ Artemis TLS και ξέρω ότι το ηχείο παίζει εκπληκτικά, άρα τέτοιο ηχείο δεν το αλλάζεις.

Νά 'σαι καλά.
Αν ποτέ είχα οικονομική άνεση και έβρισκα και κατάλληλο χώρο, τα μόνα που θα τα άλλαζα θα ήταν τα QUAD 2905 (ηλεκτροστατικά)
(Off topic, sorry!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Spectrum S37

Δεν γνωρίζω για Vifa μεγάφωνα σε Audio Spectrum...

Τα S37 πάντως του φίλου μου που αντικαταστήσαμε τα woofers ήταν αγορασμένα αρχές '90 και είχαν SEAS. H ανάρτηση είχε πολυμεριστεί. Πήγαμε στον Μανώλη Τζωρτζάκη στον Πειραιά και μάς έδωσε τα ίδια woofers μόνο που τώρα δεν έχουν πλέον τέτοιες αναρτήσεις, άρα θα κρατήσουν για πολύ περισσότερα χρόνια. :a0210:

Μάλλον ξέρεις καλύτερα ΟΚ :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Spectrum S37

Και να σκεφτείς ότι ήμουν στα Καρδάμυλα στα ξαδέρφια μου...
Δεν πειράζει, τού χρόνου που θα τούς ξαναεπισκεφτώ.

Κρίμα.....
Θα με ευχαριστούσε να τα λέγαμε από κοντά.
Ευπρόσδεκτος όποτε ξαναέλθεις.