audiolab m-dac

Μην τρελλαθούμε, το σύστημα του haralas με τα κορυφαία της yamaha (ενισχυτής / ηχεία) είναι πολύ παραπάνω από μία χαρά... διαφορές σε αυτό το επίπεδο ντακς θα προβάλλονται μία χαρά ...

Θωμά, σε ευχαριστούμε για την εμπεριστατωμένη ανάλυση ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: audiolab m-dac

Ο κατασκευαστής του M-DAC λέει:

The biggest issue with the SBT is its very high jitter on the SPDIF outputs due to the internal clocking arrangement, the SPDIF is outputted directly from the freescale processor without re-synchronisation (the SPDIF is not re-latched to the clean audio clock).

Our retrofit PCB will resynchronise the Data when "clock-locked" to the MDAC.

Jitter from the SBT in standard form is over 1nS RMS on its SPDIF outputs - these is quite a high number

Αρα, με ποιο τρόπο προτείνετε να συνδέσω το SQ με το M-DAC? Οταν λέει SPDIF εννοεί και οπτική και ομοαξονικη..?

Τη σωστή απάντηση την έδωσε ο supersonic, απλά αναφέρω ότι το spdif ή σωστότερα s/pdif, το πρωτόκολλο μεταφοράς σήματος του επιτρέπει τη μετάδοση και στα δύο, ομοαξονική (rca) και οπτική (toslink).
Κάνε μόνο στάθμιση εξόδων (εάν σου διαφεύγει η διαδικασία στείλε μου πμ)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: audiolab m-dac

Τη σωστή απάντηση την έδωσε ο supersonic, απλά αναφέρω ότι το spdif ή σωστότερα s/pdif, το πρωτόκολλο μεταφοράς σήματος του επιτρέπει τη μετάδοση και στα δύο, ομοαξονική (rca) και οπτική (toslink).
Κάνε μόνο στάθμιση εξόδων (εάν σου διαφεύγει η διαδικασία στείλε μου πμ)

Και να συμπληρώσω κι εγώ πως s/pdif σημαίνει sony / philips digital interface.
http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

Μην τρελλαθούμε, το σύστημα του haralas με τα κορυφαία της yamaha (ενισχυτής / ηχεία) είναι πολύ παραπάνω από μία χαρά... διαφορές σε αυτό το επίπεδο ντακς θα προβάλλονται μία χαρά ...

Θωμά, σε ευχαριστούμε για την εμπεριστατωμένη ανάλυση ...

Συμφωνώ. Σε τέτοιο σύστημα μια χαρά ακούγονται οι διαφορές

Απλά να προσεχθεί, σε περίπτωση χρήσης της toslink εισόδου η διαδρομή του καλωδίου να μην είναι μεγάλη και το ίδιο το καλώδιο να μην διπλώνει (μιλάμε για οπτική ίνα και υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί).
Προσωπικά μόνο απο ανάγκη χρησιμοποιώ την toslink και πάντα με οπτική ίνα κάτω του ενός μέτρου (στο ρακ μπορώ και χρησιμοποιώ 50cm απο mp σε dac).

Κατα τα άλλα και τα δύο συστήματα που αναφέρθηκαν υπερεπαρκούν για να αναδείξουν διαφορές σε κάθε μεταβολή του συστήματος αρκεί να βοηθάει και η τοποθέτηση/χώρος.

@tio Καλοτάξιδο το mdac!

@Ηaralas Προσωπικά στο S2000 δεν θα κούμπωνα dac. Είναι μια χαρά όπως είναι. (οκ η δοκιμή δεν έβλαψε κανένα)
Για τα άυλα βέβαια ναι! Θαρρώ πως με pc/hiface + καλό dac θα μπορέσεις να καταφέρεις αποτέλεσμα αντίστοιχο του S2000 με λιγότερα συνολικά χρήματα.

Αν δείτε το πρώτο ποστ του νήματος η συζήτηση ξεκίνησε από το 8200dq το οποίο είναι και προενισχυτής.
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν αυτό το προιόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και σε τι τιμή?

Συγγνώμη αν είμαι και λίγο off-topic...-bye-

@ haralas Σιγουρα θα ακουσεις διαφορες σε ντακ μεγαλυτερης αξιας,τα κατω του χιλιαρικου ειναι σχετικα κοντα το ενα με το αλλο,στην γενικη αποψη περι μουσικης διαφερουν και πως την αποδιδουν και γενικα υπαρχει θεμα ταιριασματος,μπορει ενα ντακ των 300 να παιζει καλυτερα απο ενα των 700 γιατι κολαει καλυτερα με τα συνοδα σου,ακροασεις και μονο ακροασεις βγαζουν ακρη.
Βεβαια το να πας στον αντιπροσωπο και να προσπαθεις να βγαλεις συμπερασμα για ενα ντακ φτηνο σε συστημα των 15000 και αυτο δεν βοηθαει,μονο δανεισμος ειδαλως μακρυα,αρκετοι συμφορουμιτες θα μπορουσαν να βοηθησουν.

Last edited:
Πάντως σε αντίστοιχες ακροάσεις που έχω κάνει σε setups καταστημάτων, συγκριτικά μεταξύ ενός CD μεσο-υψηλής κατηγορίας και ενός DAC κατηγορίας τιμής γύρω στα 1500 Ε οι διαφορές ήταν εμφανέστατες υπερ του DAC. Πχ, η Antilope η οποία σε σχέση με Hegel CD ήταν εμφανέστατα καλύτερη ενώ την ίδια υπεροχή είχε και το DAC της North Star από το αντίστοιχης περίπου τιμής CD της ίδιας εταιρίας.

Στο δικό μου setup το M-DAC δεν μου έδωσε διαφορές άξιες λόγου με το Primare κι αυτό είναι ένα θέμα για το κατά πόσον έκανα καλά με την αγορά του..

Αν δείτε το πρώτο ποστ του νήματος η συζήτηση ξεκίνησε από το 8200dq το οποίο είναι και προενισχυτής.
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν αυτό το προιόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και σε τι τιμή?

Συγγνώμη αν είμαι και λίγο off-topic...-bye-

στο χιλιαρικο και σιγουρα παιζει καλυτερα απο το mdac γιατι εχει τροφοδοσια κανονικη και οχι ανταπτορακι,ειναι το ιδιο προιον με διαφορετικη οθονη

Πάντως σε αντίστοιχες ακροάσεις που έχω κάνει σε setups καταστημάτων, συγκριτικά μεταξύ ενός CD μεσο-υψηλής κατηγορίας και ενός DAC κατηγορίας τιμής γύρω στα 1500 Ε οι διαφορές ήταν εμφανέστατες υπερ του DAC. Πχ, η Antilope η οποία σε σχέση με Hegel CD ήταν εμφανέστατα καλύτερη ενώ την ίδια υπεροχή είχε και το DAC της North Star από το αντίστοιχης περίπου τιμής CD της ίδιας εταιρίας.

Στο δικό μου setup το M-DAC δεν μου έδωσε διαφορές άξιες λόγου με το Primare κι αυτό είναι ένα θέμα για το κατά πόσον έκανα καλά με την αγορά του..

αστο να στρωσει και παιξε λιγο με τα φιλτρα του μην απογοητευεσαι τοσο γρηγορα,εχει 5 φιλτρα θελει ψαξιμο.
Βεβαια αυτο καποιους ενοχλει που θελουν bit perfect αλλα αφου υπαρχουν δοκιμασε

Αμφιβαλω αν το M Dac παιξει καλλυτερα απο το Squeezebox με τα προσθετα του (εξτρα εσωτερικο ρολοι χρονισμου, συν ξεχωριστη τροφοδοτικο) οπως εχουμε αρκετοι εδω μεσα. Απλα ειναι σημαντικο να το δεις και σε σχεση με την λειτουργηκοτητα. Προσωπικα βολευτηκα, και παρολο που το σιντι πλαιυερ που εχω ειναι παρα πολυ καλο (ειναι και σε τελειως διαφορετικη κατηγορια τιμης) ωστοσο σπανια τ ανοιγω.

παρακαλω σας θα ηθελα μια σαφεστερη γνωμη μιας και τα οικονομικα μου αυτη την στιγμη δεν πανε πιο πανω !! θα <παιξει> στο συστημα μου το mdac κατι παραπανω απο το v-dac ?

παρακαλω σας θα ηθελα μια σαφεστερη γνωμη μιας και τα οικονομικα μου αυτη την στιγμη δεν πανε πιο πανω !! θα <παιξει> στο συστημα μου το mdac κατι παραπανω απο το v-dac ?

αυτο που ρωτας δεν μπορει να στο απαντηση κανεις και κανεις δεν πρεπει να σε παρει στον λαιμο του,απλα οπως σου εγραψα παραπανω προσπαθησε να το ακουσεις στο συστημα σου

Θαρρώ πως την πηγή μπορεί να την ακούσει και σε άλλο σύστημα. Απλά πρέπει να κουβαλήσει το υπάρχον dac για Α-Β. Οι διαφορές θα αναδειχτούν και έτσι.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει μάγος σε αυτό το χωριό να ξέρει την θεραπεία πάσης νόσου και μάλιστα εξ αποστάσεως.
Προτάσεις γίνονται... και αν δεν δοκιμάσει ο ενδιαφερόμενος δεν γίνεται τίποτα! Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές!!! (+1 στον farflung για άλλη μια φορά!)

αυτο που ρωτας δεν μπορει να στο απαντηση κανεις και κανεις δεν πρεπει να σε παρει στον λαιμο του,απλα οπως σου εγραψα παραπανω προσπαθησε να το ακουσεις στο συστημα σου

+1

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις....

αστο να στρωσει και παιξε λιγο με τα φιλτρα του μην απογοητευεσαι τοσο γρηγορα,εχει 5 φιλτρα θελει ψαξιμο.
Βεβαια αυτο καποιους ενοχλει που θελουν bit perfect αλλα αφου υπαρχουν δοκιμασε

Το bit perfect φτάνει μέχρι την είσοδο του DAC chip. Εσωτερικά όλα τα σύγχρονα DACs κάνουν "παιχνίδι" και δεν υπάρχει έννοια "bit perfect". Απλά το συγκεκριμένο DAC επιτρέπει να "παίξει" λίγο με τις επιλογές και ο καταναλωτής, αντί να βασιστεί στην κρίση του κατασκευαστή.

Ειδικά το Sabre που συζητάμε κάνει εξαιρετικό upsampling και επίσης εξαιρετικό reclocking στο σήμα s/pdif (θεωρείται πρακτικά jitter-proof), και γιαυτό μάλιστα με εκπλήσσει η παραπάνω δήλωση της Audiolab:

The biggest issue with the SBT is its very high jitter on the SPDIF outputs due to the internal clocking arrangement, the SPDIF is outputted directly from the freescale processor without re-synchronisation (the SPDIF is not re-latched to the clean audio clock).

Our retrofit PCB will resynchronise the Data when "clock-locked" to the MDAC.

Υποψιάζομαι ότι κρύβονται πίσω της marketing επιρροές.. αυτό το retrofit PCB που λένε είναι upgrade για το Touch και το πουλάνε οι ίδιοι;

Υποψιάζομαι ότι κρύβονται πίσω της marketing επιρροές.. αυτό το retrofit PCB που λένε είναι upgrade για το Touch και το πουλάνε οι ίδιοι;

έλα ντε....
άσε που, αν δεν κάνω λάθος ο σχεδιαστής και των δυό είναι ο ίδιος John Westlake....