Audiotrak DR.DAC2 DX Muses

Ozzmosis

New member
12 January 2009
59
Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές! Έχει δοκιμάσει κανείς αυτό το dac : http://www.ebay.com/itm/120861253567?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649. Σε διάφορα forum στο διαδίκτυο διάβασα καλά σχόλια. Αυτό που θέλω είναι να το συνδέσω με το pc μου μέσω usb και να ακούω από τα ενεργά ηχεία (roister iq). Επιπλέον θα ήθελα να μπορεί να οδηγήσει τα ακουστικά μου (akg k601), καθώς επίσης και μέσω οπτικής ίνας να το συνδέσω με το v-dac και στη συνέχεια με τον ενισχυτή μου ώστε να ακούω flac από τα άλλα μου ηχεία (yamaha soavo). Σημαντικό είναι επίσης που έχει ρυθμιστή έντασης ήχου για τα ακουστικά και για το line out (τα roister δεν έχουν και πρέπει να ρυθμίζω την ένταση από τα windows). Υπάρχει κάτι άλλο που να τα κάνει όλα αυτά μέχρι 200 ευρώ; Τέλος γνωρίζει κανείς τι ισχύει αυτή τη στιγμή με το τελωνείο; Επικοινώνησα με τον πωλητή στο ebay και μου είπε ότι το στέλνει χωρίς χρέωση με ems. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω κάποιο επιπλέον ποσό; Σας ευχαριστώ όλους.

Στην πραγματικότητα είναι άγνωστο το συγκεκριμένο. Γι' αυτό και είναι δύσκολο να απαντηθεί.
Το θέμα της αξιοπιστίας και υποστήριξης μετράει στα DAC κι' αυτό είναι ένα θέμα επίσης.

Αλλ' αυτό που χρειάζεται συζήτηση είναι η λύση που έχεις βρει. Ουσιαστικά θέλεις να συνδέσεις δύο ανεξάρτητα συστήματα. Είναι κάπως ιδιόμορφος ο τρόπος, αλλά λογικά στέκει. Θα σκεφτόμουν το DragonFly της Audioquest (το έχω βάλει στα δικά μου υπ' όψιν), αλλά μάλλον δεν σε καλύπτει από πλευράς εισόδων εξόδων.

Μία άλλη και πιθανόν πολύ καλύτερη επιλογή θα ήταν μία κλασσική (ημι)επαγγελματική εξωτερική κάρτα ήχου με σύνδεση USB ή Firewire, όπως της TC Electronic.
Διάβασε εδώ:

TC Impact Twin

και​

Αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής. Από mac σε analogue

Υπάρχουν κι' άλλες εξίσου καλές σ' αυτά τα χρήματα κι' αν θες το συζητάμε.

Θα σκεφτόμουν και κάποια λύση σε streaming αρχείων, αλλά δεν είμαι κι' ο πιο κατάλληλος για να δώσει συγκεκριμένη πρόταση.

Καλή πρωτοχρονιά! :smile1:

Καλή χρονιά σε όλους! Το θέμα είναι ότι θέλω ένα dac/κάρτα ήχου που να μπορώ να ακούω μουσική από pc/ακουστικά/ηχοσύστημα. Σημαντικό είναι επίσης να έχει ρυθμιστικό της έντασης για τις αναλογικές εξόδους και τα ακουστικά. Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν το dac/κάρτα ήχου να είχε παραπάνω από ένα ζευγάρι αναλογικών εξόδων rca. Υπάρχει και αυτό : http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-XFi-HD-Sound/M/B004275EO4.htm αλλά δεν ξέρω τι λέει από θέμα ποιότητας (με προβληματίζει που τροφοδοτείται από την usb).

Σε ποιά απόσταση βρίσκεται το σύστημα PC από το "κανονικό" σύστημα;
Βρίσκονται στον ίδιο χώρο; Ή σε άλλο;

Από τις προτάσεις στα παραπάνω νήματα που σου έδωσα, δεν κάνει καμμία; Άλλωστε υπάρχουν interface με πολλές εξόδους, αναλογικές και ψηφιακές.
Δε μπορεί, κάποιο πρέπει να βολέψει... :chinscratch: