AUDIODATA AVANCE ΓΙΑ ASR EMITTER II ?

fm169

New member
23 October 2010
87
Athens-Greece
Εχει κανείς ακούσει η δει τα Ηχεία audiodata avance απο γερμανία http://www.audiodata.eu/products/avance.html
Ψάχνομαι γενικά για ηχεία που θα οδηγηθούν απο τον ASR EMITTER II EXCLUSIVE with battery. Χώρος μεγάλος 70 μ2 (5x14) αλλά μακρόστενος. Θα ακούμε ως προς το πλάτος του χώρου. Απόσταση ακρόασης απο ηχεία 3 μ , απόσταση ηχείων 2.80-3.0 μ. Απόσταση ηχείων απο πίσω τοίχο 0,5 μ αριστερα και δεξιά απο ηχεια ελεύθερος χώρος, ανάμεσα τους ομως τζάκι (!)
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη αν και το θέμα είναι καθαρα προσωπικά γούστα οι γνώμες σας ομως θα βοηθήσουν. ATC, PMC, FOCAL, SONUS FABER, AUDIO PHYSIC επίσης τα εχω σκεφτεί. Διαθέσιμο(;;) χρήμα για ηχεία μέχρι 10K ευρω. Παρακαλείστε χαλαρά πείτε τις γνώμες σας.

δυστυχώς το τζάκι στη μέση το έχω κι εγώ
και μου συμπιέζει την εικόνα
μιας και κοιτάς γερμανικά ηχεία εγώ έχω τα bosendorfer και μου αρέσουν πολύ
(αλλά φυσικά με υποκειμενική γνώμη) σε jazz rock blues κλπ είναι πολύ καλά
καθώς επίσης σε κιθάρα ,πιάνο
το μόνο που μου φαίνεται περίεργο στο άκουσμα είναι στα metal τραγούδια
νομίζεις ότι μαλακώνει η φωνή του τραγουδιστή
(ΥΓ: όταν σε καμιά 150αριά χρόνια βαρεθείς τον ενισχυτή στείλε μου πμ,
θέλω να τον αγοράσω :)

sta 10000 .....AMAZON!!!!
Αγαπητέ Kyser εχω δει οτι εχεις το θηρίο με HERMES. Τι μουσική ακούς και ποια ειναι η αποψη σου για τον asr? Εχεις και φωτο με το σύστημα στημένο?
Ακόμη και το rack με τον asr ειναι θέμα με τα 4 κομμάτια + το phone preamp mini basis excl. που εχω υπόψη μου.

Στελνω και ενα σκαρίφημα για το πως θα στηθούν τα υπο αγορά ηχεία κολώνες για τον asr emitter II. Για το τζάκι δέχομαι εθελοντές κατεδάφισης! :smash:
Υπαρχει καμμία ιδέα τι κάνουμε με το τζάκι - ??τάπα τζακιού??:idea:

Το rack θα μπεί αναγκαστικά σε μια απο τις δυο πλευρές τιου τζακιού με συνέπεια διαφορετικές αποστάσεις ηχείων ενισχυτή αν και ξέρω οτι τα μήκη καλωδίων θα πρέπει να εχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους.

Attachments

Αν και η αξια του χρηματος ειναι διαφορετικη για τον καθενα απο εμας, θεωρω οτι ειναι μεγαλο το ποσο της "επενδυσης" σε σχεση με την καταλληλοτητα του χωρου.

Δεν υπαρχει η δυνατοτητα τοποθετησης του συστηματος καπου αλλου στον χωρο ?

χμμμ... ακριβώς τον ίδιο χώρο έχω και εγώ
ή έπρεπε να γκρεμίσω το τζάκι ή να αλλάξω σπίτι
σε αυτή τη θέση των ηχείων δεν υπάρχει καθόλου βάθος
όλα τα όργανα και οι φωνές βρίσκονται σε μια ευθεία γραμμή
το μόνο που κάνω είναι (όταν θέλω να ακούσω μόνος μου) να τραβάω
τα ηχεία 1 μέτρο πιο μπροστά και μετά να τα ξαναβάζω στη θέση τους
οπότε -φιλική συμβουλή- ότι και να πάρεις φρόντισε να είναι ελαφρύ
για να μη κοψομεσιαστείς!

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να στηθούν αλλιώς; Είναι κρίμα, γιατί ο χώρος είναι μια χαρά, απλώς πρέπει να τοποθετηθούν τα ηχεία στην άλλη διάσταση... :frown:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδευτείς άδικα, αν δεν ασχοληθείς κριτικά με την ακρόαση του συστήματος σου. Αν ασχοληθείς κριτικά το στήσιμο αυτό είναι λάθος. Οπότε αγόρασε ένα ζευγάρι παντοκατευθυντικά ή ενα ζευγάρι βάσης. Προσπάθησε όμως το στήσιμο στην δεύτερη περίπτωση να γίνει συμμετρικό, αλλοιώς δεν δημιουργείται στερεοφονία. Μία καλή λύση είναι και χρήση ψηφιακού ισοσταθμιστή (lyngdorf, copland, audysey κλπ) που θα βοηθήσουν πολύ στην απάλειψη του προβλήματος και βάλτο σε μία είσοδο loop (εγγραφής) του asr αφού αυτός είναι ολοκληρωμένος. Σκέψου όμως καλά, για ένα μεγάλο μέρος ενός επιτυχούς αποτελέσματος ευθύνεται ο χώρος και εσύ με αυτά τα δεδομένα δεν φαίνεται να το εξασφαλίζεις ενώ χρήματα ξοδεύεις.ΙΜΗΟ

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Ολα συγκλίνουν στην αλλαγή του concept. Απο την μια η τραπεζαρία απο την αλλη δεύτερο κσθιστικό και στη μέση το τζάκι με τον κύριο καναπέ γωνία για ξααάπλες μετά μουσικής! Απο την αρχή λοιπόν διαπραγματεύσεις με την σύζυγο και τα παιδιά. Και νέες μετρήσεις και σχέδια. Κανένα πρόβλημα. Τώρα ξεκινά το δικό μου ταξίδι και θελω να μυήσω τα παιδιά στην σωστή ακρόαση μουσικής με δύναμη και συναίσθημα. Για αυτο και η επιλογή asr emitter. Υπάρχει χώρος στο Playroom αλλα εκεί στήνετε το home cinema. Για να δούμε. Τελικά για τα ηχεία autiodata avance υπάρχει κανείς που τα εχει ακούσει ;;

Αν και η αξια του χρηματος ειναι διαφορετικη για τον καθενα απο εμας, θεωρω οτι ειναι μεγαλο το ποσο της "επενδυσης" σε σχεση με την καταλληλοτητα του χωρου.

Δεν υπαρχει η δυνατοτητα τοποθετησης του συστηματος καπου αλλου στον χωρο ?
Οπως το ξανασκέφτομαι υπαρχει μια ακόμη εναλλακτική να παω τον δεύτερο καναπέ σε θέση κάθετα στον τοίχο και στη μεση του χώρου. Απέναντι θα βλέπω δυο μπαλκονόπορτες ανάμεσα τους το rack και δεξια αριστερά απο αυτές τα ηχεία σε απόσταση 50 εκ απο τα τοιχεία της κάθε γωνίας. Πρόβλημα βλέπω το πέρασμα καλωδίων προς ηχεία είτε επι υου παρκέ (και οποιον πάρει ο χ@@ρος εστω και μεσα σε κυρτό καναλι) είτε απο ψηλά οπότε higher cables cost! Απόσταση ακρόασης απο άξονα ηχείων 4 μ απόσταση ηχείων 4 μ. Αχ τι εχω να τραβήξω για να αυξήσω το μηδενικό waf !

Μια που πήρες τον ASR, ρώτησε στον Ορφέα αν έχει να σου δώσει σπίτι ν' ακούσεις τα Χάιλ Κιθάρα (Heil Kithara).

Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ της εμφάνισης και μπορείς να πείσεις και τη σύζυγο, τότε θεωρώ πως με λιγότερο από τα μισά λεφτά του προϋπολογισμού σου, μπορείς να πάρεις κορυφαίο ήχο, ακόμη και στις κόγχες που θέλεις να τα χώσεις! Προς Θεού όμως, όχι με καλώδια διαφορετικού μήκους για το κάθε ηχείο. Στο κοντινό τύλιξε τα, κρύψτα, κάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να τα κοντύνεις.

Ο συνδυασμός των Χάιλ με τους ASR έχει παίξει μαγευτικά στα περίπτερα του Ορφέα στις εκθέσεις πριν κάποια χρόνια.

Προς Θεού όμως, όχι με καλώδια διαφορετικού μήκους για το κάθε ηχείο. Στο κοντινό τύλιξε τα, κρύψτα, κάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να τα κοντύνεις.

Κάποιοι κατασκευαστές καλωδίων δεν είναι τόσο απόλυτοι σε αυτό το θέμα. Π.χ. η XLO.

Re: Απάντηση: AUDIODATA AVANCE ΓΙΑ ASR EMITTER II ?

Μια που πήρες τον ASR, ρώτησε στον Ορφέα αν έχει να σου δώσει σπίτι ν' ακούσεις τα Χάιλ Κιθάρα (Heil Kithara).

Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ της εμφάνισης και μπορείς να πείσεις και τη σύζυγο, τότε θεωρώ πως με λιγότερο από τα μισά λεφτά του προϋπολογισμού σου, μπορείς να πάρεις κορυφαίο ήχο, ακόμη και στις κόγχες που θέλεις να τα χώσεις! Προς Θεού όμως, όχι με καλώδια διαφορετικού μήκους για το κάθε ηχείο. Στο κοντινό τύλιξε τα, κρύψτα, κάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να τα κοντύνεις.

Ο συνδυασμός των Χάιλ με τους ASR έχει παίξει μαγευτικά στα περίπτερα του Ορφέα στις εκθέσεις πριν κάποια χρόνια.

+10000

Αγαπητέ φίλε,
Για τα ηχεία που ρωτάς δεν έχω καμία άποψη.
Γνωρίζω τον ήχο της ASR μιας και είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος του «φτηνού» Emitter I basic. Εμένα οδηγούν τα 40άρια ATC που έχω, όπου ήρθε και έδεσε μαγικά (πιστεψε με άκουσα αρκετούς ενισχυτές με τα ATC για να καταλήξω τελικά στον ASR. Στο link θα βρεις το υπόλοιπο συστημα μου http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=70190 ).
Ακόμα έχω ακούσει τον ASR με Audio Physic όπου το δέσιμο είναι μοναδικό καθώς και με τα πανάκριβα Amazon όπου το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ. Σε μία πρόσφατη επίσκεψη μου στον αντιπρόσωπο άκουσα καλά λόγια για τον συνδυασμό του με τα Fidelio της Accapela (τα προτείνε και ένας φίλος πιο πάνω αν και θεωρώ δύσκολο να σε καλύψουν λόγω χώρου).
Άλλοι δυο φίλοι εδώ σου πρότειναν τα Heil.
Ο kyser έχει μαρσαρισμένο τον ASR με Audio Spectrum ενώ ο dpoly με Sonus Faber. Γνωρίζω την περίπτωση κάποιου που τον έχει ματσαρισμένο με Tannoy.
Από τα παραπάνω επιβεβαιώνετε η άποψη που έχω σχηματίσει για τον ASR ότι είναι ένας πολύ καλός πασπαρτού ενισχυτής χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις σε ηχεία και μουσικές.
Τα μισά από τα ηχεία που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα μπορείς να τα ακούσεις μαζί με τον ASR στον αντιπρόσωπο. Πήγαινε από εκεί, δες τι σου αρέσει περισσότερο στο αυτί και αυτό που θα σου κάνει κλικ πάρε το ή ακόμα καλύτερα ζήτα να το ξανακούσεις στο σπίτι σου.
Για να ακούσεις τα υπόλοιπα θα έχεις «λίγο» κουβάλημα αλλά σου συνιστώ να το πράξεις.
Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και πως θα σου κάτσει ο κάθε συνδυασμός στο αυτί.
Κλείνοντας το μόνο που θέλω να πω είναι η δήλωση που είχα κάνει σε μια συζήτηση ύστερα από μια εκδήλωση ότι δεν ήθελα πολλά περισσότερα από αυτά που έχω σήμερα. Έναν μεγαλύτερο χώρο και τα παθητικά τα 50άρια ΑTC (όχι τα tower, αλλά τα τετράγωνα κουτιά που κάθονται πάνω στο σκαμπό. ΑΑΑΧΧΧΧ)

χμμμ... ακριβώς τον ίδιο χώρο έχω και εγώ
ή έπρεπε να γκρεμίσω το τζάκι ή να αλλάξω σπίτι
σε αυτή τη θέση των ηχείων δεν υπάρχει καθόλου βάθος
όλα τα όργανα και οι φωνές βρίσκονται σε μια ευθεία γραμμή
το μόνο που κάνω είναι (όταν θέλω να ακούσω μόνος μου) να τραβάω
τα ηχεία 1 μέτρο πιο μπροστά και μετά να τα ξαναβάζω στη θέση τους
οπότε -φιλική συμβουλή- ότι και να πάρεις φρόντισε να είναι ελαφρύ
για να μη κοψομεσιαστείς!
Κατηγορία φτερού με τον βαρέων βαρών asr ιι δεν ταιριάζει. Υπολογίζω να κάνω κάποιες αλλαγές για να κάτσουν σταθερά τα ηχεία.

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να στηθούν αλλιώς; Είναι κρίμα, γιατί ο χώρος είναι μια χαρά, απλώς πρέπει να τοποθετηθούν τα ηχεία στην άλλη διάσταση... :frown:

Το προσπαθώ αλλά δεν βγαίνει πρακτικά. Θα πρέπει να φωνάξω μάλλον κάποιον
πιο ειδικό απο μένα. Αλλάζουμε διάσταση αλλάζουμε ηχο αλλάζουμε διάθεση!