Audiolab CD/DAC με ESS Sabre32 9018

Δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε προ ή τελικός audiolab μπορεί να outperform τον Densen σε ποιότητα ήχου.
Πάρε το απλό 8200CD.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τον densen μαζί σου για να τον συγκρίνεις επί τόπου με τον Audiolab.... και να μας πεις κι εμάς φυσικά.

Last edited:
ΟΚ, το θέμα είναι ότι ο Westlake που σχεδίασε το CDQ και όλα τα νέα ψηφιακά δεν έχει πρότερη σχέση με την Audiolab, ούτε με τα τωρινά ενισχυτικά της, και μάλιστα φαίνεται και να μην τα πολυσυμπαθεί κιόλας. Οπότε, μάλλον θα ακολουθήσω την εύλογη συμβουλή του GeOrge, ή -για να αποφύγω τα μπλεξίματα- όλων των υπολοίπων, και θα μείνω στο απλό CD. Ευχαριστώ όλους παιδιά, και η συζήτηση φυσικά συνεχίζεται.

Κανα νεο απο Κίνα; Πότε έρχονται;
Και που ήρθαν;
Καλά τι ΑΙΣΧΟΣ οθόνη είναι αυτή; MONO αν είσαι στο ´1-1,5μέτρο βλέπεις τι και πως... (και ούτε, φώτο)
Πάντως παίζει καλύτερα απο το pioneer 20ετίας...:Banane0:
Επίσης γιατί δεν έχει standby ;

Attachments

• DSCN3590 (Medium).jpg
    DSCN3590 (Medium).jpg
    44.4 KB · Views: 154
Ευχαριστώ...δεν έχω ακούσει πάνω από 2-3 player και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη(βασικά γιατί δεν τα είχα ακούσει στο χώρο μου) στο θέμα του cd αλλά το dac είναι όλα τα λεφτά(άλλωστε, είναι ο κυριότερος λόγος που κατέληξα σε αυτό...)

Ηχητικά δεν ξέρω, αλλά από τεχνικά χαρακτηριστικά, και με βάση τις μετρήσεις του Hifi Choice, το Audiolab 8200CD υπολείπεται του Marantz SA-KI Pearl Lite.

Μια συντομη ερωτησουλα (sorry για το off-topic)...
ψαχνω ενισχυτη για ηχεια monitor audio rx6 και μαλλον καταληγω στον arcam a28 στα 850e. και πολυ συντομα θα ειμαι σε αναζητηση για player. θα έχω καλυτερο αποτελεσμα αγοραζοντας 8200cdq και εναν τελικό? ή μηπως θεωρειτε την επενδυση σε 8200 υπερβολικη για τα ηχεια μου?

Ηχητικά δεν ξέρω, αλλά από τεχνικά χαρακτηριστικά, και με βάση τις μετρήσεις του Hifi Choice, το Audiolab 8200CD υπολείπεται του Marantz SA-KI Pearl Lite.

Καλά, πώς να τα βάλει κανείς με τους γιαπωνέζους; :worshippy:

Αν και, όπως γράφεις κι εσύ, το τι ακούς είναι εντελώς άλλη ιστορία από τις μετρήσεις (άσχετο, και ίσως να κάνω και λάθος, αλλά το μόνο component για το οποίο παίρνω τις μετρήσεις ...τοις μετρητοίς -ή τέλος πάντων τις συνεκτιμώ- είναι τα ηχεία).

Μια συντομη ερωτησουλα (sorry για το off-topic)...
ψαχνω ενισχυτη για ηχεια monitor audio rx6 και μαλλον καταληγω στον arcam a28 στα 850e. και πολυ συντομα θα ειμαι σε αναζητηση για player. θα έχω καλυτερο αποτελεσμα αγοραζοντας 8200cdq και εναν τελικό? ή μηπως θεωρειτε την επενδυση σε 8200 υπερβολικη για τα ηχεια μου?

Καθόλου υπερβολική δεν τη βρίσκω. Αν το ηχείο είναι καλό -έστω και για την κατηγορία του- και το RX6 είναι, θεωρώ ότι μπορεί να σηκώσει και να αναδείξει και ακριβότερα ενισχυτικά και πηγές... Μιλώ εκ πείρας, γιατί τα ηχεία μου είναι ακριβώς της ίδιας κατηγορίας (PSB Image T45) και ανταποκρίνονται σε όποια βελτίωση και αν έχω κάνει στο σύστημα έως τώρα -κάθε φορά τα ακούω να "ανοίγουν" όλο και περισσότερο. Είναι το τελευταίο πράγμα που μου 'ρχεται να βελτιώσω. Πολύ πιο σημαντικά στοιχεία από τα ίδια τα ηχεία είναι ο χώρος και η τοποθέτησή τους σε αυτόν.

Όχι ακόμα, δυστυχώς... Μένω μακριά από την Audio Evolution (στην άλλη άκρη της Αθήνας, δηλαδή...) και επίσης είναι κάτι που πρεπει να προγραμματίσω μια και δέχονται μόνο με ραντεβού. Αν πάρω καμιά ανάσα από τα οικογενειακά, θα το κάνω και θα ενημερώσω.

(Φυσικά περιμένω κι εγώ όποιον άλλο φίλο το άκουσε, να μοιραστεί τις εντυπώσεις του... Στο νήμα του Pinkfishmedia έχουν εμφανιστεί δυο-τρεις έλληνες κάτοχοί του, αλλά μάλλον δεν είναι μέλη του AVclub...)

Όχι ακόμα, δυστυχώς... Μένω μακριά από την Audio Evolution (στην άλλη άκρη της Αθήνας, δηλαδή...) και επίσης είναι κάτι που πρεπει να προγραμματίσω μια και δέχονται μόνο με ραντεβού. Αν πάρω καμιά ανάσα από τα οικογενειακά, θα το κάνω και θα ενημερώσω.

(Φυσικά περιμένω κι εγώ όποιον άλλο φίλο το άκουσε, να μοιραστεί τις εντυπώσεις του... Στο νήμα του Pinkfishmedia έχουν εμφανιστεί δυο-τρεις έλληνες κάτοχοί του, αλλά μάλλον δεν είναι μέλη του AVclub...)

Απο οτι καταλαβα δεν δινουν μηχανημα για δοκιμη και πρεπει να πας εκει και μονο.
Ξερεις αν ειναι οκ να παμε δικο μας dac για συγκριση?
Δεν βλεπω πως σε ενα "ξενο" χωρο με αγνωστα ηχεια και συνοδα , μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα.
Μενω Νεα Σμυρνη οποτε αν θες παρεα ή και μια δευτερη γνωμη για οταν πας , στειλε pm :a0210:

OK, ευχαρίστως! Όχι, δεν δίνουν CDp για το σπίτι, φοβούνται την ευπάθεια των μηχανισμών τράνσπορτ απ' ό,τι μου είπαν -το έχω ξανακούσει αυτό, πάντως, παρότι άλλοι αντιπρόσωποι ακολουθούν άλλη πολιτική. Όταν πρότεινα να πάρω μαζί μου το DAC μου (ένα Beresford TC-7510), άκουσα το συνομιλητή μου πολύ διστακτικό, αλλά δεν αρνήθηκε κιόλας.

Παιδιά καλησπέρα. Έχω το cdq εδώ και ένα μήνα και η διαφορά σε σχέση με το παλιό μου ντακ (μπερεσφορντ κάιμαν) είναι η μέρα με τη νύχτα. Το μόνο σημείο στο οποίο υπερτερούσε (οριακά) το κάιμαν ήταν το εύρος της στερεοφωνικής εικόνας. Κατά τα άλλα τι να πώ, δυναμικά, πιστότητα, πριμα, μπάσα κλπ όλα σε άλλο επίπεδο...

με rega το έχει συγκρίνει κάποιος ? προσπαθώ να βρω κάποιο συγκριτικό με το νέο rega dac... ίσως είναι πιο εύκολο να έχουμε γνώμη σε σύγκριση 8200 - apollo/saturn.