audiolab m-dac

εντάξει, αυτός είναι για την νέα γενιά .... οι παλιότεροι που έχουμε στοκάρει μερικές χιλιάδες δίσκους, πρέπει να διαθέσουμε την υπόλοιπη ζωή μας ριπάροντας ... ένα καλό πλέυερ είναι πάντα κάτι χρήσιμο ...

φαίνεται δεν είσαι αποφασιστικός άνθρωπος...

Απάντηση: Re: audiolab m-dac

Ναι ο καλύτερος συνδυασμός είναι με το SB και το MDAC και όχι μόνο ηχητικα αλλά και χρηστικά

_ Ευχαριστώ για τον κόπο σου.

εντάξει, αυτός είναι για την νέα γενιά .... οι παλιότεροι που έχουμε στοκάρει μερικές χιλιάδες δίσκους, πρέπει να διαθέσουμε την υπόλοιπη ζωή μας ριπάροντας ... ένα καλό πλέυερ είναι πάντα κάτι χρήσιμο ...

- Αν και η δική μου συλλογή δεν ήταν σε χιλιάδες, έκατσα έναν ολόκληρο χρόνο και σιγά-σιγά τη ψηφιοποίησα σε flac.
Το είδα και σαν μελλοντική επένδυση, όπως επίσης τα όσα cd διαθέτω, μπαίνουν ως αρχείο.
Η καλύτερη τακτική είναι το αρχείο να παραμένει αναλλοίωτο, άπαικτο και η αναπαραγωγή να γίνεται από αντίγραφα.
Οπότε τι αντίγραφα τι ψηφιοποίηση. Προτίμησα το 2ο και δεν έχασα.

ποιον μετατροπέα προτείνετε για ριπάρισμα σε flac?

EAC σε PC
XLD σε MAC

Μη βιάζεσαι, με το πάσο σου, μέχρι να μάθεις τα τερτίπια.
Και όταν καταλήξεις σε όλες τις παραμέτρους (λ.χ. ακόμα και στο naming scheme δηλαδή το πώς θα ονομάζεις τα directories, filenames Κ.ο.κ.)
Μετά ξεκινάς το ripping
Μια και καλή

Οff topic αλλά δεν πειράζει!
Τα ripping της δισκοθήκης μου έχουν να κάνουν με τα δισκάκια που επιλέγω να ακουσω κατα καιρους... δεν έχω πει δλδ ντε κ καλά πρέπει ΤΩΡΑ να περάσω όλη μου την δισκοθήκη στον σκληρό! Αναλόγως με την διάθεση της εποχής ή της στιγμής ριπάρω ο,τι επιλέγω να ακουσω!! Οπως κ να έχει τα δισκάκια μου θέλω να τα βλέπω ... δεν πρόκειται να τα εξαφανίσω μέσα σε τπτ κουτες αν υποθέσουμε οτι τα έχω ριπάρει όλα!!

ποιον μετατροπέα προτείνετε για ριπάρισμα σε flac?

EAC σε PC
XLD σε MAC

Μη βιάζεσαι, με το πάσο σου, μέχρι να μάθεις τα τερτίπια.
Και όταν καταλήξεις σε όλες τις παραμέτρους (λ.χ. ακόμα και στο naming scheme δηλαδή το πώς θα ονομάζεις τα directories, filenames Κ.ο.κ.)
Μετά ξεκινάς το ripping
Μια και καλή

Προσωπικά με EAC και μάλιστα υπάρχει ένα νήμα που για όσους θα το αποφασίσουν θα βρουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες του προγράμματος.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/73374-Exact-Audio-Copy-freedb

Θα σας παιδέψει καμία ώρα μέχρι να το παραμετροποιήσετε και μετά τέλος, απλά ψηφιοποίηση όποτε το χρειάζεστε.

Οff topic αλλά δεν πειράζει!
Τα ripping της δισκοθήκης μου έχουν να κάνουν με τα δισκάκια που επιλέγω να ακουσω κατα καιρους... δεν έχω πει δλδ ντε κ καλά πρέπει ΤΩΡΑ να περάσω όλη μου την δισκοθήκη στον σκληρό! Αναλόγως με την διάθεση της εποχής ή της στιγμής ριπάρω ο,τι επιλέγω να ακουσω!! Οπως κ να έχει τα δισκάκια μου θέλω να τα βλέπω ... δεν πρόκειται να τα εξαφανίσω μέσα σε τπτ κουτες αν υποθέσουμε οτι τα έχω ριπάρει όλα!!

Σωστά λες, πάρα πολλοί θέλουμε και το έντυπο στα χέρια μας, να διαβάζουμε συγχρόνως ή να βλέπουμε τους συντελεστές. Φυσικά και αυτό θα ξεπεραστεί ή έχει ήδη ξεπεραστεί, όταν με ένα tablet θα δίνεις την εντολή αναπαραγωγής και ταυτογχρόνως στην οθόνη του θα βλέπεις τα περιεχόμενα από τα σκαναρισμένα που έχεις κάνει (ή έχουν κάνει).

διαφορές μεταξύ του M-DAC και του 8200DQ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή τους:

The MDAC offers more features, much higher sound quality, larger display and upgradeable in the future with a "Compatible" PSU.

MDAC Features over DQ:-

CROSS Analogue output stage
D3E Digital Domain Decorrelation Engine
Bit Perfect test
Level Meters in dB
USB Buffer Level indication
CD Track and Time on large Display
LSB Restoration - allows Bit Accurate Playback with Windows XP (using WMP)
Real Sampling frequency display with 1Hz Resolution
Large OLED display
Software upgradeable via the user
Clock-Lockable to External sources
Word-Clock Output
Re-clocked SPDIF Digital outputs (Jitter Attenuated SPDIF outputs)
USB to SPDIF Output
SPDIF Input to USB conversion (Via Future software build)
USB to AC3 / Bitstream Output (Via Future software build)

There will be a "Compatible HQ PSU" for the MDAC that will offer an upgraded PSU and also add AV bypass (Single-ended and Balanced) & 12V triggers.

Apart from the DQ’s Analogue Pre - the MDAC is a MUCH better DAC and is also cheaper...

Προσωπικά με EAC και μάλιστα υπάρχει ένα νήμα που για όσους θα το αποφασίσουν θα βρουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες του προγράμματος.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/73374-Exact-Audio-Copy-freedb

Θα σας παιδέψει καμία ώρα μέχρι να το παραμετροποιήσετε και μετά τέλος, απλά ψηφιοποίηση όποτε το χρειάζεστε.

Σωστά λες, πάρα πολλοί θέλουμε και το έντυπο στα χέρια μας, να διαβάζουμε συγχρόνως ή να βλέπουμε τους συντελεστές. Φυσικά και αυτό θα ξεπεραστεί ή έχει ήδη ξεπεραστεί, όταν με ένα tablet θα δίνεις την εντολή αναπαραγωγής και ταυτογχρόνως στην οθόνη του θα βλέπεις τα περιεχόμενα από τα σκαναρισμένα που έχεις κάνει (ή έχουν κάνει).

Εγώ τα κουτιά τα έχω στο πατάρι. Έχω τα CD μου σε βαλιτσάκια άμεσα προσβάσημα στο σαλόνι, και έχω σκανάρει τα εξώφυλλα-βιβλιαράκια :-) Τα κουτιά παίρνουν πολύ χώρο…

Φίλε tio, παρατήρησες κάποιες διαφορές στον ήχο όσο περνάει ο καιρός με το συγκεκριμένο dac? Χωρίς να έχω προσωπική άποψη, από διάφορα review που διαβάζω για το συγκεκριμένο, αναφέρουν βελτίωση στον ήχο μετά από τις πρώτες 100 ώρες...Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ακούγεται αστείο, γι αυτό θα ήθελα και την δική σου άποψη ως κάτοχός του...

το δικό μου dac αρχικά μου ακουγόταν κάπως τεχνητό...
μετά απο κάποιες ώρες (δεν ξερω πόσες ακριβως) ομαλοποιήθηκε καπως το άκουσμα και απέκτησε μια κάποια περισσότερη φυσικότητα...
τώρα αν έστρωσε αυτό ή εγώ δεν μπορώ να το πω με σιγουριά -bye-

domie, αναφέρεσαι στο evo προφανώς ε?
Πάντως, αυτό που αναφέρεις, είναι ένα θέμα...τελικά μετά από κάποιες ώρες, στρώνουν τα μηχανήματα ή τ αυτιά μας???? :hmmmm2:

Στρώνουν τα μηχανήματα σίγουρα... αλλά και τα αυτιά, στο δικό μου (κυρίως) DAC (κινέζος πειραγμένος) έστρωσε αφού το είχα αφήσει αναμμένο μερικά εικοσιτετράωρα χωρίς να ακούω... (ενισχυτές off)...είχα ακούσει αρχικά όταν τον σύνδεσα και μετά το "στρώσιμο" ακουγόταν πιο μαλακό και με περισσότερα μπάσα... (σε υλικό που γνωρίζω καλά και κάνω τα τεστ μου).

Τα αφτιά συνηθίζουν το νέο ηχόχρωμα, αλλά δεν προσθέτουν ή αφαιρούν μουσική πληροφορία.

το mdac το ακουσα αφου ειχε παιξει για περιπου 100 ωρες πριν, οποτε δεν εχω αποψη για το πριν. Νομιζω παντως οτι πιο πολυ αυθυποβολή είναι η αισθηση οτι ακουγεται καλυτερα μετα απο καποιες ωρες. Μαλλον εμεις ειμαστε στην "τσιτα" οταν ακουμε κατι καινουργια που αγορασαμε και δεν το ευχαριστιομαστε, τουλαχιστον οσο μετα απο καποιες ωρες που το συνηθιζουμε..

tio, το εν λόγω thread, το είχα διαβάσει πριν λίγες ημέρες τελευταία φορά, οπότε κρατώ μια επιφύλαξη για το αν επαναλαμβάνω κάτι, αλλά....πριν είχες κάποιο άλλο dac και προχώρησες σε αναβάθμιση, ή προχώρησες κατευθείαν σε αγορά του συγκεκριμένου? Ρωτάω περισσότερο από θέμα συγκρίσεων...μιας και τα review για το εν λόγω dac, μ έχουν μπερδέψει αρκετά συν το ότι ο αντιπρόσωπος δεν το δίνει για δοκιμή...

γιατι εγω νομιζεις οτι δεν ειμαι μπερδεμενος? εχουν περασει απο τα χερια μου καποια dacs αξιας απο 150 Ε μεχρι 1000+ και στα δικα μου αυτια οι διαφορες δεν ειναι πολλαπλασιες.. Θεωρω το mdac τιμια αγορα η οποια προσφερει πολλες ευκολιες και ηχο εφαμιλλο ενος πολυ καλου CD. Σε συγκριση με το Young χανει ελαχιστα σε σωμα και αποδοση υψηλα αλλα με το Young να εχει ξεχωριστη τροφοδοσια η οποια ανεβαζει το κοστος σε υψος 2-3x του mdac.

Εν κατακλειδι, αν αντεχεις κοστη μεχρι τα 1000 Ε το mdac θα πρεπει να ειναι short listed στις επιλογες σου.

Φαντάσου λοιπόν εγώ που δεν έχω προγενέστερη εμπειρία με dac τι γίνεται...Αν και μερικές φορές τα review δεν λένε και πολλά θα αναφέρω μια παράγραφο copy paste από ένα site που με έβαλε σε σκέψεις...

" Went to listen to the M-dac today, wasn't as impressed as I thought I would be.
I feel like the bang for buck asus essence one is hard to surpass...."

Φυσικά και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, αλλά μιλάμε για ένα dac - κάρτα ήχου, αξίας 450 ευρώ. Αν βάλουμε στον κουβά το ότι περιλαμβάνει και πολύ καλό ενσωματωμένο τροφοδοτικό συν το παιχνίδι που μπορείς να κάνεις στην πορεία ως αναβάθμιση με opamps...όσο να ναι σε προβληματίζει...
Από την άλλη, σίγουρα αρκετοί δεν θεωρούν την asus ως audiophile dac, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το σύνολο εξ αυτών, έχουν άποψη μετά από ακρόαση.
Το ξεχωριστό τροφοδοτικό του mdac, το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε που μπορεί να κυμανθεί σε τιμή, είναι ένας ακόμα λόγος προβληματισμού αλλά και αναμονής πιστεύω...

μεγαλη σημασια παιζει πιστευω ο συνολικος σου εξοπλισμος οπως και ο χωρος που θα παιξει παρα οι διαφορες μεταξυ των συγκεκριμενων DACs. Αν ηταν να επαιρνα παντως κάρτα ήχου, όπως η ASUS, θα έπαιρνα την TC Impact Twin η οποια παιζει εξαιρετικα, ισως καλυτερα και του mdac σε συγκεκριμενα ειδη

Δίκαιο έχεις...άρα όταν βαδίζεις στα τυφλά...ίσως είναι σοφότερο να ξεκινάς τουλάχιστον από τα χαμηλά...

Να μην ρωτήσω γιατί δεν κατέληξες στην Twin ε???

πιο πολυ λογω hype υπερ του mdac αλλα και γιατι μου ειχε ακουστει λιγακι σκληρη και θεωρησα οτι μπορει να κουρασει σε πολυωρη ακροαση - ισως βεβαια με αλλη τροφοδοσια να ακουγοταν πιο μουσικη παρα "χειρουργικη". Με το mdac δεν πολυ-ψαχνεσαι, το βαζεις να παιζει και απλα ακους μουσικη...θελουμε κατι αλλο?