Audiophile USB cables

ψάχνω στις διάφορες αμαζόνες να πάρω [για ψυχολογικούς] λόγους το belkin αλλά όταν στέλνουν Ελλάδα (σπάνια) τα μεταφορικά είναι παράλογα ... γνωρίζει κάποιος άλλη πηγή, με προτίμηση στην Ευρώπη ;

Σπύρο, ζήτα αν έχει κάποιος στο φόρουμ περισσευούμενο χρυσό Belkin. Τα Αμερικάνικα είναι 2μετρα / 3μετρα και τα μεταφορικά πάρα πολλά.

Μπορείς να προμηθευτείς και Lindy από την Αγγλική αγορά. Κορυφαία, φτηνά και 10 χρόνια εγγύηση! Γύρω στα 15 - 20 στο μέτρο...

αλήθεια, τα Corning τα έχουμε υπόψη μας; Είναι οπτικών ινών και μεταφερουν μόνο σήμα αν κατάλαβα καλά, όχι ρεύμα. Μήπως είναι ιδανικά για τη δουλειά που τα θελουμε;Βέβαια είναι τεράστια σε μήκος, το μικρότερο είναι 10 μετρα, αλλά και πάλι...

Καποια dacs λεει, χρειαζονται ρευμα για τη συζευξη και τη λειτουργια καποιων ψηφιακων τους οποτε ισως να θελει προσοχη η επιλογη

Δεν ασχολούμαι / ασχολήθηκα με τον ήχο.

Κατασκευαστικά είναι άριστο με κορυφαία θωράκιση και εφαρμογή των (χρυσών) βυσμάτων στις υπό σύνδεση συσκευές.

Re: Chord Hugo DAC

Και όμως.. Λαμβάνοντας το Ρίσκο να ξεφύγει το νήμα διάφορες υπάρχουν και ενίοτε είναι η μέρα με την νύχτα ανάλογα το ντακ η το πόσο αποκαλυπτικό είναι το σύστημα που θα κουμπωσουν..

Δεν θα επεκταθώ ούτε θα πω την πρωσοπικη μου εμπειρία αλλά είναι σίγουρα λάθος το να απαξιώνουμε τον ρολλο του ψηφιακού καλωδίου όταν συζητάμε για κάποιο σοβαρό ντακ.

To Θέμα Πέτρο είναι ότι ο σχεδιαστής (Watts) έχει προσθέσει στο 2Qute isolation στην usb είσοδο ώστε να μην επηρεάζεται από το transport αλλά και τη διασύνδεση usb.

Πιστεύω ότι επειδή το 2Qute θα πουλήσει κατά πολλές χιλιάδες, κάποιοι (π.χ. Audioquest) δεν θα χάσουν με τίποτα την ευκαιρία, αν με καταλαβαίνεις...

Μια χαρά καταλαβαίνω αλλά το ότι χρησιμοποίησε συγκεκριμένη μάρκα καλωδίων (κάτι πιθανώς ύποπτο για επίδοξους "δικαστές" ) δεν σημαίνει ότι οι παρατηρήσεις του είναι και λάθος.

Δεν έχω κανέναν λόγο να επιμείνω φυσικά επάνω στο θέμα. Απλά ήθελα να επισημάνω ότι κατά την άποψή μου η απαξίωση του ρολλου του Usb καλωδίου είναι λάθος. Φυσικά μπορεί οποίος θέλει να διαφωνεί με αυτήν την αποψη.

Όλα τα υπόλοιπα είναι "Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια" να χουμε να λέμε για να γεμίζει το νήμα..

Πιστεύεις ότι ένα "καλό" καλώδιο θα έκανε το Hugo να ακουστεί πολύ καλύτερα από το δικό σου dac?
:)

Υπόψη: δεν έχω άποψη για καλώδια usb.

Δυστυχώς δεν είχα κάποιο διαθέσιμο την ημέρα που το άκουσα. Μπορώ πάντως με σιγουριά να σου πω ότι τις τελευταίες μέρες ένα καλό Usb καλώδιο έκανε το ντακ μου να ακουστεί πολύ καλύτερα από το Hugo. Είναι πολύ πιθανόν με το ίδιο καλώδιο και το Hugo να είχε ανάλογη βελτίωση και να ακουγοντουσαν και πάλι σχεδον το ιδιο αλλά αυτό δεν έχει σημασία, αν ισχύει αυτό που λές με την γαλβανική απομόνωση (που σαφώς και βοηθάει) σε απόλυτο βαθμό και τα chord δεν επηρεάζονται τότε το Hugo θα έτρωγε "χώμα" Πιστεύω ότι έγινα κατανοητός..

Last edited:
Απάντηση: Chord Hugo DAC

Και όμως.. Λαμβάνοντας το Ρίσκο να ξεφύγει το νήμα διάφορες υπάρχουν και ενίοτε είναι η μέρα με την νύχτα ανάλογα το ντακ η το πόσο αποκαλυπτικό είναι το σύστημα που θα κουμπωσουν..

Δεν θα επεκταθώ ούτε θα πω την πρωσοπικη μου εμπειρία αλλά είναι σίγουρα λάθος το να απαξιώνουμε τον ρολλο του ψηφιακού καλωδίου όταν συζητάμε για κάποιο σοβαρό ντακ.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου για το ψηφιακο καλωδιο. Βαζοντας ενα αλλο (των...500 νομιζω) ο ηχος αλλαξε παρα πολυ (καλα, κι οταν βαλαμε κι ενα ρευματος "φθηνο" μας πηγε βολτα!). Η πρωτη αγορα μετα την αφιξη του Aune, θα ειναι δυο 75ω ψηφιακα (rca δυστυχως, και οχι των ...500 - δυστυχως ή ευτυχως; ) γιατι αλλιως φοβαμαι οτι "τζαμπα θα καιει η λαμπα".