Audiophile????ή Μηχανάκιας????

Η απάντηση είναι απλή...
Υπάρχει μία αναλογία στο budget όπου τουλάχιστον το 30% των χρημάτων που έχουμε δώσει για τη μουσική αντιστοιχεί σε δίσκους / cd?

Αναφωνείς "Πω πω, τι κάνει το άτομο, τι συναίσθημα βάζει στην κιθάρα" ή "Πω πω, άκου πως ακούγεται η κιθάρα, σαν αληθινή!";

βρές μου ένα λατινικό λεξικό στο οποίο ο όρος audio σημαίνει μουσική κι εγώ αποσύρω την αποψή μου αμέσως.

Δεν μπορώ να επιμείνω.. όμως
στο Αγγλοελληνικό λεξικό της michigan press τον όρο audiophile τον δηλωνει επί λέξη ''φίλος των δίσκων γραμμοφώνου και των ταινιών μαγνητοφώνου'' σωστό, λάθος???μπορεί.

Audio - Audire δεν σημαίνει μουσική αλλά ακούω. Έχει σχέση με τους ήχους που ακούμε. Ακόμα και οι πορδές των σκύλων είναι ...audio.

Όμως η μουσική είναι δεμένη με τα μηχανήματα και πρωτίστως τα όργανα τα οποία εμπεριέχουν τεχνολογία κλπ. Ένας καλός μουσικός δεν μπορεί να παίξει εξίσου καλά με οποιασδήποτε ποιότητας όργανο πέσει στα χέρια του. Τους έχετε δει τι "ψείρες" είναι όταν διαλέγουν όργανα;

Άρα λοιπόν ένας μουσικόφιλος οφείλει να ψάχνεται, και ψάχνονται όλοι, με τα μηχανήματα ήχου.

Υπάρχει μια σχέση μέσου και σκοπού. Μια ισορροπία μουσικής ποιότητας και ποιότητας ακούσματος.

Οι "μηχανάκηδες" αγαπούν τα μηχανήματα χωρίς να έχουν ιδιαίτερη σχέση (έως και καθόλου) με την μουσική.

Audio - Audire δεν σημαίνει μουσική αλλά ακούω. Έχει σχέση με τους ήχους που ακούμε. Ακόμα και οι πορδές των σκύλων είναι ...audio.

Όμως η μουσική είναι δεμένη με τα μηχανήματα και πρωτίστως τα όργανα τα οποία εμπεριέχουν τεχνολογία κλπ. Ένας καλός μουσικός δεν μπορεί να παίξει εξίσου καλά με οποιασδήποτε ποιότητας όργανο πέσει στα χέρια του. Τους έχετε δει τι "ψείρες" είναι όταν διαλέγουν όργανα;

Άρα λοιπόν ένας μουσικόφιλος οφείλει να ψάχνεται, και ψάχνονται όλοι, με τα μηχανήματα ήχου.

Υπάρχει μια σχέση μέσου και σκοπού. Μια ισορροπία μουσικής ποιότητας και ποιότητας ακούσματος.

Οι "μηχανάκηδες" αγαπούν τα μηχανήματα χωρίς να έχουν ιδιαίτερη σχέση (έως και καθόλου) με την μουσική.

Δηλαδή , από μιά άποψη , οι audiophile ενδέχεται να είναι και πορδολάγνοι ;

Δηλαδή , από μιά άποψη , οι audiophile ενδέχεται να είναι και πορδολάγνοι ;

Έχω στην κατοχή μου cd audiophile εταιρίας με τράκ που περιέχει το ρέψιμο του Τ-rex.
Εάν η τεχνητή αναπαραγωγή της φυσικής αυτής λειτουργίας ενός πλάσματος που δεν ξέρουμε ούτε τι χρώμα ήταν όταν υπήρχε σε ζωή, είναι audiophile άκουσμα, τότε νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε δικαιούται να τρέχει πίσω από τους σκύλους με ένα μικρόφωνο στο χέρι. Τουλάχιστον μπορεί σ' αυτή την περίπτωση να υπάρξει η σύγκριση με το αληθινό άκουσμα.

Εγώ άκουγα μουσική επι σειρά ετών απο ένα φορητό Philips που είχε φέρει ο θείος μου απο την Γερμανία.
Οντας φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου θεωρώ οτι τότε η δισκοθήκη μου ήταν αδικαιολόγητα μικρή.
Όταν πρωτοάκουσα μουσική στο καινούριο σύστημα ενός φίλου (B&W, Arcam, Marantz), μη μουσικού, έπαθα πλάκα. Έβαλα στόχο την απόκτηση σοβαρού συστήματος και ταυτόχρονα άρχισα να γουστάρω τα μηχανήματα ήχου (να διαβάζω περιοδικά, να κάνω ακροάσεις, να ψάχνω χαρακτηριστικά.. κλπ ξέρετε τώρα).

Οταν πήρα το πρώτο μου σύστημα τότε η δισκοθήκη αρχισε να αυξάνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι ποιοτικότερες ακροάσεις, η αναζήτηση καλών εκτελέσεων, η πιο βαθειά ματιά στην ερμηνεία που δίνει ένα καλό σύστημα, η αναζήτηση διαφόρων ειδών μουσικής....... με έκαναν σίγουρα καλύτερο μουσικό αλλά και ακροατή.

Τι είμαι; Audiophile ή μουσικόφιλος;
Μήπως μουσικόφιλος Audiophile;;
Υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο και απο τα δύο. Μπορεί να είσαι συλλέκτης!!! Σου μιλάω εκ πείρας...

Πιστεύω οτι
ο όρος audiophile προσδίδεται ή πρέπει να προσδίδεται σε όσους μέσα απο ένα καλό μηχάνημα στης μέρες μας και όχι απο ένα γραμμόφωνο, προσπαθούν να έχουν όσο πιό πολλά μουσικά ακούσματα και εμπειρίες μπορούν ...και αγοράζουν δίσκους ή cd.

Σε αντίθεση με τους μηχανάκιδες που δεν προσπαθούν νά έχουν περισσότερες μουσικές εμπειρίες ,αλλά με τους ίδιους δίσκους-cd και μάλιστα hi-end απλά συγκρίνουν μηχανήματα μεταξύ τους και αγοράζουν μηχανήματα

αυτά για να μην γίνομαι κακός

Ρε γαμ..τι, προ τριετίας στο πάλαι ποτέ avforum είχα γράψει ένα δοκίμιο ( :BDGBGDB55: ) με τίτλο ''audiophile γεννιέσαι ή γίνεσαι ; ''. Πολλοί φίλοι είχαν καταθέσει ενδιαφέρουσες απόψεις περί των audiophile. Προσπαθώ να το ξεθάψω μέσω google αλλά εις μάτην. Πως το κάνετε αυτό το κόλπο όσοι ξέρω ότι το πετύχατε ;

Re: Απάντηση: Audiophile????ή Μηχανάκιας????

οχι οταν ακους!αλλα οταν εχεις μονο 10-15 δισκους!:ears:

Yup...
Γιατί όσο νάναι, κατά καιρούς, ασχέτως αν ξεθάβουμε παλιούς δίσκους, αυτοί που ακούμε είναι καμιά 20αριά (ανάλογα με το mood). :)

Ο μουσικός παράγει / δημιουργεί μουσική. Το σύστημα σου αναπαράγει ήχους... έχουν έμμεση, αλλά όχι άμεση σχέση.

Πως πως;; Χήαρ, γιού λόστ μη.
Tzimisce
Γιατί όσο νάναι, κατά καιρούς, ασχέτως αν ξεθάβουμε παλιούς δίσκους, αυτοί που ακούμε είναι καμιά 20αριά (ανάλογα με το mood). :)
Πάω στοιχημα ότι σου φαίνονται λίγοι αλλά αν το ψάξεις (πες σε διάστημα 1 μήνα) είναι πολύ περισσοτεροι...:firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audiophile????ή Μηχανάκιας????

Yup...

Προδωθηκες.:AFADF0:

Εχω γυρω στα 700 cd και ακουω το 95% αν καιρους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audiophile????ή Μηχανάκιας????

Πως πως;; Χήαρ, γιού λόστ μη.

Θέλω να πω ότι όσοι έχουν μεράκι με την μουσική και αγοράζουν cd ή έστω μαζεύουν συστηματικά οτιδήποτε, ακόμα και mp3 ή ...αράπη σίγουρα σκέφτονται και ένα καλύτερο μηχάνημα για να τα παίζουν. Ασχέτως που κάποιοι τελικά δεν το αποφασίζουν.

Προδωθηκες.:AFADF0:

Εχω γυρω στα 700 cd και ακουω το 95% αν καιρους.

:bigcry: Τι να κάνω μάνα μου που έχω ελεύθερο χρόνο μόνο το Σαββατοκύριακο; :p

Πάω στοιχημα ότι σου φαίνονται λίγοι αλλά αν το ψάξεις (πες σε διάστημα 1 μήνα) είναι πολύ περισσοτεροι...:firstprize:

Α... Αν μιλάς για ένα μήνα αλλάζει το θέμα. 10 cd αγοράζω κατά μέσο όρο το μήνα. Εννοείται ότι ακούω πολύ περισσότερα. Πάντος μέσα σε μία εβδομάδα τα 10 - 15 είναι πιστεύω ο μέσος όρος... (Δεν έχω χρόνο μάτια μου) :flipout:

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η εμμονή σας να βάζετε ταμπέλες παντού....Έλεος πια......Δεν είναι όλα άσπρα μαύρα.Για την ακρίβεια δεν είναι σχεδόν τίποτα στη ζωή άσπρο μάυρο...

Last edited: