Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Re: Απάντηση: Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Ρε παιδιά μια βοήθεια σας παρακαλώ. Εγκατέστησα το Audiophile Linux και όλα πήγαιναν καλά σύμφωνα με όσα γράφουν οι οδηγίες, αλλά όταν ήρθε η ώρα να κάνει boot από τον ssd αφού τελείωσε η εγκατάσταση (βήμα 18), ο υπολογιστής δε βγάζει το grub για να μπει στο linux και μου γράφει: Reboot and select proper boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key. Εν τω μεταξύ έχω βγάλει το cd και έχω γυρίσει το boot να γίνεται με προτεραιότητα από το hard drive. Γαμώτη μου τί γίνεται; θα το σπάσω, το έχω εγκαταστήσει 2 φορές το γ@μhμenο το linux και δεν μπουτάρει από τον ssd με τίποτα.
είσαι σίγουρος πως το εγκατέστησες στον σωστό δίσκο-partition;
λέω γω τώρα σαν αδαης το πρω´το που μου ήρθε στο μυαλό!!!

να είσαι καλά Σωκράτη!!! -bye-

τουλάχιστον έκανε καλό σε κάποιον γιατί εγώ πάλι με τα παραθύρια έμεινα...

Ρε παιδιά μια βοήθεια σας παρακαλώ. Εγκατέστησα το Audiophile Linux και όλα πήγαιναν καλά σύμφωνα με όσα γράφουν οι οδηγίες, αλλά όταν ήρθε η ώρα να κάνει boot από τον ssd αφού τελείωσε η εγκατάσταση (βήμα 18), ο υπολογιστής δε βγάζει το grub για να μπει στο linux και μου γράφει: Reboot and select proper boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key. Εν τω μεταξύ έχω βγάλει το cd και έχω γυρίσει το boot να γίνεται με προτεραιότητα από το hard drive. Γαμώτη μου τί γίνεται; θα το σπάσω, το έχω εγκαταστήσει 2 φορές το γ@μhμenο το linux και δεν μπουτάρει από τον ssd με τίποτα.
Με αρχεία που δίνει η σελίδα δοκίμασες;
Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το linux mint petra 16.
Αν το πάρει και μπουτάρει,τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

να είσαι καλά Σωκράτη!!! -bye-

τουλάχιστον έκανε καλό σε κάποιον γιατί εγώ πάλι με τα παραθύρια έμεινα...

Γιατί;
Δοκίμασες και δεν;
Κατηραμένο UEFI....

Re: Απάντηση: Re: Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Γιατί;
Δοκίμασες και δεν;
Κατηραμένο UEFI....

Είναι ζόρικο ρε γμτ... οκ κατάφερα να μπουταρω από το στικ αλλά αυτή η φάση με τα πολλά partitions και το ότι δεν βλέπει os με μπερδεύει ... Επίσης το pc έτσι κ αλλιώς αποτελεί δευτερεύουσα πηγή και κυρίως είναι για γενική χρήση όποτε δεν θέλω να γίνει καμία λαλακία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Είναι ζόρικο ρε γμτ... οκ κατάφερα να μπουταρω από το στικ αλλά αυτή η φάση με τα πολλά partitions και το ότι δεν βλέπει os με μπερδεύει ... Επίσης το pc έτσι κ αλλιώς αποτελεί δευτερεύουσα πηγή και κυρίως είναι για γενική χρήση όποτε δεν θέλω να γίνει καμία λαλακία...

Γιατί να σε μπερδεύει;
Είπαμε,δεν θα ανακατευτείς καθόλου με τον σκληρό σου,από στικάκι σε στικάκι θα το πας.
Κι όταν περαστεί,το στικάκι της εγκατάστασης το κάνεις ότι άλλο θέλεις,το σβήνεις,κλπ,και το στικάκι με το περασμένο λίνουξ το βάζεις όποτε θέλεις να μπουτάρεις από αυτό και να δουλέψεις με λίνουξ.
Χωρίς αυτό,θα είναι σαν να μην υπάρχει το λίνουξ.
Είμαι και μακριά γαμώτο,να του κάναμε μια προσπάθεια...

Και υπάρχει κι άλλο κόλπο αν θέλεις.
Βγάζεις τελείως τον σκληρό από πάνω (αν βγαίνει εύκολα και ξέρεις πως) κι αν λειτουργεί,το περνάς ξερό,μόνο με τα στικάκια επάνω.
Δεν υπάρχει κάτι πιο safe.

Re: Απάντηση: Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Και υπάρχει κι άλλο κόλπο αν θέλεις.
Βγάζεις τελείως τον σκληρό από πάνω (αν βγαίνει εύκολα και ξέρεις πως) κι αν λειτουργεί,το περνάς ξερό,μόνο με τα στικάκια επάνω.
Δεν υπάρχει κάτι πιο safe.

Ωπ ναι ρε συ... Καλή ιδέα αυτή... λες να γίνεται;
Πόσο να είναι το στικ που θα μπει το os;;

Με αρχεία που δίνει η σελίδα δοκίμασες;
Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το linux mint petra 16.
Αν το πάρει και μπουτάρει,τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε.
Έκανα την εγκατάσταση του μιντ πετρα 16 (η οποία έγινε φυσιολογικά), αλλά το λαπτοπ είναι τόσο αργό που απογοητεύτηκα. Amilo 1451g του 2005 απλά σέρνεται. Κάνεις κλικ και κλικάρει μετά από 5 δευτερόλεπτα.

Έκανα την εγκατάσταση του μιντ πετρα 16 (η οποία έγινε φυσιολογικά), αλλά το λαπτοπ είναι τόσο αργό που απογοητεύτηκα. Amilo 1451g του 2005 απλά σέρνεται. Κάνεις κλικ και κλικάρει μετά από 5 δευτερόλεπτα.

Oxiiiii,δεν απογοητευόμαστε..
Μόολις άρχισες...
Κατεβάζεις και εγκαθιστάς και τα υπόλοιπα (Fluxbox.Jack,Audacious)με τον Διαχειριστή Λογισμικού (είναι στα προγράμματα),και τότε θα αρχίσεις.

Τα έβαλα κι αυτά. Τώρα τι κάνω μπαμπά;

:flipout:
"Μπαμπά" 23 (και κάτι ψιλά) χρονών παλικάρι βρε;:grandpa:
Πέρασες και ενημερώσεις υποθέτω,έτσι;
Αποσυνδέεσαι λοιπόν από το μιντ και στην welcome screen συνδέεσαι στο fluxbox.
Πριν αποσυνδεθείς όμως καλύτερα να ρυθμίσεις το jack και το audacious στο μιντ,είναι πιο εύκολο,στο fluxbox το τοπίο είναι σεληνιακό,δεν βοηθάει.
Εκεί δουλεύεις μόνο με δεξί κλικ και επιλογή με αριστερό.
Αλλά είναι μόνο για ήχο,είπαμε.

Last edited:
Αφού κηδεμονεύεις το εγχείρημα τί είσαι;

Να περάσω και ενημερώσεις. Μετά τον εξωτερικό usb σκληρό (που έχει μέσα τα τραγουδάκια ντε), θα τον δει άμεσα ή πρέπει να κάνω κάτι special;

Αφού κηδεμονεύεις το εγχείρημα τί είσαι;

Να περάσω και ενημερώσεις. Μετά τον εξωτερικό usb σκληρό (που έχει μέσα τα τραγουδάκια ντε), θα τον δει άμεσα ή πρέπει να κάνω κάτι special;

:flipout:
Στο τέλος θα φάω και το ξύλο,σωστά;

Για να δει τον σκληρό,απλώς κάνε ένα browsing.Αυτό θα πρέπει να το κάνεις κάθε φορά γιατί το linux δεν προσαρτά κάτι αν δεν το χρειάζεσαι,την ώρα που το θέλεις,τότε το βάζει στο κόλπο.
Στο Jack θα ορίσεις ως συσκευή εξόδου το dac σου,και στο Audacious ως συσκευή εξόδου θα ορίσεις το jack.
Με τις περαιτέρω ρυθμίσεις του jack θα παίξεις,πριν κανα 2-3 σελίδες έχω ποστάρει ένα στιγμιότυπο να πάρεις μια ιδέα.
Καλές ακροάσεις και περιμένουμε εκτενές review μόλις στρώσουν όλα!

Θα σε "πλακώσω" ρε... Μα τον Τουτατή!!!!!
Έχω δουλειά και σκέφτομαι πότε θα την τελειώσω να ξαναπιάσω τη ρημάδα τη μέντα!!!!

Απάντηση: Re: Audiophile Linux (dual boot with win8.1)

Θα σε "πλακώσω" ρε... Μα τον Τουτατή!!!!!
Έχω δουλειά και σκέφτομαι πότε θα την τελειώσω να ξαναπιάσω τη ρημάδα τη μέντα!!!!

Για να σε δω που λες πως είσαι και χάκερ.
Άμα δεν δω στιγμιότυπο με το linux και τον σκύλο αραχτό για wallpaper,δεν πιστεύω τίποτα.
(Ελπίζω πάντως αυτό που έφτιαξες ως τώρα να το έσωσες,ζόρικη δουλειά η μετατροπή που έκανες δουλεύοντας με το Unix...)

Δεν το ματασβήνω σε λέω!!!!
Άσε που θα πάω σε φιλαράκια που μόλις το δούν θα παρακαλάνε να το φτιάξουμε...
Ακούς Μιχαλιοοοοο;;;
Αχαχαχααχχαχα... Οπότε θα έχουμε έτοιμο εγκαταστάτη για τους φίλους μακάδες!

Ενώ εξελίσσονται τα updates βάζω audacity και.... ... ΑΚΟΥΩ, Ω ΝΑΙ, ΑΚΟΥΩ ΠΑΙΔΙΑ.

Απο τα ηχεία του λάπτοπ βέβαια ακόμη. Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το πως θα πάει ο ήχος στο hiface;