Audiolab CD/DAC με ESS Sabre32 9018

Re: Απάντηση: Re: Audiolab CD/DAC με ESS Sabre32 9018

Φίλε quader συνηθίζεται όποιος ρωτάει ή παρουσιάζει μια συσκευή να επιλέγει μόνος του το χαρακτηρισμό Hi-Fi ή Hi-End. Δεν είναι νομίζω πρόβλημα, ψυχολογικό και μόνο ειναι το θέμα...
Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι διαβάζουμε και τις δύο κατηγορίες, έτσι δεν είναι?

-bye-
Τοσο απλη μπορει να ειναι μια απαντηση.Ευχαριστω φιλε Dalanic.

Mε ποια λογικη το Αudiolab βρισκεται στην κατηγορια hi-fi,οταν την ιδια στιγμη προιοντα consumer ellectronics(sony,marantz,yamaha)συζητουνται στην κατηγορια hi-end;

Δεν ειναι και περιεργη η απορια... εγω θα εβαζα σχεδον ολες τις συσκευες στην κατηγορια hi fi. Αυτος ειναι ο στοχος. Πολλες θα τις εριχνα σε κατηγορια low-fi. Θα αφηνα στην κατηγορια hi end τις λιγες συσκευες στις οποιες γινεται προσπαθεια (οχι παντα επιτυχης) υπερβασης των ατελειων (μερικες φορες ανυπερβλητων) αναπαραγωγης του ηχου με καθε κοστος (συνηθως υπερογκο αφου εμπλεκονται εξωτικα υλικα, παμπολλες εργατωρες κλπ) πολλες φορες χωρις λογικη ωστε μερικα τετοια προιοντα τελικα καταληγουν περισσοτερο ως δειγμα γραφης παρα ως εμπορευσιμο προιον. Με αυτο το σκεπτικο το Audiolab ειναι προς τιμην του hifi.

Δεν ειναι και περιεργη η απορια... εγω θα εβαζα σχεδον ολες τις συσκευες στην κατηγορια hi fi. Αυτος ειναι ο στοχος. Πολλες θα τις εριχνα σε κατηγορια low-fi. Θα αφηνα στην κατηγορια hi end τις λιγες συσκευες στις οποιες γινεται προσπαθεια (οχι παντα επιτυχης) υπερβασης των ατελειων (μερικες φορες ανυπερβλητων) αναπαραγωγης του ηχου με καθε κοστος (συνηθως υπερογκο αφου εμπλεκονται εξωτικα υλικα, παμπολλες εργατωρες κλπ) πολλες φορες χωρις λογικη ωστε μερικα τετοια προιοντα τελικα καταληγουν περισσοτερο ως δειγμα γραφης παρα ως εμπορευσιμο προιον. Με αυτο το σκεπτικο το Audiolab ειναι προς τιμην του hifi.

σωστος !:grandpa:

+1000 asteria:firstprize:

Συμφωνώ απολύτως!

(Παρότι σήμερα άνοιξα θέμα στην κατηγορία Hi-end καλώδια, το έκανα κατά λάθος! :slapface:)

νομίζω έχεις απόλυτο δίκιο.

Ίσως πρέπει να καθιερωθεί κατηγορία lo-fi ή std-fi...

Καλύτερα να μείνουμε στις ήδη υπάρχουσες προσωνυμίες Μήτσε..
Αρκετά έχουν γραφτεί μέχρι τώρα για το διαχωρισμό Ηi-Fi - Hi-End
σκέψου να προσθέσουμε και low- Standard τι έχει να γίνει!:afro:

Εχουμε φύγει από το θέμα μας αρκετά, όμως...

Θα ήταν ενδιαφέρουσα μιά σύγκριση του Audiolab με το Marantz SA-KI Pearl Lite. Έχουν παραπλήσιο κόστος, και τα δύο μπορούν να λειτουργήσουν και σαν DAC εκτός από CD players (το Marantz είναι και SACD player).
Δεν ξέρω αν κάποιος τα έχει ακούσει και τα δύο ώστε να μας πει διαφορές.

Όντως. Στον τελευταίο ΗΧΟ έχει σύγκριση Marantz PM και SA-KI Pearl Lite με Leema Pulse και Stream. "Νικητής" το αγγλικό σετ, αλλά στα CDp το Marantz παίρνει καλύτερο βαθμό. Βέβαια, για τις κριτικές στα περιοδικά (ελληνικά και ξένα) τα έχουμε πει... πολλές φορές δε βγαίνει άκρη ούτε με τις περιγραφές τους. Όπως και να 'χει, θα είχε ενδιαφέρον και μια σύγκρισή τους με το Audiolab.

Φίλε Audiophile, μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός στη σύγκριση 8200/V-DAC; Χροιές, ανάδειξη λεπτομερειών, σκηνή; Το "αναλογικό" που λες είναι καλό σημάδι, τσεκάρω ένα από τα κουτάκια μου. Κατά τα λοιπά;

Όντως. Στον τελευταίο ΗΧΟ έχει σύγκριση Marantz PM και SA-KI Pearl Lite με Leema Pulse και Stream. "Νικητής" το αγγλικό σετ, αλλά στα CDp το Marantz παίρνει καλύτερο βαθμό. Βέβαια, για τις κριτικές στα περιοδικά (ελληνικά και ξένα) τα έχουμε πει... πολλές φορές δε βγαίνει άκρη ούτε με τις περιγραφές τους. Όπως και να 'χει, θα είχε ενδιαφέρον και μια σύγκρισή τους με το Audiolab.

Φίλε Audiophile, μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός στη σύγκριση 8200/V-DAC; Χροιές, ανάδειξη λεπτομερειών, σκηνή; Το "αναλογικό" που λες είναι καλό σημάδι, τσεκάρω ένα από τα κουτάκια μου. Κατά τα λοιπά;

καλυτερο σε ολα τα επιπεδα plus φυσικοτητα plus plus .....
αν και νομιζω οτι επρεπε να σε υπερκαλυψει το πιο αναλογικο.
συν του οτι εγω που εχω την δυνατοτητα να στελνω μετρημενη συχνοτητα ,το vdac, 2496 απλα δεν παιζει, μπορει να κανει upsampling εως 196 η δεν ξερω γω τι, αλλα δεν παιζει 2496 πραγμα που κανει για πλακα το 8200 απο usb οχι coax! ασε που το 8200 κανει oversumpling. αλλα τι νοημα εχουν ολα αυτα απλα παιζει σωστοτερα.
οχι οτι για τα λεφτα του το vdac δεν ειναι καλο!!!. ειναι πρωτο για 180 ευρω. εγω τωρα το εχω στο γραφειο και παιζει αψογα.
κοιτα αν δεν σε πειραζει το 2496 απο usb η ο pro η το cd player συνολο
1100 ,με 180 θα παρακανεις την δουλεια σου. δεν μπορεις να τεσταρεις
μηχανακι 1100 vs 180.
το θεμα ειναι το τεστ της ιδιας κατηγοριας.
πχ 8200cdq vs benchmark vs Marantz SA-KI Pearl Lite οπως λεει ο paull πιο πανω

Last edited:
κοιτα αν δεν σε πειραζει το 2496 απο usb η ο pro η το cd player συνολο
1100 ,με 180 θα παρακανεις την δουλεια σου. δεν μπορεις να τεσταρεις
μηχανακι 1100 vs 180 .
το θεμα ειναι το τεστ της ιδιας κατηγοριας.
πχ 8200cdq vs benchmark.

Βασικά έχω ένα Beresford TC-7510, της κατηγορίας του V-DAC, και ψάχνομαι για κάτι καλύτερο που δεν θα μας βγάλει όμως από τα παράθυρα, για να αντικαταστήσω ΚΑΙ το CDp μου, ένα παλιό MF (για λόγους αισθητικούς, ευκολίας, λιγότερων κουτιών στο ρακ, κ.λπ.). Κατά τ' άλλα, τον pre δεν τον χρειάζομαι, 24/96 δεν μπορώ να στείλω από το HDTV Live (αλλά μπορώ 24/48), αλλά είπαμε: ο αναλογικότερος ήχος και η ευκολία του ενός κουτιού (συν το ότι στο μέλλον το HDTV μπορεί να αναβαθμιστεί ή να αντικατασταθεί), με έχουν κάνει να ασχολούμαι με το 8200. Το οποίο, απ' ό,τι κατάλαβες, μπορεί να είναι το απλό CD και όχι το CDQ.

Όπως και να' χει, η γνώμη σου είναι πολύτιμη, όπως και όποιου άλλου το ακούσει.

Στο συγκεκριμένο τέστ του Ήχου, αναφέρεται 2 φορές στο κείμενο ότι ένα από τα αρνητικά του SA-KI Pearl Lite είναι η απουσία ομοαξονικής ψηφιακής εισόδου. Εν τω μεταξύ και στις δύο φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει η ομοαξονική είσοδος!!!
Δεν ξέρω αν εγώ κατάλαβα κάτι λάθος από το τέστ, αλλά μάλλον είναι καλύτερα να περιμένουμε τις εντυπώσεις των χρηστών.
Συγγνώμη αν ήμουν off topic αλλά ενδιαφέρομαι άμεσα για την αγορά του SA-KI Pearl Lite ή του Audiolab 8200 CDQ και αγόρασα το περιοδικό κυρίως γι'αυτό το τέστ.
Γιά τον eyebee να προσθέσω ότι σύμφωνα με τον σχεδιαστή της συσκευής το 8200 CDQ θα έχει καλύτερο ήχο από το 8200 CD γιατί είναι μεταγενέστερη σχεδίαση και περιλαμβάνει κάποιες βελτιώσεις.

Και ένα Review από το whathifi για το Pearl-Lite μήπως σε βοηθήσει, αν και
φυσικά θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις τις ακροάσεις σου πριν να
αγοράσεις οτιδήποτε..

Τέλος του :offtopic:

προσοχη φυσικα στα δικά σας αυτια και μονο!! το whathifi στο review που κανει
λιγο ακομα και θα μας βγαλει το 8200cdq το καλυτερο cd dac του κοσμου- μακράν!!!
εμενα την ψωναρα μου την ξερετε, την εγραψα παραπανω, εσεις με προσοχη!!

Στο συγκεκριμένο τέστ του Ήχου, αναφέρεται 2 φορές στο κείμενο ότι ένα από τα αρνητικά του SA-KI Pearl Lite είναι η απουσία ομοαξονικής ψηφιακής εισόδου. Εν τω μεταξύ και στις δύο φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει η ομοαξονική είσοδος!!!
Δεν ξέρω αν εγώ κατάλαβα κάτι λάθος από το τέστ, αλλά μάλλον είναι καλύτερα να περιμένουμε τις εντυπώσεις των χρηστών.
Συγγνώμη αν ήμουν off topic αλλά ενδιαφέρομαι άμεσα για την αγορά του SA-KI Pearl Lite ή του Audiolab 8200 CDQ και αγόρασα το περιοδικό κυρίως γι'αυτό το τέστ.
Γιά τον eyebee να προσθέσω ότι σύμφωνα με τον σχεδιαστή της συσκευής το 8200 CDQ θα έχει καλύτερο ήχο από το 8200 CD γιατί είναι μεταγενέστερη σχεδίαση και περιλαμβάνει κάποιες βελτιώσεις.

Ναι paull, για το τελευταίο, το έχω διαβάσει το σχετικό νήμα. Το θέμα είναι αν αξίζουν τα δυόμιση κατοστάρικα της διαφοράς, αν κανείς δεν χρειάζεται προ. Τέλος πάντων, θα ακούσουμε και θα φανεί.

Όσο για το τεστ του Ήχου, γι' αυτό έγραψα ότι δεν βγαίνει άκρη... To techradar (HiFi Choice) γράφει ότι το δυνατό χαρτί μεταξύ Stream και Pulse είναι το CDp. Στον Ήχο, ο ενισχυτής παίρνει μεγαλύτερη βαθολογία. Στο What HiFi, το Pulse παίρνει 3 αστεράκια (!!!), το SA-KI Pearl Lite τέσσερα και το 8200CD πέντε! Απ' την άλλη, στον Ήχο γράφει ότι το Marantz χαρακτηρίζεται ως πολύ "ανοιχτό", ενθουσιώδες, φωτεινό... ενώ στις ιντερνετικές κριτικές που έχω δει, ο χαρακτήρας του περιγράφεται ως μάλλον "στρογγυλός" και "ζεστός". Άλλα αντί άλλων, ή μεγάλη επιρροή των συνοδών του κάθε κριτικού;

Συμπέρασμα: αν δεν ακούσει κανείς, και μάλιστα στο χώρο του με τα μηχανήματά του, άκρη δεν βγάζει -τα περιοδικά είναι, στην καλύτερη, για μια γενική ενημέρωση.

ένα σχόλιο, ίσως αιρετικό γιά πολλούς, μιά και οι περισσότεροι με θεωρούν κόκκινο πανι εδώ μέσα σχετικά με τις απόψεις μου.
Το sabre ess 9008 παλιότερα και 9018 είναι γενικά "άλλο" ζώο...
Δεν είναι τσιπ του σωρού.
Ξεχώρισε από την ημέρα 1 σε σχεδόν όποια του υλοποίηση, είτε αυτή ήταν diy είτε σοβαρή hiend και δεν συμμαζεύεται, από την mcintosh, wyred4sound, weiss, σε συσκευές multimedia, και πρόσφατα στα audiolab.
Ας μην σπεύδουν όψιμοι ακροατές να αποδώσουν τα εύσημα στις μαμά μάρκες, αυτά ανήκουν εδώ και καιρό στην ess που έφτιαξε ένα διαμάντι.