AUDIODATA AVANCE ΓΙΑ ASR EMITTER II ?

Re: Απάντηση: AUDIODATA AVANCE ΓΙΑ ASR EMITTER II ?

Για kostas K
Φίλε Κώστα εχω παρακολουθήσει την πορεία σου προς τον ηχο γενικά και ειδικά γιατί διαβάζω πάντα σχεδόν ολα τα post αλλά η αναλυτική μαραθώνεια πορεία σου ηταν συναρπαστική! Και εννοώ για σένα προσωπικά γιατι αυτό είναι πρωταρχικά το ζητούμενο. Μπράβο που μας την κοινοποίησες και μας ικανοποίησες ολους! Πως αισθάνεσαι με τον emitter? Είναι με τις μπαταρίες; Εχω μπλέξει λίγο με το στήσιμο αλλά θα βρώ λύση. Ισως στο σαλόνι εαν δεν βγεί να βάλω κατι πολύ απλούστερο για μουσική πχ naim unity + 2 ηχεία πιο κάτω κατηγορίας και να πάω προς playroom μεριά οπου υπαρχει ο pionier suzano +7.2 audio crystal. Δυο θηρία θα μπορούν να συνυπάρξουν στο ιδιο "κλουβί"; Είμαστε σε περίοδο αποφάσεων εν μέσω κρίσης...Αυτά αλλωστε μας βοηθάνε να δραπετεύουμε απο την μίζερη καθημερινότητα.

Τελικά για τα ηχεία autiodata avance υπάρχει κανείς που τα εχει ακούσει ;;

Αγαπητέ fm 169, αν και δεν έχω ακούσει τα Audiodata Avance, έχω ακούσει μέχρι ναυτίας την παλιότερη ναυαρχίδα της εταιρείας την Elance. Βέβαια πάει πάρα πολύς καιρός από τότε-πάνω από δέκα χρόνια, αλλά από το 1996 ως το 1999 δούλευα σε Hifi Studio και ο ιδιοκτήτης έσπρωχνε πολύ τα ηχεία της εταιρείας. Δε μου άρεσαν ποτέ, ούτε τα Εlance, ούτε κάποιο άλλο από τα ηχεία στην γκάμα της Audiodata. Ο ήχος τους μου φαινόταν ακριβής, αναλυτικός, αλλά κάπως ψυχρός και χωρίς ενέργεια. Έλειπε και μπάσο... Kάποτε ο ιδιοκτήτης του Studio το πήρε απόφαση, έφερε αμερικάνικα ηχεία της Thiel και της Revel και ακούσαμε επιτέλους σώματα στο μαγαζί.

Τονίζω βέβαια ότι μιλάω για τη σειρά προ δεκαετίας και βάλε, ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει από τότε στις νεώτερες σειρές, αλλά φοβάμαι ότι αυτή είναι η φιλοσοφία του κατασκευαστή και δεν αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση, μην αγοράσεις ηχείο, και μάλιστα σε αυτή την κατηγορία τιμής, χωρίς να το ακούσεις στο χώρο σου.

αν και καπος πιο "mainstream" εταιρια, γιατι δεν ριχνεις και μια ματια προς B&W. με τα χρηματα που διαθετεις τα 803Δ πεζουν εξαιρετικα, χρειαζονται αρκετα ρευματα, τα οποια εχεις ειδη εξασφαλισει και αν ποτε τα βαρεθεις, πραγμα για το οποιο αμφιβαλω, φευγουν σαν ζεστο ψωμι..

http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/800_Series_Diamond/803-Diamond.html

Τα b&w 803 δεν τα εχω ακούσει αλλά εχουν καλή φήμη αλλά με asr μου λένε οτι θέλω πολύ αναλυτικά ηχεία. Τέλος πάντων εχω να λύσω το θέμα διάταξης στον χώρο πρωταρχικά και μετά δοκιμές στον χώρο με διάφορα ηχεία. Ευχαριστώ για την συμβουλή και θα προσπαθήσω να τα ακούσω.

Re: Απάντηση: AUDIODATA AVANCE ΓΙΑ ASR EMITTER II ?

Πως αισθάνεσαι με τον emitter? Είναι με τις μπαταρίες;
Καλημέρα αδερφέ,
όχι δεν είναι με τις μπαταρίες. Τι εννοείς πως αισθάνομαι? Φουσκώνω λίγο από περηφάνεια όταν με ρωτάει κανείς τι έχω και απαντάσω asr, αλλά το κυριώτερο είμαι υπέρμετρα χαρούμενος τόσο με τον τρόπο που οδηγεί τα ηχεία μου όσο και με τον τρόπο που πήρε πηγές και ηχεία και τα έκανε ενα σύνολο.
Αν εννοείς αν αισθάνομαι ότι αξίζει τα λεφτά του, το μόνο που μπορώ να πω ήταν ότι με τους ενισχυτές που άκουσα γυρω στο 3χίλιαρο είχα κάποια
καλά και κάποια κακά, ενώ με τον asr είχα μόνο καλά.

Εχω μπλέξει λίγο με το στήσιμο αλλά θα βρώ λύση. Ισως στο σαλόνι εαν δεν βγεί να βάλω κατι πολύ απλούστερο για μουσική πχ naim unity + 2 ηχεία πιο κάτω κατηγορίας και να πάω προς playroom μεριά οπου υπαρχει ο pionier suzano +7.2 audio crystal. Δυο θηρία θα μπορούν να συνυπάρξουν στο ιδιο "κλουβί";
Εξαρτάται από το κλουβί. Προσωπικά αν είχα playroom θα πήγαινε εκεί το ηχοσύστημα μου και θα επέλεγα ηχεία για αυτό τον χώρο. Υπάρχουν 2-3 ΠΟΛΥ καλές επιλογές σε ηχεία βάσεις για μικρούς χώρους. Αν ηθελα και home cinema θα κοίταζα πως θα μπορούσα να έχω τα ηχεία του hi-fi να παίζουν και οταν βλέπω καμια ταινία. Ψέματα, εγω θα ξεφορτωνόμουν ότι ειχε να κανει με home cinema.

Θα την βγάλεις την άκρη, είμαι σίγουρος.

Last edited:
...αλλά με asr μου λένε οτι θέλω πολύ αναλυτικά ηχεία. ....
Δεν ξέρω αν ο asr θέλει αναλυτικά ηχεία.
Ξέρω όμως ότι δεν έχει να φοβηθεί τιποτα από αυτά.
Και ξέρω ότι τα atc μου που χαρακτηρίζονται ως υπεραναλυτικά ήθελαν τον Γερμανό τους

Τα b&w 803 δεν τα εχω ακούσει αλλά εχουν καλή φήμη αλλά με asr μου λένε οτι θέλω πολύ αναλυτικά ηχεία. Τέλος πάντων εχω να λύσω το θέμα διάταξης στον χώρο πρωταρχικά και μετά δοκιμές στον χώρο με διάφορα ηχεία. Ευχαριστώ για την συμβουλή και θα προσπαθήσω να τα ακούσω.

Με ASR θέλεις απλά ηχεία που να σου αρέσεουν πως παίζουν, ο ενισχυτής δεν θα πεί όχι σε τίποτα και απο οδήγηση και ηχητικά. Βέβαια απειδή υπάρχει και η συνέργεια η αγγλιστί το maching μεταξύ συσκευών που επηρεάζει το αποτέλεσμα όχι στην περίπτωση μας ποιοτικά αλλα σε θέμα ερμηνείας θα το έκρινα απαραίτητο να ακούσεις το ηχείο που σκέφτεσαι να πάρεις με τον ενισχυτή σου.

Προσωπικά σαν κάτοχος της σειράς 800 θα σε ξόρκιζα να ακούσεις απαραίτητα τον ενισχυτή σου με κάποιο ηχείο της σειράς.
Ο τρόπος και η δύναμη που ερμνεύουν την μουσική οδηγούμενα σωστά απο μια ποιοτική ηχομήχανή όπως ο ενισχυτής σου πιστεύω οτι θα σε συγκλονίσει.

Με ASR θέλεις απλά ηχεία που να σου αρέσεουν πως παίζουν, ο ενισχυτής δεν θα πεί όχι σε τίποτα και απο οδήγηση και ηχητικά. Βέβαια απειδή υπάρχει και η συνέργεια η αγγλιστί το maching μεταξύ συσκευών που επηρεάζει το αποτέλεσμα όχι στην περίπτωση μας ποιοτικά αλλα σε θέμα ερμηνείας θα το έκρινα απαραίτητο να ακούσεις το ηχείο που σκέφτεσαι να πάρεις με τον ενισχυτή σου.

Προσωπικά σαν κάτοχος της σειράς 800 θα σε ξόρκιζα να ακούσεις απαραίτητα τον ενισχυτή σου με κάποιο ηχείο της σειράς.
Ο τρόπος και η δύναμη που ερμνεύουν την μουσική οδηγούμενα σωστά απο μια ποιοτική ηχομήχανή όπως ο ενισχυτής σου πιστεύω οτι θα σε συγκλονίσει.

Θα ηθελα πάντως να δω την δυνατότητα να τα ακούσω σπίτι μου εκαι τα B+W και τα ATC 50. Πως γίνεται?

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο ειδικά αυτή την περίοδο όπου περνάει μια κάμψη το εμπόριο.

Το θέμα είναι να καταλάβει ο υπεθυνος του καταστήματος ότι πραγματικά ενδιαφέρεσε και δεν είσαι κάποιος αργόσχολος που δεν είχε κάτι άλλο να κανει.

Νομίζω επίσης ότι κάποια καταστήματα παρέχουν την δυνατότητα αυτή (δηλαδή να σου φέρουν κάποια μηχανήματα σπίτι για ακρόαση) έναντι κάποιας αμοιβής (γελοίας αν σκεφτεις το πόσο θα σου στοιχήσει μια λάθος επιλογή).

Θα σου έλεγα πηγαινε πρώτα να ακούσεις μερικά πράγματα και αφου καταλήξεις σε 2 -3 ηχεία δες στην συνέχεια με ποιο τρόπο θα τα ακούσεις με τον asr είτε στο κατάστημα ειτε και στο σπίτι σου.

Παίδες σας στέλνω και μια πιο ολοκληρωμένη κάτοψη με την πιθανή θέση ηχείων και rack. Τα δεδομενα είναι η καλύτερα θα είναι ASR Emitter II Exclusive και με τροφοδοτικό μπαταρίας, Phono preamp ASR Mini basis exclusive, πηγές σίγουρα ενα πικάπ μάλλον το Clearaudio Concept με MC που ειναι σχετικά οικονομικό για τις λοιπές πηγές δεν εχω ακόμη αρχίσει ουτε να το σκέφτομαι. Πρέπει να ξανακάνω αποταμίευση για καμμιά 30αριά χρόνια και βάλε...:bigcry:

Το πρόβλημα μου είναι να επιλέξω ηχεία μέχρι max.10Κ€ και να δω που θα τα βάλω. Η θέση του rack είναι στο περίπου που μπορεί να μπεί είτε οριζόντια είτε κάθετα. Τα μήκη των καλωδίων επίσης είναι ενα πρόβλημα.
Ο ASR προσφέρεται και με δυο εξόδους ηχείων που χρησιμεύουν και για διπλοκαλωδίωση. Να το προτιμήσω ?
Αντε να δούμε τι θα ακούσουμε ? Μπας και βγάλω καμμιά ακρη...

Attachments

• sxedio new.jpg
    sxedio new.jpg
    46.7 KB · Views: 52
Μια ερωτηση:

Τον emitter τον εχεις ?

Και μια ακομη: Την περιπτωση να παρεις ηχεια βασης, την εξετασες ?

To χαμηλο τραπεζακι εκει που ειναι (που ειναι και καμποσο σε μεγεθος), ειναι εχθρος της ακουστικης παντως....

Κοντα στα 40.οοο επενδυση ειναι σοβαρο ποσο, για να μην λαβεις υπ'οψιν σου το ακουστικο αποτελεσμα.
Βεβαια, αν εισαι σαν και εμενα οπου τα ηχεια/μηχανηματα "παιζουν" ακομη και οταν ειναι σβηστα, τοτε πασο -bye-

ετσι οπως το εχεις χανεις οπτικοακουστικα απο το τραπεζι που παρεμβαλετε, για να μην σχολιασω το θεμα των καλοδιων...

θα προτινα να στηλεις την τραπεζαρια απο την αλλη μερια, γυρνα την γωνια του καναπε στο αλλο ακρο και στησε το συστημα εκει που τωρα εχεις την τραπεζαρια. κεντρο το rack, ηχεια να κοιτουν το δωματιο κατα μηκος.