audiolab m-dac

θελω να πιστευω οτι αν δωσεις μια προκαταβολη για να δει ο αντιπροσωπος οτι δεν κοροιδευεις με το σκεπτικο να σου επιστραφει βεβαια αν δεν σου κανει,ισως να στο δανεισει αν και ειναι δυσκολος ο συγκεκριμενος,αλλη λυση παρε το δικο σου οπως ειπε ο φιλος παραπανω και πηγαινε και βαλτο να ακουσεις διαφορες σε καποιον συμφορουμιτη, ή στο τελος τελος στον αντιπροσωπο,αλλα εκει θα στο βαλει με τα θηρια να παιξει,οποτε μικρο θαναι το συμπερασμα

Το bit perfect φτάνει μέχρι την είσοδο του DAC chip. Εσωτερικά όλα τα σύγχρονα DACs κάνουν "παιχνίδι" και δεν υπάρχει έννοια "bit perfect". Απλά το συγκεκριμένο DAC επιτρέπει να "παίξει" λίγο με τις επιλογές και ο καταναλωτής, αντί να βασιστεί στην κρίση του κατασκευαστή.

συμφωνω δεν ειπα κατι αλλο εγω απλα μεχρι τωρα το καναν τα ακριβα ντακ τωρα το κανουν και τα φτηνα,το apodizing και το preringing και το low high phase εχουν μπει μεχρι και στους players,αν χρησιμοποιουσες μακ στο fidelio kai to audirvana plus χρησιμοποιουν izotope dsp που κανει παπαδες.

Εγω οτα πηρα το Μ Dac (των 400 ευρω), ζητησα απο τον αντιπροσωπο δοκιμη και δεν συμφωνησε. Τελικα προχωρησα στην αγορα. Καλυτερο απο Cambridge audio και ειμαι σιγουρος και απο το V Dac (χωρις να τ ακουσω). Στο συστημα σου σαφως και θ ακουσεις διαφορες. Η γνωμη μου ειναι προχωρα! Δεν θα το μετανιωσεις. Το σιντιπλαιυερ που εχεις παρ ολο που ειναι καλο ωστοσο ειμαι σιγουρος οτι θα παροπλιστει. Και θα φανει μετα απο κανα χρονο.

Απάντηση: Re: audiolab m-dac

Το bit perfect φτάνει μέχρι την είσοδο του DAC chip. Εσωτερικά όλα τα σύγχρονα DACs κάνουν "παιχνίδι" και δεν υπάρχει έννοια "bit perfect". Απλά το συγκεκριμένο DAC επιτρέπει να "παίξει" λίγο με τις επιλογές και ο καταναλωτής, αντί να βασιστεί στην κρίση του κατασκευαστή.

Ειδικά το Sabre που συζητάμε κάνει εξαιρετικό upsampling και επίσης εξαιρετικό reclocking στο σήμα s/pdif (θεωρείται πρακτικά jitter-proof), και γιαυτό μάλιστα με εκπλήσσει η παραπάνω δήλωση της Audiolab:

The biggest issue with the SBT is its very high jitter on the SPDIF outputs due to the internal clocking arrangement, the SPDIF is outputted directly from the freescale processor without re-synchronisation (the SPDIF is not re-latched to the clean audio clock).

Our retrofit PCB will resynchronise the Data when "clock-locked" to the MDAC.

Υποψιάζομαι ότι κρύβονται πίσω της marketing επιρροές.. αυτό το retrofit PCB που λένε είναι upgrade για το Touch και το πουλάνε οι ίδιοι;

Εδώ θέλει κάμποση σηζήτηση ,, τι συμβαίνει μέσα στα τσιπάκια .. και τι στα φίλτρα και στους δέκτες ..

τέσπα ,, έχω δοκιμάσει το sabre σε 2 περιπτώσεις με εξωτερικό spidf to i2c με το wolfson wm8804 (ρεκλοκερ και δέκτης ) , με σαφώς !!! καλύτερα αποτελέσματα και επι του πρακτέου ,,, κλειδώματα χωρίς σπασίματα μεχρι τα 192 !! και ακουστικά αποτελέσματα χωρίς το υποκειμενικό να παίρνει κεφάλι ,, σε καμία περίπτωση ,,
με το τριάρι αυτή την στιγμή που μιλάμε τα 96 τα έχει και δεν τά έχει .. ...
εγω είμαι φανατικός 44 στα μηχανάκια τα σπιτικά .. ,, δεν το σηζητώ !! αλλά λέμε , τώρα

Re: Απάντηση: Re: audiolab m-dac

Εδώ θέλει κάμποση σηζήτηση ,, τι συμβαίνει μέσα στα τσιπάκια .. και τι στα φίλτρα και στους δέκτες ..

τέσπα ,, έχω δοκιμάσει το sabre σε 2 περιπτώσεις με εξωτερικό spidf to i2c με το wolfson wm8804 (ρεκλοκερ και δέκτης ) , με σαφώς !!! καλύτερα αποτελέσματα και επι του πρακτέου ,,, κλειδώματα χωρίς σπασίματα μεχρι τα 192 !! και ακουστικά αποτελέσματα χωρίς το υποκειμενικό να παίρνει κεφάλι ,, σε καμία περίπτωση ,,
με το τριάρι αυτή την στιγμή που μιλάμε τα 96 τα έχει και δεν τά έχει .. ...
εγω είμαι φανατικός 44 στα μηχανάκια τα σπιτικά .. ,, δεν το σηζητώ !! αλλά λέμε , τώρα

σου το ξαναγραψα αλλα με αγνοησες.

τα βουβαλια κλειδωνουν στα 192 για πλακα.

ολα τα βουβαλια.

εαν εχεις σπασιματα στα 96-192 θελη παραπανω ρευμα το dac.

400ma χωρις trident kai 500ma Με trident για να υπαρχουν και 50Ma headroom.

αμα θελεις δοκιμασε αμα δεν θελεις δε πειραζη.

εχω φτιαξη τουλαχιστον 9-10 βουβαλια και κανενα δεν ειχε προβλημα.

τα 4 και με 10 μετρα coaxial.

Δημητρη Δημητρακουδη: η απάντηση είναι ναι, ο John Westlake έχει σχεδιάσει το upgrade για το SB και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει πολύ jitter, κατά τις μετρήσεις του. Μπορεί να είναι θέμα μάρκετινγκ οπως λέτε μπορεί και να ισχύει. Αν δεν το δοκιμάσει κάποιος δεν μπορούμε να ξέρουμε

haralas: αν κάνεις search στο ιντερνετ θα βρεις καποιες αποψεις ιδιωτων που εχουν συγκρινει τα 2 DACs. Εν γένει όπως είπα το hype είναι μεγάλο υπερ του M-DAC και δεν έχω διαβάσει κανέναν να παραπονιέται από τον ήχο του (μάλλον διθυραμβικά ακούω). Δηλαδη, όσα εχω γράψει εδω ισως να ειναι και τα πιο μετριοπαθη στοιχεια που εχει γραψει αγοραστης του..

farflung: ο J.W. μου απάντηση ότι το M-DAC είναι καλύτερο του DQ. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αλλά υποψιάζομαι ότι έχει καταφέρει να εξάγει καλύτερο ήχο από το σχεδιασμό του DQ ο οποίος είναι παλαιότερος. Θεωρητικά δεν θα είχε λόγο να μου πει ψεματα εφόσον το DQ είναι ακριβότερο..Επίσης βλεπω ότι ολες οι προσπαθειες αναβαθμισης και επεκτασης συγκεντρωνονται στο M-DAC ίσως γιατί το θεωρουν το πιο ανταγωνιστικο τους προιον

Δημητρη Δημητρακουδη: η απάντηση είναι ναι, ο John Westlake έχει σχεδιάσει το upgrade για το SB και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει πολύ jitter, κατά τις μετρήσεις του. Μπορεί να είναι θέμα μάρκετινγκ οπως λέτε μπορεί και να ισχύει. Αν δεν το δοκιμάσει κάποιος δεν μπορούμε να ξέρουμε

haralas: αν κάνεις search στο ιντερνετ θα βρεις καποιες αποψεις ιδιωτων που εχουν συγκρινει τα 2 DACs. Εν γένει όπως είπα το hype είναι μεγάλο υπερ του M-DAC και δεν έχω διαβάσει κανέναν να παραπονιέται από τον ήχο του (μάλλον διθυραμβικά ακούω). Δηλαδη, όσα εχω γράψει εδω ισως να ειναι και τα πιο μετριοπαθη στοιχεια που εχει γραψει αγοραστης του..

farflung: ο J.W. μου απάντηση ότι το M-DAC είναι καλύτερο του DQ. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αλλά υποψιάζομαι ότι έχει καταφέρει να εξάγει καλύτερο ήχο από το σχεδιασμό του DQ ο οποίος είναι παλαιότερος. Θεωρητικά δεν θα είχε λόγο να μου πει ψεματα εφόσον το DQ είναι ακριβότερο..Επίσης βλεπω ότι ολες οι προσπαθειες αναβαθμισης και επεκτασης συγκεντρωνονται στο M-DAC ίσως γιατί το θεωρουν το πιο ανταγωνιστικο τους προιον

μονος σου δινεις απαντηση γιατι λεει οτι παιζει καλυτερα το mdac.
Olo το παιχνιδι ειναι στην τιμη αλλη μια φορα προιον που πλασαρεται ως φονεας...εχει και το τσιπακι μεσα το καλο δενει τελεια η συνταγη,
χωρις να λεω οτι ειναι κακο ντακ.

αρα γε ποια συγκριση θα μπορουσε να γινει μεταξυ m-dac και εκεινου του asus xonar essence one ?

και τι γινεται μ'αυτο εμφανιστηκε σε κανενα τεστ ?

μονος σου δινεις απαντηση γιατι λεει οτι παιζει καλυτερα το mdac.
Olo το παιχνιδι ειναι στην τιμη αλλη μια φορα προιον που πλασαρεται ως φονεας...εχει και το τσιπακι μεσα το καλο δενει τελεια η συνταγη,
χωρις να λεω οτι ειναι κακο ντακ.

εντάξει αν δούμε μισο-γεμάτο το ποτήρι, στη δική μου περίπτωση το να έχεις ένα DAC όπου κοστίζει το 30% ενός CD Player με το οποίο παίζει το ίδιο και λίγο καλύτερα και ταυτόχρονα έχει ψηφιακές εισόδους και εξόδους, φίλτρα για μουσικές επιλογές και τηλεχειριστήριο που λειτουργείς και το foobar μ αυτό, ε οσο να πεις ειναι ευκαιρία!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: audiolab m-dac

σου το ξαναγραψα αλλα με αγνοησες.

τα βουβαλια κλειδωνουν στα 192 για πλακα.

ολα τα βουβαλια.

εαν εχεις σπασιματα στα 96-192 θελη παραπανω ρευμα το dac.

400ma χωρις trident kai 500ma Με trident για να υπαρχουν και 50Ma headroom.

αμα θελεις δοκιμασε αμα δεν θελεις δε πειραζη.

εχω φτιαξη τουλαχιστον 9-10 βουβαλια και κανενα δεν ειχε προβλημα.

τα 4 και με 10 μετρα coaxial.

2 24αρια , 2 32αρια , και 2 3αρια ,, κανένα δεν μου κλειδωσε της προκοπής ψηλά ,,

στα 600 το παίζω ..

εντάξει αν δούμε μισο-γεμάτο το ποτήρι, στη δική μου περίπτωση το να έχεις ένα DAC όπου κοστίζει το 30% ενός CD Player με το οποίο παίζει το ίδιο και λίγο καλύτερα και ταυτόχρονα έχει ψηφιακές εισόδους και εξόδους, φίλτρα για μουσικές επιλογές και τηλεχειριστήριο που λειτουργείς και το foobar μ αυτό, ε οσο να πεις ειναι ευκαιρία!

σε αυτο συμφωνω οτι ειναι πολυεργαλειο αλλα σιγουρα παιζει οσα και τα λεφτα που κανει αντε και λιγο παραπανω ειναι μεγαλη ιστορια το ψυχολογικο οριο του χιλιαρικου,αυτο θα κανει τρελλες πωλησεις αμα τσιμπισει κανα καλο τεστακι σε κανα 6moons

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: audiolab m-dac

2 24αρια , 2 32αρια , και 2 3αρια ,, κανένα δεν μου κλειδωσε της προκοπής ψηλά ,,

στα 600 το παίζω ..

ψαξε να βρεις τι φταιη τοτε.

iσως το Transport ισως κανης κατι λαθος δε ξερω.

δεκα εχω φτιαξη εγω και αλλα εξι τα παιδια εδω στο ηρακλειο

και κανενα δεν ειχε προβλημα.

ουτε εχω διαβαση κανεναν στα φορουμ.

μονο εσενα.

Έχει συγκρίνει κανείς το M-DAC με το 8200CD ή CDQ*; Ο Westlake λέει ότι το Μ παίζει καλύτερα, και πιθανότατα έτσι είναι, αλλά είναι αυτό το "καλύτερα" ακουστό σε ένα μικρομεσαίο-μεσαίο σύστημα ή μιλάμε για ψύλλους στ' άχυρα;

*Το CDQ υποτίθεται ότι ήταν καλύτερο από το CD, αλλά στα αναβαθμισμένα με την OLED οθόνη (που δεν ξέρω αν έχουν έρθει στην Ελλάδα βέβαια), οι ηχητικές διαφορές έχουν εξαλειφθεί -μου το είχε απαντήσει ο ίδιος ο JW στο pinkfishmedia.

Εχω την εντύπωση πως τον καλύτερο ήχο θα έχει το M-DAC με..το αναβαθμισμένο τροφοδοτικό που θα κυκλοφορήσει σε λίγο. Ετσι, για να μας τα παίρνουνε σιγά σιγά να μη μας φαίνεται άσχημα. Προσωπικά δεν θα το αγοράσω βέβαια αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι το έχουν ήδη πάρει θα το πάρουν - μερικοί έχουν ήδη προ-παραγγείλει!

Re: Απάντηση: audiolab m-dac

Ωραία η παρουσίαση που μας έκανες και βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα.
Να σε βάλω όμως σε ένα ακόμη κόπο.

Επειδή πολύ σωστά λες ότι το Primare ακούγεται μια χαρά και στα cd δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να συνθεθεί με το m-dac κάνε και την τελευταία σύγκρισή.
Πάρε ένα αγαπημένο κομμάτι σου και ακουσέ το 1-2 φορές από το Primare (απόσπασμα), από τις δικές του αναλογικές εξόδους.
Το ίδιο κομμάτι βάλτο να παίξει στο Logitech το οποίο έχει συνδεθεί με το m-dac.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από αυτή τη δοκιμή; Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.
Προσωπικά, όταν διαβάζω κριτική από την αναπαραγωγή από pc, κρατώ πολλές επιφυλάξεις διότι υπάρχουν τόσοι πολλοί παράμετροι που σπανίως έχουν όλα ρυθμιστεί σωστά και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές δεν είναι συγκρίσιμο.
Από το Logitech όμως τα πράγματα είναι εύκολα (bit-perfect), αν και εδώ υπάρχουν μερικοί που απενεργοποιούν πολλές υπηρεσίες του και λένε ότι τα πάει καλύτερα (μεταξύ μας όμως η πραγματική αναβαθμισή του είναι μόνο με αλλαγή τροφοδοτικού και clock).

εκανα την δοκιμη που προτεινεις. Καταρχας δοκιμασα να συνδεσω το SQ με οπτικό και ομοαξονικό καλώδιο και διαπίστωσα μια ελαφρά υπεροχή του οπτικού οπότε η σύγκριση έγινε με αυτή τη σύνδεση.

Το Primare λοιπόν ήταν λίγο πιο ανίσχυρο στις χαμηλές συχνότητες από το συνδυασμό SB+MDAC χωρίς ο 2ος συνδυασμός να χάνει σε καθαρότητα ή να υστερεί σε κάποιες άλλες συχνότητες. Με βάση αυτή την σύγκριση με κόστος κάτω από 1000 Ε ο συνδυασμός SB + MDAC είναι πολύ καλή επιλογή με μεγάλες ευκολίες και πλήρως συμβατός με την εποχή που ζούμε

Απάντηση: Re: Απάντηση: audiolab m-dac

Αν και πολλές φορές τα αποσπάσματα από τα γραφόμενά μας, όταν συγκρίνονται αδικούν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελικά ο καλύτερος συνδιασμός προκύπτει όταν η πηγή είναι το SB με την προσθήκη του m-dac?

Σε ευχαριστούμε για τον κόπο να κάνεις τόσες συγκρίσεις.

...
Το Primare λοιπόν ήταν λίγο πιο ανίσχυρο στις χαμηλές συχνότητες από το συνδυασμό SB+MDAC χωρίς ο 2ος συνδυασμός να χάνει σε καθαρότητα ή να υστερεί σε κάποιες άλλες συχνότητες. ...

M-DAC vs Primare CD31
...
Πρώτο άκουσμα, ίδιο. Μετά από πολλές επαναλήψεις το M-DAC φαίνεται λίγο πιο εκτενές, φέρνοντας τον ακροατή πιο κοντά στη σκηνή και αφήνοντας το Primare να έχει ενα ελαφρό πέπλο το οποίο όμως είναι μέρος του χαρακτήρα του εν λόγω CD, κάτι που μπορείς να το εκλάβει κανείς και σαν πιο μουσικά ξεκούραστη προσέγγιση στην ακρόαση μουσικής. Είναι κουραστικό το M-DAC? όχι. Δείχνει σαν νέα υλοποίηση, πιο αναλυτική / λεπτομερής..Ποιο προτιμω? Και τα 2, αναλογα την μουσικη. Θα το πω ισοπαλια :)

s

Ναι ο καλύτερος συνδυασμός είναι με το SB και το MDAC και όχι μόνο ηχητικα αλλά και χρηστικά

εντάξει, αυτός είναι για την νέα γενιά .... οι παλιότεροι που έχουμε στοκάρει μερικές χιλιάδες δίσκους, πρέπει να διαθέσουμε την υπόλοιπη ζωή μας ριπάροντας ... ένα καλό πλέυερ είναι πάντα κάτι χρήσιμο ...